Jump to content

mangud

Nariai
  • Pranešimai

    71
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    mangud reacted to LS1 in Zirniai   
    as irgi ispurskes, lietaus nebijau nes 2020 lyg per geguze iskrito 100mm+ ir suveike puikaii, bet kazin kaip i salnas reaguos
  2. Patinka
    mangud reacted to kesstonis in Volvo 800 ... 1130   
    Claaso daliu lengviau gausi,ir nauju ir devetu,o volvui tik devetos ir ne viska rasi.
  3. Patinka
    mangud reacted to Gintas. in Volvo 800 ... 1130   
    Claasui gal ir lengviau rasti dalių, bet jos žymiai brangesnės, o jei dar originalios išvis gali kosmosą kainuoti palyginus tokio seno kombaino vertę. Dabar daug tų Volvo specialiai kaikurie dalims juos veža iš užsienio todėl bent 10 metų manau dėl dalių bėdos nebus paskui jau gali ir morališkai jie pasenti jei nebebus su jais dirbančių sumažės ir dalių pasiūla. O šeip pas mus aplink labai populiarūs tie Volvo smulkiuose ūkiuose kaip ir niekas jų nepeikia apsidirba ir savo ir dar kitiems spėja. 
  4. Patinka
    mangud reacted to arciu555 in Volvo 800 ... 1130   
    Pirkit stovį,o ne kombainą. Jei bus vienodi stoviai bus galima galvoti. Tada gali žiūreti kokie prièjimai ,dalių pasiūla ir t.t..
  5. Patinka
    mangud reacted to arciu555 in Ruloniniai presai   
    Ten senas diržinis? Ko ten reikia tokio?  Diržai Plastenoj, guoliai bet kur. Ko specificity reikia.  Išsiėmei pavyzdį ir per parduotuves. 
  6. Patinka
    mangud got a reaction from stapcius in Tehchnikos sąrašas prie 30ha   
    dirva nera labai sunki, visko yra, ir priemolio ant kalno...jo silpnas, 15ha aparti su juo yra kas veikti....tikrai nebegalvoju apie belarusa, imsiu t-150 ir bus greiciau ir efektyviau nei belarusas
  7. Patinka
    mangud got a reaction from prancius in Tehchnikos sąrašas prie 30ha   
    o gal tu nieko dar nepirk nieko nestatyk - kaip sakei pasisamdysi kad pasetu tiesiai i raziena su trasom iskart(jei laukai gerai idirbti lygus), pavasari nusipuksi nuo zoliu....o tada jau ziurek per NMA koki projekta, ar valdu modernizavimas ar seip koki, ir viska susipirksi normaliai.
  8. Patinka
    mangud reacted to stapcius in Tehchnikos sąrašas prie 30ha   
    Pusantrinis su tinkamu varikliu. Pigus galingas paprastas traktorius.  Tavo plotui pavargt nespesi su juo, greičiau savotiška atrakcija gausis. 
  9. Patinka
    mangud reacted to voras in Tehchnikos sąrašas prie 30ha   
    Ne kartais, o 7 kartus iš eilės!
    Tikra tiesa, būna ir taip.
    Vietoj sandėlio geras fūrines priekabas, kol prikulsi dvi po 30 tonų visą dieną darbo turėsi, užtentavai ir ramus, išvežei į elevatorių ir kaimynų vežti gali, bus € į kišenę po i vesticijos, ne iš kišenės.
    Žinoma ateis diena kai trūks plyš reikės sandėlio, bet ji tik ateis, o gyventi reikia jau dabar.
