Jump to content

janina

Nariai
  • Pranešimai

    12
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario janina paskelbtas turinys

  1. janina

    Draudimo brokeris konsultuoja

    Kaina paprastai procentaliai priklauso nuo draudimo sumos ir pasirenkamos fransizes dydzio.Kuo brangesnis traktorius,tuo mazesniu procentu tarifo galima tiketis.Ir aisku,kuo mazesne pasirenkama isskaita,tuo bus brangiau.Atsiuskite i asmenine zinute konkrecia info ir paruosciau draudimo pasiulyma. Deja,NMA siuo metu draudimo imoku nekompensuoja.
  2. O kodėl? tiesiog įdomu sužinoti argumentus.. Pigiausia kaina..? Šiaip, kiek man žinoma, Nordicia'ą sudaro krūva draudimo bendrovėlių/fondų/UAB'ų ar kaip jas pavadinti. Jos kaip ir veikia po viena vėliava, tačiau yra atskiros ir nesusijusios. T.y. jei viena iš tų bendrovėlių "užsilenktų", kitos veiktų kaip veikusios ir neprisiimtų lūžtančios kontoros įsipareigojimų. Būtent dėl to mūsų rizikistai neįtraukė šios bendrovės į priimtinų sąrašą... Kai zmogui aktuali pigiausia kaina,jo nedomina kitos salygos...Jis net neskaito draudimo sutarties salygu.Tik pigiausia ne visada buna geriausia. Susiduriau ,kad JU draudzia technika pigiausiu variantu,ne nuo visu riziku,kaip reikalauja paramos teikimo sutartis.Bet supraskit kokia atsakomybe prisiimate.Jei NMA specialiste ir nepastebes draudimo poliso netinkamu salygu,tai pvz., pavogus Jusu brangia technika,ne tik kad negausite draudimo ismokos,bet dar turesite grazinti gauta parama ir dar gresia baudziamoji atsakomybe.
  3. janina

    Draudimo brokeris konsultuoja

    Tik,atrodo,situ Lietuvoje nebeliks,nes paseliu draudimas nebebus privalomas
  4. janina

    Supaprastinta ES parama

    Draudimas yra būtinas, jei teiki paraišką, kurioje pateikiamos jau įgyvendintos investicijos, kartu su paraiška teikiamas mokėjimo prašymas ir galutinė projekto įgyvendinimo ataskaita. Draudimo polisai privalomai turi būti, jei su paraiška teiki mokėjimo prašymą. Jei teiki paraišką ir tik planuojat atlikti investicijas, po paramos skyrimo, tada kitas reikalas. Bet jei jau nusipirkęs ir dar mokėjimo prašymas kartu teikiamas, tada turi būt apdraudęs turtą ir jokių svarstymų čia. Pirmiausia, taupomas laikas, tiek NMA, tiek pareiškėjo, jei su paraiška ir mokėjimo prašymu pateiki visus reikalingus dokumentus, t.y. paraišką, mokėjimo prašymą ir projekto įgyvendinimo galutinę ataskaitą ir žinoma, visus dokumentus kurie komplektuojami prie paraiškos ir mokėjimo prašymo. Dar, prieš teikdamas paraišką su MP ir ĮGA, susitvarkai projekto viešinimą, tam kad viskas čiki piki būtų, pateiki viską ką reikia ir jokių bėdų, neužsitęs vertinimas ir pinigai į sąskaitą ateis laiku. Kol nebus draudimo polisų – NMA ne tik, kad netvirtins paramos, bet ir neregistruos paraiškos. Tai reiškia, kad projektą jau esi įgyvendinęs ir paramos neperves kol neįvykdysi įsipareigojimų, kurių vienas ir yra, apdrausti turtą. Juk prie dokumentų kuriuos teikiam, kai investicijos jau įgyvendintos - aiškiai parašyta, "draudimą patvirtinantys dokumentai". Dar nei vienam, nuo senų senovės, kai tik prasidėjo SAPARD'as nei jaunajam, nei kituose modernizavimuose nei supaprastintoje paramoje, kol turtas nedraustas, mokėjimo prašymo neregistruoja ir neužsakinėja pinigų. Manau, ne vienas čia esančių, kurie jau gavo paramas patvirtins tai. Ta nuostata galioja nuo pat SAPARD'o laikų. Kas liecia draudimus,galeciau ta pati patvirtinti.Jei reikia,siuskit info,paskaiciuosiu draudimo imokas.
  5. janina

