Jump to content

Ruta Kabasinskiene

Nariai
  • Pranešimai

    151
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Ruta Kabasinskiene paskelbtas turinys

  1. Ruta Kabasinskiene

    Ožkos lauke

    mes nuo ivairiu vabzdziu naudojame skysti PUR ON BIO repelentas,naturalus chrizantemu ekstraktas.efektyvus naudojame jau antrus metus.
  2. Ruta Kabasinskiene

    Avių liga

    kaip ir kiti pastebejo cia greiciausiai vitaminu ir mineralu trukumas,jeigu nestumo metu negavo,tai pats laikas duoti dabar.jeigu butu odos parazitai tai avis labai kasytusi ,taip manyciau.
  3. as pries tokia nuomone jeigu tik kas is karto avi ant desru.iskilus sunkumams visi griebsimes peiliu tai is kur atsiras patirtis ir zinios.mes sekame eriuku augima ir eriavedziu elgsena po eriavimosi.kol kas pasitaike tik viena kuria desimt dienu kas tris valandas reikedavo palaikyti kol eriukas pazys,po desimt dienu viskas susitvarke,gal suprato kaip kas.ta avis buvo pirkta ir kaip veliau paaiskejo eringa,apsieriavo nebudama nei metu,isvada per anksti kergta.kitais metais atsivedusi du eriukus kuo puikiausiai jais rupinosi.naslaiciai yra problema tam kas negali skirti pakankamai laiko ju prieziurai.jeigu viska darai kaip reikai tai jie buna net stambesni uz motinu maitinamus.pasiziurejusi i uzrasus galiu pasakyti kad gimes didelis avinukas nebutinai bus sunkaiusiai ji paskerdus.tie mazesni nuo dvieju menesiu gaudami grudu misinius labai greitai pasiveja tuos didziuosius,bet aisku buna ir isskirtiniu egzemplioriu kurie nuo mazens iki pjovimo dominuoja savo dydziu,tokiu labiausiai gaila pjauti nes buna tinkami veislei .
  4. Ruta Kabasinskiene

    Avių liga

    su avimis tokiu problemu neturejau,bet ozkai nuo cukriniu runkeliu buvo prastai,visa ispute,stovejo ausis nuleidusi nei gere ,nei ede.visai prastai buvo ,o padejo Rumenn Booster milteliai.sumaisai tam tikra kieki milteliu su pieno pakaitalu ir duodi du kartus dienoje visa savaite,dabar kartais duodu profilaktiskai.
  5. kaip idomu ,pasirodo Romanovo eriuku kepenys nekaupia vario.va tai veisle atspari niekuo nepribaigsi,rekomenduoju visiems
  6. sudetis pakeista neseniai, rudeni pirkau du maisus buvo 4mg,sausio gale zsisakinejant paaiskejo,kad jau 8mg.rudeni pirkto galiojimas buvo iki siu metu geguzes,tai gal kur vaistinese yra uzsilikusio su mazu vario kiekiu,tad pirkdami paziurekite .gal kas naudojote sausas krekenas kokie atsiliepimai.turiu nusipirkus jeigu iskiltu problemu ,bet dar neteko isbandyti.
  7. del joseros pieno pakaitalo new immunitis ,pakeista sudetis, ideta daugiau vario 8mg, netinka eriukams,gaila ,nes labai geras ir nebrangus. pirkau Lamlac,gaunasi brangokas,nes 200gr milteliu 800ml vandens.perkant pasidomekit del vario kiekio, nes anksciau buvo 4mg.
  8. iki dvieju menesiu amziaus,truputi ir ilgiau, kaip koks eriukas.
  9. as uz Roanovus ir kuo sita veisle nemesine,kiti skerdienos pirkejai tik romanovo mesos ir praso.pjaunam 7men. su realizacija jokiu problemu. mesos ant kaulu taip pat yra ir nereikia ju ziurkikem vadinti.mes parduodam cielus eriukus,kurie sveria nuo 15 iki20kg,nezinau ar papjovus didesni kurio skerdiena apie 40kg noretu jo viso.kiek suprantu visi kurie augina romanovus tai mesai,o kailius tenka mesti lauk.taip mes tikri lietuviai kam dalintis penkiese ,jei gali dviese, o dar geriau vienas pasiimti.
  10. Ruta Kabasinskiene

