Ovid Paskelbta Gegužės 16, 2025 Pranešti Paskelbta Gegužės 16, 2025 Prieš 8 valandas, AG Paulius pranešimas: Nu ką pirmas purškimas, jau atliktas. Augalai apsaugoti nuo ligų. (Drėgna žemė + tankus pasėlis + pakilusi temperatūra= įdealios sąlygos ligoms plisti) Dabar toks dileminis klausimas, pasėliui atiduota apie 145 N. v.m likęs 68 N. v.m buvo palikta ant 1000 sėklų masės stambinimo. Tačiau atsižvelgiant į metų situaciją sakyčiau po savaitės jau bus pradėjusi lysti vėliava. gal ir nebeverta nieko laukti ant drėgnos žemės reikia atiduoti kokybinį tešimą. Kokios Jūsų nuomonės kaip elgtumėtės mano situacijoje? Šiandien pasėlis atrodo taip: Antras fungicidas bus ant veliavinio ar laukiat varpos?
bmarius Paskelbta Gegužės 16, 2025 Pranešti Paskelbta Gegužės 16, 2025 Prieš 1 valandų, ceck pranešimas: žinok esu turėjės ir nesugulusių, bet stačių su virš 70 procentų sudygimu, tad sugulimas jau gali baigtis tragedija ir draudimo išmoka gali ir nebepadėti taip ir yra buve,o skagenas tai dar yra atsparus sudygimui ir kritimo praradimui,bet yra veisliu kurios l. greitai tai praranda net ir nesugule
AG Paulius Paskelbta Gegužės 16, 2025 Pranešti Paskelbta Gegužės 16, 2025 Prieš 1 valandų, Ovid pranešimas: Antras fungicidas bus ant veliavinio ar laukiat varpos? Antras tik ant varpos, kartu bus ir vėliavos apsauga
mjj Paskelbta Gegužės 16, 2025 Pranešti Paskelbta Gegužės 16, 2025 prieš 12 minutes , AG Paulius pranešimas: Antras tik ant varpos, kartu bus ir vėliavos apsauga Kiek varpos % +- išlindę būna?
AG Paulius Paskelbta Gegužės 16, 2025 Pranešti Paskelbta Gegužės 16, 2025 prieš 10 minutes , mjj pranešimas: Kiek varpos % +- išlindę būna? Logiška purkšti kai jai didžioji dalis varpu yra išlindusios ir pradėjusios žydėjimą, visada stengiausi turėti dvigubą efektą vėliavos ir varpos apsauga. Aš skaitau, kad fungicidas laiko apie 3 savaitės normaliai ir 4 savaitę jau nuo sąlygų priklauso. Seniau būdavo, kad taikydavau ir 3 fungicidų apsauga, bet pradėjau galvoti, kad čia lievai gaunasi su laiku ir kaštais o efektas kartais dar ir neigiamas gaudavosi. Tai dabar man pilnai užtenka 2 purskimų. Turiu savo sistema pirmas iki gegužės 10 d. Ir antras birželio pradžioje. Bet čia sakyčiau labai individualų ir tręšimas ir veislės įpatumai turi tam įtakos, esu pastebėjęs kad su kitomis veislėmis ne viskas pagal planą eina. mjj and Witalikas 2
mjj Paskelbta Gegužės 16, 2025 Pranešti Paskelbta Gegužės 16, 2025 prieš 2 minutes , AG Paulius pranešimas: Logiška purkšti kai jai didžioji dalis varpu yra išlindusios ir pradėjusios žydėjimą, visada stengiausi turėti dvigubą efektą vėliavos ir varpos apsauga. Aš skaitau, kad fungicidas laiko apie 3 savaitės normaliai ir 4 savaitę jau nuo sąlygų priklauso. Seniau būdavo, kad taikydavau ir 3 fungicidų apsauga, bet pradėjau galvoti, kad čia lievai gaunasi su laiku ir kaštais o efektas kartais dar ir neigiamas gaudavosi. Tai dabar man pilnai užtenka 2 purskimų. Turiu savo sistema pirmas iki gegužės 10 d. Ir antras birželio pradžioje. Bet čia sakyčiau labai individualų ir tręšimas ir veislės įpatumai turi tam įtakos, esu pastebėjęs kad su kitomis veislėmis ne viskas pagal planą eina. Planas toks pats mano: apie 70% varpos, kai išlys - važiuosiu su antru fungicidu. AG Paulius 1
Gunia Paskelbta Gegužės 17, 2025 Pranešti Paskelbta Gegužės 17, 2025 Prieš 10 valandų, AG Paulius pranešimas: Logiška purkšti kai jai didžioji dalis varpu yra išlindusios ir pradėjusios žydėjimą, visada stengiausi turėti dvigubą efektą vėliavos ir varpos apsauga. Aš skaitau, kad fungicidas laiko apie 3 savaitės normaliai ir 4 savaitę jau nuo sąlygų priklauso. Seniau būdavo, kad taikydavau ir 3 fungicidų apsauga, bet pradėjau galvoti, kad čia lievai gaunasi su laiku ir kaštais o efektas kartais dar ir neigiamas gaudavosi. Tai dabar man pilnai užtenka 2 purskimų. Turiu savo sistema pirmas iki gegužės 10 d. Ir antras birželio pradžioje. Bet čia sakyčiau labai individualų ir tręšimas ir veislės įpatumai turi tam įtakos, esu pastebėjęs kad su kitomis veislėmis ne viskas pagal planą eina. O kodėl lauko dienose akcentuoja nevėluoti purškimu ant veliavos? ..pradeda lysti ir purkšti..reik saugoti ne tik veliava bet ir iki jos lapus..varpai vistiek apsauga abejotina.
