Jump to content

Recommended Posts

Paskelbta
Taigi kokios veisles obelu jums obuoliai skaniausi?

Man asmeniskai ner geriau kaip paprastas alyvinis obuolys :)

Alyvinis gerai kad ankstyvas, o siaip tai skaniausias turbut "kolono renetas" (nzn kaip tiksliai rasosi, bet tariasi kazkaip panasiai).

Paskelbta

"Koštelė" berods, geresnių ir skanesnių nenoriu ir neskanavęs. Na, čia kaip kieno skonis. Saldūs, laikosi iki kito derliaus. Žinoma, kalbu apie savo reikmes, o ne apie prekybinį sodą :)

  • po 2 savaičių...
  • po 4 savaičių...
Paskelbta

Skaniausius obuolius valgiau vaikystėje. Seneliai turėjo sodyba kaime, ten buvo sena vokiška obelis. Obuolia sunokdavo rugsėjo pradžioja. Visa vasara obuoliai būdavo šviesiai žali, kai pradėdavo nokti, tai iš pietinės pusės lygiai parausdavo. Tokio skonio daugiau nesu ragaves niekur kitur. Skonis o gal kvapas panašus į senų šimtamečių baldų kvapą. Jau praėjo 25metai tą skonį jaučiu ir dabar. Norėčiau rasti tą veislę. Gal yra žinančių apie senases prieškarines veisles.

Paskelbta

na tokios veisles nezinau, bet turiu jei jau apie senienas pradejome kalbeti irgi labai sena veisle, kazkada seneliu kaime sodinta, veliau kai iskrauste i miesta tevas i soda pasiskiepyjo tos veisles, o dabar as is sodo pries 8 metus atgal i kaima priskiepyjau. Tokie zieminiai stovi puikiausiai iki balandzio-geguzes menesiu. Nera dideli. Rudeni buna zali bet ziauriai kieti. O vat kai ateina toks metas kaip dabar tai minkti ir skanus.

Paskelbta
sveik, gal zinote tokia veisle kaip "balerinos" kur ju galima butu isigyti?

Manau, mugeje "Ką pasėsi... 2008" http://www.lzuu.lt/mtp/index.php?id=2498 gali rasti.

'Balerina', veislės obelis priskiriama koloninėms obelims. Jos nedidelės, be šoninių šakų (neleidžiama jų formuoti genint). Jos daugiau dekoratyvinės, obuolių palyginus su aukštesnėmis obelimis - mažokai. priežiūros irgi daugiau. Dabar galima rasti ir daugiau koloninių obelų veislių.

  • po 4 mėnesių...
  • po 5 mėnesių...
  • po 2 mėnesių...
  • po 1 metų...
Paskelbta

Man skaniausi obuoliai auga ant mano seneliu pasodintos obelies, veisles tikrai negliu pasakyt, bet sake, kad kadaise pirko lenkijoj, daug mokejo, o dabar duoda vaisiu. Obuoliai raudoni, itin sultingi , bet kietoki.Tokie man skaniausi. Ir labai saldus. :)

Paskelbta

Žiuriu,kad ne man vienai seilė nuvarva prisiminus vaikysrės obuolių skonį.Močiutės sode augo žieminės veislės didelė obelis ir tuos obuolius vadinom ''černaguzais''.Odelė tamsiai tamsiai vyšninė o baltame minkštime eidavo tokios tamsiai raudonos''gyslelės'',tai aš maža manydavau kad ten obuolio kraujagyslės...skonis ypač pastovėjusių budavo pasakiškas toks saldžiarūgštis.Pas sodininkus klausinėjau,bet niekas nežino.Manau,kad tai obeliai galėjo būti apie penkiasdešimt metų kai galutinai išdžiūvo.Gal kas turite tokia obelį?

  • po 1 mėnesio...
  • po 4 mėnesių...
  • po 3 metų...
Paskelbta

Iš vasarinių tai konfetnoje.Kai gerai sunoksta tai susicukruoja ir būna peršviečiami.Iš žieminių negalėčiau išskirt kai pasistovi visi skanūs kiekvienas savaip skonį atskleidžia :icon-wink:

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...