juka Paskelbta Balandžio 13, 2013 Pranešti Paskelbta Balandžio 13, 2013 Pasidalinkite patirtimi, ką gaminate iš avienos. Kiek skaičiau internete, tai dauguma patiekalų labai jau mandri .
juka Paskelbta Balandžio 13, 2013 Temos autorius Pranešti Paskelbta Balandžio 13, 2013 Prašyčiau detaliau
landrius Paskelbta Balandžio 13, 2013 Pranešti Paskelbta Balandžio 13, 2013 šašlykas-aviena(minkšta), svogunai , citrina , pipirai marinuojame, mauname, kepame. Daug žalėsių- valgome marinuoju jei greitai kol išdegs anglys, o šiaip galima ir per nakty
juka Paskelbta Balandžio 13, 2013 Temos autorius Pranešti Paskelbta Balandžio 13, 2013 Kiek laiko marinuojate?
azizas Paskelbta Balandžio 13, 2013 Pranešti Paskelbta Balandžio 13, 2013 gera tema idomu butu suzinoti ka gami is avienos avininkai
Lambyland Paskelbta Balandžio 13, 2013 Pranešti Paskelbta Balandžio 13, 2013 Gal kas konservu gera. Receptą paporintu,net autorinius galėčiau sumokėti:)
ludditas Paskelbta Balandžio 13, 2013 Pranešti Paskelbta Balandžio 13, 2013 Kas kol kas skaniausia mums tai plovas. Visgi yra skirtumas tarp keptos ir troškintos mėsos. Kepta skanu , bet vitiek sunku, kartais ir kietoka būna (čia aš daugiau apie pirktinę, nes savo ne dažnai tenka kept). Dėl sunkumo, tai ne tiek sunku kierk laiko užima, pagrindinis sunkumas ko gero mėsos atskyrimas nuo sprando (jei iš jo gaminsim). Dėl recepto, google kokių norit: ferganietiškas, bucharos etc. bet tai tik pagridai, nes kiekvienas kišlakas, tiksliau net kišlako gatvės pusė turi savo receptą (taip teigia www). kiekvieną kart gaminat plovas gaunas kažkiek kitoks, tai priklauso matyt ir nuo nuotaikos, kiek jam skiri dėmesio. Šiaip labai tinka didesniam žmonių sambūriui, galima kai ką įkinkyt morkų skutimui, svogūnų pjaustymui ir pan. Šiaip ką norėčiau pabandyt tai maltos avieno gaminius.
juka Paskelbta Balandžio 13, 2013 Temos autorius Pranešti Paskelbta Balandžio 13, 2013 Skaniai gaunasi guliašas. Pakepam mėsą, po to troškinam su morkom, svogūnais. Dar bandžiau virti, po to išvirtą pakepint su svogūnais, visai skanu. Girdėjau, kad į dešras kiaulieną su aviena maišo, arba vien iš avienos daro. Įdomu būtų pabandyt.
ekopasarai Paskelbta Balandžio 13, 2013 Pranešti Paskelbta Balandžio 13, 2013 Teko pas BRALIUKuS LATVIUS valgyt kaimiskas desreles (ale medziotoju vadinas nes astrios) tai sake: aviena su versiena daug pipiru ir i kiaules zarna ir gaunasi tokios idomios asmeniskai man ir skanios desreles man dave ant zariju keptas. sake rukytos skanesnes, bet man neteko ragaut.
Ruta Kabasinskiene Paskelbta Balandžio 14, 2013 Pranešti Paskelbta Balandžio 14, 2013 mes aviena troskiname britvone,graziai apkepa.sukapoji gabaliukais irsuprieskoniuoji,penkiu pipiru misinys,ciobreliai,cesnakai,naminiais dziovintais darzoviu prieskoniais,kmynais,lauro lapais,apslakstyti aliejumi.pastovi pora dienu,pasudai ir i britvona su dangciu,kurio apacia iskloju kepimo popieriumi.kepa apie 1val. tada sudedu bulves ir morkas galima saldziuju papriku,kurios buna pabarstytos prieskoniais ir aliejumi ir dar kepu apie 1val.skanu.darome desras.aviena sumalame per stambu sieta,kiaulienos lasinukus supjaustome ,pvz mesos 16kg tai lasinuku 4kg, .pipirai.druska 27g kilogramui mesos,daug cesnako.zarnos plonos kiaulines. rukinam 4dienas saltu dumu alksninemis malkomis.
