Jump to content

Sėjos terminų nesilaikau nes:  

491 nariai balsavo

1. 1. Sėjos terminų nesilaikau nes:

• Manau jie nebeatitinka nūdienos klimato sąlygų
      147
    • Tiesiog nespėju pasėti laiku
      103
    • Sėju laiku
      241

Balsavimas baigtas

Recommended Posts

Paskelbta
Prieš 5 valandas, Mindzius pranešimas:

Sveiki, uždera, vienais metais pasejau kviečius 2mil. Sėta rugsėjio 8d. Dabar 2-2.5 mil. Seju ir nežIMG_20240515_135112.thumb.jpg.89cc992259900cc546f83c9fb3a53b7d.jpgadu sėti daugiau 

Jei nepalytu tai kažin ką daryti su tokia sėja kai dygt spalį tik pradėtų. Šįmet su rapsais taip buvo. 

Paskelbta
Prieš 7 valandas, M&M pranešimas:

Agriconas duoda kiekį 4 metams, priklausomai dar nuo sėjomainos, šiaudų išnešimo ar ne ir t.t., jei tuo metų atrodo daug, galima mažinti normą pvz per pusę, atiduosi daugiau kai atpigs :) per 12 metų trešimo kintama norma pavyko padaryti P ir K  žemėlapius žalius t.y. optimalius kiekius, dabar tik atstatinėjamas išnešimas bent jau pas mus. dirvos PH irgi labai svarbus, nes irgi blokuoja įsisvinimą augalams, dar vienas argumentas darytis žemės tyrimus...

Tai dariausi tuos tyrimus viena karta, tada dar ejo pigiai gaut fosforo. Deja, kazkokio super efekto nepastebejau. Kita vertus, jeigu kasmet trwsti kintama borma, turi tresti barstytuvu..lokaliai tresti jau turi buti sejamoji labai kieta

Kadangi pastoviai koks gabaliukas prisijungia, db as tiesiog iskart vaziuoju su 5t kalkiu ir nuolat duodu bent 70 fosforo. Kol kreive i virsu, manau viskas veikia. Kai pasieksiu lubas, reiks tada kazka slifuoti. 

Kaip ten ten bebutu. Manau, kad 90 proc rezultatu galima isgaut be jokiu tyrimu. 

Paskelbta
Prieš 8 valandas, Mantas2342 pranešimas:

Aš tik dėl dirvožemio našumo balo pastebėjimą turiu, kodėl visi galvoja ,kad boniteto balas uždeda kažkokias derliaus ribas ir tipo iš 44 balų daugiau nei 8t negali kulti? Nesutinku, viskas įmanoma ir boniteto balas  tie keli skaičiukai derliaus ribų nenustato yra ir kiti derlių lemiantys veiksiai.

Siemet is savo 20-30 boniteto tokius kosmosus kuliau, kad tikrai tika fraze, kad boninteto balas-tai tik skaicius.

Paskelbta
Prieš 2 valandas, manttys pranešimas:

Siemet is savo 20-30 boniteto tokius kosmosus kuliau, kad tikrai tika fraze, kad boninteto balas-tai tik skaicius.

Tai vat, apie ką ir šneku , dėl to aš jais ir nesivadovauju, jie nebent tik žemės pirkimo kainą nusako kažkiek,bet ir tai daugiau vadovaujuosi akim laukuose, ne kažko parašytais balais

Paskelbta
Prieš 17 valandų, AG Paulius pranešimas:

Kokia veislę dabar sėji ? Ir kiek vidutiniškai Kuli? 

Fenomeną dabar seju nes žemės apsuptos miškų, o derlingumas pernai buvo 6.8 o šiemet 7.2 tai man pakankamas. Tyrimų nedarau, prie du metus pakalkinau po 5t ha. Dabar dedu dapo, mapo kas pigiau po 150 kg iš rudens kartu su sėkla, nupurskiu nuo žolių, pačiu pigiausių, o pavasarį sulfatas 100 kg., ir kasas 500 kg. Ir purškimas nuo žolių bet jau normalus netaupau. Šiemet dar teko purkšti fungicidais prieš išplaukiant. Va tokios investicijos. Žemė 35-45 balų. Dirbu strip-til, no-till. Sejomaina prisiziuriu. Neatseliuoju. 

