Jump to content

Recommended Posts

Paskelbta

Tai va siulyciau pasidalinti informcija kas kokius procentus mokate bankui uz paskolintus pinigus, nes labai aktuali mums tema , juk nenorim kad mus issprievartautu :)

Rasom taip:

Data kada imta

Bankas

1 lygis - iki 100 000

2 lygis - 100 000 / 500 000

3 lygis - 500 000 / 1 000 000

4 lygis - virs 1 000 000

Zodziu pas mane situacija buvo tokia :

2005 m

Nord/LB

Emiau paskola 3 lygio, sutartos palukanos buvo 4,6 % , atidaviau siemet , pabaigoj buvo 9,6 %, nes sutartis buvo pasirasyta su kintanciom palukanom.

• Atsakymai 225
  • Sukurta
  • Paskutinis įrašas

Daugiausiai įrašų parašė

Daugiausiai įrašų parašė

Paskelbta

:) 2005.02.02 Vilibor'as-2.72, 2008.02.04 vilibor'as-5.76. Skirtumas - 3.04 proc.

Jei jau norite palyginti finansavimo sąlygas, žiūrėkite banko maržas.:)

Ir dar. Vertinkite ne tik galutinę kainą, bet ir užstato/garantijų kiekį, grąžinimo grafiko atitikimą poreikiams, finansavimo santykį (kiek proc. nuo užstato skolina), kokie išankstinio grąžinimo apribojimai ir pan.

Galų gale- ar šypsosi, kai jūs ateinate į banką.:)

Paskelbta
:) 2005.02.02 Vilibor'as-2.72, 2008.02.04 vilibor'as-5.76. Skirtumas - 3.04 proc.

Jei jau norite palyginti finansavimo sąlygas, žiūrėkite banko maržas.:)

Ir dar. Vertinkite ne tik galutinę kainą, bet ir užstato/garantijų kiekį, grąžinimo grafiko atitikimą poreikiams, finansavimo santykį (kiek proc. nuo užstato skolina), kokie išankstinio grąžinimo apribojimai ir pan.

Galų gale- ar šypsosi, kai jūs ateinate į banką.:)

cia viskas aisku, bet cia dedam kokias palukamas sugebejom issimusti, kad kitiems lengviau butu orentuotis ;)

Paskelbta

dedam maržas, nes tik taip suprasim.

Čia panašei kaip lizinge: palūkanų nuo pabrangimo daugelis nelabai skiria. O tai yra visai skirtingi dalykai.

kazkaip man atrodo , kad mane kvailiu laikai :icon-rolleyes:

P.S. prie ko cia tas pabrangimas ?

Paskelbta
kazkaip man atrodo , kad mane kvailiu laikai :icon-rolleyes:

P.S. prie ko cia tas pabrangimas ?

Aš nieko niekuom nelaikau. Ir kiek pamenu, nieko nesu įžeidinėjęs.

Tik noriu suprasti tai, ką tu parašei.

Viliboras 2005 metais buvo nuo 2,38 iki 2,76. Skirtumas-0,38 proc. Kurią dieną skolinaisi - niekaip nesugebu nustatyti. Nes nesu šamanas.:) Todėl labai sunku pakomentuoti, kokias sąlygas gavai. Jei tada, kad viliboras buvo 2,38-sąlygos normalios, jei tada, kai 2,76-sąlygos labai geros.

Jei aš pasakyčiau, kad pernai kviečius po 750 Lt/t pardaviau, čia daug ar mažai gavau? Jei kalbėtume apie kokį spalio mėnesį, kainą laikytume gera. O jei mėnesiukas kitas prieš ar po-kaina, sakyčiau, būtų prasta. Todėl ir noriu aiškumo.:)

O pabrangimą paminėjau kaip pavyzdį, kad dalis žmonių jį laiko palūkanomis, nors tai neatitinka tikrovės.

Paskelbta

Mano bankas Dnb NORD

2006 m. 10 mėn

2 lygio paskola

Banko marža 1,85

Bendra palūkanų norma tada buvo 5,40 šiandien 8,59

Sutartis 7 metams, gražinama du kartus per metus.

Kai ateinu į banką tai visada šypsosi ir vis klausia kodėl pas mus savo indėlių nelaikai (tai kad kituose bankuose daugiau uždirbt eina)

Vat dabar galvoju gal reikia pakeist sąlygas ir pereit į EURINĘ paskolą.

Gal kelis punktus išloščiau :icon-question:

Paskelbta
noriu patarimo kas geriau ar lizingas ar paskola perkant traktoriu naudota kaina 80tuks

mums pasirodė kad dabar parasčiau, greičiau ir geriau pirkti naudotą techniką lizingu, naują galbūt verta tvarkytis paskolą

Paskelbta

Kaip manot geros ar blogos sąlygos :icon-question:

Labai normalios.:)

Labas.Norėčiau patarimo: ruošiuosi pirkti 2006 metu traktorių už 210tks. su pvm. DnBNORD lizingo neduoda, sako imk paskolą eurais su 6,7% palūkanom. O litais jeigu?

Paskelbta
Tikrai duoda ir senesniai,na mano technika buvo 95m ir davė.Gal tau paskola geriau būtu kokio užstato prašė :icon-question:

Jei paskola - tai užstatas būtinas - geriau nekilnojamas turtas,bet gal pavyks susitarti, kad perkamą daiktą užskaitytų.

Paskelbta
Labas.Norėčiau patarimo: ruošiuosi pirkti 2006 metu traktorių už 210tks. su pvm. DnBNORD lizingo neduoda, sako imk paskolą eurais su 6,7% palūkanom. O litais jeigu?

Nu ką aš galiu pasakyti... Keistoki jie.:) Nematau jokių problemų. Litais būtų apie 1 proc. brangiau. Plius per žemės ūkio skyrių arba garantijų fondą pasiėmi palūkanų kompensaciją. Įkeistume tą patį perkamą traktorių.

Paskelbta

Nu ką aš galiu pasakyti... Keistoki jie.:) Nematau jokių problemų. Litais būtų apie 1 proc. brangiau. Plius per žemės ūkio skyrių arba garantijų fondą pasiėmi palūkanų kompensaciją. Įkeistume tą patį perkamą traktorių.

Kaip galima būtų su Jumis susisiekti?

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti

• Create New...