Jump to content

gedmins

Nariai
  • Pranešimai

    353
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    gedmins reacted to nts519 in No-till   
    Kas cia per galvojimas, gi buna visko zemes ukyje ir darai taip kaip tau reikia, gi nepaliksi tu ravu tokiu, per eile metu susitvarkys ir baigsis tos bedos
  2. Patinka
    gedmins reacted to jevgenijus in Tarpiniai pasėliai tiesioginėje sėjoje (cover crops)   
    Atsakymų ieškok į klausimus kuriuos iškelia tavo veiklos rezultatai. Jei rezultatai tave tenkina, tai koks nx skirtumas kas ką sako? Suskiša lai tuos bukletus... 
  3. Patinka
    gedmins reacted to Tadusia.L in Tiesioginė sėja į ražieną   
    Manau gamintojai kokie jie bebūtų nori įteigti savo prekę. Vieni sako, kad art labai gerai pirkit plūgus ir gamina plūgus. Kitoj pusėj pastato, bet toj pačioj firmoj jau grūda skutikus visokius ir sako nearkit kam to reikia. Kitaip negali būt, nes reikia kad pirktų. Baisu net pagalvot firmom manau kas būtų jei didžioji dalis tiesiogiai sėtų. Sėjalka ir akėčios.... Padargų nepirktų, traktorių nepirktų nes gyvenimo amžius  metais turbūt patrigubėtu ir ne 5 kieme o 2 užtektų. Atsarginių dalių nepirktų... Servizui tikėtina irgi kelis kart mažiau darbo.... Bėda bėdelė geriau arkim ir palaikykim visus ant savo pečių Juk kiek žmonių dar tose firmose pluša su kostimukais ir neišvažiuoja iš Lietuvos. Mokesčius moka. Realiai tai mes jiem suteikiam darbo vieta ir atlyginimą sumokam.
  4. Patinka
    gedmins reacted to Duncia in No-till   
    Na va pagaliau bent vienas kažkiek aiškiau išaiškino, kaip ten su ta tiesiogine seja. Dėkui voras. 
    Ar smarkiai suprastejo derliai, pradzioj perejus prie tiesiogines sejos? Ar čia tik pasakos kad reikia laiko kol žemės struktūra ar kas ten pasikeičia? Tipo nuo plugo jei einama tada jau i bearimine ir tik tada tiesiogine seja.
    Man tik truputį neaišku kodel kad ir po šių metų aukščiai aprašytų bandymų nearti, vienur tiko toks dirbimas kitur visai ne i naudą?
    Realiai visai nebaisi ta technologija. Tereikia traktoriaus, sejamosios, purkstuvo ir kombaino, o paskui jau vietoj ismastysi kaip kas kur.
  5. Patinka
    gedmins reacted to voras in No-till   
    Aš daug kartų viską esu čia išdėstęs, nestabuklingas tas mano ūkis, paslapčių neturiu, tiesiog stengiuos minimalizuot sąnaudas tebūnie ir derlius kiek nukenčia, bet skaičiuot reikia pel ą iš ha, ne pajamas.
    Didžiausia bėda ta, jog visi galvoja, kad būtinai turiu kažką slėpti 
    O, kad nesinori pasakot tai priežastis ne "už dyką", o ta, kad nesinori būti viešai aptarinėjamu, vienam taip atrodo, kitam atrodo kitaip, o man atrodo dar kitaip, svarbiausia, kad gaunasi dažnai netgi priešingai.
    Tiesiog dirbi, daug maž sieki to ką užsibrėžęs ir žiūrėk viskas ok.
    Va pvz be jokių pezalų pasisakau, kad bendras rapsų derliaus vidurkis gavosi 3,52 įskaitomo ir iš visų laukų ir iš durpynų, smėlynų, molio ir krūmų. Man tas rezultatas tinka, aišku tikėjausi daugiau, bet -8 per žydėjimą matomai savo davė.