    Pasidžiaukime

    siandien nemazas musu bandos pagausejimas, susilaukeme penketuko,du avinukai, trys avytes,visi kolkas linksmi ir zvalus.dziugu,bet atsirado papildomo darbelio,teks du damaitinti.priesaky desimt bemiegiu nakteliu,kas tris valandas maitinimas.siemet visos avys maziau tryju neveda.tuo ir dziaugiames
  11. Ruta Kabasinskiene

    Avių liga

    nuo ko sutriko medziagu apykaita,ar cia jau toks nekaltas reikalas,kaip nustate sita sutrikima.idomu ,aciu uz atsakyma.
  12. Ruta Kabasinskiene

    Sūris

    aciu uz informacija, toki suri gabaliukais aliejuje as darau tik suryme laikau apie 2val ,reiks pabandyti ilgiau palaikyti.
  13. Ruta Kabasinskiene

    Sūris

    ar kas nors siuntetes is ebay surio formas,o gal is Linchemos pirkote , gal patys daretes.suriui slegti naudojate spec. surio presa,ar svoriu prispaudziate.labai patiko formos is yuotobe kur rusas surius daro,sake kad uz dvi sumokejo 100euru,bet ebay tokiu neradau,gal kas zinote kur ieskoti.aciu.
  14. Ruta Kabasinskiene

    išmokos 2013m

    man avansa pervede spalio 31d., siais metais labai anksti .
  15. manyciau kad kukuruzai zasim gerai,musiskes tai pirmiausiai kukuruzus issirenka,o paskui kas liko avizos,mieziai,kvieciai.o musiskes turi pruda bet nelipa,niekaip ju ten nesuvarysi,laksto po pievas ir vanduo nedomina va tau ir vandens pauksciai
  16. mes laikome dvi melziamas Zaaneno veisles ozkas.jos buvo sukergtos su Ango Nubian veisles oziu.prieauglis dvieju veisliu misrunai.pasilikome dvi ozkutes sau,dvi pardavem ir viena nusipirkome jau antros kartos nubijuota ozkute .visos musu ozkos berages,bet oziukas su ragais,reiktu pjauti,bet norinciu nera,bandysim parduoti.vadoje buvo trys balti ir trys margi ozkyciai,ozkutes kurias pasilikome spalvotos labai grazios.sake kad nubiju pienas labiau baltymingas , bus matyti po beveik dvieju metu.
  17. siemet kazkokia nesamone su vandens pauksciais,trys zasiukai krito keliu dienu,dabar gerokai virs menesio ,dvi kazkokios neaiskios .atsilieka nuo pulko,guli.pakilnojau, viena lengva,kita sunkoka.sparnai sveiki.siandien radau pekino anciuka negyva irgi menesio amziaus.muskusine antis susidejo kiausinius,o veliau juos sulese ir ilindusi pas kita anti,patvarke ir jos susidetus kiausinius.niekad tokiu dalyku nebuvo.paskaiciau kad ir pas kitus zasiukai krinta.gal koks virusas,gal jau nesveikus nusipirkom.siemet pirkom,kaip sake pardavejai,italijos baltasias mesines zasis.klausymas,jus kukuruzus zasim kokiam pavidale duodate,cielus, maltus ar skaldytus.
  18. as savo oziukus girdau 4kartus po 300.veliau tris kartus po 500ml,siuo metu jiems du menesiai,gauna pieno du kartus po 400ml plius kombikorma verseliu startine,kiekvienam po 100g tris kartus,per pietus gal kiek daugiau.geriau i lauka be prieziuros neleisti,nes eda zemes ir ta ko nereikia.tiesa kombikorma prades esti tik apie menesio amziaus.as pakaitom girdau tai pienu ozkos ,tai joseros pieno pakaitalu,vandens niekad nevirinau.su avim ozkos ganosi,tik avys ju privengia.musu avys mazos ,o ozkos dideles tai ozku virsus niekas neatsako nes turbut visi darbuose paskende.
  19. manyciau kad aviai sutrikes virskinimas,jinai yra ispusta.ar normaliai tustinasi, o kaip eda koncentratus ar su apetitu, ar visai needa.nuo isputimo yra lasai Tympasol,virskinima gerina Rumex ,Rumen Booster kuri reikia duoti du kartus per diena maisant su pienu viena savaite.
  20. nemanyciau kad karves pienas geriausias pasirinkimas.reikia melzti avi ir girdyti eriuka , jam daug nereikia po kokia 20 iki 30ml kas tris valandas.
  21. Ruta Kabasinskiene

