Jump to content

Recommended Posts

Paskelbta
Prieš 23 valandas, Dainius48 pranešimas:

Kodel taip kiek veliau linkes set? 

Šiltoj dirvoj grikiai greičiau auga ir žydi be per karščius. Daugiau info pasiskaityikt šioj temoj aprašyta buvo

Paskelbta
Prieš 2 valandas, Eduardas pranešimas:

Šiltoj dirvoj grikiai greičiau auga ir žydi be per karščius. Daugiau info pasiskaityikt šioj temoj aprašyta buvo

Grikius taikau sėti, apie gegužės vidurį, esant galimybėms stengiuosi ankščiau, tada smėlyje pribręsta apie rugsėjo -+~10, durpėj ~20d. Sėjant birželį viduryje puse bus žalių, kūlimas dažniausiai bus geriausiu atveju drėgnu oru o ir didelė tikimybė, kad gali ir visai netekt kulti. Po grikiu beveik visada sėju žieminius.

Paskelbta
Prieš 17 valandų, gerasukis pranešimas:

Grikius taikau sėti, apie gegužės vidurį, esant galimybėms stengiuosi ankščiau, tada smėlyje pribręsta apie rugsėjo -+~10, durpėj ~20d. Sėjant birželį viduryje puse bus žalių, kūlimas dažniausiai bus geriausiu atveju drėgnu oru o ir didelė tikimybė, kad gali ir visai netekt kulti. Po grikiu beveik visada sėju žieminius.

Koks vidutiniškai gaunasi grikiu derlius išha.

Paskelbta
Prieš 10 valandų, dariius 30 pranešimas:

kai tona grikio 350e tai nlb patraukli kultura.

Sejomaina , kova su pikzolem , mazi idejimai . Skaiciojant penkiu metu lauko ekonomoka gaunasi riebus pliusas . Yra su jei problemu bet verta demesio usmokus auginti . As vietoje ju bandau susidraugauti su avinzirniu .

Paskelbta
On 2024-05-19 at 00:38, gerasukis pranešimas:

O žieminiuose nepriauga grikių? Ar purškiat? Aš po grikių dar barkūną nusikuliu ir po to jau žieminiai.

Daug kas keičiasi skirtingose Lietuvos pusėse ir ar ūkis eko ar chemizuotas. 

Pernai buvo bėdų su drėgme kūlimui, bet tik dėl to kad džiovyklos nepasileidau

Paskelbta
Prieš 10 valandų, dariius 30 pranešimas:

kai tona grikio 350e tai nlb patraukli kultura.

Buna kaina ir po 750-800 kai pribyra 1,5t tai darosi patraukli ir ,kaip minėjo Juozukas ne vien del eu .po grikiu pavasari lieka gera dirva kitom kultūrom

Paskelbta
prieš 23 minutes , vrimvydas pranešimas:

Sejomaina , kova su pikzolem , mazi idejimai . Skaiciojant penkiu metu lauko ekonomoka gaunasi riebus pliusas . Yra su jei problemu bet verta demesio usmokus auginti . As vietoje ju bandau susidraugauti su avinzirniu .

Kaip sekasi susidraugauti su avinžirniu,ar pirmi metai kai sėji?

Paskelbta
Prieš 2 valandas, Eduardas pranešimas:

O žieminiuose nepriauga grikių? Ar purškiat? Aš po grikių dar barkūną nusikuliu ir po to jau žieminiai.

Mano ūkis EKO. Žieminiuose grikių nebūna. Iš rudens darau du skutimus su 5-7 d. tarpais ir tik tada sėju žieminius. Vasariniuose tai taip, visad pridygsta grikiu. Vienintelė galimybė su jais kovoti ankstyvas pavasarinis skutimas grikiams sudaiginti ir tik poto sėja. Bet vistiek būna grikių.

Paskelbta
Prieš 3 valandas, Eduardas pranešimas:

Zieminius irgi stengiuos set po grikiu, nes pavasariui palikt tada didele tikimybe, kad avizose turesi grikiu

• po 1 mėnesio...
Paskelbta

Sveiki grikių augintojai.Ieškau didesnių grikių laukų(nuo 50 ha) savo bitėms pasiganyti. Aktualu būtų vėlesnės sėjos grikiai, kurie dar tik ruošiasi žydėti. Pats esu iš Prienų rajono, vežčiau iki 150 km atstumu(Trakų, Vilniaus, Varėnos ar ir toliau) Siūlykite čia, aš perskambinsiu. Mano tel nr. +37062991955 

• po 2 mėnesių...
Paskelbta
Prieš 3 valandas, Rolandas1 pranešimas:

Gal kas jau grikius pradėjot kulti ? Mano geresnėse žemėse yra daug žalių , bet kol sulauksiu kol visi prinoks gali lietūs užeiti kaip pernai . 

Kviečių sėją pabaigsiu ir manau kitos savaitės pradžioje bandysiu kulti jau.

Paskelbta
Prieš 6 valandas, Bauer pranešimas:

Kviečių sėją pabaigsiu ir manau kitos savaitės pradžioje bandysiu kulti jau.

Šiandien išsibandžiau , apie 20 drėgmę ir ta drėgmę dėl to kad yra nemažai žalių. Rytoj kuliu toliau , nes kitoj savaitei orai stipriai keisis į blogąja pusę. Nesinori susilaukti pernykščio scenarijaus 

• po 4 savaičių...
Paskelbta
Prieš 8 valandas, paulius radvila pranešimas:

Kaip siemet grikiu derliai, kainos? Kokia veisle yra pati ankstyviausia ir su maziausiai lukstu?

Ne kas siemet, sugule, daug zaliu kuliant, kaina 300-340e. Nera tokios ankstyviausios, salna ankstyviausia, tik beda kad dabar pas mus salnos spalio gale, kaip anksciau rugseji budavo.

Paskelbta
Prieš 11 valandų, paulius radvila pranešimas:

Kaip siemet grikiu derliai, kainos? Kokia veisle yra pati ankstyviausia ir su maziausiai lukstu?

Yra planų toliau tęst su grikiais? 

Mano galva antri metai iš eilės gana nuviliantys: gražiuose laukuose derlius tik po toną, niekaip neprinoksta todel daug žalių, automatiškai dregme 23 ir į viršų, jei lauki spalio antros puses tai ženkli dalis derliau ant žemės išbyrės, rinkos situacija lb prasta, kaina 300€.Perdirbėjai iš rytų vežasinjau perdirbtas kruopas. 

Paskelbta
prieš valandą, stapcius pranešimas:

Yra planų toliau tęst su grikiais? 

Mano galva antri metai iš eilės gana nuviliantys: gražiuose laukuose derlius tik po toną, niekaip neprinoksta todel daug žalių, automatiškai dregme 23 ir į viršų, jei lauki spalio antros puses tai ženkli dalis derliau ant žemės išbyrės, rinkos situacija lb prasta, kaina 300€.Perdirbėjai iš rytų vežasinjau perdirbtas kruopas. 

su tuo subrendimu ju tikrai problema kol glifosatai buvo galimi tai viskas ok buvo. Tokia mintis sove jei ne glifosa naudot o koky trimery, vezant priduot rastu meginy ? 😁

Paskelbta
prieš 7 minutes , dariius 30 pranešimas:

su tuo subrendimu ju tikrai problema kol glifosatai buvo galimi tai viskas ok buvo. Tokia mintis sove jei ne glifosa naudot o koky trimery, vezant priduot rastu meginy ? 😁

Tai geriau mcpa naudoti, kur greit skyla.

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti

• Create New...