  10. Patinka
    mangud reacted to Marijus197 in Tehchnikos sąrašas prie 30ha   
    Angaras gerai, bet kaip kad kiti minėjo, už jo kainą išeina kombainas, priekaba, gal net ir traktorius. Mano atvejis 33ha, 11ha kviečių, 10ha kvietrugių, 10ha žirnių šiemet buvo. Nuosavas kombainas JD1042 9500€, 10t priekaba 4500€, 2pts4 1800€ ir MTZ 82. Viską spėjau nukult ir išvežt, neprireikė ir į sandėlį pilt, kuris yra 60t talpos. Viso 100t su trupučiu išvežta  
  11. Patinka
    mangud got a reaction from prancius in Tehchnikos sąrašas prie 30ha   
    ir dar pirmaisiais metais rimtai pamastyk apie rapsa - daug ten su juo reikalu, KENKEJAI, prieziura ir tt, anksti kulti, kad kombaina rastum laiku kad nukultu, visa ekonomija pasiskaiciuok seklos kaina chemija, rizikas, ivertik kuriuose laukuose buvo sejamas rapsas, pries kiek laiko setas ir tt Pasidomek apie pasleptasriaublius:D ir kitus grazesnius ziedinukus:D....gal geriau saugiai su kvietukais ir mieziais pirmuosius metus.
  12. Patinka
    mangud got a reaction from prancius in Tehchnikos sąrašas prie 30ha   
    va Tau viena pigiausiu turbut rinkoje tiesiogines sejos sejamuju No-till "сива Нова" 3.6 sėjamoji - Skelbiu.lt imi ja su parama, tai gal dar ir traktorius koks iseis...cia jai tempti kaip suprantu is belaruso uztenka....tai va tau kaip tik sejamoji ir traktorius o visa kita paskiau nusipirksi, pasistatysi pasidarysi...
    Rudeni susiveiki ir pasiseji, pavasari pukstuva turi nusipirkti jau nusipurksti, trasu biski pabanstyti dar ir barstytuva, na o vasara priekabas  - viskas easy pizi - go!
  13. Patinka
    mangud got a reaction from prancius in Tehchnikos sąrašas prie 30ha   
    Sveikas.
    Mano atvejis turiu tik 20 ha zemes. 17ha savu 3ha nuomuojami. Apie 7ha pievu(laikau gyvulius), apie 13-15 ariamos,  priklausomai nuo metu.
    Rasiau isviso 3 projektus. 2 jaunojo isikurimui, viena smulkiajam ukininkui. Pirmas buvo atmestas del permazai tasku, daug zmoniu tais metais ejo, ir buvo rasytas  pagal pajegumus, be gyvuliu. Antas del to kad dvi dienas po paraiskos pateikimo isregistravau motinos valda, zodziu jie du menesius administravo paraiska, ir po dveju menesiu pasake kad pries 2 menesius tu pavelabai dvi dienas. Istatymas yra istaymas. o smulkiajam tai pats pasirasiau labai lengvas projektelis cia pries metus, vel rasiau pagal pajegumus ir vel galvojau kad uzteks tasku, bet vel sunese dvigubai daugiau paraisku ir per paskutines dvi dienas. Dar paskambino is nma, ir paklause ar tikrai nenoriu prisiimti vieno isipareigojimo padaryti viso ukio 50procentu pajamu is gyvulininkystes....,pasakiau ne ...tai va .
    Neturejau  visikai nieko, jokio traktoriaus, jokio padargo. Jokio suvokimo apie zemes dirbima, kaip pluga prikabinti atreguliuoti ir tt. O ir pinigu nebeliko nes sumokejau dali projektu rasytojams, vienus metus visai zemes negalejau deklaruoti, negavau jokiu ismoku, nes jau taip buciau pasidares senas ukininkas, ir nebegalejes rasyti antra kart,  tuos metus viska samdziau ir dirbau....
