Jump to content

pupsas

Nariai
  • Pranešimai

    26
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    pupsas reacted to Witalikas in Dirvos idirbimo budai ir seja   
    Tai yra YARA trasos ir su siera. 
    Bet tikrai ne tobulas varijantas. 
    Karbamidas kur kas geriau nei salietra.
  2. Patinka
    pupsas reacted to kverneland83 in Trašų kainos   
    Būtent niekada nesigrąžinam
  3. Patinka
    pupsas reacted to voras in Ūkininkų protesto akcijos   
    Kiek aš visko praleidau, reikia lipti į žieminius batus, sako šalta Lietuvoj.
    Atsiras ta vienybė, miškų savininkai jau jungiasi, solidarizuosis ir vežėjai.
    Taip, apmaudu, bet tokio šaršalio ir supriešinimo mūsų šaly niekada nebuvo kaip šioj kadencijoj.  Nebeliko žmonių, atsirado "maršistai", "šunauja", "runkeliai", "vatnikai", "plokščiažemiai", po laužų akcijos turėtų atsirasti dar viena "rūšis".
    Kadaise buvome viena tauta, nė nežinojom apie šitokį mūsų margumą.
    Liūdna kai valdžia gyvena pagal principą "kas ne su mumis, - tas prieš mus"
    O liūdniausia, kad ir tos grupės dirba tuo pačiu principu
  4. Patinka
    pupsas reacted to manttys in Ūkininkų protesto akcijos   
    Ir prie to pačio išreikšti reikėtų gilų susrūpinimą, o prie ministerijos kreidelėmis papaišyti
    Ministras yra arogantiškas asmuo, kuris ignoruoja net savo aplinkos nuomonę, apie kokia komunikaciją jus čia kalbat? Ministras vakar dėkojo policijai, kad neleido žmonėm jo pamatyti.Jam skaudės tik tada, kai pradės kenkti reitingams. Skaudės jam, skaudės Šimonytei. Ir panašu, kad ko jie bijo, tai didelio triukšmo, nes realiai valstybėje vyksta piketas po piketo. Reiškia, kad yra šudinai, kaip reta.
    Miesto žmogui nusišikt ant tos tavo faktų dėlionės. O su ministru, mano nuomone, diplomatiškai susikalbėti nėra įmanoma. Jis žiūri į ūkininkus ir aušto ir jam px
     
  5. Patinka
    pupsas reacted to PArty in Ūkininkų protesto akcijos   
    99 % ruskių yra panašaus mąstymo kaip ir  tamstą...kas nepadlaiżiauja valdžiai tas priešas...  O dar pasakyti kad karalius nuogas... Todėl ir uzsiaugino monstrą...slave ( vergų) mentalitetas
     
  6. Patinka
    pupsas reacted to Arunas Sarapinas in Ūkininkų protesto akcijos   
    Policija vykdo nurodymus,,iš aukščiau,,viskas. Gryžkim keletą mėnesių atgal buvo pasiruošimas mokytojų streikui,kas mokytojus FB išvadino kenkėjais? Ogi lygtai ministrės vyras,esantis konservatorių partijoje. Tam policininkui visiškai dzin ar įvažiuos tas traktorius ar neįvažiuos į miestą . Labiausiai pakenks sostinės,,elitui,,iš ten ir yra visos sistemos,kad,tik sumenkinti. Pvz: Jūs deginote laužus,Vokietijoje ūkininkai blokavo kelius,kur visa,,nepriklausoma ,žiniasklaida buvo nukreipta? 
  7. Patinka
    pupsas reacted to manttys in Ūkininkų protesto akcijos   
    Troli, grižk į fabriką
  8. Patinka
    pupsas reacted to manttys in Ūkininkų protesto akcijos   
    "
    K. Navickas teigiamai įvertino policijos darbą Šilutėje, kai pareigūnai blokavo kelius ir neleido su sunkiasvore technika įvažiuoti į miesto prieigas akcijos dalyviams. „Labai gerbiu, vertinu policijos darbą. Ji tikrai žino, ką daro, ir labai gerai, kad policija daro darbus nederindama ir nesiedama jų su politiniais procesais“, – teigė K. Navickas, nenorėdamas komentuoti, ar pareigūnų veiksmai nebuvo pertekliniai."
     
