Jump to content

zieminis rapsas


Algis...

Recommended Posts

Kokia norma sėta? Aš ne specialistas tam dalyke, bet atrodo per tankus.

jo, per tankus siaip, nes sejau su ta mintim kad del sausros ne visi gal vienodai sudygs, todel kai kurie nespes tinkamai issivystyti iki ziemos ir nusals, ir dabar lyg taip ir yra, geresnieji 4 lapeliu, o kiti 3, yra ir visai maziuku, ant kalnu kur sunkiau dygo tai dar zemes ne neuzdenge, todel manau iki pavasario jie praretes, labiau bijojau kad nebutu per reti, bus matyt kas cia pavasari is ju liks :) po 4,3 kg/ha atrodo cia gavosi :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...
  • po 2 savaičių...

kalba kad draudikai pabrangino rapso draudimą šiemet gal kas draudet šiemet pasidalinkit info

penktadienį draudėm kaip tik tai sakė, neva 3 metai tie patys įkainiai. mūsų atveju gavosi 96 eur/ha įmoka (hektaro vertė 1200 eur, 15 proc išmoka iššalimo atveju) pernai irgi panašiai kiek atsimenu buvo

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Tokia jau ta tvarka. Gal kas pataisys jei klystu, kai pradėjo drausti pasėlius pačioje pradžioje buvo galima drausti tik žieminius, vasarinių nereikėdavo. Dabar viską arba nieko. Žinoma, vasarinius draudi pavasarį, po deklaracijos, iš anksto nereikia :) pernai draudžiausi, šiemet dar galvoju, bet tikriausiai pasuosiu.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

b.    Atsižvelgiant į draudimo rizikų pasiskirstymą Lietuvoje, rapsus galima drausti tik kartu su javais (jei žemdirbys javų neaugina – kartu su kitos augalų grupės pasėliais).

 

f.    Žemdirbiams, kurie ankstesniais metais draudė savo pasėlius ir patyrė nuostolius (gavo draudimo išmokas), 2016 derliaus metų draudimas atskiroms augalų grupėms bus brangesnis nuo 5 iki 50%, lyginant su 2015 metų draudimo įmokų baziniu tarifu

 

h.    Bus galima drausti pasirinktinai vieną ar kelias draustinų augalų grupes (žr. „Draudimo produktai“), pvz. vien javus ar vien cukrinius runkelius, tik rapsus reikės drausti kartu su javais, o jei žemdirbys javų neaugina – su kitos augalų grupės pasėliais. Būtina apdrausti visas draudžiamos augalų grupės augalų rūšis. Pvz., jei draudžiama javų grupė, būtina apdrausti visus žieminių ir vasarinių kviečių, žieminių ir vasarinių miežių, žieminių ir vasarinių kvietrugių, žieminių ir vasarinių rugių, grikių bei avižų pasėlių plotus.

 

 

placiau cia. http://www.vereinigte-hagel.lt/service.html?&L=4

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Min-de, Jūs kada dradėtės pasėlius kad taip kalbate? :) dad kartą kartoju, draudi viską arba nieko. Negalima pasirinkti kiltūrų. Gali rinktis rizikas, kompensacines sumas ir panašiai. Aš pernai rudenį draudžiau, tai žinau ką rašau.

na nežinau tada ką pas jus tie draudikai kalba, patys aną savaitę draudėmės tai dabar apdraudėm tik žieminį rapsą nuo iššalimo ir visų vasaros laikotarpio rizikų, o žieminius apsidraust gali ir dabar nuo iššalimo ir vasaros rizikų, bet gali ir tik pavasarį nuo visų vasaros laikotarpio rizikų. paskaičiavom, kad mums neapsimoka draust kviečių nuo iššalimo tai palikom juos pavasariui kartu su vasarinėm kultūrom.

Iš dalies tu teisus kad turi draust viską arba nieko, tačiau gali rinktis ko tau reikia, nes tarkim žieminių javų draudimo kaina skiriasi beveik 4 kartus lyginant draudimą:1. iššalimas+liūtys, krušos (mano atveju ~40eur/ha) 2. tik liūtys, krušos ir t.t.(10-12 eur/ha). Beje kultūras gali rinktis: galima rinktis draust rapsas+visi varpiniai, ankštiniai augalai, arba tik varpiniai, ankštiniai augalai.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...