Jump to content

Andriusfeat

Nariai
  • Pranešimai

    969
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    6

Atsakymai kurių autorius Andriusfeat

  1. prieš 52 minutes , Raimis45 pranešimas:

    Sveiki. Dėdė 2023 rudenio gale nusipirko kombainą. Su juo dar nedirbo. Bet tik dabar pastebėjo, kad  su variklio defektu. Dingsta antifryzas. Servisas nustatė kad reikia ardyti variklį.

    Pinigai sumokėti. Kaina nemaža, kažkas apie 100k.

    Skambino pardavėjui, tas kaltės nepripažįsta.  Sako viskas buvo gerai. 

    Gal kas turit patirties, ar galima kažkaip apskųsti pardavėją? Grąžinti kombainą, ar reikalauti kompensacijos už remontą?

     

     

    Jeigu pardavėjas griežtai atsisako tartis, susirask advokatą, kuris turi įrodinėjimo patirties su automobilių išlindusiais defektais iškart po pirkimo. Jis daugiau žino ir visas galimybes/rizikas paaiškins. Esi stiprioji pusė. Esu kažkada pirkęs auto ir iškart po pirkimo išlindo dėžės gedimas, tai pardavėjas be jokių pretenzijų sutvarkė, važinėju po šiai dienai.

  2. prieš 27 minutes , AG Paulius pranešimas:

    Prekyba biznį daro per formulė - nuo matiff. Gali nieko nepirkti bet grūdus parduosi taip pat pusvelčiui. Kiek girdžiu kalba kad šiu metų derlius jau nekažka vertas. Miežiai kainuoja 130 -150 kvietrugiai 130 kviečiai nuo 150 iki 195 EUR./t

    Nepergyvenk, mąstantys ūkiai jau panašiai (kaip kas)pusė būsimo derliaus pardavę. Kitą pusę parduos kitą žiemą/pavasarį.

  3. On 2024-01-30 at 23:58, belaruskis pranešimas:

    Šalia mano kolūkinės fermos yra 50arų valdiškos žemės sklypas esu jį išsinuomavęs ilgalaike nuoma, ar yra kokių būdų ją iš valstybės nupirkt ar išmainyti į nuosavą kitoje vietoje šiais laikais? Sklypas privažiavimą turi, neįsiterpęs. Tikslas statyt sandelį joje būtų, plius sklype netgi tebėra priešgaisrinis tvenkinys (prūdas) skirtas tai fermai buvo. Gal kas kokių minčių ar jau neįmanoma misija?

    Turi nupirkt visus privačius sklypus aplink tą valdišką sklypą, tada galiausiai galėsi ir įsigyt 0,5 ha valdišką iš valstybės.

  4. prieš 52 minutes , Ūkininkas670 pranešimas:

    O jei nori užpildyti vietoj sklypo pardavėjo , nes jiems nepavyksta, galima ? Kaip reikėtu , kaip su parašais, kas galėtu paaiškinti? 🤔

    Tu užpildai formą, pildai savininko vardu, arba sutuoktinių vardu, o jei daugiau savininkų, tai kiekvienas atskirą formą pildo, priklausomai kam priklauso sklypas ir ar visas sklypas parduodamas ar tik jo dalis, duodi savininkui (-ams) pasirašyt ant formos, paimi jo (-jų) atšviestą tapatybės dokumentą (ant atšviesto dokumento kopija tikra ir parašas), apmokate 47 eur(savininkas el. bankininkyste, arba tu pats terminaluose su įmokos kodu ir pardavėjo asmens kodu), mokėjimo kvitą arba bankinį išrašą apie pavedimą ir visus kitus minėtus dokumentus sudedi į voką ir nžt išsiunti vieno iš sutuoktinių vardu į Vilnių arba Kauną registruotu laišku, kitas variantas važiuoti į Kauną arba Vilnių su pardavėju (-jais) ir ten supildyti viską, arba trečias variantas elektronine forma, bet tam reikia el. parašo, ko turbūt retas pardavėjas ir beturi...

  5. prieš 40 minutes , gerasukis pranešimas:

    Na kaip. Ne visai. Esmė, jei niekas sekančiais metais nedeklaruoja, tai niekas įsipareigojimų ir neperima, gaunasi, kad jų niekam neperleidei.

