Jump to content

Česnaku auginimas


alvydass

Recommended Posts

staskestas ačiū už palaikyma :D jau patrešiau viska, viska pasidariau laukemia derliaus kasimo :eusa-dance:

kaip pas jus lapai česnakų , gelsta?

Prašom bi tik kad mačijo :D Pas mane kai kuriu gelsta apatiniai lapai kai kuriu tik lapu galiukai taip kad kai šiemet tokie šlapi metai nieko nuostabaus,bus visokiu ir pažeistu ligu ir sveiku taip kad bus daugiau rūšiavimo o derliaus prognozė nebloga :think:Dabar belieka tik :eusa-pray: gero oro ir laukti kasimo tada bus galima ivertinti ar viska gerai padarėm ir pasimokyti iš klaidu :eusa-dance:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sveiki,

man irgi būtų įdomu išgirsti kaip jūs džiovinate česnakus. Dar turiu tokį klausimėlį: pas mane yra česnakų kurių viršutinis lapas atsiskiria nuo žiedstiebio ir lyg verčiasi. Ar čia kažkokia liga ar kas? Nes kelis išroviau tai buvo pažeisti česnakų galvutės viršutiniai lukštai, gal pas kažkurį irgi taip yra?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sveiki augintojai :) džiovinimas gan paprastas palaikai po išrovimo viena diena ant lauko kita risi po 10 vienetu į krūvele ir kabini nieko nenuiminėji tik žemes nupurtai turiu tokia budele ten darysiu tokius pagalius ar kampuočiukus įstatysiu į sienas prie lubu ir kabinsiu ant kabliu po 10 vnt gerai vedinama patalpa reikalinga ir viena kol česnakai dar nedžiovinami jie sveria daugiau,rovimas kita mėnesi apie vidurį jeigu neklystu.Reikia stebėti česnakus kita mėnesi kad galvų nesusprogdintu jau buvo anais metais tai viska į sėkla suvariau :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Bet galvos tai kaip tokiu laiku kai uz menesio kasimas tai labai dideles, bent jau as pas save taip pastebejau. O gal pas ka nors irgi yra jau susproginejusiu cesnaku galvu buu idomu suzinoti?

Pas mane irgi yra nieko nepadarysi bus daug prastos prekinės išvaizdos galvu dėl per didelės drėgmės bent jau kauno apskrityje, kitur gal mažiau lijo. :(

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Nors atrodo, kad kai reikejo man ravet tuos cesnakus tai visa menesi laukiau kol palis lietus nes net kauptukas i zeme nelindo :D o daba dregmes perdaug. O tai bus kai reiks nuimti tada lietus pils ir pils net dziovinti bus blogai reiks is darzines tampyt tuos cesnakus nes bus taip kad viena diena lis kita diena saule ir poto vel lietus man jau du metus taip buvo :o

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sveiki visi kas manęs pasigedot. Žinokit niekur nedingau ir nuolatos skaitau jūsų forumą ir žinutes. Šiuo metu labai užsiėmęs esu. Darbas, darbas, ūkis ir niekam daugiau laiko nebelieka. Musų česnakiukai Vasariniai labai gražiai auga, žieminiai tik problematiški pageltimų turėjau ir pašaknio puvinių. Tačiau derliaus laukiu nemažo :) ir ekologiško.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sveiki, česnakų augintojai! Ilgą laiką buvau tylusis skaitytojas, stebėtojas Jūsų įvairių patirčių, auginimo vingrybių. Pagaliau ir aš užsiregistravau, tad prašom priimti į savo būrį ir mus. Auginame beveik 50 arų žieminių česnakų, pirmi metai. Įkeliu foto, savo česnakų lauko, prieš savaitę buvom nuvažiavę ravėti, tai perėjus per lauką radau nemažai tokių gerokai apdžiūvusių, nuskurdusių česnakų. Sakykite ar reikia juos pašalinti iš lauko, kad kitų neapkrėstų? Ar tegu sau trunyja ir toliau?

Sunku nuravėti tokius plotus labai, ir ypač liūdna, kad tokių lietingų orų 'dėka' vos nuravėjus žolės iš naujo prigyja ir toliau auga.

Ir dar klausimas būtų dėl trešimo. Kitame lauko gale kažkodėl skurdesni česnakai auga ir taip ryškiai. Ar verta dar juos bandyti kuo patręšti? Ar jau be šansų, kad kas padės jiem paaugti?

post-10358-141521809079_thumb.jpg

post-10358-14152180908_thumb.jpg

post-10358-141521809081_thumb.jpg

post-10358-141521809083_thumb.jpg

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...