    Pasėta į visiškai nejudintą žemę, savikaina gera, derlius jau visas po stogu. Vakar pradėjom kviečius, derlius nustebino, nekarksėsiu anksčiau laiko, bet tikrai pranoko lūkesčius.
    Irgi sėta su Focus, jokio dirbimo prieš tai.
    Kam atrodo neverta nė bandyt - nebandykit, bet juk dėl to nereikia mūsų, bandančių, nemėgti.
  6. Patinka
    gedmins reacted to grazbek in Kas vyksta Lietuvoje?   
    teisingi žodžiai ir patys ta mintim gyvenom ne vienerius metus koperacijos linkme.Bet o tačiau gyvenimas privertė  ir išmokė visada geriau turėti savo pajėgumu daugiau kaip ketvirdalis untreip iš kaimynu pažaduku derliaus nuėmimo diena gali išgirsti kad jis tuom momentu pats turi ka dar veikti ir pas tave atvyks gal but poryt aišku savaime jeigu šiandien ir ryt lietus nelys.todėl ir gaunas kad geriau but sau ponu ir talkon jeigu neturi ka pačiam nulėkti nei laukti kol pas tave kas nors atvyks.čia tik derliaus nuėmimo peripetijas palietėm o kur dar žemės dirbimas ,didysis mėšlavežis kur priklausomos ne tik nuo dievulio bet ir mėnulio fazės arba kažkieno tais kvepia smirda užgaidu.
  7. Patinka
    gedmins reacted to manttys in Kas vyksta Lietuvoje?   
    Dar pridesiu, kad krize yra ne kas kita, o zmoniu lukesciai. Isivaizduokit, dabar visi ukininkai galvotu, kad po metu visa technika pigs 30 proc. Tai salygotu visiska krize didumai technikos pardaveju. Taip ir dabar, kai zmones pakankamai patikes, kad krize ateina ir prades maziau leisti euru, jie naturaliai patys ta krize ir sukels. 
  8. Patinka
    gedmins reacted to kestoxs in Verslo sinergija ūkyje.   
    Ha ha. Šiemet jau tapo realybe. Palydovas padare nuotraukas nusiuntė NMA, jie sužiūrėsi jo kad deklaruota ne ta kultūra. Atlėkė į patikra jau kirs per kišene, ir nieko kultūra ta kuri deklaruota, o problema paprasta palydovas nuotrauka dare gegužės pradžioje. Deklaruota birželio 5 .
    Kitas pastebejimas nusiunčiau per ta programėle nuotraukas pranešimą apie atlikta darbą. Suregistruoti pranešimą leidžia tik būnant tam lauke, ką žinau jei deklaruojant reikes važiuoti į kiekviena lauka, eina sau, o dar gi buna kad skiri lauka per puse, kad vienas laukas 3 atskiru savininku sklypai, ir panasiai. Įtariu bus reikalu. Deklaruosi grikius jų dar nepasejas irgi reikalai... Kažkaip panašu į tokia  valstybes įstaigų veikla, yra pinigu reikia juos išleisti, tai į kuri visokias sistemas... idomu kaip likusioje Europoje su deklaravimu vyksta...
  9. Patinka
    gedmins reacted to kestoxs in Verslo sinergija ūkyje.   
    Kaip tai gražiai skamba, kad tai tik padetu, bet nevienas ukis yra Lietuvoje jau susidūręs su robotizacija, ji ateina ne dėl to kad yra kažkuo ipatynga, o dėl to kad žmogus kuo tokiu tuo labiau nebenori pats dirbti. Bet blyn ta robotizacija nėra nei pigi nei labai protinga. Tau tikiu kad tai yra labai idomu, bet man kuris susidūręs su tuo savo ūkyje, atrodo labai keblus dalykas, kuris smarkiai didina sąnaudas, ir neaisku ar pajamų padidėjimas atperka ir kažkada atpirks tas naujoves. Tiems dėdėms kurie ten kažką pasirašė, yra paprasta padeti parašus, bet ar tie kuriems skirtos tos naujoves bus tuo labai patenkinti, na nzn...
