Jump to content

Vasariniu kvieciu auginimas

Recommended Posts

Paskelbta

Pernai auginau, tai 6,8t/ha atsege man jie. C2 atselys buvo.

Vanik tik 6t/ha ejo sugraibyt. Tai siemet tik Callada sejau.

Pernai hamleta sejau tai smelynuos 5,5 normalio 7,2. Symet hamleto manau bus vidurkis apie 7
  • po 2 savaičių...
  • po 5 savaičių...
Paskelbta

Sveiki, buvau pasilikes laukeli kvietuku seklai. Siandien kulem pasirodo yra fuzariumo, nuveziau i elevatoriu megini sako 4.5%. kaip suprantu mano seklai sakes? galvoju dar bandyt pravalyt, nes jie vistiek lengvesni, nes is paziuros sveiki grudai labai stambus.

• po 2 savaičių...
Paskelbta

Nuveziau i laboratorija vasariniu kvietuku megini ir ištyrus rado 4,2proc  laukinio pelėsio grybeli ir grudu su tokiu kiekiu pelėsio nebeima, o tegali buti ne daugiau kaip 1 proc . Ka patartumėt daryt? Drėgmė 14,8

Paskelbta

Nuveziau i laboratorija vasariniu kvietuku megini ir ištyrus rado 4,2proc  laukinio pelėsio grybeli ir grudu su tokiu kiekiu pelėsio nebeima, o tegali buti ne daugiau kaip 1 proc . Ka patartumėt daryt? Drėgmė 14,8

o kokia veisle? nes ne is pirmo girdziu, kad pelesi randa, kazkaip anksciau to lyg ir nebuvau girdejes, 

Paskelbta

As irgi iki siol apie ji nieko nebuvau girdejes, taciau siemet tai kas trecia is supirktuviu del jo issiuntinejo, tame tarpe ir mane viena karta su 1,3proc o pries tai visi tilpdavo i 1 proc

Paskelbta

O kur ta laboratorija rast? ir kiek analizai kainuoja?

• po 2 savaičių...
Paskelbta

Galbūt kvailas klausimas, bet pavasarį sėjau vasarinių kviečių veislės nežinau, sėklos daigumas geras, norma apie 200kg/ha, dirva vidutinio sunkumo priemolis, priešsėlis ž. rugiai (kūliau 5t/ha) rudenį apvežiau mėšlu apie 60t/ha apariau, pavasarį prieš sėja išbėriau 100kg/ha NPK 15-15-15, ir galutinis rezultatas kviečių tik apie 1,8-2,0t/ha. Gali būti prasta sėkla ar čia normalūs rodikliai žemaitijoje?

Paskelbta

Galbūt kvailas klausimas, bet pavasarį sėjau vasarinių kviečių veislės nežinau, sėklos daigumas geras, norma apie 200kg/ha, dirva vidutinio sunkumo priemolis, priešsėlis ž. rugiai (kūliau 5t/ha) rudenį apvežiau mėšlu apie 60t/ha apariau, pavasarį prieš sėja išbėriau 100kg/ha NPK 15-15-15, ir galutinis rezultatas kviečių tik apie 1,8-2,0t/ha. Gali būti prasta sėkla ar čia normalūs rodikliai žemaitijoje?

Azoto mazai, todel ir buvo derlius prastas

Paskelbta

Norma kvietuko eina nuo 220 pagal veisle seip daugumo 250 kg/ha bet reike nepamirsti jog aktualu sejos laikas normos dydziui, bei prieziura, beto kvietukas tiek nesikrumije kaip z kvieciai

Paskelbta

Pas mane tokia pati situacija buvo,sekla vanek,norma 250kg.Buve gave taip pat meslo toki pati kieki jei nedaugiau,pavasari npk 16-16-16,salietros per 2 kartus 300kg ir atseikejo tik 3t/ha. Tai manau viska padare sausra,nes paseti buvo geguzes pirmomis dienomis kai nebebuvo lietaus
Paskelbta

seti reikia kuo anksciau, balandzio vidury,max iki geguzes..jeigu ukine-savo sekla norma 250-260kg. ir vasarinis megsta pavalgyt..trasu reikia duot..nes kaip Tevas sako-isciulpia zeme..

• po 4 mėnesių...
Paskelbta
24 minutes ago, nivistas said:

Gal kas sejot vasarinius kviečius Qvintus,kokie atsiliepimai apie šia sekla.

man ji patinka sesiu jau trecius metus stambus grudai lengvai kulasi atspari ligoms ka pastebejau gan gerai dera lengvame dirvozemyje veisle nera is ankstyvuju

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti

• Create New...