mjj Paskelbta Gegužės 17, 2025 Pranešti Paskelbta Gegužės 17, 2025 prieš 15 minutes , Gunia pranešimas: O kodėl lauko dienose akcentuoja nevėluoti purškimu ant veliavos? ..pradeda lysti ir purkšti..reik saugoti ne tik veliava bet ir iki jos lapus..varpai vistiek apsauga abejotina. Gal tokia rekomendacija darantiems tik vieną fungicidinį purškimą iš viso? vrimvydas 1
UkininkasA Paskelbta Gegužės 17, 2025 Pranešti Paskelbta Gegužės 17, 2025 prieš valandą, mjj pranešimas: Gal tokia rekomendacija darantiems tik vieną fungicidinį purškimą iš viso? Laukti velyvosios ir purksti, jei tik viena darai
Gunia Paskelbta Gegužės 17, 2025 Pranešti Paskelbta Gegužės 17, 2025 Prieš 1 valandų, mjj pranešimas: Gal tokia rekomendacija darantiems tik vieną fungicidinį purškimą iš viso? Ne...tiesiog akcentas kad veliava ir bent 2 lapai iki jos būt max apsauga. Mantas2342 1
Zalgirinis Paskelbta Gegužės 17, 2025 Pranešti Paskelbta Gegužės 17, 2025 labas kai toks pavasaris tai sunku ir pritaikyti čia salnos tai lietus dar salietra neatiduota antra partija bet blogiau gal ne bus kad ir veliau vis vien sušils tik laiko klausimas laime nuo zoliu patvarkyta
AGROMAN Paskelbta Gegužės 17, 2025 Pranešti Paskelbta Gegužės 17, 2025 Aš gegužės 5 d. viska atidaviau, gal ir paskubejau, bet KAN ilgiau tirpsta.
Gunia Paskelbta Gegužės 17, 2025 Pranešti Paskelbta Gegužės 17, 2025 Prieš 6 valandas, AGROMAN pranešimas: Aš gegužės 5 d. viska atidaviau, gal ir paskubejau, bet KAN ilgiau tirpsta. Manau pats tas...auga, maitinasi dabar .
AG Paulius Paskelbta Gegužės 18, 2025 Pranešti Paskelbta Gegužės 18, 2025 On 2025-05-16 at 11:26, AG Paulius pranešimas: Nu ką pirmas purškimas, jau atliktas. Augalai apsaugoti nuo ligų. (Drėgna žemė + tankus pasėlis + pakilusi temperatūra= įdealios sąlygos ligoms plisti) Dabar toks dileminis klausimas, pasėliui atiduota apie 145 N. v.m likęs 68 N. v.m buvo palikta ant 1000 sėklų masės stambinimo. Tačiau atsižvelgiant į metų situaciją sakyčiau po savaitės jau bus pradėjusi lysti vėliava. gal ir nebeverta nieko laukti ant drėgnos žemės reikia atiduoti kokybinį tešimą. Kokios Jūsų nuomonės kaip elgtumėtės mano situacijoje? Šiandien pasėlis atrodo taip: Nu ką bičiuliai vakar tręšimai baigti, pagal planą apie 210 N atiduota. Peržegnota ir palikta. Išvados tokios pasėlis tankus, skagen veislėje jau apie 1 - 2 cm yra išlindęs ir matomas velevinis lapas dar jis smailus ir ne visuose augaluose matomas bet kelių dienų klausimas ir bus pilnai matomas. Ps vėliava yra išlindus tik pirmos sėjo lauke kelių dienų skirtumas augalai atrodo labai įvairiai turiu lauką kuris kaip paršiukas po "penktu papu" daryk ką nori o jis savo gyvenimą gyvena simasd and Witalikas 2
