Tarp Miškų Paskelbta Vasario 26, 2015 Pranešti Paskelbta Vasario 26, 2015 Sveiki, Nuo pavasario planuoju sukultūrinti melioruotus durpžemio laukus (durpės sluoksnis mažas), bet apie juos mažai žinau. Būtų labai naudinga ir smalsu sužinoti, kas su kokiomis problemomis susidūrė ar susiduria Gal galite pasidalinti, kokias kultūras sėjate, kas Jūsų manimu geriausiai duoda naudos? Su kokia technika juos kontroliuojat? Su kokiais padargais jas dirbat?
Jurgionis Paskelbta Vasario 27, 2015 Pranešti Paskelbta Vasario 27, 2015 Pernai panašiam lauke rugius sėjau, neblogi užderėjo, tik buvo išgulusių Tikriausiai dar auugtų avižos, kito matytv neapsimoka sėt
Tarp Miškų Paskelbta Vasario 27, 2015 Temos autorius Pranešti Paskelbta Vasario 27, 2015 Aš ir planuoju žemkenčius sodinti tik neapsisprenžiu rugius ar kvietrugius.
belarus52 Paskelbta Vasario 27, 2015 Pranešti Paskelbta Vasario 27, 2015 Durpyne bent jau man geriausiai dera vasariniai kvietukai.
grazbek Paskelbta Vasario 27, 2015 Pranešti Paskelbta Vasario 27, 2015 Aš ir planuoju žemkenčius sodinti tik neapsisprenžiu rugius ar kvietrugius.tik vasaroju kalega tik vasaroju......
drapox Paskelbta Vasario 27, 2015 Pranešti Paskelbta Vasario 27, 2015 Jau buvo tema apie sėjimus durpyne, ten galima rasti daugiau informacijos. Visų pirma durpynas durpynui irgi nelygu. Pas mus durpynai daugiausiai gilūs, t.y. storas durpės sluoksnis iki 1,5 ir daugiau. Tokie yra drėgni ir rūgštūs, todėl gerai tinka tik rugiams ir avižoms. Iš bėdos tinka kvietrugiam, rapsam kai pasiseka kad nesugula, tik jokiu būdu ne kviečiam ir ne miežiams. Bet jei durpės plonas sluoksnis, o po juo dažniausiai tada eina smėlis, tai jau kita kalba. Netiktų tokie dirpynai tik žieminiam kviečiam. Įdirbimui jau daug metų naudoju vien skutimą, jei nevelka ir kultivatorių. Arimas yra beprasmiškas, nes žemė limpa prie verstuvių, neslysta, neverčia, tai kam toks arimas.
ukdavidas Paskelbta Vasario 27, 2015 Pranešti Paskelbta Vasario 27, 2015 pas mane kvierugiai nederejo isnyko iki kulimo, sejau rapsa tai iššale šia ziema vel esu rapsa pasejas tai turetu sikart išgyventi, ir durpe reikia dirbti šlapia, arba skusta kad zeme dregme kuo ilgiau užlaikytu ir kieta išbutu Brukshnys 1
belarus52 Paskelbta Vasario 27, 2015 Pranešti Paskelbta Vasario 27, 2015 Vasariniu kvieciu jei nesugula labai tai 6t visada paimu is ha.
Tarp Miškų Paskelbta Vasario 28, 2015 Temos autorius Pranešti Paskelbta Vasario 28, 2015 drapox Aš pernai ir bandžiau viena ruoža pralėkti su plūgais, tai visiskai nevertė... Tai su lėkštėm bandysiu sudirbinėti. Einu jieškoti tos senesnės temos. Ačių visiems už atsakymus.
Augunstas Paskelbta Vasario 28, 2015 Pranešti Paskelbta Vasario 28, 2015 pas mus su buldozeriu sustumdo i didele kruva ir miescionim tas durpes parduoda ,pasipilti sode ar pievuteje paskui bando arti seti
Tarp Miškų Paskelbta Vasario 28, 2015 Temos autorius Pranešti Paskelbta Vasario 28, 2015 Labai nebloga mintis manau geriau jau su lėkštėm sudirbsiu nei ja su buldozeriu stumdyti
lauztuvas Paskelbta Kovo 1, 2015 Pranešti Paskelbta Kovo 1, 2015 Aiksu kad leksciuok. Ten ir taip puru. Ne molis kad supultu i guza ir taptu kietas lyg akmuo. O varpucio ten turi?Nes paskum labai dauk gali atsirasti po lekscevimo.
juska Paskelbta Kovo 1, 2015 Pranešti Paskelbta Kovo 1, 2015 Kaimynas į tokia žeme sėjo vasarini rapsą, derlius neblogas buvo.
-marius- Paskelbta Kovo 1, 2015 Pranešti Paskelbta Kovo 1, 2015 Pas mane durpėje buvo pieva, galvoju užsėti, apie 3ha. Girdėjau, kad durpėje sunku naikinti piktžoles, tiesa?
drapox Paskelbta Kovo 2, 2015 Pranešti Paskelbta Kovo 2, 2015 Pas mane durpėje buvo pieva, galvoju užsėti, apie 3ha. Girdėjau, kad durpėje sunku naikinti piktžoles, tiesa? Žiūrint ką sėsi. Sėk vasarinius rapsus. Nusipurkši nuo žolių ir nuo varpinių ir kuli po 3 t/ha be vargo. Tik nepertręšk.
