Jump to content

Grūdų kainos pasaulyje, Ateities sandoriai, MATIF, LIFFE


Vall2

Recommended Posts

  • po 1 mėnesio...

Kažkaip matyt aptingau, plius kiti rūpesčiai. Bet turbūt pagrindinė priežastis - neįmanoma nieko bent jau apytikriai spėliot, todėl kad fundamentalųs faktoriai nustumti į antrą palną. Viską lemia fondai su savo pinigais. O jie daugiau žiūri finansinių dalykų, politinės padėties ir pagal tai dėlioja savo investicinius krepšelius. Paskutinis kainų kritimas tik jų dėka vyksta. Plius dabar visi laukia USDA raporto penktadinį, tai tada gal labiau bus aiški kryptis.

Dėl Australijos nesuk galvos - kviečiai jau faktiškai po stogu pas juos.

kad kažkaip skandina visa pasauli šiuo metu o ne degina saulė.

Kur gi čia taip gerai vyksta? JAV vis dar sausa lygumose. O kad anglus skandina - tai čia jau menka problema.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Skaičiukai jau čia. Kažkokių ypatingų naujienų nėra, bet atsargos lengvai pamažintos. Europos biržos nelabai spėjo sureaguot, nes prieš pat uždarymą paskelbta. Už balos žaliuoja kviečių ir kukurūzų kontraktai. Soja žemyn.

Kažkokių stebuklingų kilimų vargu ar reiktų laukt, nors kviečių pasiūlos didelės kaip ir nėra. Kiek skaičiau prognozes 2013m, tai dauguma linkę manyt, kad kaina tolygiai mažės aiškėjant naujo derliaus dydžiui. Bet ženklus sumažėjimas galimas tik tuo atveju, jei ir 2014 derlius būtų geras. Čia žinoma, jei visi pakuls bent jau vidutinius derlius.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...

Gamta verčia visas prognozes velniop. JAV žieminiai kviečiai pagrindiniuose auginimo rajonuose baigia išdžiūt, kaip ir soja bei kukurūzai Dalyje Brazilijos ir Argentinoj. Ir lietaus nešviečia ten jiems artimiausiom savaitėm. Jei mes turėsim pakenčiamą sezoną ir turėsim ką kult, tai kainos gali būt visai malonios. Daug jeigu ir gal...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Po 6 dienų aukštyn. Pažiūrėjus grafikus matosi, kad vakar uždarymo kaina buvo ženkliai aukštenė, nei pagrindinės prekybos apimtys, todėl šiandien lengva korekcija.

http://www.cmegroup.com/popup/mdq2.html ... eat&type=v

virš grafiko pasirink week vs day ir pamatysi kiekius ir kainas.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 3 savaičių...
Ačiū Tadai už pasitikėjima bet ši syki gal nepraleisiu progos ši karta patylėti šiaip Dainius ekspertas jis mato ir moka pateikti teisingas ižvalgas bei ateities vizijas. :icon-cool:

Baikit ponas čia ant manęs stūmt. Tai ką aš rašiau šioje temoje, gali kiekvienas išguldyt, tereikia pasiraust informacijoje. Aš ir toliau tą darau, tik nelabai lieka laiko ir noro rašyt. Plius išmokau pamoką, kad nebereikia spėliot, kas bus rytoj, nes tai neįmanoma. Lengviau kalbėt apie pusmečio ar metų perspektyvas. Pavyzdžiui penktadienio USDA raportas - sojai skaičiai nelabai palankųs, plius ir fiziškai jau jos sunku gaut, bet kaina smigo žemyn. Brazilai jos turi, bet logistika visiškai žlugus, reide stovi daugybė laivų, kuriuos nežinia kas ir kada pakraus, plius viską į uostus reikia vežt sunkvežimiais. Pasižiūrėkit žemėlapį, kokie atstumai iš Mato Grosso provincijos iki uostų. Plius dar darbininkai uostų žada streikuot. Argentina - klausimas tik kada ji vėl bankruotuos. Kinai šiemet užaugins 690mln kiaulių. JAV kviečiuose sausa. Rusai jau turbūt užpirko JAV kviečių. Tokių ir panašių žinių pilna, tik išvadas jau darykit patys.

Bet jei kam įdomi perspektyva tai kaip ji man regis - šie metai kainoms turi būt geri, bet jei bus labai geri derliai ir atsargos atsistatys, tai už 2114 garantuot jau negalima, o ir 2013 paskutinis ketvirtis gali būt su minuso ženklu. Tokias maždaug prognozes pateikia ir tie, kurių informaciją ir turėtumėt skaityt, o ne mano rašliavą.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sojos rupiniu kainos nuo gegužės inkarais žemyn ir padoriai kaip i tai reaguos grudai bus aišku maždaug už dešimties savaičiu. ;)

Soja visa ritasi žemyn, bet čia dabar fondų žaidimai, nes pirkėjų (Kinų) o ir pardavėjų šiai dienai realių nėra. Pavyzdžiui Europoj rapso išspaudos ženkliai pigesnės tik rugpjūčio rugsėjo mėnesiam, o vat vasariui nėra pasiūlųmu išvis. Ir kaina todėl laikosi gan tvirtai.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...