EdgarasK Paskelbta Balandžio 4, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Balandžio 4, 2011 Nebijokit, kad eriukai truputi papildu ar dar ko palaizys, nieko blogo nenutiks. Bet va grudu tai tikrai daug neduociau - drauges avis nuo grudu taip isputo, kad reikejo staigiai pjauti. Jei avys turi daug sieno ir druskos, kitu dalyku joms nereikia visai, ypac bukit atsargus su burokais, jie isvaro kalci. Siek tiek miltu ar traiskytu grudu galit duoti, bet kaip dresurai, kad pas jus atbegtu, kai reikes, o ne kaip maista. Del vaistiniu preparatu - as eriukams visus vitaminus ir antiparazitinius preparatus suleisdavau dar iki 1 men amziaus, tai ju svoris dar toli grazu ne 10kg ir niekada neturejau bedu. Neseniai isgirdau, kad eriukams labai reikalingas selenas, tai perku druska su selenu - kiek nori palaizo, bet nemaciau, kad pultu. Matyt uztenka kiek su motinos pienu gauna. 1 menesio nesverdavo 10 kg? Jei taip kas cia per veisle? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Aleksej1 Paskelbta Balandžio 5, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Balandžio 5, 2011 Sveiki! Štai pavasarėjant noriu pradėti ūkinauti. Tai štai norėčiau paklausti. Ar dabar apsimoka laikyti avis ( ar yra paklausa)? Pradžiai norėčiu pradėti nuo kokių 4 avių ir barono(ar užtektų pradžiai?). Ir kokias veislias labiausiai apsimoka pirkti bei kokia avių kaina (pirkt noriu)? Busiu dėkingas už atsakyma Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
sermonielis Paskelbta Balandžio 5, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Balandžio 5, 2011 PAGALBOS ....avių kailyje radome į erkes panašių gyvių, daug.Kuom naikinti? Esame užsisakę IVOMEC PLIUS, ar padės? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Lolita Paskelbta Balandžio 5, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Balandžio 5, 2011 PAGALBOS ....avių kailyje radome į erkes panašių gyvių, daug.Kuom naikinti? Esame užsisakę IVOMEC PLIUS, ar padės? Skubi pagalba-nukirpt avis ir nupurkšt NEOSTOMOSAN [nors paskirtis šunim,bet mačija viisiem net ir patalpom ir narvam] . Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
sermonielis Paskelbta Balandžio 5, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Balandžio 5, 2011 pas barona pradejo uodega plikti turbut nuo tu uteliu ar erkiu pradejo plikti Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Lolita Paskelbta Balandžio 5, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Balandžio 5, 2011 pas barona pradejo uodega plikti turbut nuo tu uteliu ar erkiu pradejo plikti Ne-taigi pavasaris,vilna pati nuo karščio slenka [dažniausia nuo kaklo ir uodegos]. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
sermonielis Paskelbta Balandžio 5, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Balandžio 5, 2011 aciu lolita Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Aleksej1 Paskelbta Balandžio 5, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Balandžio 5, 2011 tai man kas badėsyt? nes viena googlint, o visai kas kita gauti info iš užsiimančių žmonių Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Loreta Paskelbta Balandžio 5, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Balandžio 5, 2011 Aleksej1, nepatingėkit ir paskaitinėkit šią temą, nes apie tai buvo rašoma daug kartų, gal todėl niekas ir neskuba atsakinėti šimtas pirmąjį kartą (ne todėl, kad nedraugiški ) O kai paskaitinėjus kils klausimų, tada vėl rašykite. Garantuoju, kad čia rasite daug naudingos ir įkvepiančios info. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
