Jump to content

Tikslaus ukininkavimo sistemos


shaulinis

Ar planuojate naudoti TUS savo ukije?  

310 nariai balsavo

  1. 1. Ar planuojate naudoti TUS savo ukije?

    • Niekada
      46
    • Domiuosi
      209
    • Jau naudoju
      56


Recommended Posts

  • po 2 savaičių...

Sveiki, dzentelmenai,

zalias as situose reikaluose, bet labai rimtai domiuosi TUS, pradziai reiketu kazko trasu berimui, purskimui, toliau jau ir apie kulima ir zemes dirbima galvot galima butu. Nuziurejau Trimble cfx 750, kaip Jums sitas aparatas? Jo tikslumas ant popieriaus 15-20cm, pakaktu man tokio?

Dar raso, kad yra galimybe praplesti iki RTK, cia suprantu perkiesi bazine stoti ir turi 2.5cm, bet mane domintu ar butu galimybe praplesti tarkim iki kokiu 5-10cm investavus daugmaz tik i varikliuka prie vairo?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Taip jau gavosi, pradzioj teko dirbt tik su mirksiuku, ekranas cfx 750 + ag25 antena (egnoso signalas). Trasu barstymui ant dirvos gal ir nieko, purskimui su 1-1,5m uzleidimui taip pat tiktu. Didziausia beda, jog visa laika akys ibestos i tas lemputes. Po to atsirado motoriukas, modemas ir giroskopas. Sejant runkelius bandziau vien tik egnosu naudotis, ar del mazo sejos greicio ar man nezinomos priezasties, bet linijos pasislinkdavo 50cm. Po puses dienos klaidziojimu pasijungiau RTK signala - viskas ok, jei yra geras telefono rysys. Vietomis geriau veikia bite, vietomis omnitelis. Sejant grudines kulturas buvau priverstas isbandyt vient tik egnosa, lygioj vietoj uzleidimams reikejo 10-15cm, pasvirus traktoriui paklaidos atsirasdavo dar didesnes. Mano atveju pasiteisino tik VRS (RTK). Planavom nesiot is traktoriaus i traktoriu, bet matau jog nera viskas taip paprasta kaip is pirmo zvilgsnio atrodo ir sistema greiciausiai liks vienam traktoriui. Laukiu kada parves EZpilota, galesiu palygint su EZsteer

Jei investuot, tikslingiausia butu rinktis vairavimo voztuva ir bent 5cm tiksluma, visi motoriukai ir pan yra tik alternatyvos, su kuriomis dirbt galima, bet tikslumas atitinkamas.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

bent kol kas VRS RTK nemokamas, deje bet LitPos daugiau kaip 100 vartotojų vienu metu nepaveža, jau nuo 60 pradeda pagrybauti. Dar prieš porą metų tai nebuvo problema, dabar jau per patį darbymetį būna gerokai per 100 norinčių. Na bet su laiku tos bėdos išsispręs.

Phonetix giroskopas reikalingas vairavimui, modemas skaičiavimui, truputi skirtingi daigtai ir paskirtys.

Kapsukui... Na burokų tai tikrai nerizikuočiau su EGNOS sėti. Dęl poslinkio... Okiek EGNOS palydovų pas tave ijungta?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 3 savaičių...
  • po 2 savaičių...
Dėstyk visą istoriją - įranga, signalas, tikslai ir rezultatas. Vektros vieta žinoma išanksto ar "pamato" paskutinę akimirką?

Aplink bačkas "slalomą" apvažiavau, įvedžiau į atmintį, tada pamatavau kur gali praeiti drapoko kampas posūkyje ir pastačiau Vėtrą atitinkamai, Signalas VRS RTK

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 4 savaičių...
mano geriausias iš pigiausių šiandien diena EZ guide 250 už 4500

o cia komplekta sudaro su varikliuku ant vairo?

Varikliukas ant vairo bus tavo rankos.

ar naudojantieji ez guide ,timble be roliko prie vairo sugaudote tiklsuma? jei vienur prasidengia kitur lieka tarpai, prailgsta atsiperkamumas. tokiu atveju gal investuoti i pilna komplekta, kuris greiciau atsipirks nei be roliko ?

tuo tarpu

http://www.trimble.lt/cfx-750-35/lt/

http://www.trimble.lt/ez-steer-37/lt/

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

na iš tikro tai dauguma pabandę po kiek laiko ieško roboto, kad pavairuotų, tada ir panaudojimo galimybės kur kas platesnės Aišku jei tai kelios dešimtys hektarų ir reikalinga tik pavasariniam tręšimui... tai gal pakanka ir lempukių su didesniu perdengimu, svarbu atstoja tuos "bambaliuotojus" kurie kaip taisyklė, kai reikia tręšti trūkę guli.

Iš kitos pusės tai jau kaip ir vakarykštė diena dabar jau einam į telematika, kur mašinos gali bendrauti tarpusavyje, su baze, nuotolinė diagnostika ir netgi pvz kombaino reguliavimas per atstumą arba paprasčiausias SMS tiesiai į kombaino/traktoriaus monitorių "kada tau pietus atvežti?" :) .

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...