Jump to content

PostFactum

Nariai
  • Pranešimai

    369
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario PostFactum paskelbtas turinys

  1. PostFactum

    Sampo kombainai

    Sampo 310 360 410 460 gal kas keitėt grandinę, kuri suka elevatorių? Nuo ko tinka? Prie to paties ir pačios elevatorių grandinės nuo ko pritaikomos?
  2. PostFactum

    Pluoštinės kanapės

    kanapių derlius nuimamas kokiu mėnesiu vėliau nei javų... tik dėl to, kad nespėsi jau pasėt po kanapių...
  3. PostFactum

    Pluoštinės kanapės

    pasėt paprasta. Ką darei su tais dviem ha, čia visiems įdomu. Kolkas tu čia daugiausia patirties turi, taip, kad nesikuklink ir pasakok, kaip pačiam sekėsi...
  4. buvo čia neseniai skelbimas po 3 lt/kg pardavinėjo
  5. Ta ražiena po kūlimo nė kart nė kuo nedirbta? Ar nebūtų geriau sulėkščiuot dabar nei pavasarį?
  6. Jeigu bus orai kaip šiemet, tai po juodo pūdymo, perdžiūvusioj dirvoj gali niekas nesudygti. jeigu padaryti atvirkščiai? pavasarį pasėti, o tada jau kiek laiko liks iki žieminių sėjos padaryti juodą pūdymą... pavasarį pasėjus ir daugiau žalios mąsės užaugs. tiesa, mano pamąstymai čia daugiau teoriniai, nes dar tik planuoju ateinančiais metais sideracinį pūdymą taikyt.
  7. Variantas galimas, bet jei šiemet taip būtum padaręs tai vargu ar būtų sudygę... Kaip suprantu, apie tokį variantą galvoji, nes nori piktžolių pamažint. aš būčiau linkęs daryt taip, kad pavasarį palaukt kol subujos piktžolės visokios, tada glifosato, kai viskas sudžius, tada įdirbt ir pasėt garstyčias, čia gal net ir iki birželio pasėtum. Šiaip pritariu Zoidbergui.
  8. PostFactum

    Česnaku auginimas

    Aš manau, kad nėr ko česnakus sodinti spalio mėnesį.
  9. Gal kalbi apie tą zetor kurį parduoda margučiai? Jei atmintis neapgauna tai jau porą metų tas skelbimas kabo. pasidomėk koks to zetor maksimalus greitis, nemaža tikimybė, kad greitis bus iki 30 km/h čia pliusas t-40, o dar tas dalykas kad t-40 priekinis tiltas amortizuoja tai transporte didelis privalumas. ir dar t-40 jei kas suges visada rasi su kuo pasikonsultuot dėl remonto. Ką su juo ruošiesi tampyti ir kodėl nežiūri į mtz?
  10. noriu apsodint šlaitą mišku, šlaitas toks kad traktorium važiuojant baisu kad neapvirst. Klausimas: medelių eiles orientuot į kalną ar skersai šlaito? Kodėl?
  11. PostFactum

    SEJOMAINA

    po žieminių kviečių vasariniai nėra blogai, na bent jau tikrai geriau nei žieminiai po vasarinių, po žieminių galima dar tarpinę kultūrą pasėt, pvz garstyčias kokias, paskui užart. manau, kad žirniai ne tik, o net kas tris metus.
  12. PostFactum

    pjuklai

    turiu tokį klausimą, gal labiau patyrę turės atsakymą: kodėl lafetas dyla netolygiai? vienas šonas labiau nudyla ir pradeda traukt į šoną pjaunant. skirtumas apie milimetrą susidaro. Gal aš kažką ne taip darau, o gal normalu, kad porą kart per sezoną reikia su dilde sulygint plokštes...
  13. gal kas naudojat tri-cut sistemą? Kaip įspūdžiai? ar ilgai atlaiko tie plastikiniai peiliukai ir kiek jie kainuoja? Atrodo šitaip http://www.husqvarna.com/lt/landscape-a ... -44-93-01/ Radau, kad tgp parduoda už 150
  14. klausimas tiems, kas jau anksčiau teikėte paraiškas pagal šią priemonę. pirmą pingų dalį gavot berods tais pačiais metais, kai teikėt paraiškas, o kaip su antrų metų išmoka ar ją gavot ,metų pradžioje, vidury ar gale?
  15. PostFactum

    avizu auginimas

    Visai kaip kaubojai - iš pradžių šauna paskui nusitaiko. Būk nusiteikęs, kad gali niekam nereikėti ekologinių ir parduosi kaip paprastas.
  16. 1. lėkščiuoti nėra būtina, galima su mulčeriu susmulkinti ir užart iš kart. išlaukimas tarp lėkščiavimo ir arimo reikalingas piktžolėms naikinti, maždaug pora savaičių... 2. jeigu per vasarą augo žalia trąša, tai kaip ir neracionalu būtų palikt neužsėta, reikėtų žieminius javus pasėti juolab, kad po žalios trąšos gan patogu ir be problemų galimą spėt paruošt dirvą žieminių sėjai...
  17. PostFactum

    Pudymai

    Iš GAAB reikalavimų:
  18. PostFactum

    ukio pradzia

    su mažu plotu česnakai, braškės, gėlės, yra pats tas, aš dar vieną dalyką pridėčiau - sodą. įvairių vaismedžių vaiskrūmių, slyvų obelų, kriaušių, aviečių, lazdynų, graikinių riešutmedžių... Patariu tau žiūrėt į tą savo 1.2 ha sklypą (kuris pradėjus dirbti psirodys, ne toks ir mažas) kaip į bandymų poligoną, nenorėk iš kart pelno stenkis išbandyt kuo daugiau kultūrų, paskui kai jau surasi savo augalą galėsi ir daugiau žemės įsigyti. patarimas, česnakai mėgsta pavėsį, todėl sode tarpueiliuose galima prisodint česnakų ar dar ko nors, sutaupysi vietos, juolab kol vaismedžiai dar maži ir šešėlis menkas.
  19. PostFactum

    KVIETRUGIAI

    po žieminių geriau vasariniai, ypač jei dar tik pirmi metai kai dirbtas laukas, tai ir su žolėm problematiška kiek. Rugių nesu auginęs, bet man rodos rugiai molį nelabai mėgsta.
  20. PostFactum

    žiemkenčių buklė

    Aš tai perskaitęs supratau kiek kitaip, tiesą sakant dar neaškiau pasidarė. Manau, čia straipsnio vinis:
  21. PostFactum

    razienos ziema

    Skaičiau straipsnį, apie tyrimą, kuriuo buvo nustatyta, kad beveik pusės europiečių šlapime rasta glifosato... daugiausia lenkų mažiausia šveicarų...
  22. PostFactum

    Česnaku auginimas

    Kai žolės aukštos jau chemijai kiek pavėluota, efektas bus prastesnis. Patarimas ateičiai, jei tingi ravėt, tai bent nepatingėk laiku nupurkšt.
  23. PostFactum

    Zemes ukio paslaugu kainos

    Tos lentelės visai naudingos savikainai paskaičiuoti
×
×
  • Create New...