Jump to content

belaruskis

Nariai
  • Pranešimai

    133
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    1

Visas nario belaruskis paskelbtas turinys

  1. Gavau pasiūlymą pasiimt žirgų mėšlą laukams tręšt, labiau kraikinis ir nemažas kiekis, kad laukams naudinga, aišku. Tik va skaitau ir girdžiu kalbas jog su tokiu mėšlu užsiveisiu kurklių, ar tiesa, labai žalinga?
  2. Prieš metus pats ieškojau tai Rietavo turguj radau naudotus iš skandinavų nebrangiai. 5 tonas laiko, o krautuvas mano 3tonų tai su atsarga, ramus. Nauji tikrai nepigūs, nors naudotų būna ir skeliu.lt dažnai, pvz https://m.skelbiu.lt/skelbimai/stropai-72851586.html
  3. belaruskis

    Sėklos - Perku / Parduodu

    Gal kas dar avižų sėklos turit apie 5-6tonas?
  4. Šalia mano kolūkinės fermos yra 50arų valdiškos žemės sklypas esu jį išsinuomavęs ilgalaike nuoma, ar yra kokių būdų ją iš valstybės nupirkt ar išmainyti į nuosavą kitoje vietoje šiais laikais? Sklypas privažiavimą turi, neįsiterpęs. Tikslas statyt sandelį joje būtų, plius sklype netgi tebėra priešgaisrinis tvenkinys (prūdas) skirtas tai fermai buvo. Gal kas kokių minčių ar jau neįmanoma misija?
  5. belaruskis

    Trašų kainos

    Gal kas šiom dienom salietros kainom domėjos? Perkat ar laukiat ir kokie spėjimai kur link keisis kainos?
  6. Šepečiai valo, bet nepakankamai, sudėjus naujus vistiek kas keliasdešimt tonų geriau išsitraukt ir prasivalyt rimčiau, nes į skylutes pristringa grūdų. Elevatoriai platesni nei nivos, (nivos 10cm grandinių lopetėlės), o čia 15cm. Našumas jų geras ką tinkamai užkraut, bet tarška irgi neblogai, bei karts nuo karto reik pasitempt. Našumas įvairiai, kviečiai jei nuo kombaino ir tik pirminiui viena kita šiaudą nuimt tai įmanoma 20t per valandą, bet jei žolėti ar norint sėklai prasivalyt kruopščiau reiktų lėtint tempą. Liks 10-15t. valandai. Žirnius sėklai prasivalom, pupų neturiu, sietų daug lytagroje tik reik išsirinkt ko nori, net rapsui galima pririnkt. Neišvalys idealiai, bet punktuose nuoskaitų nebus dėl daug šiuklių. Sėklai geriau per pora kartų, tinkamai parinkus sietus valyt. Pliusai, kad pati pasikrauna ir gali gražint grūdus į priekabą. Už savo kainą ir našumą manau konkurentų neturi.
  7. Reikia patarimų dėl džiovyklos, ūkis apie 180-200ha žemės nenašios vidutinis derlingumas apie 3-4t/h (kviečių). Kokio našumo džiovyklos reiktų tokiam ūkiui, kas ką patartų, šiemet kai orai tokie neteko net kombaino lauk išsivaryt. Jei jau ne šiemet kitiems metams reiks ruoštis. Ką manot apie tokią džiovyklą, gal pakaktų? https://m.autoplius.lt/skelbimai/stela-mobili-grudu-dziovykla-grudu-tvarkymo-technika-23607113.html#/gallery
  8. belaruskis

    zieminis rapsas

    Mano irgi vėlavo žydėt, pradėjau stiebus žiūrėt, visi pilni lervų, prasileidau, ko gero kult nebereiks... negana šalnos apkandžiojo, dabar sausra baisinė, dar ir parazitai...
  9. belaruskis

    zieminis rapsas

    Vienas kolega taip siūlė, nusipurkšt iki žydėjimo ir ale paprasčiau bus, nes nereik registruot purškimo ir pranešt bitininkams. Kadangi nesu susiduręs su tuo ir klausiu, kada ir kelis kart nuo pavasario purškiat nuo kenkėjų rapsus?
  10. belaruskis

    zieminis rapsas

    Rapsai pirmi metai ūkyje, plotas 10ha, nėr kažkokių stebuklų 1,5-2t/ha gal ir birės, kada efektyviausia ir ar verta nuo kenkėjų purkšt? Žydėt pradės kitoj savaitėje. Kažkas liks jei nieko nepurkšiu? Juk 100% tikrai nenugrauš visko.
  11. belaruskis

    Sėklos - Perku / Parduodu

    Gal kas turit garstyčių ar ridiko sėklos bent 50kg parduot?
  12. Visi jau antrą ratą su trąšom žieminiuose pravažiavot?
  13. belaruskis

    Zymeto Kuro Kaina

    Neste, žymėtas po 1€. Nuo vakar pradėjo brangti.
  14. belaruskis

    Bulvės.

