Jump to content

Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas


Mindziule

Recommended Posts

  • Atsakymai 1.6k
  • Sukurta
  • Paskutinis įrašas

Daugiausiai įrašų parašė

Daugiausiai įrašų parašė

Atsakimas is europos ateis per puse metu taip kad reiks palauk

Europos komisija atsakymą greituoju būdu (kai labai kokia šalis narė spaudžia) duoda per 4 mėnesius. Kadangi rugpjūtis-europiečių atostogų mėnuo, tad 1 mėn. dar galime pridėti. Klausimas, kada buvo suformuluotas ir išsiųstas užklausimas...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Šiaip tai, kad paduotas prašymas pinigams, Starkevičius jau sakė praeitais metais :eusa-think: Ir taip pat sakė, kad atsakymas bus iki praeitų metų liepos 1 d. Tai peršasi paprastas klausimas - ar išvis praeitais metais buvo paduotas tas prašymas? Nes kad gavom neigiamą atsakymą niekur nebuvo pranešta.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Tai peršasi paprastas klausimas - ar išvis praeitais metais buvo paduotas tas prašymas?

Nu, kadangi aš esu optimistas :) , per kokias 2-3 savaites turėčiau sužinoti, ar pateko Briuselin koks LT prašymas ar ne. Skambinti ir trukdyti atostogaujančio žmogaus nesinori, o ir ta žinia nelabai ką pakeis.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Tai, kad reikės komercinius per naują rašyt, tai čia nieko tokio. Svarbiausia kad būtų dėl ko rašyt. Žmogau iš miesto, jei prieini prie tokios informacijos, tai ji mums visiems kaip oras reikalinga :eusa-pray: . Ir dar vienas niuansas. tarkim paramos negaunam. Daugelis iš JŪ yra sumokėję avansus įmonėms už paramos dokumentų parengimą, bet ne visą sumą, kaip parašyta sutartyje. Ar šios įmonės maus paskutinius marškinius JŪ, ar pasižiūrės į tai iš žmogiškosios pusės ir nebereikalaus tos sumos , kuri yra nedamokėta?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

as manyciau, priklauso nuo to kaip tu sutarti sudarei su ta imone, kuri renge verslo plana. Pvz.: mano brolio sutartis su verslo plano rengimo imone pasirasyta taip, kad tam tikra pinigu suma sumoketa pridavus paraiska, likusi sumos dalis bus sumoketa jei gausime parama (verslo planas itrauktas i JU paraiska), o jei negausime paramos, tai nereikes moketi likusios sumos.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Ar šios įmonės maus paskutinius marškinius JŪ, ar pasižiūrės į tai iš žmogiškosios pusės ir nebereikalaus tos sumos , kuri yra nedamokėta?

Klausykit, žmonės, man toks kvailas klausimas iškilo: ar jūs skaitote tai, po kuo pasirašinėjate?:) Sutartis su parašu yra viskas, emocijos/supratimas yra niekas. Šiais laukiniais laikais, deja, taip yra.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Klausimas ne kvailas, bet pamąstykim iš kitos pusės. :eusa-think: Parengė projektą, užregistravo, taisė, koregavo tiek, kiek reikėjo (ir ne visos klaidos būna projektų rengėjų). Suprasčiau, kad parama negauta dėl to, kad blogas, neteisingas projektas. Projeto rengėjų padaryta nepataisomos klaidos. Bet dabar parama bus negauta (tikėkimės, kad taip nebus) dėl to, kad JŪ neįvertino rizikos, projektą rengė ir paraišką teikė su ta mintim, kad bus papildomi pinigai, o prioritetus nustūmė į antrą planą. Vienžo - rizikavo. A maž ir gaus. :eusa-think: Tai kas kaltas tokiu atveju?

Žinoma, jei sutartyje parašyta, kad antra dalis mokama gavus paramą, tai aš, būdama ūkininke, tikrai apsiginčiau ir nemokėčiau. Bet reikia žiūrėt sutartį kokia sakinio formuluotė dėl apmokėjimo po paramos gavimo. Jei nėra kokių kabliukų, drąsiai nemokėčiau.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Aš nusprendžiau su firma sudaryti sutartį tik dėl to, kad firma mane įtikino, jog VISI JŪ parama gaus. Nors aš išdėsčiau savo abejones, jog gali neužtekti lėšų, atsižvelgiant į šios programos išmokėjimo intensyvumą. Taip, sutartį skaičiau ir žinau, kad jei negausiu paramos turėsiu mokėtį 35 proc. sutarties sumos. kadangi mane užtikrino, jog parama bus, be didesnių dvejonių pasirašiau. Tai gal būt tada ne 35 proc. reikėtų mokėti, o tarkim 25 proc. Ar tai gali būti derybų objektas? nes šiaip ar taip firma man garantavo, kad parama bus.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Įmonės darbas - įtikinti klientą, t.y. jus. Bet prisiminkit laiką prieš paraiškų pateikimą. Visas forumas skalambijo, kad nėra pinigų, kad bus tik 1 prioritetas. Kur tada jūsų galvos buvo? Bet visi rizikavot. Nežinau ką sakė ir žadėjo kitos įmonės, bet aš savo JŪ smulkiai informavau, kad šansų minimumas. Yra galbūt 1 proc., kad praeis (nes registravimo dieną NMA užtikrino, kad pinigai yra, reikia tik ministro parašo). Jis užsispyrė, kad rašyk. Taip kad nereikia kaltinti kitų. Rizikavot visi. Tik ta rizika ne visada pasiteisina.

O šiaip tai aš optimistė ir tikiu, kad bus tų pinigėlių.

Truputis nukrypimo. Panaši situacija buvo su modernizavimu 2005 m. Visi prisidavė projektus, o gavo tik keli. Nebeliko pinigų. Kai prasidėjo 2007-2013 finansavimas, tai tada jiems ir davė. Būtų kaip ir tvarkoj, tik daugiausia problemų buvo su statybom, jų kaina kilo kaip ant mielių. Vieno kaimo turizmo projekto statybų vertė pakilo 3 kartus, o tada jau ir bankas atsisakė finansuot. :( Taip ir liko geras projektas tik popieriuje. Protingas žmogus pasitaikė ir atsisakė projekto, nes pabaiga ko gero būtų kaip Bilevičiūtės.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

nes šiaip ar taip firma man garantavo, kad parama bus.

Ar tai yra įrašyta prie firmos įsipareigojimų? :icon-cool: Spėju, kad ne. Vadinasi...

Truputį OT apie tą patį. Senais gerais laikais buvo toks vienas priėmimo į xx universitetą komisijos narys, kuris už tam tikrą "mokestuką" padėdavo įstoti. Jei nepavykdavo, "mokestuką" sugrąžindavo. Apie tokį jo sąžiningumą tiesiog legendos sklido ir visi prašėsi pas jį "pagalbos". O realybėje, pasirodo, jis vadovavosi tikimybių teorija: arba įstos, arba ne.:) Ir niekur nesikišdavo (bo sankcijos už tai juk buvo). Jei iš kokių 50, 10 neįstodavo, 40 pinigėliai pasilikdavo jam... :icon-cool: Paprasta-tobula.:)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...