Jump to content

Kaip tręšti žieminius kviečius

Recommended Posts

Paskelbta
prieš valandą, Vilius pranešimas:

Tai kas tie pirmieji startuosiantys bus nes trydos kvapas jaučias.

Pagal mokslininkus žemėj turim likučiu tai tikrai kol normali vegetacija neprasidės , nėr ko ir skubėt 

n_kiekis_dirvoje_2018_ruduo.jpg

Pamiskese dar sniegas, bet pagal  tyrimu duomenis jau tureciau but vienas pirmuju :)

Paskelbta
prieš valandą, caper pranešimas:

Tai melynoj zonoj dar galime miegot žiemos miegu kelias savaites :D 

Paziurejau...ramu..ein miegotj..:D

Paskelbta
prieš 4 minutes , u.k aurimas pranešimas:

mane vadyba bando ikalbet trest salietra 30 -7 siera ,
atseit nereiks sulfato naudot isvis , kokios jusu mintys ? 

O kaip kaina tonos? Man pernai rudeni siule. Tai pagal vm man ji brangiau buvo 30€/ha. Tai geriau atskira vaziavima darysiu su siera

Paskelbta
prieš 4 minutes , u.k aurimas pranešimas:

Naudojau kažkada ir pastaraisiais metais ir mąsčiau gal pirkt šitą ir nepirkt sulfato , bet dar  ir šiemet vis gi nusprendžiau sulfatą naudot.

Paskelbta

nera vieno geriausio budo pasitrest pas vienus nera technikos pas kitus laiko visada truksta ir pan, gerai ir tas 30-7 . svarbu laiku ir tinkama norma. kvieciam prie 7 daliu azoto 1 dalis sieros santykis pagal teorija

Paskelbta
Prieš 10 valandų, u.k aurimas pranešimas:

Kiek zinau nera pardavime tokios.

Paskelbta

Scandagros seminare minejo kad 10 prie 1 santykis sieros. As symet aplamai pirma kart sieros kvieciam duosu su axanu ir tai bus gerai o jeigu ten sakai 500kg fiziniu varysi tai tikrai normaliai skaitau. Jeigu orai prasti gali per sikna tiem augalam sukist trasas vistiek naudos daug nebus. 

Paskelbta
prieš 31 minutes , Minduksx pranešimas:

Kauno grudai turi ns30-10  pats pirkau, kvieciam 300kg/ha pilsiu ir nebersiu sulfato kvieciam

Berk jau dabar. :) paziurek kokioj formoj azotas. Pamaitinsi, o pasisavint gales negreit. Vasariniams geriau. Norejau pirkti ir as, bet persnekejo

Paskelbta

Jauciu bus danti uzkalbejusi AK vadybininke :D, nes sake ju turetas 30/7 yra WOW koks zjb, o KG siulomas 30/10 yra kazkurios formos kuri vos ne per 3 savaites tepasisavinamas, dabar pagooglinau ir matau, kad greiciausiai isdure :) ( berots sake kad jos sudetyje 30/10 yra karmabidinis azotas, kuris per lapus greitai pasisavinamas, o per saknis ne)

Paskelbta
prieš 35 minutes , Minduksx pranešimas:

Yra, bet yra ir nitratinio. O karbamida ima ir per saknis tik tai uztrunka priklausomai nuo dregmes ir temperaturos, juk pries seja ne vienas iterpia.

Nitratinio labai nedaug, bijau suklysti, bet man rodos 5/25 tokiu santykiu. Tai karbamidini per saknis prades pasisavint po 15d kazkur, bent taip sake, tai dvi savaites augalas negaus tiek azoto.
P.s  Dabar pagalvojus tas 30/10 labai tiktu vasariniams javams, kai trasas atiduodi pries seja. Reiks kitais metais gal pabandyti

Paskelbta
prieš 19 minutes , Arunas S pranešimas:

Nitratinio labai nedaug, bijau suklysti, bet man rodos 5/25 tokiu santykiu. Tai karbamidini per saknis prades pasisavint po 15d kazkur, bent taip sake, tai dvi savaites augalas negaus tiek azoto.
P.s  Dabar pagalvojus tas 30/10 labai tiktu vasariniams javams, kai trasas atiduodi pries seja. Reiks kitais metais gal pabandyti

vasariniams tai tikrai visai neblogas variantas.

Paskelbta

Sveiki. Kada reiktų pradėti galvoti apie KAN trašos berima? Nesu niekad jos naudojęs, tai idomu kada optimalus panaudojimo laikas? Planuoseyra  berti ir amonio salietra su sulfatu. 

Dekui iš anksto už patarimus

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti

• Create New...