AGROMAN Paskelbta Gegužės 18, 2025 Pranešti Paskelbta Gegužės 18, 2025 prieš 51 minutes , AG Paulius pranešimas: Nu ką bičiuliai vakar tręšimai baigti, pagal planą apie 210 N atiduota. Peržegnota ir palikta. Išvados tokios pasėlis tankus, skagen veislėje jau apie 1 - 2 cm yra išlindęs ir matomas velevinis lapas dar jis smailus ir ne visuose augaluose matomas bet kelių dienų klausimas ir bus pilnai matomas. Ps vėliava yra išlindus tik pirmos sėjo lauke kelių dienų skirtumas augalai atrodo labai įvairiai turiu lauką kuris kaip paršiukas po "penktu papu" daryk ką nori o jis savo gyvenimą gyvena nepasikuklinai su azotu
AG Paulius Paskelbta Gegužės 18, 2025 Pranešti Paskelbta Gegužės 18, 2025 prieš 2 minutes , AGROMAN pranešimas: nepasikuklinai su azotu Turiu išsikėlęs tikslą, bandysiu jo pasiekti su 185 veiklios turiu 8,5 - 9 t/ha, smulkių, 2 klasės grūdų. Savo probelmas analizuodamas dariau išvadas dėl pasėlio tankumo ir 1000 sėklų masės svorio. Mažinu tankumą ir didinu azotą. Kaip sakoma norint sužinoti turi bandyti ir stebėti rezultatus. Kolkas sakyčiau viskas mane tenkina, augalai stiprūs ir energi. po savaitės antras augimo reguliavimas ir laikom špygas. AGROMAN and Witalikas 2
Ovid Paskelbta Gegužės 19, 2025 Pranešti Paskelbta Gegužės 19, 2025 Kada atiduodat azota vasariniam mieziam?
Witalikas Paskelbta Gegužės 19, 2025 Pranešti Paskelbta Gegužės 19, 2025 prieš 4 minutes , Ovid pranešimas: Kada atiduodat azota vasariniam mieziam? Pries seja, tobulas varijantas. o dabar jau, kai bus numatoma krituliu Remse 1
Ovid Paskelbta Gegužės 19, 2025 Pranešti Paskelbta Gegužės 19, 2025 prieš 12 minutes , Witalikas pranešimas: Pries seja, tobulas varijantas. o dabar jau, kai bus numatoma krituliu Tai taip pries seja, bet nesigavo. Krituliu yra pas mane, dabar krumijimosi galas kazkur mieziuose
Witalikas Paskelbta Gegužės 19, 2025 Pranešti Paskelbta Gegužės 19, 2025 prieš valandą, Ovid pranešimas: Tai taip pries seja, bet nesigavo. Krituliu yra pas mane, dabar krumijimosi galas kazkur mieziuose Tai ko tu lauki
Ovid Paskelbta Gegužės 19, 2025 Pranešti Paskelbta Gegužės 19, 2025 prieš 21 minutes , Witalikas pranešimas: Tai ko tu lauki Tai beriat kuo anksciau?
WYCKA/ Paskelbta Gegužės 19, 2025 Pranešti Paskelbta Gegužės 19, 2025 prieš 50 minutes , Ovid pranešimas: Tai beriat kuo anksciau? Tai gal tau siaudu reik daugiau negu grudu
Ovid Paskelbta Gegužės 19, 2025 Pranešti Paskelbta Gegužės 19, 2025 prieš 5 minutes , WYCKA/ pranešimas: Tai gal tau siaudu reik daugiau negu grudu Jo
manttys Paskelbta Gegužės 19, 2025 Pranešti Paskelbta Gegužės 19, 2025 kazin kaip su azoto pasedimu po 50 mm krituliu?
Remse Paskelbta Gegužės 19, 2025 Pranešti Paskelbta Gegužės 19, 2025 Prieš 1 valandų, manttys pranešimas: kazin kaip su azoto pasedimu po 50 mm krituliu? Sakyčiau nieko baisaus, kai ne toks intensyvus lietus, po biški lijo, ramiai gėrėsi. Aiski lengvoj žemėj kažkiek pasėdo. Plius yra skirtumas, vasarojui lengviau azotą paplauti, nei žieminiuose, daug dregmes ant augalų susilaiko. taduu, u.k aurimas, žemaic and 2 others 5
Recommended Posts
Sukurkite paskyrą arba prisijunkite
Rašyti gali tik prisijungę nariai
Sukurti paskyrą
Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!
RegistruotisPrisijungti
Jau turi paskyrą? Prisijunk!
Prisijungti