Paskelbta
Prieš 4 valandas, Mindzius pranešimas:

Fenomeną dabar seju nes žemės apsuptos miškų, o derlingumas pernai buvo 6.8 o šiemet 7.2 tai man pakankamas. Tyrimų nedarau, prie du metus pakalkinau po 5t ha. Dabar dedu dapo, mapo kas pigiau po 150 kg iš rudens kartu su sėkla, nupurskiu nuo žolių, pačiu pigiausių, o pavasarį sulfatas 100 kg., ir kasas 500 kg. Ir purškimas nuo žolių bet jau normalus netaupau. Šiemet dar teko purkšti fungicidais prieš išplaukiant. Va tokios investicijos. Žemė 35-45 balų. Dirbu strip-til, no-till. Sejomaina prisiziuriu. Neatseliuoju. 

Kokią sėjomainą darai?

Paskelbta
Prieš 4 valandas, manttys pranešimas:

sutinku. daugiausia prekiniai ukiai taiko kvieciai, kvieciai, rapsas, kvieciai, kvieciai, rapsas :D ir rasau tai be ironijos

Manau tokia sėjomaina mirtis labai daug investicijų, o derlingumai nestebina. Man geriau mažiau investuoti, mažiau dirbti, technikos mažiau reikia, mažiau ji dėvisi. O kai su skaičiuoji balansą tai skaičiai visai gražus gaunasi. Bet čia mano nuomonė, niekam jos neperšu. Bet Ma šie metai vieni geriausi nors ir audros nukulė rapsa, bet vistiek pavyko 3.4 t sugaudyti. IMG_20240729_092055.thumb.jpg.55fb37b8c169501474a7e9c9a46c6078.jpg

Paskelbta
Prieš 5 valandas, Mindzius pranešimas:

Kaip ir visi, rapsas, kviečiai, pupos, kviečiai, žirniai, kviečiai, rapsas. 

Kaip ir neblogai tikrai, tik tarp pupų ir žirnių tas sėjomaininis tarpas kaip giminingiems per trumpas. Rapsui tai labai gerai.

Paskelbta
prieš 17 minutes , AgroP pranešimas:

Kaip ir neblogai tikrai, tik tarp pupų ir žirnių tas sėjomaininis tarpas kaip giminingiems per trumpas. Rapsui tai labai gerai.

Dzin tie žirniai. Vistiek 3 tonos būna dar nepaminėjau prieš vasarinius dar būna posmelis per žiemą, bet čia dar tik du metai (grikiai, miežiai, pupos, žirniai, avižos), žinau pupinia per dažnai bet.... Gal dar kai ivesiu ateitį. 

Paskelbta
Prieš 3 valandas, Mantas2342 pranešimas:

Ir jokių pupinių ar bent kokio žalio pūdymo ploto?

5-10% buna zirniu. bet 2025 nebesesim. jokios matomos naudos nejauciam is zirniu. teoriskai turetu but geriau kvz seti po zirniu, bet praktiskai jokios naudos lyginant su setais po kvv.

Paskelbta
prieš 2 minutes , krucius pranešimas:

5-10% buna zirniu. bet 2025 nebesesim. jokios matomos naudos nejauciam is zirniu. teoriskai turetu but geriau kvz seti po zirniu, bet praktiskai jokios naudos lyginant su setais po kvv.

Kažkaip keistai ir neįtikimai skamba kaip po žirnių sėji ir tipo toks pats derlius negu po kvv. Aš sėju dalį pupų laukų pagal sėjomaina, šiek tiek pūdymo palieku, o visa kita rapsai ir kviečiai tai visai neblogai gaunasi ir derliaus ir priešsėlių prasme, skirtumą tikrai jaučiu ir nėr , kad daug tręščiau, bet derlius gaunu pakankamai gerus.

Paskelbta
Prieš 11 valandų, Mindzius pranešimas:

Manau tokia sėjomaina mirtis labai daug investicijų, o derlingumai nestebina. Man geriau mažiau investuoti, mažiau dirbti, technikos mažiau reikia, mažiau ji dėvisi. O kai su skaičiuoji balansą tai skaičiai visai gražus gaunasi. Bet čia mano nuomonė, niekam jos neperšu. Bet Ma šie metai vieni geriausi nors ir audros nukulė rapsa, bet vistiek pavyko 3.4 t sugaudyti. IMG_20240729_092055.thumb.jpg.55fb37b8c169501474a7e9c9a46c6078.jpg

As po kvieciu seju kvietrugius papildomai

Paskelbta
Prieš 11 valandų, krucius pranešimas:

Tai kokie bus ankstinei baltyminiai  pagal reikalavima ?

Paskelbta
prieš 9 minutes , vrimvydas pranešimas:

Tai kokie bus ankstinei baltyminiai  pagal reikalavima ?

kad nereikia, ar pasikeite kas ?  tapati kultura neatsiseliuoja. Ai gal reikia palikti tada per ziema neaparus 2augalu misini. tai paliksim jei reikes.  

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti

• Create New...