ekopasarai Paskelbta Balandžio 16, 2013 Pranešti Paskelbta Balandžio 16, 2013 mes aviena troskiname britvone,graziai apkepa.sukapoji gabaliukais irsuprieskoniuoji,penkiu pipiru misinys,ciobreliai,cesnakai,naminiais dziovintais darzoviu prieskoniais,kmynais,lauro lapais,apslakstyti aliejumi.pastovi pora dienu,pasudai ir i britvona su dangciu,kurio apacia iskloju kepimo popieriumi.kepa apie 1val. tada sudedu bulves ir morkas galima saldziuju papriku,kurios buna pabarstytos prieskoniais ir aliejumi ir dar kepu apie 1val.skanu.darome desras.aviena sumalame per stambu sieta,kiaulienos lasinukus supjaustome ,pvz mesos 16kg tai lasinuku 4kg, .pipirai.druska 27g kilogramui mesos,daug cesnako.zarnos plonos kiaulines. rukinam 4dienas saltu dumu alksninemis malkomis. MMMMMMM skanu, reiks i draugus prisitrint
juka Paskelbta Balandžio 17, 2013 Temos autorius Pranešti Paskelbta Balandžio 17, 2013 Darysiu šiandien dešras, tai maišysiu kiaulieną su aviena, žiūrėsim kas gausis. O kas per daiktas yra britvonas
Pienmėgys Paskelbta Balandžio 17, 2013 Pranešti Paskelbta Balandžio 17, 2013 mes aviena troskiname britvone,graziai apkepa.sukapoji gabaliukais irsuprieskoniuoji,penkiu pipiru misinys,ciobreliai,cesnakai,naminiais dziovintais darzoviu prieskoniais,kmynais,lauro lapais,apslakstyti aliejumi.pastovi pora dienu,pasudai ir i britvona su dangciu,kurio apacia iskloju kepimo popieriumi.kepa apie 1val. tada sudedu bulves ir morkas galima saldziuju papriku,kurios buna pabarstytos prieskoniais ir aliejumi ir dar kepu apie 1val.skanu.darome desras.aviena sumalame per stambu sieta,kiaulienos lasinukus supjaustome ,pvz mesos 16kg tai lasinuku 4kg, .pipirai.druska 27g kilogramui mesos,daug cesnako.zarnos plonos kiaulines. rukinam 4dienas saltu dumu alksninemis malkomis. ponia Rūta, jūs čia visus iš proto išvarysite.... Nuo seilių paspringsime... Yra tokio SAlik Chankišijev knyga internete "Сталик Ханкишиев. Казан Мангал" yra labai panašių patiekalų iš avienos į jūsiškį..
zanas Paskelbta Balandžio 17, 2013 Pranešti Paskelbta Balandžio 17, 2013 Skanu troškinta britvone. Puikus guliašas, plovas. Liuks keptas kumpis, kuomet padažui panaudoji smulkiai maltus čiobrelius, pakaitintą medų ir t.t. Visas likusias mėsos smulkmes sumalam ir verdam charčio sriubą. Visi kerta po keletą lėkščių. Išmarinuoji čielą ir kepi ant volo sukdamas. Romanovų (avių) kumpelius išrūkini, pakabini gamtoje ant medžio šakos, į šaką įsmeigi peilį atsipjauti, įsipili paveldinės ir vualia.
Ruta Kabasinskiene Paskelbta Balandžio 17, 2013 Pranešti Paskelbta Balandžio 17, 2013 britvonas tai toks metalinis puodas storu dugnu su dangciu. kazane verdamas plovas,bet sis patiekalas ruosiamas , kai atvaziuoja daug draugu,nes musu labai didelis puodas.dar esu aviena dariusi su vakuotomis darzovemis pomidoru padaze kur buvo ir raugintu agurku. skonis neiprastas ,skaniau buvo sildytas patiekalas kita diena,tai visi skoniai gerai susiguleje, mesa ismirkusi padaze.manau kad is avienos kaip ir is kitos gyvulio ar paukscio mesos galima paruosti ivairiausiu patiekalu,reikia tik megt aviena.is mano pazystamu zmoniu yra keletas kurie jaucia jiems nemalonu skoni,o kiti valgo net nesupranta kokia mesa.labai skanios aviu kepeneles,mes kepame kotletus.ismirkiname piene,sumalame su svogunais,kiausiniai ,manu kruopos,prieskoniai.pastovi iki kitos dienos ir kepame.galima su keptais svogunais,arba patroskinti puode su apkeptais iki geltonumo svogunais, grietines padaze.patroskintas uzkloti ransluosciu ir palikt pastoveti,kotletukai prisigeria padazo.tinka bulviu kose ir burokeliai.skanaus.