EdgarasK Paskelbta Balandžio 5, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Balandžio 5, 2011 Sveiki! Štai pavasarėjant noriu pradėti ūkinauti. Tai štai norėčiau paklausti. Ar dabar apsimoka laikyti avis ( ar yra paklausa)? Pradžiai norėčiu pradėti nuo kokių 4 avių ir barono(ar užtektų pradžiai?). Ir kokias veislias labiausiai apsimoka pirkti bei kokia avių kaina (pirkt noriu)? Busiu dėkingas už atsakyma Stambiausi ukininkai sako kad neapsimoka,tai matyt neapsimoka.Uztenka net ir per daug pradziai,jei pirksi pirk vyresnes nes protingesnes ir geriau eriuojasi. Apsimoka tokia kuri tau patiktu gali pasiziureti cia: http://www.aviuaugintojai.lt/index.php? ... iu-veisles Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Aleksej1 Paskelbta Balandžio 5, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Balandžio 5, 2011 Aleksej1,nepatingėkit ir paskaitinėkit šią temą, nes apie tai buvo rašoma daug kartų, gal todėl niekas ir neskuba atsakinėti šimtas pirmąjį kartą (ne todėl, kad nedraugiški ) O kai paskaitinėjus kils klausimų, tada vėl rašykite. Garantuoju, kad čia rasite daug naudingos ir įkvepiančios info. na as cia jau kapsčiausi, apie juodgalves prisiskaičiau į valias kaip auginti irgi viską sužinojau, tik dar neapsisprendžiau kokios veislės ( nelabai oreantuojos kokios greičiau auga, mėsingesnės?) ai dar skaičiau, kad su vilnos realizavimu bėda (nemažai tiesiog išmeta) kainos kaip supratau 4-6lt, bet ar yra paklausa, ir gal labiau apsimoka skerdiena, o ne gyvu svoriu? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Donatas Paskelbta Balandžio 5, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Balandžio 5, 2011 skerdena aisku kad paciam parduoti normalia kaina visad labiau apsimoka. Skaiciuokim tarkim nuduosi 50kg po 5lt/kg = 250lt o jei paskersi gausi ~25kg skerdienos, kuria parduosi tarkim po 16lt/kg=400lt skirtumas apciuopiamas manau 150 lt. net jei ir po 14lt/kg gaunasi tada 350 vistiek simtu daugiau. aisku pardavus gyva atkrenta skerdimo darbas, bet kiekvienas ji vertina skirtingai. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Aleksej1 Paskelbta Balandžio 5, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Balandžio 5, 2011 skerdena aisku kad paciam parduoti normalia kaina visad labiau apsimoka. Skaiciuokim tarkim nuduosi 50kg po 5lt/kg = 250lt o jei paskersi gausi ~25kg skerdienos, kuria parduosi tarkim po 16lt/kg=400lt skirtumas apciuopiamas manau 150 lt. net jei ir po 14lt/kg gaunasi tada 350 vistiek simtu daugiau. aisku pardavus gyva atkrenta skerdimo darbas, bet kiekvienas ji vertina skirtingai. na aš turėjau omeny, ar skerdienai paklausą būtų ar reiktų turguje stovėti ir tikėtis geros dienos? ir ar gyvu svoriu taip pat yra paklausą? aš dar labiau pasigilinęs galvoju apie Sufolkų veislės avis arba vokiečių juodgalves, gal kas laikot? parduodat? (gal kokias kitas veisles) Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Loreta Paskelbta Balandžio 6, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Balandžio 6, 2011 Sveiki! Štai pavasarėjant noriu pradėti ūkinauti. Tai štai norėčiau paklausti. Ar dabar apsimoka laikyti avis ( ar yra paklausa)? Pradžiai norėčiu pradėti nuo kokių 4 avių ir barono(ar užtektų pradžiai?). Ir kokias veislias labiausiai apsimoka pirkti bei kokia avių kaina (pirkt noriu)? Busiu dėkingas už atsakyma