Jump to content
juka

Patiekalai iš avienos

Recommended Posts

Kas kol kas skaniausia mums tai plovas. Visgi yra skirtumas tarp keptos ir troškintos mėsos. Kepta skanu , bet vitiek sunku, kartais ir kietoka būna (čia aš daugiau apie pirktinę, nes savo ne dažnai tenka kept). Dėl sunkumo, tai ne tiek sunku kierk laiko užima, pagrindinis sunkumas ko gero mėsos atskyrimas nuo sprando (jei iš jo gaminsim). Dėl recepto, google kokių norit: ferganietiškas, bucharos etc. bet tai tik pagridai, nes kiekvienas kišlakas, tiksliau net kišlako gatvės pusė turi savo receptą (taip teigia www). kiekvieną kart gaminat plovas gaunas kažkiek kitoks, tai priklauso matyt ir nuo nuotaikos, kiek jam skiri dėmesio. Šiaip labai tinka didesniam žmonių sambūriui, galima kai ką įkinkyt morkų skutimui, svogūnų pjaustymui ir pan.:D

Šiaip ką norėčiau pabandyt tai maltos avieno gaminius.

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Skaniai gaunasi guliašas. Pakepam mėsą, po to troškinam su morkom, svogūnais. Dar bandžiau virti, po to išvirtą pakepint su svogūnais, visai skanu. Girdėjau, kad į dešras kiaulieną su aviena maišo, arba vien iš avienos daro. Įdomu būtų pabandyt.

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Teko pas BRALIUKuS LATVIUS valgyt kaimiskas desreles

(ale medziotoju vadinas nes astrios) tai sake:

aviena su versiena daug pipiru ir i kiaules zarna ir gaunasi tokios idomios asmeniskai man ir skanios desreles man dave ant zariju keptas. sake rukytos skanesnes, bet man neteko ragaut.

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

mes aviena troskiname britvone,graziai apkepa.sukapoji gabaliukais irsuprieskoniuoji,penkiu pipiru misinys,ciobreliai,cesnakai,naminiais dziovintais darzoviu prieskoniais,kmynais,lauro lapais,apslakstyti aliejumi.pastovi pora dienu,pasudai ir i britvona su dangciu,kurio apacia iskloju kepimo

popieriumi.kepa apie 1val. tada sudedu bulves ir morkas galima saldziuju papriku,kurios buna pabarstytos prieskoniais ir aliejumi ir dar kepu apie 1val.skanu.darome desras.aviena sumalame per stambu sieta,kiaulienos lasinukus supjaustome ,pvz mesos 16kg tai lasinuku 4kg, .pipirai.druska 27g kilogramui mesos,daug cesnako.zarnos plonos kiaulines. rukinam 4dienas saltu dumu alksninemis malkomis.

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
mes aviena troskiname britvone,graziai apkepa.sukapoji gabaliukais irsuprieskoniuoji,penkiu pipiru misinys,ciobreliai,cesnakai,naminiais dziovintais darzoviu prieskoniais,kmynais,lauro lapais,apslakstyti aliejumi.pastovi pora dienu,pasudai ir i britvona su dangciu,kurio apacia iskloju kepimo

popieriumi.kepa apie 1val. tada sudedu bulves ir morkas galima saldziuju papriku,kurios buna pabarstytos prieskoniais ir aliejumi ir dar kepu apie 1val.skanu.darome desras.aviena sumalame per stambu sieta,kiaulienos lasinukus supjaustome ,pvz mesos 16kg tai lasinuku 4kg, .pipirai.druska 27g kilogramui mesos,daug cesnako.zarnos plonos kiaulines. rukinam 4dienas saltu dumu alksninemis malkomis.

MMMMMMM skanu, reiks i draugus prisitrint :)

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
mes aviena troskiname britvone,graziai apkepa.sukapoji gabaliukais irsuprieskoniuoji,penkiu pipiru misinys,ciobreliai,cesnakai,naminiais dziovintais darzoviu prieskoniais,kmynais,lauro lapais,apslakstyti aliejumi.pastovi pora dienu,pasudai ir i britvona su dangciu,kurio apacia iskloju kepimo

popieriumi.kepa apie 1val. tada sudedu bulves ir morkas galima saldziuju papriku,kurios buna pabarstytos prieskoniais ir aliejumi ir dar kepu apie 1val.skanu.darome desras.aviena sumalame per stambu sieta,kiaulienos lasinukus supjaustome ,pvz mesos 16kg tai lasinuku 4kg, .pipirai.druska 27g kilogramui mesos,daug cesnako.zarnos plonos kiaulines. rukinam 4dienas saltu dumu alksninemis malkomis.

ponia Rūta, jūs čia visus iš proto išvarysite.... Nuo seilių paspringsime... Yra tokio SAlik Chankišijev knyga internete "Сталик Ханкишиев. Казан Мангал" yra labai panašių patiekalų iš avienos į jūsiškį..