    Kai jau atrodo, jog pasiektas dugnas, tai ministras dar ir jį sugeba pramušti
     
  9. Patinka
    pupsas reacted to sgts in Ūkininkų protesto akcijos   
    Na peržiūrėjau ir aš video, tai kas pirmiausia užstrigo, kad ten ne šiaip sau eilinis policininkas, o pagal antpečius tai turintis komisaro laipsnį. Na ir tokias aukštas pareigas užimantis pareigūnas taip elgėsi, tai šalia stovintiems eiliniams policininkams manau ir turėtu būti gėda už viršininką. 
    O šiaip pilnai palaikau pajūrio ūkininkus, mes į Vilnių šiaip lengvai su traktoriais nenuvažiuosim, tai bent taip galėjo parodyti nepritarimą vykdomai politikai. O tokie valdžios, teisėsaugos veiksmai tik dar labiau kels pasipiktinimą.
  10. Patinka
    pupsas reacted to manttys in Ūkininkų protesto akcijos   
    Nežiūrėjai video, bet darai prielaidas. Tai gal pažiūrėk? užtenka 30 sekundžiu, kad susidaryt vaizdą. Visgi, jei tingi, tai aš tau trumpa summary: "užkardydami" kažką policija neįleidžia traktoriaus į miestą. Vairuotojui sakoma ateiti į autobusiuką. Kokį B**** autobusiuką, jeigu kažką nori surašyti, tai eik surašyk ir parnešk. Senai nebėra jokių autobusiukų, nebent esi koks nusikaltėlis, bet ten jau sėdi už grotų.
    Drąsesnis kolega paklausė, kodėl jį vedatės? Mentas (kitaip jo nepavadinsi) po antro klausimo puola į isteriją apie trukdymą vydkyti pareigas ir šaukia, kad esate suimamas. tada rėkia visiems, kad ateitų padėt ir purskia žmogui dujas į akis. Toks žmogus realiai net negali dirbti policijoje, nes visiskai nekontroliuoja emocijų, naudoja savo galios poziciją ir jaučiasi viršesnis. Apie situacijos valdymą net nėra girdėjęs, ko gero.
    Dar nepaminėjau kito, kuris nuolat užsidengęs veidą kauke. Jeigu tau gėda rodyt veidą, tai gal nedirbk to darbo išvis.
     
    Ir galiausiai, kodėl šilutės rajone nebuvo išduotas leidimas, analogiškas šilalei? Manau, kad grynai politiniais motyvais ribojant žmonių teises reikšti savo nuomonę. Gal miesto valdžia bandė "išsaugot veidą" prieš valdžiukę, bet stipriai susikniso.
  11. Patinka
    pupsas reacted to Eduardas in Ūkininkų protesto akcijos   
    Ruskyne seniai nelikę vidurinės klasės, taip pat ir šioj valdžioj einama kad liktų tik ubagai ir oligarchai. Tik paskolink padargą kaimynui, NMA uź galvos susiėmę sankcijas norės paišyt, o ir taip labai mažai kas nori dalytis, maža ką sulaužysi.. Labai džiaugiuos kad sutikau draugą su kuriuo technika dalinuosi, dviese ir proteste drąsiau stovėt. 
     
    Apie protestą: Ūkininkams reikia bent ant rajono samdyt po normalų teisininką, kad kaip dabar policijai kišantis atsakytų už ūkininkus. Matai negali su traktorium atvažiuot, leidimo reik, o jie gali eismą stabdyt dėl kažkokios pelkių šiukšlės..
    Sako rusiai bijo protestus kelt, nes greit supakuos, kažkaip video žiūrint keistos mintys kyla..
  12. Patinka
    pupsas reacted to PArty in Ūkininkų protesto akcijos   
    Pinigų yra ir net per daug... Tik visą bėda kad juos turi ir leidžia tie kurie neturi žalio supratimo kaip pinigai uždirbami ir kokia jų vertė...
     
