Jump to content

Miguelis

Nariai
  • Pranešimai

    584
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    11

Reputation Activity

  1. Patinka
    Miguelis got a reaction from Ukius_bulvinskis in zemes sklypu ribu zemelapis   
    http://www.regia.lt/zemelapis
     
    Pasirinkęs savivaldybę po to dešinėje pusėje apačioje uždėk varnelę ant "Sklypai" ir tau rodys preliminarias sklypų ribas. Paspaudus ant mėlyno apskritimo su raidele "i" prie varnelės "Sklypai" ir po to paspaudus žemėlapyje ant sklypo, rodys ir unikalų sklypo numerį.
     
    Skanaus!
  2. Patinka
    Miguelis reacted to JCB in Rulonu plevele   
    Gerai Mindaugai, žinosim
  3. Patinka
    Miguelis reacted to arimas in koki traktoriu rinktis???   
    Aš kiek suprantu šioj temoij kolegos bando pateikti kriterijus vienos ar kitos markės privalumus, kurie padėjo jiems apsispręsti pasirenkat technikos pavadinimą, o ne įžeidinėt. Bet esam tokie kokie esam. Galiu pasakyt viena, kad spalva ir skonis draugų neturi, tai gal nesmerkim kitų ir patys nebusim pasmerkti, Atsiprašau už moralą ir jo komentuoti nebutina. Ačiū už supratimą.
  4. Patinka
    Miguelis got a reaction from MindaugasB in INVENTORIUS: Ėdžios   
    Nuotraukos senos. Dabar jau metaliniai cinkuoti atitvarai visur. O konkrečiai dabar, sukrauta mediena galvijų tvarto statybai. turėtų per mėnesį susinaudoti, tada jau ir avys turės kur nuo blogo oro slėptis. Dabar glaudžiasi po krūmais ir medžiais.




  5. Patinka
    Miguelis got a reaction from MindaugasB in INVENTORIUS: Ėdžios   
    Aišku, kiekvienas renkasi savo kelią, bet man atrodo, kad turint 55 mamas, jas puikiai galima laikyti palaidas visame tvarte, nedalinant po 5 ar 10 avių (nežinau po kiek į gardą planuojat talpinti). Pastatei pora ėdžių tvarte ir laisvas nuo šėrimo darbų ir rulonų vyniojimo. Pasidarei dar neužšąlančias girdyklas ir girdyti reikės tik avis esančias mano minėtame inkubatoriuje su silpnesniais ėriukais. Rekomenduoju naudotis mano ūkio filosofija: "Kuo mažiau rankų darbo" arba "Daryk taip, kad neskaudėtų nugara (mažiau rankų darbo)". Galit vadinti mane tinginiu, bet tinginiai ir skatina progresą.  
    Žmogus tingi vaikščioti - išranda transporto priemonę. Tingi plauti indus - atsiranda indaplovė. Tingi su dalgiu šienauti - sukuriamas traktorius + šienapjovė.
    Tingi šerti - mėtai rulius į ėdžias ir pamiršti, kas yra šėrimas penkiom dienom (priklausomai nuo ėdžių ir gyvulių skaičiaus).  
     
    O Jūsų tvartas, kaip supratau yra 3m+3m+šėrimo takas. Tai čia jau daugiau negu reikia. Ne toks jau ir siauras kaip Jums atrodo. 
  6. Patinka
    Miguelis got a reaction from Dzūkija200 in INVENTORIUS: Ėdžios   
    Nuotraukos senos. Dabar jau metaliniai cinkuoti atitvarai visur. O konkrečiai dabar, sukrauta mediena galvijų tvarto statybai. turėtų per mėnesį susinaudoti, tada jau ir avys turės kur nuo blogo oro slėptis. Dabar glaudžiasi po krūmais ir medžiais.