Stambiausi ukininkai sako kad neapsimoka,tai matyt neapsimoka.Uztenka net ir per daug pradziai,jei pirksi pirk vyresnes nes protingesnes ir geriau eriuojasi. Apsimoka tokia kuri tau patiktu gali pasiziureti cia: http://www.aviuaugintojai.lt/index.php? ... iu-veisles Jo, naujokams tikrai nereikėtų pirkti jauniklių, nes bent vienas - avis arba šeimininkas - turi žinoti, ką daryti gimstant ėriukui (nors kartais ir jauniklių būna labai protingų) Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Loreta Paskelbta Balandžio 6, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Balandžio 6, 2011 [na aš turėjau omeny, ar skerdienai paklausą būtų ar reiktų turguje stovėti ir tikėtis geros dienos? ir ar gyvu svoriu taip pat yra paklausą? aš dar labiau pasigilinęs galvoju apie Sufolkų veislės avis arba vokiečių juodgalves, gal kas laikot? parduodat? (gal kokias kitas veisles) Žiūrint kiek auginsite avių: jeigu šimtais realizuosite vienaip, jeigu dešimtimis (pradžiai turbūt tikrai, be to rašote kad iš Vilniaus), labiausiai apsimoka parduoti savo pastoviems klientams - pažįstamų, draugų, jų pažįstamų ir bendradarbių ir t.t. ratui. Arba samdykite žmogų pastovėti turguje, bet tada tirkiausiai reikia visokių savo ir gyvulio sveikatos pažymų? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Debora Paskelbta Balandžio 6, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Balandžio 6, 2011 skerdena aisku kad paciam parduoti normalia kaina visad labiau apsimoka. Skaiciuokim tarkim nuduosi 50kg po 5lt/kg = 250lt o jei paskersi gausi ~25kg skerdienos, kuria parduosi tarkim po 16lt/kg=400lt skirtumas apciuopiamas manau 150 lt. net jei ir po 14lt/kg gaunasi tada 350 vistiek simtu daugiau. aisku pardavus gyva atkrenta skerdimo darbas, bet kiekvienas ji vertina skirtingai. Kur jūs Donatai gyvenate? Skerdiena po 16Lt/kg... Pas mus Žemaitijoj pigiau nei 30Lt/kg nebūna, nebent dvesianti persenusi 10 metų avis, o iki 1 metų amžiaus po 28-30Lt/kg. Apie veislę - auginam tik LJ, o medikamentus suduodame per pirmas2 savaites, tada eriuko svoris tikrai dar nesiekia 10kg, o 1men amziaus jau būna 8-12kg. Taip pas mane, o pas jus kaip? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Loreta Paskelbta Balandžio 6, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Balandžio 6, 2011 Kur jūs Donatai gyvenate? Skerdiena po 16Lt/kg... Pas mus Žemaitijoj pigiau nei 30Lt/kg nebūna, nebent dvesianti persenusi 10 metų avis, o iki 1 metų amžiaus po 28-30Lt/kg. Debora, Kainas nurodėte visos skerdenos, t.y. viso karkaso, ne išpjovų? Kaip parduodate skerdeną: be subproduktų ar su jais (kas įeina į jūsų parduodamą skerdeną)? O parduodate tiesiai žmonėms, turguje nestovite? Čia nuoroda į vienos itnernetinės maisto parduotuvės psl - žr. avienos kainas - http://www.tikrasmaistas.lt/index.php?o ... &Itemid=10 O čia palyginimui - kiek kainuoja pusė ekologinio ožiuko - http://www.tikrasmaistas.lt/index.php?o ... &Itemid=10 Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