    Bet čia absurdas, kai sakai n*, man tos DGP nereikia ir atsisakai, kitas durnius nuomotis neatsiranda, galiausiai ant sklypo buvę įsipareigojimai lieka tau, o po metų - dviejų laukas lieka "švarus"? Čia taip mes turim skaityti tarp eilučių?

    Ir jei DGP statusas nelieka sklypui, tai kada žinosiu už kuriuos sklypus 70% atstatinėju, jei dalies atsisakau, bet jų niekas nedeklaruoja, kitą dalį atkuriu kitoje vietoje. Kaip atseksim?

    Arba jei savininkas nesutiks, kad atstatyčiau?

    O jei nutrauks 4 metais nuomą, kam lieka statusas? valdai nes neišlaikei 5 m. ir kitam pareiškėjui kuris pasiims sklypa, nes su DGP statusu?

    Per giliai kapstai, nes tokio darbo ministerijos specialistam atlikt nerealu, todėl dgp yra valdos lygiu ir kai tu išmeti dgp lauką iš savo valdos tada ir įsipareigojimai dingsta, o kas perima ar neperima į savo valdą čia jau niekam neįdomu, neperimamų laukų daug nebus. Tiesiog ministerija kasmet db skaičiuos trūksta ar ne dgp ir siųs naujus pranešimus su atstatymais pritrūkus dgp pasirinkdama kitus referencinius metus, taip veikia teisingumo principas visoj bendrijoj......

  6. prieš valandą, dova07 pranešimas:

    Tai taip išeina, kad jie net neskaito ką patys savo laiškuose rašo.

    IMG_8942.jpeg

    Atsisakęs deklaruoti reikalaujamą atstatyti dgp lauką, bet pasilikęs tą lauką savo valdoje, - gausi sankciją, tačiau perleidęs šį dgp lauką (pieva ar arimai) kitai valdai, - perleidi ir įsipareigojimus, tad viskas teisingai ką laiške gavom ir ką kalba ministras, įdėmiau klausykit nes šito ministro mintys padrikos, žmogus nesugeba greitai suformuluot tikslaus atsakymo......

  7. Ne tik nuomos postais blefuoja, rašo sutikimus pirkt sklypus pačių pardavėjų paprašyti jų pažįstami, gaunasi kaip tretieji asmenys, tam kad pažymoj atsirastų dar bent vienas norintis pirkt jų sklypą, įtikinama spaudimo priemonė stambiam pirkėjui :))) Ši sklypų pardavimo sistema leidžia gudraut, todėl gudresnis pardavėjas sugeba pasinaudot, ir šiaip iš praktikos galiu pasakyt, savininkai linkę parduot turimus sklypus kai gauna per mažai už nuomą, nepersistenkit vyrai :)))

  8. Prieš 3 valandas, Ramza pranešimas:

    Kur cia yra ta priezastis kad nuomininkas nutraukia sutarti, kas cia kaltas is tikro, gal reikia moket normaliai, ar laiku, kaip cia is tikruju.

    Pastaraisiais metais kai kas pradėjo ūkininkaut ir atsiėmė sklypus arba įkėlia saulės kolektorius, taip kad ne nuomos kaina kalta :)

  9. prieš valandą, chefas pranešimas:

    Mano nuomone, tai tos visos ekoschemos sugalvotos tam, kad stambiems, pas kuriuos sukasi dieli pinigai ir kurie gali sau leisti įsigyti techniką tokią, kokios pageidauja, padidint išmokas.

    Tu visiškai teisus esi, situacija elementari, ''atkuto'' smulkesni ūkeliai, ir jau dalis perima (nuoma, pirkimas) stambiųjų plotus, situacija stambiem nepalanki todėl spaudimas valdžiai tik didės, ir jie turi gerus kontaktus....

  10. Išmokų pinigų vokas kasmet tik didėja, klausimas kieno kišenėse nusės didesnės išmokos. Gal tie kurie deklaravo iki 10 ha dirbamos ir automatiškai atitiko visas ekoschemas ir gaus didesnes išmokas nieko nedarydami :))) įdomu kodėl Lietuvoj tokie kantrūs žemdirbiai :))

  11. Prieš 4 valandas, Signas pranešimas:

    Ar daug kam dar net nesuskaičiuotos išmokos? Skambinau į NMA tai jiems čia viskas normalu atrodo. Pakeitė tiesiog avanso mokėjimo datą iš 10/16-11/03 į 11/03-11/30. Aktyvių neatitikimų nėra. Buvo patikrinimas apie kurį įspėjo vasaros vidury, paskui buvo dar vienas be perspėjimo. Išvada pozityvi. Pirmi metai kaip ūkininkauju ir deklaruoju, viskas baisu ir neaišku... Neįsivaizduoju ką jie ten tiek skaičiuoja tuos mano ~8 ha... 