  7. Patinka
    Miguelis reacted to Juodas in Reikalinga info apie Case farmall U PRO 115   
    Gal filtrus išsivalyti laikas? Pas mane irgi gerai šaldydavo, dabar jau laikas freona papildyti
  8. Patinka
    Miguelis got a reaction from fordson in PASTATAI: Avių laikymui, šieno saugojimui   
    Na taip, šis žiemos sezonas iš girdymo pusės tikrai dėkingas. vanduo dar nė karto užšalęs nebuvo. O pačioje bačkoje neužšąla? Sienos neapšąla?
  9. Patinka
    Miguelis reacted to Andrew in Grėbliai   
    Paveluotas patarimas bet vistiek aciu. Jau isigijau Krone grebli.
  10. Patinka
    Miguelis reacted to ricardaas in Mėsinė galvininkystė   
    Neieškokime priešų vieni kitų tarpe,bet faktas tas,kad pinigai išmokoms už pieninius bulius paimti ne iš pienininkystės sektoriaus voko,o būtent iš mesines galvijininkystes voko,o dabar dar iš to voko siekiama atimti ir skirti seklininkystei remti.Tai kur logika ir kur teisybe ? Taip ,išmokos mums sumažėjo nuo planuotų 178 iki 108 eur.Dauguma pienininkų laiko misrunes ir jas melžia,tai kaip manote,ar teisinga už tokias misrunes mokėti mėsinių galvijų išmokas ? Čia taip skatinama mėsinė galvijininkyste ?
  11. Patinka
    Miguelis got a reaction from Juodas in Ruloniniai presai   
    Paskaičiavimui, kiek kainuoja tas vyniotuvas? Mchale 10000€. Šitas manau gerokai daugiai. kitas dalykas yra tas, kiek ha vietos reikės tokioms dešroms, kad suguldyti kad ir 500 rulonų (čia jau nestambiam ūkiui)? Dar vienas dalykas, kad dėsi pievoje, galėsi po žiemos krauti į mėšlo krūvą, nes pelės bus pasidariusios sau šiltus namus, o pažeidus plėvelę vienoj vietoj ges ne vienas rulis o mažiausiai du iškart. Pačiam šiemet nemažai sugadintų rulių teko šveisti lauk, nes nebetilpo smėliu ir žvyru piltoje aikštelėje. Tik žvyras baigės ir prasidėjo molis... kiauri ir supuvę... Gal ant popieriaus ir gražiai tai atrodo, bet bent jau man tai labai nepraktiškas aparatas... ne kiek aparatas, kiek pati pašaro sandėliavimo sistema.
  12. Patinka
    Miguelis reacted to viktorass in New Holland traktoriai   
    Čia dėl to šviesos nustojo veikt ar čia kitas traktorius?
  13. Patinka
    Miguelis reacted to Vilius in John Deere traktoriai   
    Taip geriau pasiimt 6150m bus lygiavertis traktorius 6630
    o štai ir maniškis parvažiavo