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Skanu troškinta britvone. Puikus guliašas, plovas.

Liuks keptas kumpis, kuomet padažui panaudoji smulkiai maltus čiobrelius, pakaitintą medų ir t.t.

Visas likusias mėsos smulkmes sumalam ir verdam charčio sriubą. Visi kerta po keletą lėkščių.

Išmarinuoji čielą ir kepi ant volo sukdamas.

Romanovų (avių) kumpelius išrūkini, pakabini gamtoje ant medžio šakos, į šaką įsmeigi peilį atsipjauti, įsipili paveldinės ir vualia. :lol:

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

britvonas tai toks metalinis puodas storu dugnu su dangciu. :D kazane verdamas plovas,bet sis patiekalas ruosiamas , kai atvaziuoja daug draugu,nes musu labai didelis puodas.dar esu aviena dariusi su vakuotomis darzovemis pomidoru padaze kur buvo ir raugintu agurku. skonis neiprastas ,skaniau buvo sildytas patiekalas kita diena,tai visi skoniai gerai susiguleje, mesa ismirkusi padaze.manau kad is avienos kaip ir is kitos gyvulio ar paukscio mesos galima paruosti ivairiausiu patiekalu,reikia tik megt aviena.is mano pazystamu zmoniu yra keletas kurie jaucia jiems nemalonu skoni,o kiti valgo net nesupranta kokia mesa.labai skanios aviu kepeneles,mes kepame kotletus.ismirkiname piene,sumalame su svogunais,kiausiniai ,manu kruopos,prieskoniai.pastovi iki kitos dienos ir kepame.galima su keptais svogunais,arba patroskinti puode su apkeptais iki geltonumo svogunais, grietines padaze.patroskintas uzkloti ransluosciu ir palikt pastoveti,kotletukai prisigeria padazo.tinka bulviu kose ir burokeliai.skanaus.

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Mes taip darėm: marinavimui česnako, mėtos, kalendros, druskos, lauro lapelių ir maltų pipirų, palaikai pavartydamas šaldytuve pora savaitėlių (aišku, priklauso nuo dydžio) ir pakabini pėdkelnėje (tik ne spintoj kokioj, turi oras aplinkui cirkuliuoti), po savaitės jau gardžiuojiesi :)

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Jeigu nori tų tikrų avienos šašlykų, tai kiek to lajaus palikti reikia ant mėsos?

Laju apgrandai apipjaustai ir viskas ......... Vakar is senos avies ragavau balandeliu  niekas ten nesmirdi niekas nebego ir buvo skanu -reikia moket paruost   ...  

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Laju apgrandai apipjaustai ir viskas ......... Vakar is senos avies ragavau balandeliu  niekas ten nesmirdi niekas nebego ir buvo skanu -reikia moket paruost   ...  

Mes tos senos avies tiesiog mėsą virėm, tai ir mėsa buvo minkšta ir nesmirdėjo, bet mes kai sau pjaunam tai visą lajų nurenkam

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Mes tos senos avies tiesiog mėsą virėm, tai ir mėsa buvo minkšta ir nesmirdėjo, bet mes kai sau pjaunam tai visą lajų nurenkam

Na tai gerai laju nurenkat ..pamarinuot galima su kokia zole ir kept  ,troskiny su darzovem daryt ...aibe tu receptu   o mesa vertingesne nei kiaulienos ;)

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Gaila, bet man šašlykai dar nepavyko. Visaip bandžiau ir marinavimo būdus ir mėsą rinktinę (pačią minkščiausią) dėjau- vistiek kieti. o vat kepenų šašlykai man patiko (manau patiktų visiems kam patinka kepenėlių patiekalai) Suprieskoniuoji mėgstamais prieskuoniais ir ant iešmo.

Visos sriubos tradicinės lietuviškos gaunasi super - vyras kaskart perklausia ar tikrai aviena ? Svarbiausia taisyklė virti ilgai ant silpnos ugnies.

Gal kas gali pasidalinti ne tradicinės sriubos receptu . Reikia pamaitinti nemažą būrį žmonių, charčio jau kažkaip pabodo, noris išbandyt kažką naujo. iš anksto dėkoju

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti

×
×
  • Create New...