Jump to content

Grūdų kainos pasaulyje, Ateities sandoriai, MATIF, LIFFE


Vall2

Recommended Posts

Gal apie tuos sandorius issamiau kas nors, nes viskas cia labai painu, o kainos plaukioje nuo 'vejo'.

Tarkim neva tas kainas veikia ateities sandoriai, paziurejus i ateiti tai kaina sukasi apie 200 eur/t. Siandien uz pasarinius moka 670 lt/t, o isankstines sutartis sudarineje po 600-640 lt/t.

Tai turetu reikst kad tos kainos nustatytos pries gerus metus?

Jei kokia stichija vasara tai birzoj kainos kils, taciau kils ir einamo menesio supirkimo kaina, pvz rugpjuti gali ir 800 lt/t but.

Nu nieko nesuprantu....kas pades?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Viskas teisingai - Liffe kviečiai (pašariniai) kainuoja dabar apie 750 lietuviškų, o 11 mėn kaina tik 675. Todėl atitinkamos ir kainos pas mus. Žinoma yra vietinių niuansų, kodėl tos kainų žirklės gali keistis, bet čia jau reikia gilintis į tai, kas vyksta vidaus rinkoje.

Dabar biržoje prasidėjo tas periodas, kai pokyčius iš esmės lemia orai. Nereikia pamiršt žinoma Euro zonos problemų, jos bet kada gali įnešt sumaišties. Ir šiaip rinka labai nestabili, nes ima pavyzdžiui ir atpinga soja, kurios fundamentalųs rodikliai yra ženkliai blogesni nei kviečių ir lyg turėtų tokių kritimų nebūt, bet vyksta kažkokie žaidimai, kurių mum nepagaut.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Panašiai, nors dar nepakankamai. Praeitos savaitės kainų šuolis, prasidėjęs nuo kalbų apie orus, sujudino kraują fondam, kurie turėjo daug short kontraktų, pabijoję nuostolių, jie masiškai juos uždarinėjo, kas įžiebė dailų kainų gaisrą. Viena iš gerų progų parduot, tik bent jau mes pavėlavom akimirką.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...