  14. Patinka
    Miguelis got a reaction from Vanagas in 2014-2020 parama smulkiesiems ūkiams   
    Gali koreguoti ūkio SP pridėdamas paslaugas. Tik nepamenu iki kokios datos tai galima daryti. Pasiteirauk LŽŪKT (konsultavimo tarnyboje).
  15. Patinka
    Miguelis reacted to sole in New Holland traktoriai   
    Nenervuok tu case savininku, jie vistiek gincysis kad case geresnis uz nh 
  16. Patinka
    Miguelis reacted to Biesas in Fendt traktoriai   
    pavasario gaivai spaudžiant širdį, aš parašysiu ne apie šį milžiną bet apie naujus ar beveik naujus Fendulius. Na žodžiu apie naujos generacijos tvarinius. Ką jau padarysi, kad būnu tam tikrais gyvenimo atvejais komunikabilus žmogutis. Ir nutiko taip, kad į nugarą alsuoja dar vieno ristūno pirkimas, tenka komunikuoti su labai plačiu ratu asmenų. Tas ratas prasideda nuo LT bėga pro DE, BE, DK, NO ir baigiasi ten kur prasidėjo. To rato atstovai Fendulių pardavėjai, serviso atstovai ir turėtojai. Tad sugrūpavau kelių mėnesių analitinio darbo duomenis. Labai įdomius faktus gavau. Kadangi jūs jau nekantraujate, juos ir pateikiu viešumon.
    na suitikite, kad ratas respondentų labai platus ir dėsningumo faktorius kaip ir atkrenta. taip pat dalyvavo kelios skirtingų interesų atstovų grupės. taip, kad viskas nešališka.
    Išvados tokios:
    - Fendtas patogiausias traktorius operatoriaus darbo vietos atžvilgiu;
    - Ergonomiškas, inovatyvus, pramąstytas traktorius;
    - Draugiška atstovo aplinka ir palaikymas;
    - Ištvermingi varikliai;
    - Labai sudėtingai remontuojamas garažo sąlygomis ( turėta omenyje mazgų prieinamumas ir problemų diagnozavimas )
    - Aukštos atsarginių dalių kainos ir serviso paslaugos;
    - Modeliuose nuo 2001m. tipiniai el, grandinių gedimai;
    - Vario nepatvarumas ( visos šalys paminėjo, kad dėžių remontas vidutiniškai atliekamas traktoriui turinčiam 7 000 mh )
    - Rizikingas ir abejotinai atsiperkantis traktoriaus nuo 2001 m. pirkimas antrinėje rinkoje ( minimos Vario ir elektros problemos )
    parašiau daugiau mažiau susitemintas ir sutampančias išvadas.
    Kas liko už kadro!
    Skeptiškiausiai Fendtą įvertino DE atstovai. ( kadangi šioje šalyje turiu daug kontaktų, bet tai labai nustebino ) Tie patys vokiečiai paminėjo kaip puikiausiai užsirekomendavusius modelius turinčius mechaninę pavarų dėžę t.y. GTA/310/312/510/515/611/615/816/818 kaip labai problematiškus išskyrė 313/4xx/7xx/9xx
    išliko vieno vokiečio ūkininko pasakymas, kad jo ''04 - 716 vario tms ant pietų stalo pasidės senutis 615.
    nemažai prognozavo, kad Fendtas traktorių rinkoje užleidžia lyderio pozicijas.
    Norvegai paminėjo problemas su Vario, pabrėždami, kad jos patogios bet nepakančios darbams kalnuotame reljiefe.
    Danai ir Belgai patarė atsikratyti traktoriaus po garantinio laikotarpio pabaigos. ( akcentuota, kad gaunamas tokiu atveju maksimalus ekonominis efektas ) Ypač belgai siūlė saugotis vario antrinėje rinkoje. Kaip vienas pardavėjas sakė: Fendtai daug laiko lenkė kitus brandus, aplenkė kai kuriuos dešimtmečiu, bet lenktyniaudami pamiršo, kad žemė apvali. Ir deja, Fendtas su savo nauja kokybe artėja prie ten nuo kur pradėjo lenktynes. Ir naują palankumą vartotojams vargu ar iškovos.
    Vienas danų serviso atstovas pasakė, su nauju Fendtu kiekvieną dieną dirbdamas galvosi ne apie darbą o apie mane. Nes tai yra "elektroninė bomba"
    Kad ir kaip aš norėčiau, bet norai lieka norais o racionalumas ir faktai racionalumu ir faktais. Žinoma, labai tikėtina, kad iš daug maž 40 asmenų aš sutikau kaip tik tokius - Fendto skeptikus.
    p.s. negaliu neatsiliepti apie lietuvius. (čia aš bendravau tik su ūkininkais) dominavo posakiai " Yra Fendtai ir yra kiti traktoriai" "Jei nori dirbt ir uždirbt, pirk Fendtą" "Kai nusipirkau Fendtą nesupratau nesupratau, kodėl š to nepadariau prieš n metų " "Da jo_t tvo_u mat" " Sukišus tiek pinigų lieka tik apmyžt ir uždegt " ............. .
    kažkodėl ne kas gaunasi kai išjungiu jausmus ir įjungiu protą
  17. Patinka
    Miguelis reacted to kestoxs in Išmokos 2014-2020   
    Kad už darbo partija balsuotumėt todėl.
  18. Patinka
    Miguelis got a reaction from Augunstas in Aviu kirpimas ir kirpimo kaina.   
    O aš asmeniškai elgiuosi ne patriotiškai. Man 2€/vnt per brangu. Atvažiuoja du lenkai. 100 avių nukerpa per 2-2,5h. Sumoku 1,5/€vnt ir pavaišinu pietumis. O apie jokias keliones net kalba neina. Ir mandagiai be jokių akių draskymų ir reikalavimų išsiskiriam. Turėjau kirpėjų, kurie kaip žvaigždės atvažiuoja... čia jam alaus reikia, ne tokį nupirkai, čia karbonado nori, avys per didelės ir t.t.
  19. Patinka
    Miguelis reacted to gerasukis in Aviu kirpimas ir kirpimo kaina.   
    Kaip tai kas negerai? cituoju: "kainos :iki 50-3eu.,iki75-2,5eu.,iki120-2eu.,kas daugiau po1,6eu."
     