    Per šiltos laikymo sąlygos buvo. Jei labai ilgi nulaužyk porą savaičių iki sėjos, atsigaus ir pradės kaltis mažesni. Jei nieko nedarysi vistiek sodinant nusilaužys per ilgi. Iš esmės kažkiek mažiau dygimo energijos turės, bet vistiek užaugs. Kiek tai atsilieps galutiniam derliui nežinau, savo reikmėms kai auginam tai nesuku galvos ir nematau didelio skirtumo dideli ar maži ugliai buvo sodinimo metu.
  15. belaruskis

    Trašų kainos

    LA 440+pvm+ pristatymas už salietra, nuo praeitos savaitės +10 kilusi kaina, vadyba sako dabar pikas visiems reikia tai kyla kaina. Ką manot ar vėliau kris kaina gegužę, birželį? Pirmam trešimui reikiama kiekį turiu.
  16. belaruskis

    Trašų kainos

    Sakė lietuviška. Skambinau į achema paskui tai 475€ +pvm imant 24t. Plius pvm.
  17. belaruskis

    Trašų kainos

    Scandagra salietra 480 už grynus. Yra kur pigiau dar? Jau perkat ar dar kris ką manot?
  18. belaruskis

    avizu auginimas

    Kuliasi po ž. Kviečių dažniausiai, nuo gamtos priklauso individualiai pagal metus. Nori kokybės turi negaut lietaus, po lietaus juoduoja gan greit. Kad sudygtų, neteko susidurt, dėl šluotelių svyrimo žemyn (ne kaip varpos) gan gerai nubėga vanduo nuo jų todėl ir nesudygsta greit. Sugulimas nuo tankio priklauso, šiaip jei ir gulasi tai palūžta šiaudas ir tik prisilenkia, ne visai prie žemės plojas, todėl net suvėlinus galima nuimt. Didesnė bėda būna kai užeina vėjai dideli, būna nudaužo, byra. Žodžiu blogiausias scenarijus mažesnis derlius ir kokybė tik pašarui arba kūrenimui. Jei orai leidžia galima ir maistines užaugint
  19. belaruskis

    rulonu plievele

    "Agroratas" skambino siūlo po 88€ + pvm.
  20. Naudotą pirkom, rinkaus tarp Manitou ir JCB, abu po lygiai gyrė kiti, bet geltonas man gražiau, o ir padarytas paprastai, bet tvirtai. Beto lytagra netoli, o ten dalių pilnos lentynos tai kaip ir nematau bėdos, naudoto daikto atžvilgiu. Šiaip dirbt patogus, o kaip kas vėliau, laikas parodys.
  21. Nagi nagi kurios spalvos čia traktorius (170ag) kelia 3-4tonas?, o ką jau kalbėt apie kėlimo aukštį. Masčiau ir aš jog didelis traktorius universaliau su frontaliniu, bet pabandžius teleskopinį krautuvą persigalvojau ir nupirkom jcb 531-70, smagus daiktas nedideliam ūkiui (200ha). Kai trąšų porą fūrų per metus kraut tereikia pilnai ir tos keliamos galios užtenka, grūdus su 2,5kub kaušu kraunam, mėšlo gal kokios mažesnes šakes žiūrėsim, bet vistiek žymiai sparčiau ir patogiau nei su mtz su frontaliniu.
  22. belaruskis

    Grūdų kainos?

    Vakar išvežėm dvi fūras kviečių 2klasės į uostą po 288€, dar kelios mašinos liko, mažai jau kilimu tikiu, o ir pavasario nebenoriu laukt, atsiras dar kokių vabalų ar panašei, nes sandelis nestebuklingas. Aišku gaila dėl kainos, bet ir prieš metus nelabai tikėjaus jog apie 300,- kainuos kviečiai, o kai pusė parduota rudenį virš trijų šimtų, tai vidurkis vistiek normaliai sumuojas. Dar truputi guodžia ir trąšos ne visos nupirktos tai kažkiek ir tas ramina jog ne po 900€ salietrą pirkau, kai kviečiai 320€ buvo.
  23. 6930p čipavau, ir ant arimo galiu palygint su 4×4 plūgu, iki čipo su pilnu baku 325l suariau 16ha, po čipo 18,5ha, arimo gylis ir sąlygos panašios.
  24. belaruskis

    Javų supirkėjai

    Ar yra šiai dienai firmų kurios pačios pasiima grūdus iš kiemo rinkos kainomis ir atsiskaito laiku?
×
×
  • Create New...