vasarax Paskelbta Rugsėjo 28, 2013 Pranešti Paskelbta Rugsėjo 28, 2013 Aciu, net seiles skiriasi. Laukiu kada bus skerdienos
tomukas1996 Paskelbta Lapkričio 25, 2013 Pranešti Paskelbta Lapkričio 25, 2013 Sveiki gal kas galit papasakot kaip vytinat aviena ?
Pirklis Paskelbta Lapkričio 26, 2013 Pranešti Paskelbta Lapkričio 26, 2013 Aš tai turiu elektrini džiovintuva, aviena pamarinuoju,supjaustau šeudeliais i džiovintuva ir po 20 valandu jau valgom
Dzūkija200 Paskelbta Lapkričio 27, 2013 Pranešti Paskelbta Lapkričio 27, 2013 Mes taip darėm: marinavimui česnako, mėtos, kalendros, druskos, lauro lapelių ir maltų pipirų, palaikai pavartydamas šaldytuve pora savaitėlių (aišku, priklauso nuo dydžio) ir pakabini pėdkelnėje (tik ne spintoj kokioj, turi oras aplinkui cirkuliuoti), po savaitės jau gardžiuojiesi
RYTASAS Paskelbta Spalio 25, 2015 Pranešti Paskelbta Spalio 25, 2015 Jeigu nori tų tikrų avienos šašlykų, tai kiek to lajaus palikti reikia ant mėsos?
Augunstas Paskelbta Spalio 26, 2015 Pranešti Paskelbta Spalio 26, 2015 Jeigu nori tų tikrų avienos šašlykų, tai kiek to lajaus palikti reikia ant mėsos? Laju apgrandai apipjaustai ir viskas ......... Vakar is senos avies ragavau balandeliu niekas ten nesmirdi niekas nebego ir buvo skanu -reikia moket paruost ... Mazgė 1
RYTASAS Paskelbta Spalio 26, 2015 Pranešti Paskelbta Spalio 26, 2015 Laju apgrandai apipjaustai ir viskas ......... Vakar is senos avies ragavau balandeliu niekas ten nesmirdi niekas nebego ir buvo skanu -reikia moket paruost ... Mes tos senos avies tiesiog mėsą virėm, tai ir mėsa buvo minkšta ir nesmirdėjo, bet mes kai sau pjaunam tai visą lajų nurenkam
Augunstas Paskelbta Spalio 26, 2015 Pranešti Paskelbta Spalio 26, 2015 Mes tos senos avies tiesiog mėsą virėm, tai ir mėsa buvo minkšta ir nesmirdėjo, bet mes kai sau pjaunam tai visą lajų nurenkam Na tai gerai laju nurenkat ..pamarinuot galima su kokia zole ir kept ,troskiny su darzovem daryt ...aibe tu receptu o mesa vertingesne nei kiaulienos Mazgė 1
ausrele5555 Paskelbta Lapkričio 1, 2015 Pranešti Paskelbta Lapkričio 1, 2015 Gaila, bet man šašlykai dar nepavyko. Visaip bandžiau ir marinavimo būdus ir mėsą rinktinę (pačią minkščiausią) dėjau- vistiek kieti. o vat kepenų šašlykai man patiko (manau patiktų visiems kam patinka kepenėlių patiekalai) Suprieskoniuoji mėgstamais prieskuoniais ir ant iešmo. Visos sriubos tradicinės lietuviškos gaunasi super - vyras kaskart perklausia ar tikrai aviena ? Svarbiausia taisyklė virti ilgai ant silpnos ugnies. Gal kas gali pasidalinti ne tradicinės sriubos receptu . Reikia pamaitinti nemažą būrį žmonių, charčio jau kažkaip pabodo, noris išbandyt kažką naujo. iš anksto dėkoju RRimas 1
Recommended Posts
Sukurkite paskyrą arba prisijunkite
Rašyti gali tik prisijungę nariai
Sukurti paskyrą
Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!
RegistruotisPrisijungti
Jau turi paskyrą? Prisijunk!
Prisijungti