    Supaprastinta ES parama

    Teisingai issiaiskinot.Galeciau ir apdrausti- taip,kaip reikia.
  6. janina

    Draudimo brokeris konsultuoja

    Kad ir kaip noreciau- neiseis,nes paselius draudzia tik viena draudimo bendrove"Vereinigte Hagel" ir tik ji tokia ypatinga,kad su draudimo brokeriais nebendradarbiauja.
  7. cia kurios jusu nuomone yra "normalios" draudimo bendroves? Pirmiausia tai reikia ziuret,kad draudimo sutartis butu "normali"- daznai mokama "uz ora".Kad visus sutarties vingius suprast,reikia specialisto pagalbos.Tam ir reikalingas draudimo brokeris.Brokerio paslaugos nieko nekainuoja- komisinius uz sudaryta sutarti sumoka draudimo bendrove.
  8. Siulau paziuret Nordicia
  9. janina

    Draudimo brokeris konsultuoja

    Kokioje draudimo bendrovej dirbat? Kaip draudimo brokeris bendradarbiauju su visomis draudimo kompanijomis,taigi galiu pateikti geriausiai kliento poreikius atitinkanti pasiulyma. Papildomos brokerio paslaugos:konsultavimas atsitikus ivykiui,draudimo poliso pristatymas,priminimas apie draudimo sutarties pratesima
  10. Cia galite uzduoti klausimus draudimo temomis(pastatu,zemes ukio technikos,civilines atsakomybes,gyvuliu draudimo ir t.t.) Kazkas temoje "zemes ukio technikos draudimas" teiravosi apie draudima,pasinaudojus ES parama.Cituoju ka sako "Jaunuju ukininku isikurimas" paramos taisykles(projektas): pareiškėjas įsipareigoja, esant draudimo paslaugų prieinamumui, apdrausti turtą, kuriam įsigyti ar sukurti bus panaudota parama, ne trumpesniam kaip 5 metų laikotarpiui nuo paramos sutarties pasirašymo dienos (didziausiu turto atkuriamosios vertės draudimu nuo visų galimų rizikos atvejų projekto įgyvendinimo laikotarpiu, o įgyvendinus projektą – likutine verte, atsizvelgiant į atitinkamos rūšies turto naudojimo laiką ir taikomas turto nusidėvėjimo normas). Panasiai skamba ir kitose veiklos srityse(pvz "Kaimo turizmo veiklos skatinimas") Taigi laukiu jus dominanciu klausimu.
  11. nera toks draudimas baisus...180tk vertes traktorius metams pzu kasko kainuoja 530, siaip kainuotu daugiau bet dali kompensuoja nma, nu be kompensaciju metams uz 1000lt gali kasko ir privalomuoju apsidrausti, paseliai ir panasiai tik juos 2 metus draustis... Turiu pasakyt,kad NMA nutrauke draudimo imoku kompensavima naujoms sutartims nuo 2009m.sausio 30 d.Taigi,dabar draudziantis jau reiketu moket visa kaina. Kas liecia draudimo klausimus,galeciau informuoti issamiau.Siuskite paklausimus i mano el.pasta ar skelbkite aktualius klausimus forume.Esu draudimo brokere,bet visada buvau arti zemes.Zemdirbiu problemos gerai pazistamos.
  12. Paramos gavejas isipareigoja apdrausti isigyjama turta ne trumpesniam kaip 5 metu laikotarpiui atkuriamaja verte nuo visu galimu riziku (isskyrus vagyste),po 5 metu - likutine verte.Paprastai toks draudimas kainuoja apie 1 proc. nuo sumos,tai butu apie 1400 Lt metams (pirmiems).Dar buvo taikomas draudimo imoku kompensavimas,draudziant nuo stichiniu nelaimiu,bet dabar sustabdytas,lyg vel bus atnaujintas.
×
×
  • Create New...