  13. Patinka
    pupsas reacted to Pofke in Ūkininkų protesto akcijos   
    sakiu rajone vien penkis turim
  14. Patinka
    pupsas reacted to jawax in Ūkininkų protesto akcijos   
    Nu jau...
    Suskystintų gamtinių dujų kaloringumas yra 12,9MWh/t=12900kWh/t.
    1kg sgd = 12,9kWh.
    Standartiniame balione būna 21kg dujų. Tai viename balione telpa 12900kWh/1000×21kg = 270,9kWh
    Balionas 50l (21kg) parduotuvėj pakeist kainuoja 23eur(kolonėlėj po 18eur mačiau praeitą savaitę), tai 23eur/270,9kWh=0,085eur/kWh. 
    8,5ct už kilovatvalandę energijos.
    Dujinės viryklės naudingumo koeficientas 0,4; elektrinės kaitlentės 0,74; indukcinės 0,84.
    Pigiausia elektros kWh ką dabar galima rast kainuoja 20ct, biržoje 21-24ct. 
    Tad skaičiuojam praradimus kaitinant puodą:
    *elektrinė kaitlentė - 0,2eur/kWh÷0,74=0,27eur/kWh, panaudotą naudingam darbui.
    * indukcinė kaitlentė - 0,2eur/kWh÷0,84=0,238eur/kWh
    *dujinė viryklė - 
    0,085eur/kWh÷0,4=0,2125eur/kWh.
     