    Bepigu buvo skaičiuot svetimas išmokas/pajamas mieste ant sofkutės, sveikas atvykęs į realybę :))

  12. Prieš 4 valandas, Tetulė pranešimas:

    Sveiki! 


    Aš čia su tokiu keistu klausimu. :) Mes su mama gyvename Vilniuje, tačiau mano mama iš savo mamos paveldėjo 18ha žemės kažkur prie Rokiškio (Spiegų kaimas lyg). Taip jau nutiko, kad pastaruosius kelis metus mama (pensininkė) tik moka mokesčius, o žemė nenaudojama. Lyg norėjo nuomotis kaimynai, bet persigalvojo ir taip ji ir liko. Norėtume ją išnuomoti, bet nežinome nuo ko pradėti. :D

    1) pačios jos net nerastume, nors kažkada žemėtvarkos darbuotojas buvo ten mamą nuvežęs (nu čia dar nieko - gal ir vėl nuvežtų ir gal kažkaip pavyktų išsisaugoti koordinates);

    2) ten nėra normalaus kelio, tai aš su savo mažiuku automobiliuku net nepravažiuočiau (bent jau man taip sakė :D )

    3) neįsivaizduoju net kokio apaugimo/neapaugimo tie plotai

    Klausimas: nuo ko pradėti nuomojimo procesą? Ar gali būti, kad atsiras ūkininkas, norintis nuomotis ir pažįstantis apylinkes ir mum užteks tik sutartį pas notarą sudaryti ar jau reiktų kažkaip man ten nukakti, padaryti nuotraukas ir atsiradus potencialiam nuomininkui kaskart važiuoti aprodyti valdas (nu kaip namus nuomojant)? :D

     

    Dažnai būna, kad koks gudročius tykiai ramiai dirba svetimą lauką tol kol neatsiranda savininkas, gi patogu, nuomos mokėt nereik...gali būt kad tie kas prieš kelis metus apie nuomą klausinėjo šienauja tavo laukus, nes pamatė kad savininkai iš tolimo miesto, nesilanko ir dar vėjus kalba :)))

  13. Prieš 2 valandas, PArty pranešimas:

    Ok. Dėtos varnelės dėl atkūrimo,bet ar buvo apibrėžtos sankcijos neatkurus? Dabar apibrėžtos sankcijos kiek suprantu teisę gali galioti tik nuo dabar ir kitų metų deklaracijomis...

    Pritrūkus daugiamečių atsiranda prievolė atstatyti, dėdamas varnelę tą patvirtini kaip ir kartu patvirtini faktą, kad trūkumą nustatys atsakinga institucija, kuri nustatys sąlygas tolimesnei tavo deklaracijai tik jau su sankcija ir nereikia čia jokių sankcijų nurodymo nuo 2015 m. užtenka tavo įsipareigojimo atstatyti.

  14. prieš 18 minutes , dzipas pranešimas:

    Vienintelis kelias - teismas. As ir turiu zemes kur ariama, bet buvau priverstas pazymeti dgp. Po pirmo teismo isigalios praktika teismine ir eis visi su pelkiniu sieno ravet. Bet svarbu pirma byla :) 

    Manau tikrai eisi šieno ravėt jei lygini deklaracijas su registro išrašu :DDDD

  15. Kasmet teikiant deklaracijas vis primenama kad dgp suarus gali tekt atstatyt, kiekvienam kyla atsakomybė už skirtingą plotą, todėl kai kurių Jūsų samprotavimas visiem  solidariai atstatyt dgp yra teisiškai nerealus...bėda, kad valdžia priima sprendimus be atsakomybės, nes įstatymas tai leidžia, kaip ir leidžia apskundimo teisę, tačiau apskundimas reikalauja laiko, o šis gėris visų mūsų ribotas šitoj ašarų pakalnėj. Aš ne prieš tokią sistemą, bet apskundus ir laimėjus bylą teisme, turi būt ir pasekmės netinkamo teisės akto priėmėjui.

    Yra palikta landos kaip galima atsikratyt tų daugiamečių ganyklų iš savo valdos, tik reikia pasiskaityt ir pamąstyt :))

×
×
  • Create New...