EdgarasK Paskelbta Balandžio 6, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Balandžio 6, 2011 skerdena aisku kad paciam parduoti normalia kaina visad labiau apsimoka. Skaiciuokim tarkim nuduosi 50kg po 5lt/kg = 250lt o jei paskersi gausi ~25kg skerdienos, kuria parduosi tarkim po 16lt/kg=400lt skirtumas apciuopiamas manau 150 lt. net jei ir po 14lt/kg gaunasi tada 350 vistiek simtu daugiau. aisku pardavus gyva atkrenta skerdimo darbas, bet kiekvienas ji vertina skirtingai. Kur jūs Donatai gyvenate? Skerdiena po 16Lt/kg... Pas mus Žemaitijoj pigiau nei 30Lt/kg nebūna, nebent dvesianti persenusi 10 metų avis, o iki 1 metų amžiaus po 28-30Lt/kg. Apie veislę - auginam tik LJ, o medikamentus suduodame per pirmas2 savaites, tada eriuko svoris tikrai dar nesiekia 10kg, o 1men amziaus jau būna 8-12kg. Taip pas mane, o pas jus kaip? Na pas mane menesio ir savaites tai tikrai po 15 kg sveria riebus tokie visai. Beto 3 eriukai.Viska pradejo esti ~2 savaiciu,gavo siek tiek pradziuvusio sienainio ir trintu grudu. Avys pas mane gauna esti 3 kartus dienoj sieno,sienainio turi pastoviai.Tikriausiai per daug jas lepinu per ~1.5 men kol jas turiu suseriau 1 maisa avizu,1.5 trintu grudu Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
ludditas Paskelbta Balandžio 6, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Balandžio 6, 2011 Čia nuoroda į vienos itnernetinės maisto parduotuvės psl - žr. avienos kainas - http://www.tikrasmaistas.lt/index.php?o ... &Itemid=10 O čia palyginimui - kiek kainuoja pusė ekologinio ožiuko - http://www.tikrasmaistas.lt/index.php?o ... &Itemid=10 pažiūrėjus kainas, peršasi viena išvada, reikia kažkaip koperuotis ir pardavinėti patiems, labai daug nubyra viokiems tarpininkams. Rudenį Viliniuje vienam turguj avienos kumpis be kaulo kainavo 35lt/kg berods, rimi vakar pažiūrėjau 48 LT/kg . na už tokią kainą nzn kas perka snobai gal kokie... butų kokie 35- 40 Lt/kg kumpis manau pirkėjų ratas plėstųsi... tik va, kad nuo tų kainų augintojam mažai naudos, paima pas juos po 5-7 Lt/kg už gyvą ir viskas. Įdomumo dėlei koks mėsininkas galėtų paskaičiuoti kiek iš to vargšo baronėlio galima išspausti... va tada ir būtų aišku kaip apsimoka parduotį, gyvą, skerdenas, ar stovėti turguj pačiam, o gal ką samdyti.... Beje, o kiek kas panaudojat subroduktų? kepeni žinau valgo, sako skanios, dėl žarnų sako ešras kemša, nors mūsų kaime jas šunim duoda, o toliau inkstai, šitdis, pautai... kas dar? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
ernestas777 Paskelbta Balandžio 6, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Balandžio 6, 2011 skerdena aisku kad paciam parduoti normalia kaina visad labiau apsimoka. Skaiciuokim tarkim nuduosi 50kg po 5lt/kg = 250lt o jei paskersi gausi ~25kg skerdienos, kuria parduosi tarkim po 16lt/kg=400lt skirtumas apciuopiamas manau 150 lt. net jei ir po 14lt/kg gaunasi tada 350 vistiek simtu daugiau. aisku pardavus gyva atkrenta skerdimo darbas, bet kiekvienas ji vertina skirtingai. Kur jūs Donatai gyvenate? Skerdiena po 16Lt/kg... Pas mus Žemaitijoj pigiau nei 30Lt/kg nebūna, nebent dvesianti persenusi 10 metų avis, o iki 1 metų amžiaus po 28-30Lt/kg. Apie veislę - auginam tik LJ, o medikamentus suduodame per pirmas2 savaites, tada eriuko svoris tikrai dar nesiekia 10kg, o 1men amziaus jau būna 8-12kg. Taip pas mane, o pas jus kaip? Na pas mane menesio ir savaites tai tikrai po 15 kg sveria riebus tokie visai. Beto 3 eriukai.Viska pradejo esti ~2 savaiciu,gavo siek tiek pradziuvusio sienainio ir trintu grudu. Avys pas mane gauna esti 3 kartus dienoj sieno,sienainio turi pastoviai.Tikriausiai per daug jas lepinu per ~1.5 men kol jas turiu suseriau 1 maisa avizu,1.5 trintu grudu o kiek aviu turi kad tik tiek iseri? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Aleksej1 Paskelbta Balandžio 6, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Balandžio 6, 2011 [na aš turėjau omeny, ar skerdienai paklausą būtų ar reiktų turguje stovėti ir tikėtis geros dienos? ir ar gyvu svoriu taip pat yra paklausą? aš dar labiau pasigilinęs galvoju apie Sufolkų veislės avis arba vokiečių juodgalves, gal kas laikot? parduodat? (gal kokias kitas veisles) Žiūrint kiek auginsite avių: jeigu šimtais realizuosite vienaip, jeigu dešimtimis (pradžiai turbūt tikrai, be to rašote kad iš Vilniaus), labiausiai apsimoka parduoti savo pastoviems klientams - pažįstamų, draugų, jų pažįstamų ir bendradarbių ir t.t. ratui. Arba samdykite žmogų pastovėti turguje, bet tada tirkiausiai reikia visokių savo ir gyvulio sveikatos pažymų? na šimtais tikrai neplanuojam laikyt. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Loreta Paskelbta Balandžio 6, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Balandžio 6, 2011 Na pas mane menesio ir savaites tai tikrai po 15 kg sveria riebus tokie visai. Beto 3 eriukai.Viska pradejo esti ~2 savaiciu,gavo siek tiek pradziuvusio sienainio ir trintu grudu. Avys pas mane gauna esti 3 kartus dienoj sieno,sienainio turi pastoviai.Tikriausiai per daug jas lepinu per ~1.5 men kol jas turiu suseriau 1 maisa avizu,1.5 trintu grudu Edgarai, pasidairyk internete avies šėrimo normų (gal ir gerai šeri, nežinau), nes peršersi gyvulį, turėsi bėdos, kai ateis laikas kergti, neapsvaisins. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Aleksej1 Paskelbta Balandžio 6, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Balandžio 6, 2011 http://www.aviuaugintojai.lt/index.php? ... iu-sarasas gal žinot ar čia info tiksli? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Loreta Paskelbta Balandžio 6, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Balandžio 6, 2011 Beje, o kiek kas panaudojat subroduktų? kepeni žinau valgo, sako skanios, dėl žarnų sako ešras kemša, nors mūsų kaime jas šunim duoda, o toliau inkstai, šitdis, pautai... kas dar? 1. Šaltienos iš galvos ir kojų skanesnės nerasite - valgo net tie, kruie aveinos nemėgsta. Mėsytės galite pridėti kiaulienos arba vištienos, nes avienos galvoje jos nebus. 2. Kaimiškas paštetas, irgi - nepabandę nesuprasite kas tai per skanumynas. Kai parduodu savo pažįstamiems ėrieną, pridedu dar ir šį receptą. Tradicinis kaimiškas paštetas Su prieskoniais gerai išvirti kepenis, inkstus, širdį, plaučius, plėnis (plona mėsytė po šonkauliukais) ir t.t. Kepenis išimti anksčiau. Kadangi paštetą reikia greitai suvalgyti, jei šeimyna nedidelė ar verdate pirmą kartą, virkite visko pu pusę, kas liko – į šaldiklį kitam kartui. Prieskoniai: pipirai, lauro lapas, ėrienai labai rekomenduojama petražolių. Viską sumalti vidutinio smulkumo tinkleliu, galima ir smulkiu. Svieste pakepinti svogūną, sudėti į sumaltą masę, įberti maltų juodųjų pipirų, galima įdėti kapoto česnako. Viską labai gerai sumaišyti, išmaigyti šaukštu, jei reikia, įpilti sultinuko, sudėti į dubenėlį ir atšaldyti šaldytuve. Arba masę sukrėsti į polietileno ar drobinį maišelį (galima paslėgti) ir taip pat - į šaldytuvą. Kaime šią masę vynioja ir į lietinius. 3. Žinau, kad vienas mėsos cechelis perka žarnas iš vieno stambaus avininko, jas kemša ir Vilniuje parduoda ekologiškas avienos dešreles. Aviukai50 1 Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
tago Paskelbta Balandžio 6, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Balandžio 6, 2011 koks cechas Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Recommended Posts