    Kas kerpa iki 100 ir taip ima po 1.5€
    Na gerai, jei šiek tiek mažesnė banda, tai iki 2€ dar suprasčiau, bet tik jau ne po 2,5 ar 3... O tai kas tau sako važiuot tiesiai į ūkį? susidaryk savatei planą ir turėsi pilną darbo dieną
     
    Kaip užsirekomenduosi tokiu tave ir laikys. Kol kas atrodo, kad brangininkas. Dar sakykim, kad už tą vilną nors kapeiką gautume, o dabar sandeliuose tik vietai užimt ji skirta.
  20. Patinka
    Miguelis reacted to JCB in ES parama 2014-2020 m. Investicijos į materialųjį turtą   
    Tai as cia piktas? As cia skirstau pienininkas, augalininkas? Taip taisykles skaitau, o ten parasyta, kad papildomi balai skiriami gyvulininkam, darzininkam ir sodininkam. Kodel tik pienininkai yra isskiriami? Balus tikrai ne as skirstau.
    Taip pasvarstymui, jei pieno sektoriui taip blogai, kaip sakant gala su galu duria-jam paramos nereik, o grudininkui, jei sekasi-paramos reik.
    Reziume as uz vieninguma, o ne pirstu badyma vieni i kitus.
  21. Patinka
    Miguelis reacted to JCB in Ruloniniai presai   
    Greičiausiai nemoka dirbti.
  22. Patinka
    Miguelis reacted to F 722 in ES parama 2014-2020 m. Investicijos į materialųjį turtą   
    Manau iki šiol buvusių ministrų Starkevičius buvo geriausias.
  23. Patinka
    Miguelis got a reaction from RRimas in Kergimas   
    Kai yra 100 kergiamų avių, tai bent viena tą dieną, kai bus įleistas avinas būtinai rujos. Tai ir atskaičiuoji ~5 mėn. O jeigu tu nori žinoti kuri konkrečiai avis kada buvo sukergta... tai turi grupuoti avis į mažesnius būrius ir kiekvienam būriui skirti po aviną. O avinams uždėti pakinktus su dažais. Ir kasdien registruoti, kuri avis naujai padažyta. Ir tai nėra garantijos, kad iš pirmo karto avis buvo sukergta. Todėl nerekomenduoju taip smulkmeniškai į tai žiūrėti.
    Įvarai į bandą aviną ir žinai, kad grubiai po 5 mėn. pabirs jaunimas. O po to jau gali atskirinėti pagimdžiusias su ėriukais nuo bandos.
    Aš net ne visas atskirinėju. Jei matau, kad ėriukas stiprus, motina turi pieno ir stiprius instinktus - tai ir neatskiriu. Silpnesnius palaikau iki savaitės atskirai, kol sutvirtėja. O "dūros" (mamos be motinystės instinkto) ir po pora mėnesių vienutėj prasėdi. ☺
  24. Patinka
    Miguelis reacted to velenas in Ruloniniai presai   
    uzmaciau kaiptik atsitiktinai,aišku durpynas,bet vistiek gan įspudinga.
  25. Patinka
    Miguelis reacted to zallias in Grėbliai   
    na gan prasta technika jei daugiau nei po 10ha rekia grebti. Pas mane pora kaimynu turi, tai kur 10ha tegrebia tebera sveikas jau kokius 4 metus, o pas kita, kur po mazdaug 40ha grebdavo tai per trecia sezona rotoriaus viduriai istizo.
×
×
  • Create New...