Jump to content

Sėjos terminų nesilaikau nes:  

491 nariai balsavo

1. 1. Sėjos terminų nesilaikau nes:

• Manau jie nebeatitinka nūdienos klimato sąlygų
      147
    • Tiesiog nespėju pasėti laiku
      103
    • Sėju laiku
      241

Balsavimas baigtas

Recommended Posts

Paskelbta
prieš 21 minutes , JCB pranešimas:

Kas augina griuvimui lepias veisles, nelabai turėjo pasirinkimo dėl reguliatoriaus, tuo labiau, kad sekančių šalnų niekas nenumatė, o atsitiko gyvenimas ir kas bus, tą krikštysim. 

Ir taip, metai metams nelygu, jei pernai galėjai važiuoti su kokteiliu, šiemet reikėjo važiuoti atskirus purškimus.

nesutinku. pasirinkimas visad yra. butinai apžvelgsiu paselius veliau, kai isguls (jei isguls). auginu bight ir elektra, top griuvimo veisles be reguliatorio. akmenus nusirinkau :D 

Paskelbta
prieš 42 minutes , AGROMAN pranešimas:

AK vien su barstykle mačiau 4 k lauke, o su purkštuvu irgi panašiai, laukai tikrai gražūs. Manau viskokių pesticidų gavę, nors temperatūra prie žemesnių 

Žiūrint ką jie ten naudoja, bet faktas kad yra skirtingų technologijų. Šiais metais dėl šalcio ir sausros labai jautrus augalai. Pas mane patį jau 5 tręšimai ir du purškimai 

Paskelbta
prieš 21 minutes , manttys pranešimas:

nesutinku. pasirinkimas visad yra. butinai apžvelgsiu paselius veliau, kai isguls (jei isguls). auginu bight ir elektra, top griuvimo veisles be reguliatorio. akmenus nusirinkau :D 

Nemanau, kad sugulę javai, geras pasirinkimas. :D Tiesiog kol su tuo nesusiduri, tol atrodo tai nerimta. Neskaitykim kaip ten tavo pernai prigulė ir viskas gerai buvo.

Paskelbta
prieš 14 minutes , JCB pranešimas:

Nemanau, kad sugulę javai, geras pasirinkimas. :D Tiesiog kol su tuo nesusiduri, tol atrodo tai nerimta. Neskaitykim kaip ten tavo pernai prigulė ir viskas gerai buvo.

Manau nebus vetros kas metus. Reilkia cia ilgesnes imties apsisprendimui..

Paskelbta
Prieš 4 valandas, manttys pranešimas:

diskusijose dažnai matau kaip žmonės daro sprendimus pagal praeities patirtį, bet visiškai nevertina faktinių aplinkybių. Stai kaimyno laukas po reguliatoriaus. Gyvai vaizdas baisesnis.

Apskritai tai čia yra pats geriausias pavyzdys diskusijoje, ar reguliatorius kelia augalui stresą. Tiesiog prie gerų sąlygų tas stresas mažiau matomas

20250513_121226.jpg

20250513_121223.jpg

20250513_121221.jpg

Šiemet toks vaizdas praktiskai visur. Ukininku beda, kai varo bile varyt . Nzn ar kompetencijos truksta ar kas čia kitiem našumo darbo truksta . Atrodo seni vilkai, bet nusidegina viska iki negalejimo . 

Paskelbta
prieš 1 minutę , edviuks pranešimas:

Šiemet toks vaizdas praktiskai visur. Ukininku beda, kai varo bile varyt . Nzn ar kompetencijos truksta ar kas čia kitiem našumo darbo truksta . Atrodo seni vilkai, bet nusidegina viska iki negalejimo . 

sitas tikrai labai protingas ir didele patirti turintis. manau tiesiog neivertino..

Paskelbta
Prieš 4 valandas, audrius0322 pranešimas:

Kaip Nida kviečių veislė? Kokie pastebėjimai apie ją? Pirmi metai augini?

