Jump to content

belaruskis

Nariai
  • Pranešimai

    132
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    1

belaruskis paskutinį kartą gavo apdovanojimą Balandžio 5 2023

belaruskis paskelbtas turinys buvo labiausiai mėgstamas

Apie belaruskis

  • Gimtadienis 02/19/1996

Vartotojo informacija

  • Lytis
    Not Telling

Miestas

  • Miestas
    Mažeikių raj.

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

belaruskis pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

32

Reputacija

  1. Prieš metus pats ieškojau tai Rietavo turguj radau naudotus iš skandinavų nebrangiai. 5 tonas laiko, o krautuvas mano 3tonų tai su atsarga, ramus. Nauji tikrai nepigūs, nors naudotų būna ir skeliu.lt dažnai, pvz https://m.skelbiu.lt/skelbimai/stropai-72851586.html
  2. belaruskis

    Sėklos - Perku / Parduodu

    Gal kas dar avižų sėklos turit apie 5-6tonas?
  3. Šalia mano kolūkinės fermos yra 50arų valdiškos žemės sklypas esu jį išsinuomavęs ilgalaike nuoma, ar yra kokių būdų ją iš valstybės nupirkt ar išmainyti į nuosavą kitoje vietoje šiais laikais? Sklypas privažiavimą turi, neįsiterpęs. Tikslas statyt sandelį joje būtų, plius sklype netgi tebėra priešgaisrinis tvenkinys (prūdas) skirtas tai fermai buvo. Gal kas kokių minčių ar jau neįmanoma misija?
  4. belaruskis

    Trašų kainos

    Gal kas šiom dienom salietros kainom domėjos? Perkat ar laukiat ir kokie spėjimai kur link keisis kainos?
  5. Šepečiai valo, bet nepakankamai, sudėjus naujus vistiek kas keliasdešimt tonų geriau išsitraukt ir prasivalyt rimčiau, nes į skylutes pristringa grūdų. Elevatoriai platesni nei nivos, (nivos 10cm grandinių lopetėlės), o čia 15cm. Našumas jų geras ką tinkamai užkraut, bet tarška irgi neblogai, bei karts nuo karto reik pasitempt. Našumas įvairiai, kviečiai jei nuo kombaino ir tik pirminiui viena kita šiaudą nuimt tai įmanoma 20t per valandą, bet jei žolėti ar norint sėklai prasivalyt kruopščiau reiktų lėtint tempą. Liks 10-15t. valandai. Žirnius sėklai prasivalom, pupų neturiu, sietų daug lytagroje tik reik išsirinkt ko nori, net rapsui galima pririnkt. Neišvalys idealiai, bet punktuose nuoskaitų nebus dėl daug šiuklių. Sėklai geriau per pora kartų, tinkamai parinkus sietus valyt. Pliusai, kad pati pasikrauna ir gali gražint grūdus į priekabą. Už savo kainą ir našumą manau konkurentų neturi.
  6. Reikia patarimų dėl džiovyklos, ūkis apie 180-200ha žemės nenašios vidutinis derlingumas apie 3-4t/h (kviečių). Kokio našumo džiovyklos reiktų tokiam ūkiui, kas ką patartų, šiemet kai orai tokie neteko net kombaino lauk išsivaryt. Jei jau ne šiemet kitiems metams reiks ruoštis. Ką manot apie tokią džiovyklą, gal pakaktų? https://m.autoplius.lt/skelbimai/stela-mobili-grudu-dziovykla-grudu-tvarkymo-technika-23607113.html#/gallery
  7. belaruskis

    zieminis rapsas

    Mano irgi vėlavo žydėt, pradėjau stiebus žiūrėt, visi pilni lervų, prasileidau, ko gero kult nebereiks... negana šalnos apkandžiojo, dabar sausra baisinė, dar ir parazitai...
  8. belaruskis

    zieminis rapsas

    Vienas kolega taip siūlė, nusipurkšt iki žydėjimo ir ale paprasčiau bus, nes nereik registruot purškimo ir pranešt bitininkams. Kadangi nesu susiduręs su tuo ir klausiu, kada ir kelis kart nuo pavasario purškiat nuo kenkėjų rapsus?
  9. belaruskis

    zieminis rapsas

    Rapsai pirmi metai ūkyje, plotas 10ha, nėr kažkokių stebuklų 1,5-2t/ha gal ir birės, kada efektyviausia ir ar verta nuo kenkėjų purkšt? Žydėt pradės kitoj savaitėje. Kažkas liks jei nieko nepurkšiu? Juk 100% tikrai nenugrauš visko.
  10. belaruskis

    Sėklos - Perku / Parduodu

    Gal kas turit garstyčių ar ridiko sėklos bent 50kg parduot?
  11. Visi jau antrą ratą su trąšom žieminiuose pravažiavot?
  12. belaruskis

    Zymeto Kuro Kaina

    Neste, žymėtas po 1€. Nuo vakar pradėjo brangti.
  13. belaruskis

    Bulvės.

    Per šiltos laikymo sąlygos buvo. Jei labai ilgi nulaužyk porą savaičių iki sėjos, atsigaus ir pradės kaltis mažesni. Jei nieko nedarysi vistiek sodinant nusilaužys per ilgi. Iš esmės kažkiek mažiau dygimo energijos turės, bet vistiek užaugs. Kiek tai atsilieps galutiniam derliui nežinau, savo reikmėms kai auginam tai nesuku galvos ir nematau didelio skirtumo dideli ar maži ugliai buvo sodinimo metu.
  14. belaruskis

    Trašų kainos

    LA 440+pvm+ pristatymas už salietra, nuo praeitos savaitės +10 kilusi kaina, vadyba sako dabar pikas visiems reikia tai kyla kaina. Ką manot ar vėliau kris kaina gegužę, birželį? Pirmam trešimui reikiama kiekį turiu.
×
×
  • Create New...