Jump to content

Už kiek perkate žemę?


trifke

Recommended Posts

Kaip ir sakiau,praktikoje to dar nebuvo. Bet pries savaite atejes zmogus pasakojo,jog jo kaimynui skambino kazkokia moteris ir pasake kad jis ten ir ten dirba jos zeme. Pasirodo jam net nezinant,ant jo sklypo su ilgalaike nuoma kazkas "uzkele" isvada. Manau menesio-dvieju begyje prades darytis aiskiau kaip ten su tom ilgalaikem nuomom ir ju nutraukimu. :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sveiki visi, turiu klausima kuris dar nebuvo sitoje temoje 100 proc atsakytas. Gal kas tikrai visu 100 proc zino, del ilgalaikes zemes nuomos sutarties nutraukimo. Tarkim, jei esi su valstybe sudares ilgalaikes zemes nuomos sutarti 25 m., ar gali tau kaip nors panaikinti teise naudotis tuo sklypu, kol nesibaige 25 metu terminas? Ieskojau info internete, bet nieko konkretaus neradau. Lauksiu atsakymu :eusa-dance:

Turbūt tai priklauso nuo advokato.Nes iš tavo varpinės žiurint tikriausiai yra teisus tas kas turi ta ilgalaike nuoma.bet o tačiau paėmus visa visuma ir pasitelkus konstitucija,įvertinant visas teises ir pareigas dažnai teismuose nutinka keistu dalyku.Arba paprasčiausiai žmonės neatlaiko spaudimo ir deda kryžiu ant tos veiklos ir atiduoda jau jam nepriklausanti sklypa.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

gali kelt kas nori ta isvada nuoma islieka 25 metams, nebent buvo padaryti pazeidimai nuomos sutarties deklaravo kitas ir t.t.

Aciu uz info, tikiuosi tu teisus :icon-wink: nes noriu sudaryti nuoma 25 metams bet kaimynas jau gasdina, kad atsikels isvada tame sklype, tai gaila pinigus ismesti i bala uz projektavima ir geodezinius.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Kad tu natura isvadu tai kiek dangui menuliu, retas atvejis, bent musu kraste.

Jei tau taip aktualus tas sklypas, nesidaires darykis ilgalaike, ten tie pora simtu euru mizeris, pries tai kad paskui grausies nagus, kad va reikejo darytis.

Man labai aktualus tas sklypas nes ribojasi su mano nuosavu sklypu, bet esme kad zmogus norintis kad perleisciau ta sklypa jam atsikurti su isvadomis man perleistu teise i man nereikalinga sklypa ir 3 kartus mazesni, todel ir klausineju jusu nuomones, nes bijau likti visai be nieko.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...

Gali parduoti, bet teks gyventojų pajamų mokestį susimokėt nuo (oficialiai rodomos) pardavimo sumos. Anksčiau reikėdavo 5 metus išlaikyti savo vardu, kad mokesčių nebereikėtų mokėti, bet nuo 2015 lyg ir pakeitė į 10 metų, kažkas čia temoj pernai rašė.

Nuo skirtumo pardavimo kaina - vidutinė rinkos vertė( iš registrų centro išrašo)
Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

O atgaline data galioja tas istatymas?

Ka reiškia atgaline data???

Yra tik viena išimtis kiek notaras aiškino jei avansas buvo sumokėtas pernai tai nuo avanso nesiskaičiuoja penkiolika proc.jei žemė priklausė daugiau kaip tris metus pardavėjui .Nuo 2015m.10 metu turi būti nuosava kad nereiktu mokėti 15proc.GPM.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 4 savaičių...

Sveiki,

Nupirkau zemes plota su nuomos sutartim siem metam, sklypas is rudens suskustas ir siai dienai daugiau nieko nedaryta, nuomos sutartis nebuvo registruota registru centre. Noreciau issiusti nuomininkui laiska su pranesimu, kad nutraukiu nuomos sutarti gal kas turit sablona tokios nutraukimo sutarties, kaip taisyklingai viska surasyti? Nes noreciau pasidaryti tvarkingai pudimuojama lauka.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...