    Tai nusipirkau T-40am(3000eur), kaip nauja su 900 motovalandu(dabar 2000moto val. islaidos keiciau sankaba,250eur su pakeitimu), zodziu nereikia bijoti rusiko traktoriaus kad ges ir pan. Ypac prie tokio ploto kuri dirbame. Bet kalbu tik konkreciau apie rusikus o ne belarusiskus T-25 T-40, T-150.... prie jo lenkiska pluga uz200eur(po 2 metu pakeiciau i 2 korpusu vartoma su apsaugom nuo akmenu 1400eur), kultivatoriu uz 150eur (apie 2,70 metru daniskas, pasiseke uz tokia kaina), barstytuva uz 150eur, priekaba uz 1800(+keiciau linge 100eur, padanga100), purkstuva nauja uz 550eur(dabar toks 800-900eur) sejamaja 2,5metro uz 900eur, , ....., na ir dirbu, aisku nesuminejau sienavimo ir ruosimo technikos, bet tau neaktualu, seip jei yra aplink tave smulkiu ukiu kurie laiko gyvulius, gali nusipirkti kitkini presa, uzdirbsi kaip kombaininkas :DDD, jei gerai eis. Arba zoles smulkintuva....
    Dabar taip - tavo vietoje as daryciau taip - kadangi zemes geros derlingos ir plotas nemazas pirkciausi du traktorius - pirma T-150, prie jo lekstes, 9 tone priekaba sena rusiska 4pts9 ar ar kaip ten ji vadinasi. Kita belarusa, prie jo sejamaja, geriausia diskine kad butu, nes jei nearsi tik skusi bus lengviau iterpti. Gera purkstuva, barstytuva, na ir zinoma dar viena priekaba 2pts4 ar sesiatone. Kaip ir viskas pradziai - cia ekonomiskiausias variantas. Priekabos tam kad spetum sulakstyti kai kulia, ar i sandeli kur koki, ar i pardavima.
    Jei galvoji apie parama, ir laukai jau gerai to ukininko isdirbti kuriam nuomovai, lygus grazus, gali pagalvoti apie tiesiogine seja, pirmus 5 metus nelabai kas bus bet tik pirmus 5 metus(t.y gausi truputuka maziau derliaus), tai su parama imi razienine sejamaja(tokia kuri seja tiesiai i raziena), gera ir nesuki galvos daugiau apie jokius kitus padargus, plius traktoriu jei iseina, bet turbut kad neiseis,su jaunojo parama. Tai tada teks dar t-150 pirkti, jai tampyti.
    Nezinau ar kazkiek padejau -zodziu bandyk daryk ir gausis, paskiau issiplesi ir nukasi nuo tu dideliu biski zemes. Apsidirbsi 30, apsidirbsi ir pirma 100! 
    P.S. Kvieciu kiekvienais metais nepriauginsi - turi buti sejomaina. Vienus metus gali atselioti, na du jei pinigu labai reikia...
  14. Patinka
    mangud reacted to udugas in Tehchnikos sąrašas prie 30ha   
    O jei rimtai mtz geros būklės, lenkiška purkštuvą, tręštuva naują, 6 keturtones priekabas, draugišką kaimyną, kuris kuls palei norą, susidėlioti normalią sėjomainą, įtraukiant tarpinius pasėlius, tada gali planuoti jog liks nuo hektaro 200, jei gamta duos 300e pelno.
  15. Patinka
    mangud reacted to ramunas.s in ES parama 2014-2020 m. Investicijos į materialųjį turtą   
    zodzio laisve ka noriu ta ir sneku, tu tikrai nenurodinesi. Esme tokia kad daug zmoniu net nesigilina i skaicius projekte svarbu parama pasimt, a tie kurie raso jiem dzin yra, svarbu tu jiem eurus sumoki ir poto pats turek beda. Tai va dabar nereikia ir verkti
  16. Haha
    mangud reacted to urbonas10 in 2014-2020 parama smulkiesiems ūkiams   
    Jo, čia ne taip supranti buhalterinius dalykus. Pagrindinis reikalas, kad metų pabaigoje būtų buhalterijoje 0 arba +. Kadangi į pajamas įsiskaito ir tiesioginės išmokos, manau nesunkia bus tas + buhalterijoje metų pabaigoje.