  10. Patinka
    gedmins reacted to Rimvydas1 in Verslo sinergija ūkyje.   
    Is keliu nuotrauku pamatei, kad pas zmogu "hujova" sėjomaina? Ar bent žinai kas buvo sėta šitame lauke prieš keleta metu ir pns? Aš tai ne. O ka garstycios veiks dbr per ziema, nesimineralizuos? Pavasari zieminiams jos nebeskanios bus, kad teigi  tik vasarojui tinkamos?? Čė dauguma kaip šunis loja pilnom burnom, bet tik tiek tos naudos iš to...
  11. Patinka
    gedmins reacted to AG Paulius in Verslo sinergija ūkyje.   
    Mano nuomone, toks vaizdas yra PUIKUS REZULTATAS. atminkite kad tai ką mes vadiname estetika tik mums yra suprantama. Gamtoje vyrauja chaosas. Sėkla turi būti išberta kuo netolygiau tačiau viename gylyje. Ta organika garstyčių yra puiki apsauga mikroflorai ir dirvožemio paviršiui. Beto koks purus pats dirvožemis nes jame yra labai daug organikos kuri veikia kaip kapiliarai orui ir drėgmei judėti bei išsaugoti. Laukiu žiemos kada bus galima stebėti kaip užsiliko sniegas dirvos paviršiuje. Jei pavyks darysiu tu dviejų technologijų monitoringą iki derliaus nuėmimo. 
  12. Patinka
    gedmins reacted to AG Paulius in Verslo sinergija ūkyje.   
    Claydon 




  13. Patinka
    gedmins reacted to Bulvinykas in Verslo sinergija ūkyje.   
    Problema, kad euro tamsta nori dabar, o tų 10 man niekas negarantuoja. 
  14. Patinka
    gedmins reacted to Horsch in No-till   
    Jeigu kam idomu kaip Lietuvoje atrodo pilnas ir tvarkingas No-Till, galit susisiekti. Turiu vieną klientą kuris nuo A iki Z dirba tvarkingai ta linkme. Visų pirmą No-Till jų pradžia buvo nuo didelės sėjomainos. Apie 7-9 kultūros.
  15. Patinka
    gedmins reacted to Pakutkele in No-till   
    Koks liekamasis poveikis jei jis skyla greitai. O birbint lauką tris kartus ir CO2 į atmosferą leist tai jau normalu. Nėra liekamojo poveikio, ane. Trizniojat vėl dėl to glifoso..
    O dėl tyrimų buvo gi straipsnis delfi, kad abiejose stovyklose mokslininkai apsimelavę.
  16. Patinka
    gedmins reacted to vrimvydas in No-till   
    Be jokiu pagrazinimu pasakisiu kad keturi metai dirbu be glifosatu ir ju nepasigendu . Naudoju seklu mechanini naikinima . Problematinius laukus iki tryju kartu per sezona . Na ir stenguosi kuo maziau vlmiksuoti zeme kad neissikelciau nauju seklu . Aisku buna visko bet jei pikzoles nestelbe komercines kulturos nesuku galvos , ji man netrugdo . O del lauku grozio tai apskritai dzin , ne is grozio gyvenu ...
  17. Patinka
    gedmins reacted to Gnytasis in No-till   
    Kvailiausias dalykas su no till tai kad chebros kaime nesupranta kad laukas yra pasetas ir sugalvoja pavazinet kartais po lauka nukirst kampa
  18. Patinka
    gedmins reacted to kestoxs in Ukiu skolos   
    O koks interesas pirkti? Gal niekas nepasiūlo jo pirkti, tiesiog kazkas ima paskola sako reikia deti ir paju, padeda ir situacija ta pati. Niekas nesako kad yra parduodančių pirkite  aš bent taip manau 
  19. Patinka
    gedmins reacted to dzipas in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Jeigu zmogus sako kad galetu pats parasyti, ir reikia tik pavyzdzio, tai manau kazkiek mokslu kandes, o tas kazkiek turetu uztekti ir be copy/paste parasyti. Pagrindine problema tame siais laikais, kad jaunimas "ismoksta" kursinius ir baigiamuosiu rasyti nukopindami kazka nuo kazko, va taip ir gyvenime gaunasi - ziur  kaimynas seja, aisku reik ir man, ziur kitas jau kulia aisku reik ir man. Jei rimtai be pykcio - sugebejimus verslo planu turiu, patirties irgi, taciau keli simtai euru man yra pigau ne as sedesiu prie kompo ir klavisus spaudysiu - ner laiko.