Prieš 3 valandas, Heartbreak-kid pranešimas:

Nida pirmi metai augini🤔

Pirmi metai. Kol kas atrodo geriau nei skagen, mažiau sustresavęs, mažiau atmestų lapų, mažiau net ligų matos. Patys lapai stambesni kur kas, technologija auginimo identiška. Po žiemos atrodė tikrai prasčiau, bet dabar aplenkė. O kaip bus toliau matysim :)

Paskelbta

Pas mane ir pirmi metai.tai teisingai viska aprasei🙂 ir pastebejau turi didziuli krumijomosi potenciala.pas mane paseta 2.7mln. Tai turi po 6-8 tvirtus uglius, kuriu itariu nebeatmes.jau tu smulkiu salia nebeskaiciawau.pavasari regeneruoja gal kiek leciau nei kitos veisles.bet gal ir gerai ,kad neturi to staigaus sokimo i virsu.gal kas augine jau ja is pernai.idomu kokybiniai parametrai

Paskelbta
On 2025-05-14 at 17:32, Heartbreak-kid pranešimas:

Pas mane ir pirmi metai.tai teisingai viska aprasei🙂 ir pastebejau turi didziuli krumijomosi potenciala.pas mane paseta 2.7mln. Tai turi po 6-8 tvirtus uglius, kuriu itariu nebeatmes.jau tu smulkiu salia nebeskaiciawau.pavasari regeneruoja gal kiek leciau nei kitos veisles.bet gal ir gerai ,kad neturi to staigaus sokimo i virsu.gal kas augine jau ja is pernai.idomu kokybiniai parametrai

Pirmi metai. Žiauriai nepatiko šios šalnos  pašalė susirgo ir t.t nors vaizdelio akiai nėra lyginant su šalia pasėta etana bet lapų vešlumas didesnis. Matysim ką derlius rodys  

Paskelbta
On 2025-05-14 at 12:10, AG Paulius pranešimas:

Man gydytojo paslaugų nereikia, kai sergu semiuosi liaudies išminties iš forumų platybių. Galiu tik pagirti valstiečius šiais metais klaidų virtinė nuo ankstyvo pavasario. 👍😉

Laukia sunkūs metai.

Kokios tos klaidos?  Šiemet augalai jautresni, ypač kaikurios veislės... vienos dėl reguliatorių pastresavo , kitom užtenko vien tik šalnų, kad laukas pagelstu. Bet purškimai vis tiek turi būti daromi.

Paskelbta
On 2025-05-14 at 17:32, Heartbreak-kid pranešimas:

Pernai auginom Nida. Su kitom veislėm lyginant atrodė prasčiausiai, grūdai buvo extra klasės, derlius 6.6t/ha.

Paskelbta
prieš 51 minutes , Vilius pranešimas:

Kokios tos klaidos?  Šiemet augalai jautresni, ypač kaikurios veislės... vienos dėl reguliatorių pastresavo , kitom užtenko vien tik šalnų, kad laukas pagelstu. Bet purškimai vis tiek turi būti daromi.

Kaip sakoma visi linkę pateisinti savo taikomas priemonės. Bet faktas kad augalai buvo jautresni, ir tos šalnos labai laikė augalus ant ribos. šiais metais sunkiai ėjo kokteiliai ir labai atsargiai reikėjo su pirmu augimo reguliatoriu, bei KAS laistymais. 

Man asmeniškai nesuprantama ir labai akį rėžiai užforsuoti per tankus pasėliai kur dabar vyksta atmetimas ir paskleidus lapus matosi daug gelstančiu augalų, o trąšų nebėra iš ko duoti nes viskas jau "pavasarį" atiduota. ✌️👍😉

Paskelbta
prieš valandą, Tomas01 pranešimas:

Pernai auginom Nida. Su kitom veislėm lyginant atrodė prasčiausiai, grūdai buvo extra klasės, derlius 6.6t/ha.

O tai kokiais veislės dar auginai? Koks jų derlingumas palyginus su Nida?

Paskelbta
prieš 18 minutes , AG Paulius pranešimas:

Kaip sakoma visi linkę pateisinti savo taikomas priemonės. Bet faktas kad augalai buvo jautresni, ir tos šalnos labai laikė augalus ant ribos. šiais metais sunkiai ėjo kokteiliai ir labai atsargiai reikėjo su pirmu augimo reguliatoriu, bei KAS laistymais. 