    Padidinus akcizą balionas brangs ~8eur, dujų kWh kainuos 0,1144eur
    0,1144eur/kWh÷0,4=0,286Eur/kWh panaudotą naudingam darbui.
    Išvada, kol kas elektrinė viryklė nėra pigiau nei dujinė. Po naujų metų bus.
    Neabejoju elektrinės privalumais, bet norėjau patikrint, kaip iš tiesų yra.
  15. Patinka
    pupsas reacted to dumoju in Ūkininkų protesto akcijos   
    Gerbiami ūkininkai, žemdirbiai. Kviečiu visus vienytis dėl bendro tikslo!    Nuo seno laužai buvo uždegami, kad įspėtų apie pavojų, padėtų susitelkti ir apsiginti. Ydingai vykdomos, nenuoseklios ir vienpusės žemės ūkio politikos iššaukti neigiami padariniai ir iš to kylančios problemos gula ant žemdirbių pečių, o visa LIETUVOS VISUOMENĖ už tai moka vis brangiau ir brangiau! Atėjo laikas VISIEMS susivienyti! Kviečiame visus žemdirbius vienytis ir 2024 M. SAUSIO 8 D. savo laukuose, prie pagrindinių kelių, laikantis būtinų saugumo priemonių, UŽDEGTI LAUŽUS! TEGUL VIENU METU LIETUVOJE DEGA ŽEMDIRBIŲ VILTIES IR SOLIDARUMO LAUŽAI! Mes, žemdirbiai, manome, kad šalies vykdoma politika turi mums visiems užtikrinti ginti savo teises ir jaustis reikalingais savo šaliai ir jos visuomenei! --- Laužai - tai pirmasis protesto akcijų etapas! Vėliau planuojamos kitos akcijos Vilniuje, pasitelkiant žemės ūkio techniką. --- Laužų uždegimo akcija siekiame visuose rajonuose matomose vietose, pvz. prie pagrindinių kelių sutartu laiku (14 val.) užkurti bent po vieną laužą. Kuo daugiau uždegsime laužų, tuo didesnę vienybę pademonstruosime. Rekomenduojame į laužų deginimo vietą, jei yra galimybė, suvažiuoti su žemės ūkio technika. Techniką pastatyti kuo dešiniau šalikelėje, aikštelėje ar ant lauko, jei yra galimybė, būtinai laikantis visų saugumo reikalavimų ir kelių eismo taisyklių. Būtina turėti liemenes. Traktorius palikti su švyturėliais ir avariniu signalu. --- SVARBU: Laužus uždegti ir deginti tik griežtai laikantis reikalavimų! Laužą galima deginti ne arčiau kaip 30 metrų iki pastatų, inžinerinių statinių, 100 metrų iki miško ar durpyno. Saugiu atstumu nuo kelio zonos. Dūmai negali sklisti link gyvenviečių. Negalima deginti dažytos, lakuotos medienos ar kitų nedeginimui skirtų daiktų (arba galima deginti tik organines medžiagas). Rekomenduojama šalia laužavietės turėti talpą su vandeniu.
  16. Patinka
    pupsas reacted to dariius 30 in ar reikia kam atkurti pievas   
    Man ydomu ar apskritai leis deklaruoti plotus kur siemet daugemete o kitais metais grudines kulturos. Kol kas dzin tos sankcijos , o toliau kai viskas taip greit keiciasi neverta sukt galvos.
  17. Haha
    pupsas got a reaction from Ukius_bulvinskis in grudu valomosios   
    ASM-5
  18. Patinka
    pupsas reacted to Dar vienas miestietis... in Išmokos 2014-2020   
    Kol bobos ir pyderastai valdžioje - nesitikėkite kad bus geriau
  19. Patinka
    pupsas reacted to Remse in Skiltis chemijai   
    Atveš pardavėjai kviečių sėklos su dirsėm ir teks naudoti
  20. Patinka
    pupsas reacted to manttys in ar reikia kam atkurti pievas   
    Realiai, žemė yra žemė. Ok, tavo žemė yra brangesnė, gal kažkiek našesnė nei kito žemė, bt ji netampa dėl tuo pranašesnė imant kaip turtą. Asmens turtas negali savaime nuvertėti dėl politinių sprendimų. Pvz pienininkai, kurie laikė karves, išeina į pensiją. Jų pievos daugiametės. Tai ta žemė dėl politikų turi tapti realiai bevertė. Nes gyvulių niekas nebenori laikyti, o išarti negali.
    Visa tai yra didelis bullshit.
    Panašu, kad kažkam visgi reikėtų tą vėliavą imti į rankas ir pradėti domėtis teisininkų paslaugomis  beipradeti procesą pries NMA. O kol vyks teismai, įpareigoti sustabdyti sankcijų taikymą.
  21. Patinka
    pupsas reacted to manttys in Išmokos 2014-2020   
    Nebus jau durnesnio, cia laiko patikrinta. Kaip sakant, pasiekem dugna
  22. Patinka
    pupsas reacted to Remse in Deklaravimas   
    Tai geriau sėti 'vasarinius kviečius' po žieminių kviečių ir nebus atsėliavimo. Niekas rudenį nedraudžia sėti vasarinius kviečius, klimatas šyla.
  23. Patinka
    pupsas reacted to ramas 1 in Deklaravimas   
    Kiek teko girdet Lenkai neprisieme jokiu zalinimu ,o cia matai EU parodys kokie pirmunai .Man kuo toliau tuo baisiau darosi nuo tvarkos LT .Jeigu jau tokie zali tai kodel leidzia i LT ivesti maisto produktus kurie apdoroti APP ,kurie pas mus neregistruoti.
  24. Patinka
    pupsas reacted to 00900storas in Žaliasis pūdymas   
    Europai visai reikia tik 1% žaliojo pudymo o Lietuviam 5%, kazkaip taip ir gyvenam
  25. Patinka
    pupsas reacted to manttys in koki traktoriu rinktis???   
    ar tau atrodo protinga rinktis traktorių pagal variklio tipą, kuris GALIMAI po N metų gali sugesti ir Galimai gali būti brangiau remontuoti rinkis kas miela širdžiai ir kišenei. 
×
×
  • Create New...