  20. Patinka
    gedmins reacted to vrimvydas in No-till   
    Klausiau Leko ir dar kitu bet netikejau kad taip buna . Nuveze parodyti ir paskojo bulgaru agronomai ir ir ukininkai ka kada kaip ir kodel daro ir parode rezultata . Net i chemikalu sandeliukus buvom ilinde. Perspejo kad nekopijotume o pasirinktume kas mum tikna ir predetume bandyti nuo keliu blogiausiu lauku . Susikurem strategija nes cia kokiu penkiu metu darbas ir nuo siu metu pradejome 10 proc lauku . Kur pernai buvo pradeta dirbti pagal panasia filosofija rezultata jau matau. Tai kad eta ne turidticeski razvod . Aiku yra ir reklamos bet daugiau kaip produkta o ne apie technologija  Foto is mano ukio . Bslgarijoje skirtumas ryskesnis nes ilgiau taip dirba


  21. Patinka
    gedmins reacted to vrimvydas in No-till   
    Suo atveju kalba eina ne apie ka paliksime po savo veiklos o apie tai kad isigalejo vartojiska kultura  Ta prasme labai stipriai veikia komercija ir pirkimo kultas . Tai nera apsoliutus blogis bet nereikia eiti i krastutinumus ir kiekviename triginije yra dalis tiesos Reikia tik pasirinkt o ne aklusti komercijai . O tiki iproti mum jau ikale i galva  . Kaip galvoji paziurejes i foto ar as gerinu zeme ateinanciom kartom ir esu ekofanatas ar kaika pakeites taupau puse trasu ir apskritai chemijos bei susimazinu darbu ir gaunu ta pati rezultata 
  22. Patinka
    gedmins reacted to voras in Cross Slot sėjamosios bei žemės dirbimo technologija   
    Su veiksmu paskutinej ikonoj mano keliai jau stipriai prasilenkia, gal dar kada ir susikirs, bet dabar turiu teise sakyti, kad savo upe jau isgeriau
    Ka gali zinoti jei gerai pagydys....
    O jei visai rimtai, tai labai daznai pagalvoju ar isvis beverta leisti didziulius litus zemes ukiui, ypac kai pries akis visa amzinybe.
    Visi mes norim po saves palikti labai daug, bet paklauskim patys saves ar visi esam uztikrinti jog bus testinumas.
    Vienoj protingoj knygoj skaiciau, kad trecia karta tiesiogine ta zodzio prasme pra.isa proteviu darbu sukurta betkokia gerove, arba susilpneja ant tiek kad kazkas lengvai nuperka ar tiesiog atima.
    Paskaicius verslo istoria ir ta pacia elementaria istorija matyti, jog tai tiesa.
    Patys zinot net tris padalinimus, keleta jungimusi su Lenkija ir tt.
    Zodziu neragaves zagres zmogus nesupranta jos vertes, tad persasi isvada kam isvis to reikia.
    Taciau visada lieka amzinas klausimas, - "o jeigu"
    tas klausimas ir vercia judeti tol kol galu gale supranti, kad tai tik iliuzija
    Manau, kad as jau tai supratau
    Nei zodzio apie sejamasias, kolegos, istrinkit kas nors
  23. Patinka
    gedmins got a reaction from ula in kombikormas triusiams   
    Akeles truputi į viršų kilstelkit viršuj puslapio yra nuoroda į unipaz puslapį
×
×
  • Create New...