Jump to content
Traktorius

Naminio tabako auginimas

Recommended Posts

Atmenu 1993 - 1994 metus, kuomet buvo užsimota auginti ir tabaką, ir apynius. Atseit, labai pelninga. Išaugint, tai išaugino. Šnypštukas tuomet su realizacija gavosi, manau ir dabar tas pats.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Po lenkija teko važinėti daug ir įvairiomis kryptimis bet tabako tai niekur neteko matyt :D

prie pat lietuvos sienos daug augo, prie pat kelio dar teko paciam issirauti keleta :eusa-shhh: o tuo metu kitam gale ukinka srove su traktoriu i priekaba ir veze kazkur

Share this post


Link to post
Share on other sites
prie pat lietuvos sienos daug augo, prie pat kelio dar teko paciam issirauti keleta :eusa-shhh: o tuo metu kitam gale ukinka srove su traktoriu i priekaba ir veze kazkur

Na ir kaip, geras dūmas buvo ? :eusa-shifty::icon-mrgreen:

Nenaudojom pagal paskirti :lol: is pradziu nezinojom kas per augalas, o kai suzinojom buvo jau per velu :eusa-whistle:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sveiki. Pats skaitinėjau diskusijose, nieko gero neradau apie naminio tabako gaminimą. Noriu su jumis pasidalinti kaip aš jį gaminu:

Kaip įprasta pasėju sėklas į vazonėlius, kai jos sudygsta ir paauga išpykiuoju(pasodinu) į žemę. Toliau, kai suauga tabakas, žiedus skainau kol lapai subręsta. Lapus skinu ir veriu ant vielos palėpėje kur prapučia vėjas ir nėra tiesioginių saulės spindulių, taip aš juos išdžiovinu. Poto lapus susluoksniuoju su vyšnių lapais dėžėje, užslėgiu. Dėžę laikau 30 laipsnių temperatūroje mėnesį/du. Poto lapus išimu, sudedu į puodą, užplykau verdančiu vandeniu ir laikau 30 minučių (nuo laikymo trukmės priklauso tabako stiprumas, kuo ilgiau laikai - tuo jis silpnesnis). Ištraukęs iš puodo lapus kiek įmanoma sausiau nugrežiu ir supjaustau kaip salotas. Sluoksniuoju puode supjaustytą tabaką su vaniliniu cukrumi (vanilino neturiu), ir palieku parai. Po paros lapus išdžiovinu ir sutraiškau. Lapo gyslas persijoju per postambį sietelį. Skanaus, visai neblogas tabakas.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Turiu laboratorinį termostatą, todėl jį panaudoju fermentuoti tabakui. O vanilinio cukraus užbarstau ant lapų tarp sluoksnių iš akies. Galėtumėt parašyti kas nors, kaip jūs ruošiate tabaką ir įdomu būtų kaip jį supjaustote ir kaip pagardinate dūmą.

Manau kad tu cia vienintelis tabako augintojas bet pavasary busim dviese. O kur seklu perki, ir kada sodini.

Share this post


Link to post
Share on other sites

as pries kokia 15 metu radau pas tevukus palepeja tabako lapu,kaip tik buvo vasara,tabakas sausas buvo,net trupejo.Sakau reikia susisukt suktinuke ir pabandyti koks skonis(palepeja jis ten prabuvo keleta metu),taip ir padariau.Uzteko puse surukyti,prireike atsisesti :D ,dabar skonio jo nelabai prisimenu,bet ,kad spyre i galva,tai kai vodkes puslitris :lol::lol::lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×