    Patiekalai iš avienos

    britvonas tai toks metalinis puodas storu dugnu su dangciu. kazane verdamas plovas,bet sis patiekalas ruosiamas , kai atvaziuoja daug draugu,nes musu labai didelis puodas.dar esu aviena dariusi su vakuotomis darzovemis pomidoru padaze kur buvo ir raugintu agurku. skonis neiprastas ,skaniau buvo sildytas patiekalas kita diena,tai visi skoniai gerai susiguleje, mesa ismirkusi padaze.manau kad is avienos kaip ir is kitos gyvulio ar paukscio mesos galima paruosti ivairiausiu patiekalu,reikia tik megt aviena.is mano pazystamu zmoniu yra keletas kurie jaucia jiems nemalonu skoni,o kiti valgo net nesupranta kokia mesa.labai skanios aviu kepeneles,mes kepame kotletus.ismirkiname piene,sumalame su svogunais,kiausiniai ,manu kruopos,prieskoniai.pastovi iki kitos dienos ir kepame.galima su keptais svogunais,arba patroskinti puode su apkeptais iki geltonumo svogunais, grietines padaze.patroskintas uzkloti ransluosciu ir palikt pastoveti,kotletukai prisigeria padazo.tinka bulviu kose ir burokeliai.skanaus.
  22. Ruta Kabasinskiene

    Patiekalai iš avienos

    mes aviena troskiname britvone,graziai apkepa.sukapoji gabaliukais irsuprieskoniuoji,penkiu pipiru misinys,ciobreliai,cesnakai,naminiais dziovintais darzoviu prieskoniais,kmynais,lauro lapais,apslakstyti aliejumi.pastovi pora dienu,pasudai ir i britvona su dangciu,kurio apacia iskloju kepimo popieriumi.kepa apie 1val. tada sudedu bulves ir morkas galima saldziuju papriku,kurios buna pabarstytos prieskoniais ir aliejumi ir dar kepu apie 1val.skanu.darome desras.aviena sumalame per stambu sieta,kiaulienos lasinukus supjaustome ,pvz mesos 16kg tai lasinuku 4kg, .pipirai.druska 27g kilogramui mesos,daug cesnako.zarnos plonos kiaulines. rukinam 4dienas saltu dumu alksninemis malkomis.
  23. Ruta Kabasinskiene

    Avių liga

    jeigu tas apsitriedimas geltonos spalvos,tai gal jisai tustinosi sudukas nenukritoir visas issitryne.butinai nuvalykite uzpakali,kad nepridziutu ir neuzaktu uzpakaliukas.gal viskas gerai .
  24. Ruta Kabasinskiene

    ozku nestumas

    daug info apie ozkas ir ju serima ozkoslt,gaug skaityti ,bet daug suzinosit
  25. Ruta Kabasinskiene

    Avių liga

    ar tas avinukas avi zinda
×
×
  • Create New...