-marius- Paskelbta Kovo 6, 2015 Pranešti Paskelbta Kovo 6, 2015 Žiūrint ką sėsi. Sėk vasarinius rapsus. Nusipurkši nuo žolių ir nuo varpinių ir kuli po 3 t/ha be vargo. Tik nepertręšk. Su rapso nukūlimu problema, neturiu kuo, nes neauginu rapso. Gal bandyti kukurūzus auginti ir ūkininkams siūyti kaip pašarą? Girdėjau jog sėja savo reikmėms. Nors gal geriau bandyti pasisamdyti, kad nukultų rapsą, papraščiau.
Witalikas Paskelbta Kovo 6, 2015 Pranešti Paskelbta Kovo 6, 2015 Tik ziurek, kad prie misko nebutu kukuruzai, bet 1km spinduliu, nes sernai nukuls tau juos ne tas zodis. Pas mus vienas ukininkas seja, tai kai duoda sernai, gali i lauka lektuvu nusileist, tik nuo kelio atrodo, kad yra kukuruzu, o vidurys visas sujovalytas Del kukuruzu, tai turi isanksto sutarti su ukininku kuris paims pasarui, nes veliau gali but problema prakist juos Mano manymu geriau rapsa sek, juk kukuruzu sejamos reik ir smulkintuvo arba kombaino, nzn kam auginsi ar grudam ar silusui, plius juk jiems daug trasos reik, jai nori mases uzgaugint Mano galva su rapsu, bus maziau galvos sukimo:)
Tarp Miškų Paskelbta Gegužės 2, 2015 Temos autorius Pranešti Paskelbta Gegužės 2, 2015 Sveiki, su tokiu plūgu nebandėte durpės? 150 S modelio plūgai skirti darbui su mažesnio galingumo traktoriais lengvose dirvose ir turi laispniškai keičiamą užgriebio plotį (35 cm, 40 cm, 45 cm, 50 cm) vienam korpusui. Gaminami 3-jų arba 4-ių korpusų plūgai skirti traktoriams iki 150 AG
Kaponė Paskelbta Gegužės 2, 2015 Pranešti Paskelbta Gegužės 2, 2015 Esme ne pluge o verstuvese,kad neliptu zemes prie ju, jos plastmasines turi but arba plunksnines,bet cia teoriskai ,praktiskai nebandes
sauliaxxx Paskelbta Gegužės 4, 2015 Pranešti Paskelbta Gegužės 4, 2015 durpynuose sėjam tik kukurūzus..derlius neblogas auga gerai su piktžolėm susitvarkom. dalis ž rapso pasėtas..neiššalo ir atrodo gerai..bet retai taip būna
Tarp Miškų Paskelbta Gegužės 6, 2015 Temos autorius Pranešti Paskelbta Gegužės 6, 2015 Gražiai atrodo Su kokiais plugais sudirbai durpę? Kada isėjai į durpę ž.rapsą? ar po sėkla įterpinėjot trašas?
drapox Paskelbta Gegužės 6, 2015 Pranešti Paskelbta Gegužės 6, 2015 durpynuose sėjam tik kukurūzus..derlius neblogas auga gerai su piktžolėm susitvarkom. dalis ž rapso pasėtas..neiššalo ir atrodo gerai..bet retai taip būna Nu nesu matęs jūsų kraštuose nei vieno durpyno, juk lygu kaip Londono oro uoste iš kur ten durpės gali būt. Gal maišai su juodžemiu? Neauga durpėj nei žieminiai rapsai nei kviečiai žieminiai, tik vasariniai kažkiek ir tai nekas. Tą puikiai žino mūsų krašto ūkininkai, nes nėr to lauko kur durpynėlio nors menkiausio nebūtų. Jei kviečiai, tose vietose nieko nebūna. Kviečiai sunyksta, žolės vėliau aišku suveši, tuščios vietos gamtoj nebūna.
lauztuvas Paskelbta Gegužės 6, 2015 Pranešti Paskelbta Gegužės 6, 2015 Yr visur kazkiek tu durpynu. Pas mane yra keliolikos aru lopuks. Tikra tiesa- kvieciai tai tik sudyksta normaliai o veliau dinksta. Pas mane ten tai varputys auga nezmoniskai toij salelej. Geras jjo prisitaikymas prie salygu. Kad kokiam kvieciui ta jo prisitaikymo gena isodinus
sauliaxxx Paskelbta Gegužės 6, 2015 Pranešti Paskelbta Gegužės 6, 2015 Gražiai atrodo Su kokiais plugais sudirbai durpę? Kada isėjai į durpę ž.rapsą? ar po sėkla įterpinėjot trašas? arta kuhn plūgu. sėta rugpjūčio 20 d. trąšos buvo išbertos prieš sėja. šeip šitoj vietoj ilgą laiką pieva, pora metų kukurūzai ir dabar rapsas. po tokios žiemos atrodo gerai.
Recommended Posts
Sukurkite paskyrą arba prisijunkite
Rašyti gali tik prisijungę nariai
Sukurti paskyrą
Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!
RegistruotisPrisijungti
Jau turi paskyrą? Prisijunk!
Prisijungti