  17. Patinka
    mangud reacted to gzhegozh in 2014-2020 parama smulkiesiems ūkiams   
    "10 ha.uzsejat kvieciais - tai VED  788X10 =7880Eur, dabar panasi ar tokia pati suma turi atsirasti buhalterineje apskaitoje, saskaitose ar pan. " 
    Iš ko sprendi, jog šita suma turi atsirasti ir sąskaitose?  Visai neturi, nes  VED ≠ PAJAMOS. Nebent super optimistas esi ir  taip dėlioji planą...
    Bet čia jau planuotojo problema.
  18. Patinka
    mangud reacted to Juodas in 2014-2020 parama smulkiesiems ūkiams   
    Skaičiau taisykles ir man atrodo, kad iš vis viską naudota pirkti gali, nes nemačiau punkto, kad būtų parama skiriama naujai technikai ar išskirtas punktas naudoti traktoriai. Kas rašo projektus, gal pakomentuotu.
  19. Patinka
    mangud reacted to dvidas in Zirniai   
    as siendien sesiu panasu gabaliuka ir deklaruosiu zirnius zalinimui
     
  20. Patinka
    mangud reacted to Mantas2342 in Zirniai   
    Žirniai neturi biologinio laikrodžio taip , kad gali sėt užaugs normaliai , tiesiog biškį vėliau kulsis.
  21. Patinka
    mangud reacted to Vilius in 2pts4 didžioji   
    Iš kokio medžio iškritęs  kokių dar pdf failų apie jas. Matyt su žemės ūkiu visiškai nesusidūręs nes apie jas visi nuo senų laikų  žino kaip nuluptas  vežk 4t ir bėdų gyvenime neturėsi.
    Jei nori info eini ir ieškais internete 
    http://www.google.lt/search?client=ms-android-samsung&site=webhp&ei=K8OaWNCMCunFgAanmrSwBA&q=Прицеп+тракторный+самосвальный+2ПТС-4+pdf&oq=Прицеп+тракторный+самосвальный+2ПТС-4+pdf&gs_l=mobile-gws-serp.3...3507.5681.0.6632.4.4.0.0.0.0.184.633.0j4.4.0....0...1c.1.64.mobile-gws-serp..0.3.511...41j33i160k1.iFn_ytr5otw
  22. Patinka
    mangud reacted to kestasxxxl in 2pts4 didžioji   
    Turiu ir naudoju jau 25 metus ir atrodo kaip nauja, nes prižiūriu, tepu, neperkraunu, laikau žiemą po stogu. Jei randi normalią, tai imk, liuks priekaba tik imk ant žiedo kad būtų prikabinimas, o ne ant dešliaus, nes užsiknisi su plaukiojimu ant kelio. Žiūrėk, kad rėmas nebūtų lenktas ar virintas jei devėtą pirksi.Šiaip reikia žiūrėti ką su ja darysi, jei grūdams vežti, tai reikėtų paieškoti rimtesnės, kur keliamoji galia didesnė, yra neblogų. Jei tik šiaudus veši, tai pilnai užtenka, nes nemėgsta perkrovimo, nors hebra rašė kad krauna po7-8 tonas kviečių ir varo. Vertink pirma savo poreikius ir finansus. Sekmės.
  23. Patinka
    mangud reacted to kinziulis in T-40   
    jokio skirtumo ar 17 ar 15. i hidraula tinka variklinis tepalas, ta guoli belekokiu litol 24 ar kazkuo panasiu patepk, dar galinese pavarose paziurek ar yra tepalo norma.
  24. Patinka
    mangud reacted to Koledzas in Kur perkat sėklas sėjai?   
    ukininko vietinio, kuris tuo uzsiima ir isbandes seklas ant panasios kai mano zemes, kalbama apie mazus plotus iki 30ha kasmet
  25. Patinka
    mangud reacted to kastuvas in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    ta paty ir man sakei o paraiska patvirtinta ir technika neuzilgo bus kieme
×
×
  • Create New...