Jump to content

Recommended Posts

Paskelbta
savaitgali perziurejau cesnakus tai kolkas viskas gerai spalio vidury sodinti jau isleide gana dideles saknis ir ir zalias stiebelis apie 3 cm.

Šiandien ir aš patikrinau savo česnakus ,sodinti spalio vidury,isišaknyje puikiai keleta radau pradėjusius leisti žalius stiebelius , tai nėra gerai ,tikiuosi atšals orai ir sustos vegetacija.

Paskelbta
Aš manau, kad nėr ko česnakus sodinti spalio mėnesį.

Spalio mėn žemė sausesnė ,lapkričio mėn gali neieiti i dirva ,čia jau priklauso nuo kiekio koki sodinsi,jai koki ara tai galima ir prieš užšalant pasodinti .

Paskelbta

pas mane taip pat viskas turetu but gerai, pries uzsalant ziurejau, saknis isleido sekmingai, del lietingo ir ilgo rudens pasiteisino sodinimas smelyje, nu lauksim pavasario ir pries nuleidziant sniega apipilsiu kiek imanoma pelenais, kad kartu su tirpstanciu sniegu isigertu i dirva, pernai tai pasteisino, bandysiu ir siemet. gal dar kas bande kazka panasaus su pelenais?

Paskelbta
pas mane taip pat viskas turetu but gerai, pries uzsalant ziurejau, saknis isleido sekmingai, del lietingo ir ilgo rudens pasiteisino sodinimas smelyje, nu lauksim pavasario ir pries nuleidziant sniega apipilsiu kiek imanoma pelenais, kad kartu su tirpstanciu sniegu isigertu i dirva, pernai tai pasteisino, bandysiu ir siemet. gal dar kas bande kazka panasaus su pelenais?

Jai rūgšti dirva tai pelenai padės jai mažai rūgšti tai nelabai.

• po 2 savaičių...
Paskelbta

Sveiki, auginu česnakus jau šešti metai. Ir niekad nenaudoju pelenų, paprasčiausia sėjomaina. Mūsų kryptį niekas neaugina česnakų , nei kitos panašios produkcijos, daugiausia grūdinės. Tad sunku pasidalinti patirtimi. Niekad nenaudojau nei durpių ant žiemos , šiais metais vienas man už pasakojo, kad reikia . Tad norėčiau paklausti ar kas nors barsto ant žiemos durpes ant česnakų?

Paskelbta

Priklausomai nuo to kiek augini, jei koki ara dar galima bandyti bet ir tai man atrodo tas mulciavimas ne tiek nuo salcio reikalingas kiek pavasari sulaikyti dregmei ir kad nesusidarytu stora pluta pro kuria daigui sunku islisti. Mano nuomone tai brangus malonumas, o kai cesnakas dabar po3-4 litus tai visokie tokie dalykai tik pucia islaidas.

Paskelbta

Taip ir aš mąstau nes ara du dar gali bet daugiau ir taip daug rankinio darbo, tiksliau pas mane viskas tik kaupimas tarp vagius apkaupi.Tom pelenim ir gi , juk nei anglinėm nei durpių briketų nepilsi tik medžio , bent pas mane tokių nėra ir vėl lieka kalkės.

Paskelbta
Sveiki, auginu česnakus jau šešti metai. Ir niekad nenaudoju pelenų, paprasčiausia sėjomaina. Mūsų kryptį niekas neaugina česnakų , nei kitos panašios produkcijos, daugiausia grūdinės. Tad sunku pasidalinti patirtimi. Niekad nenaudojau nei durpių ant žiemos , šiais metais vienas man už pasakojo, kad reikia . Tad norėčiau paklausti ar kas nors barsto ant žiemos durpes ant česnakų?

Durpės apsaugo nuo išalimo kas yra blogai šilta žiema,žemė žieminiams česnakams turi peršalti,ir didina rūgštinguma ko česnakas nemėgsta.

Paskelbta

Tai valio,kad pelenai sarmina,cesnakai megsta sarminga dirva.Pelenuose gi labai daug fosforo,kuris reikalingas isisaknijimui,kalio,sieros ir t.t.Mendelejevo lentele vienu zodziu ir nera azoto,kurio nereikia velyva rudeni.Man atrodo ,kad ir molingai zemei labai puikiai tinka pelenai,nebent kazko ten per daug buna ar kokia nepageidaujama reakcija vyksta, del ir taip jau,sarmingo dirvozemio?

• po 3 savaičių...
Paskelbta

Sveiki česnakiniai kur visi dingo kaip laikosi jūsu česnakai šiandien buvau nuėjes patikrinti savo ,tikėjausi rasti išdygusi viena kita tačiau situacija kaip ir prieš 3 savaites visi "miega žiemos miegu".Visus sveikinu su artėjančiomis šventėmis.

Paskelbta

Užtieskim stalą staltiese balta,

Jau į namus ateina šventė.

Sušildykim viens kitą šypsena,

Tegul lengviau vėl taps gyventi.

Pamirškim vingius nelengvos buties,

Palikim nerimą už durų,

Prie židinio jaukios ugnies

sudėkim tai ką turim...

Su šventėm!

Paskelbta

Sveiki :) Pas mane graziai isisaknije,ligos nepuola ir nesudyge,tik lapes peliu,kurmiu megsta pasiieskoti cesnakuose,todel kas antra diena tenka eiti uzlyginti duobeliu :D bet nedakasa iki skilteliu,matyt nelabai ka randa.O anksciau buvo bedos su kurmiais,tai irgi tekdavo eiti ir pasilenkus prie urveliu "ikalbineti" juos,kad nelystu i mano lauka :D

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti

• Create New...