Man asmeniškai nesuprantama ir labai akį rėžiai užforsuoti per tankus pasėliai kur dabar vyksta atmetimas ir paskleidus lapus matosi daug gelstančiu augalų, o trąšų nebėra iš ko duoti nes viskas jau "pavasarį" atiduota. ✌️👍😉

Tai tankius ir reikia forsuoti kitaip nebūtų 12 t.

Paskelbta
prieš 23 minutes , linas78s pranešimas:

Tai tankius ir reikia forsuoti kitaip nebūtų 12 t.

6 mln produktyvių stiebų užtenka pasiekti nuo 10 iki 13 t jei varpos svoris svyruoja nuo 1,8 iki 2,2 gr. Prieš tai žinutėje minėjau apie pasėlius kur buvo sėtą 4- 4,5 mln tai ten šiupinys su daug atmestų stiebų.

Paskelbta
prieš 30 minutes , AG Paulius pranešimas:

6 mln produktyvių stiebų užtenka pasiekti nuo 10 iki 13 t jei varpos svoris svyruoja nuo 1,8 iki 2,2 gr. Prieš tai žinutėje minėjau apie pasėlius kur buvo sėtą 4- 4,5 mln tai ten šiupinys su daug atmestų stiebų.

Niekas nesuka galvos kiek tų mln,kiek tų atmestų stiebų,kiek varpa gramų  jei virš 10t byra tai baisu ką nors daryti,kad blogiau neprisidaryti:)

Paskelbta

yra keletas desningumu:

1. ansktyvas tresimas dididna pavasarini krumijimasi

2. pavasariniai ugliai nunyksta esant nepalankioms salygoms

moralas daugmaz toks, kad tankuma reikia formuoti rudeni, o pavasari neskubeti su tresimais. bet kazkodel labai gajus tas reikalas, kad kuo aksciau isvaziuot i laukus.

Paskelbta
Prieš 1 valandų, AG Paulius pranešimas:

Tai tipo jau trąšos pabego iš lauko

Paskelbta
prieš 9 minutes , AG Paulius pranešimas:

Aš ankščiau buvau minėjęs kas vyksta prie žemų temperatūrų. O dabar prasidės intensyvus biomasės augimas. 

Kažką praleidau matyt 

Paskelbta
prieš 36 minutes , AG Paulius pranešimas:

Aš ankščiau buvau minėjęs kas vyksta prie žemų temperatūrų. O dabar prasidės intensyvus biomasės augimas. 

neprasides, nes visa menesi tos zemeos temperaturos isislaikys.

Paskelbta
prieš 6 minutes , manttys pranešimas:

neprasides, nes visa menesi tos zemeos temperaturos isislaikys.

Viskas čia gerai bičiuli pamatysi jei paros vidurkis bus aukščiai nei 8 laipsniai pasėliai vystysi labai gražiai. Kiek iš agronominių dogmų prisimenų optimali paros vegetacinė temperatūra yra nuo 12 iki 15 laipsnių. Augalai labai komfortiškai jaučiasi. 

Paskelbta
Prieš 13 valandų, Jonas1995 pranešimas:

Nuotraukos muilinės, koks vaistas geriausia? 

Veisle tobak, priesselis v miežiai, paskutinis purškimas brodway star, flurostar, bolt ir priaxor. 

IMG_20250516_155912081.jpg

IMG_20250516_155915441.jpg

IMG_20250516_155944343.jpg

IMG_20250516_155935429.jpg

Gal per šalnas purkšta?

Paskelbta
Prieš 14 valandų, Jonas1995 pranešimas:

Nuotraukos muilinės, koks vaistas geriausia? 

Veisle tobak, priesselis v miežiai, paskutinis purškimas brodway star, flurostar, bolt ir priaxor. 

IMG_20250516_155912081.jpg

IMG_20250516_155915441.jpg

IMG_20250516_155944343.jpg

IMG_20250516_155935429.jpg

šalnų darbas, aišku galėjo dasidėt ir purškimai

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti

• Create New...