Jump to content

Supaprastinta ES parama


alkapone

Recommended Posts

  • Atsakymai 1.8k
  • Sukurta
  • Paskutinis įrašas

Daugiausiai įrašų parašė

Daugiausiai įrašų parašė

Paskelbtos nuotraukos

sveiki, o kaip kai pirkinys buna daugiau kaip 100 000, sake turiu atnesti bent is triju tiekeju technikos komercinius. ir tipo pasirinkti pigiausia varianta.. tai gal jau kas esate nese kamnors tas uzklausas del komerciniu? ne nelabai isivaizduoju kaip cia parasyt ir ka? ne tipo sake reikia rastu parasyti uzklausima ir gati atgal su komerciniu.

as tai tik viena konkretaus daigto komercini pridaviau. Ziurejau pagal normatyvines lenteles, kad isitektu suma. Jei isitenka tai nereik tu 3 komerciniu

Jei tik planuoji įsigyti užtenka su paraiška pateikti vieną komercinį pasiūlymą t.y. dar tik planuojate kažką pirkti , tačiau po paraiškos pateikimo, kad ir kitą dieną reikia organizuotis apklausą žodžiu ar raštu ir pasidarius ją, tiekti NMA dokumentų paketą, kad įvertintų apklausą (jei galioja apklausa). Dokumentų paketas susideda iš:

1. Kvietimų (jei apklausa buvo raštu organizuota);

2. Komercinių pasiūlymų (turit apklausti 3 tiekėjus , jei investicijų vertė virš 10 000 Lt). Jei investicijų vertė nuo 10 000 Lt iki 100 000 Lt reikia organizuot apklausą žodžiu, jei nuo 100 000 Lt iki 500 000 Lt reikia organizuot apklausą raštu;

3. Užpildot tiekėjų apklausos pažymą pagal 3D-115 įsakyme pateiktą formą; Komercinius vertinate pagal mažiausią kainą, t.y. laimi pateikęs mažiausią kainą.

P.s. apklausti reikia 3 tiekėjus, kad galima būtų supildyti apklausos pažymą, tačiau gali būti kad pateiks tik 1 tikėjas komercinį, toks atvejis galimas, tada į pažymą surašysit apklaustųjų tiekėjų duomenis, ir įrašysit "nepateikė".

4. Laimėjusio tiekėjo sutartis (jos reikalauja NMA), kurioje specifikacija, apmokėjimo, pristatymo sąlygos turi būti identiškos komerciniam pasiūlymui.

5. Dokumentų lydraštis ir pateikiate bylą NMA.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Reiktų bandyt su firma tartis, kad jie suformintų kaip papildomą traktoriaus įrangą pasėlių priežiūrai. Gal kas nors išeitų.

Visa bėda kad pirkimas planuojamas atskiras. Jeigu būtų prie traktoriaus ar prie purkštuvo tai jokių problemų. Bet nuo to siaurųjų purškimo ratų komplekto paskirtis nesikeičia.Reikės bandyti pjautis su NMA :icon-evil: Paskaitinėjus taisykles ratus įtariu galima priskirti prie įrangos. :icon-rolleyes:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Matyt tas "zmogus is gretimo kaimo" kazko nesuprato arba ko kito nepateike, nes draudimo visai niekas niekur nepraso. Mano paraiska jau priimta ir administruojama, ir jokiu draudimu dar nera. Kai patvirtins, tada reiks apdraust technika kuriai naudojama parama. O kad zmones nelabai gaudosi dokumentuose tai labai matosi ir ju yra nemazai. Ateini i seminara, o ten kai pradeda klausinet kokiu nesamoniu, lektoriai jiems viska isaskina, o po pusvalandzio vel to paties klausia.

Draudimas yra būtinas, jei teiki paraišką, kurioje pateikiamos jau įgyvendintos investicijos, kartu su paraiška teikiamas mokėjimo prašymas ir galutinė projekto įgyvendinimo ataskaita.

Draudimo polisai privalomai turi būti, jei su paraiška teiki mokėjimo prašymą.

Jei teiki paraišką ir tik planuojat atlikti investicijas, po paramos skyrimo, tada kitas reikalas. Bet jei jau nusipirkęs ir dar mokėjimo prašymas kartu teikiamas, tada turi būt apdraudęs turtą ir jokių svarstymų čia.

Pirmiausia, taupomas laikas, tiek NMA, tiek pareiškėjo, jei su paraiška ir mokėjimo prašymu pateiki visus reikalingus dokumentus, t.y. paraišką, mokėjimo prašymą ir projekto įgyvendinimo galutinę ataskaitą ir žinoma, visus dokumentus kurie komplektuojami prie paraiškos ir mokėjimo prašymo.

Dar, prieš teikdamas paraišką su MP ir ĮGA, susitvarkai projekto viešinimą, tam kad viskas čiki piki būtų, pateiki viską ką reikia ir jokių bėdų, neužsitęs vertinimas ir pinigai į sąskaitą ateis laiku.

Kol nebus draudimo polisų – NMA ne tik, kad netvirtins paramos, bet ir neregistruos paraiškos.

Tai reiškia, kad projektą jau esi įgyvendinęs ir paramos neperves kol neįvykdysi įsipareigojimų, kurių vienas ir yra, apdrausti turtą.

Juk prie dokumentų kuriuos teikiam, kai investicijos jau įgyvendintos - aiškiai parašyta, "draudimą patvirtinantys dokumentai".

Dar nei vienam, nuo senų senovės, kai tik prasidėjo SAPARD'as nei jaunajam, nei kituose modernizavimuose nei supaprastintoje paramoje, kol turtas nedraustas, mokėjimo prašymo neregistruoja ir neužsakinėja pinigų.

Manau, ne vienas čia esančių, kurie jau gavo paramas patvirtins tai. Ta nuostata galioja nuo pat SAPARD'o laikų.

Kas liecia draudimus,galeciau ta pati patvirtinti.Jei reikia,siuskit info,paskaiciuosiu draudimo imokas.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...