Jump to content

Patarkite


AVD

Recommended Posts

Laba diena,

Noreciau paklausti kaip yra su ES paramomis miskui? Ar imanoma uzsiimti tarkime amatais ar zolininkyste, kad gauciau ES parama? Man 19metu. ir ar reikalingas kazkoks specialus ukininko pazymejimas, ar is vis koki reiketu tureti? Aciu visiems uz atsakymus.

Labai jau cia tau daug rasinet reiketu. Paprasciausiai nueini i si puslapi ir pagal savo krypti pasiskaitineji, ten visos salygos parasytos ir reikalavimai http://www.nma.lt/index.php?-990665696

Va jei ko jau nesuprasi tai klausk koknkreciau.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 3 metų...
  • po 1 metų...

Tai reiškia nėrko lyst į tą peklą, todėl nesupratau šiais metais vienas ieškojau morkų sėklų didesnio kiekio ir dabar chemijos nuo žolių, sako niekas neaugina didesnio kiekio, o turgūs lūšta nuo akstyvų bulvių ir morkų rudenį, todėl noriu didyt plotus reik technikos , nieko rasiu kita išeitį, dėkui už atsakymą.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 1 metų...
  • po 1 mėnesio...

Manom kad galios anksčiau sudaryta sutartis.

Pirmiausiai reikia ją civilizuotai nutraukti, o tik tada sudarinėti kitą.

O už dvigubinimą ir taip pasiūlyčiau :angry-boxing:

Kodel turi galioti? Tai datai zeme nuomininkas turi grazinti savininkui (nuomotojui). Jei masinos nuomos sutartis baigesi, o Tu joje sedi - galvoji Taves neiskrapstys ir naudosiesi kol pasieksi keliones tiksla (tarkim dar po 10000 ar 100000 km)?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

sveiki, situacija ,kad seimininkai nori man perleisti plota jau dabar, o sutartis su kitu ukininku galioja dar iki birzelio. jei ukininkas nesileis i kalbas ir ses pavasari sutarties galiojimo laiku, as planuoju daryti dviguba deklaravima su registruota sutartim nuo birzelio men. ka manot? 

 

Prieš tris mėnesius raštiškai registruotu laišku praneša kad netęs nuomos sutarties, ir problemos baigtos.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Bet tai pati sutarties data idomi....birzelio menesis.  Paciam tokios problemos atrodo keistai,na jeigu jau nuomotojas sugalvojo tau nebenuomoti tos zemes....tai nakier ten lysti i problemas ir juridinius reikalus. Nenori-nereikia,paleidi ta zeme ir viso gero.

jo cia ir sutarties data idomi ,bet tas ukininkelis dar idomesnis :) del to ir apmastau isankstinius variantus.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Jei pasės ( o taip ir bus) sutarčiai nepasibaigus, tai kulti jis irgi turės. Tačiau jis arba žieminius pasisėjęs, arba žemę suaręs pavasariui, tai tokiu atveju kažkas turėtų kompensuoti nuostolius dėl žemės paruošimo. Tikriausia, kad tu.  Čia ganėtinai dviprasmiška sutartis, abi šalys sutiko nuomoti iki birželio, tad abi suprato ir sudarė sutartį specifinėje srityje. Nebent dabar raštu pranešti apie sudarytą nuomos sutartį nuo to laiko kai pasibaigs jo sutarties galiojimas, tuo pačiu informuojant, kad žemės savininkas pageidauja, kad nebūtų pavasarį sėjama. O žmonės sudarė sutartį tokia data tik todėl, nes manė dėl deklaravimo, kad reikia jog galiotų iki galutinės datos išmokų. Mano asmenine nuomone. Kitu variantu kažkuris negudrus. Bet jei negudrus, tai neūkininkautų.O jei kitas negudrus tai tau nenuomotų.

P.s Mano nuomone visada galima gražiai išsiaiškinti, o visokie dvigubi deklaravimai galimi tik su visiškai nesupratingais asmenimis. Kitą kartą jis tavo nuomotoją gal perkalbės, tada verksi ;)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Jeigu sutartis uzregistruota registru centre, dabartinis nuomininkas turi visas teises, jeigu ne, ta sutartis kaip ir bereiksme. Eini registruoji savo ir viskas. Nutraukti galima tik abipusiu susitarimu arba jeigu dabartinis nuomininkas nemoka nuomos arba niokoja ta zeme.

Istatymuose isvis idomiai parasyta, kad jeigu nuomotojo salygos vienodai tenkina tave ir dabartini nuomininka, tai jis turi pirmumo teise prasitesti sutari.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...