Donatas Paskelbta Sausio 31, 2008 Pranešti Paskelbta Sausio 31, 2008 Taigi kokios veisles obelu jums obuoliai skaniausi? Man asmeniskai ner geriau kaip paprastas alyvinis obuolys
Ukius_bulvinskis Paskelbta Sausio 31, 2008 Pranešti Paskelbta Sausio 31, 2008 Taigi kokios veisles obelu jums obuoliai skaniausi?Man asmeniskai ner geriau kaip paprastas alyvinis obuolys Alyvinis gerai kad ankstyvas, o siaip tai skaniausias turbut "kolono renetas" (nzn kaip tiksliai rasosi, bet tariasi kazkaip panasiai).
runkelis Paskelbta Vasario 3, 2008 Pranešti Paskelbta Vasario 3, 2008 man skaniausias obuolys yra Antaninis IgnasN 1
paulens Paskelbta Vasario 4, 2008 Pranešti Paskelbta Vasario 4, 2008 nezinau kaip tikslaia vadinasi parasysiu kaip mes vadinam. udeni tai grapstainiai,papinkiukai, ziema antaniniai
sigis Paskelbta Vasario 12, 2008 Pranešti Paskelbta Vasario 12, 2008 Man patys skaniausi. kai ištraukiu dėžę pop Naujųjųjųjų...
tomsiussss Paskelbta Vasario 12, 2008 Pranešti Paskelbta Vasario 12, 2008 man tai alyviniai ir anansiniai.
cervus7 Paskelbta Vasario 13, 2008 Pranešti Paskelbta Vasario 13, 2008 Man 'Auksiai', 'Delikates' ir 'Gardieji'(bent mes juos taip vadinam ) dar neseniai teko nusipirkti 'Jonagold', kurių obelėlė pas mane tik auga, pirkti obuoliai labai skanūs.
Vidas Paskelbta Vasario 19, 2008 Pranešti Paskelbta Vasario 19, 2008 "Koštelė" berods, geresnių ir skanesnių nenoriu ir neskanavęs. Na, čia kaip kieno skonis. Saldūs, laikosi iki kito derliaus. Žinoma, kalbu apie savo reikmes, o ne apie prekybinį sodą
Renius Paskelbta Kovo 2, 2008 Pranešti Paskelbta Kovo 2, 2008 Man skaniausia Auksis,jie yra rudeniniai,bet ilgai isilaiko iki balandzio menesio.
robertasss Paskelbta Kovo 26, 2008 Pranešti Paskelbta Kovo 26, 2008 Skaniausius obuolius valgiau vaikystėje. Seneliai turėjo sodyba kaime, ten buvo sena vokiška obelis. Obuolia sunokdavo rugsėjo pradžioja. Visa vasara obuoliai būdavo šviesiai žali, kai pradėdavo nokti, tai iš pietinės pusės lygiai parausdavo. Tokio skonio daugiau nesu ragaves niekur kitur. Skonis o gal kvapas panašus į senų šimtamečių baldų kvapą. Jau praėjo 25metai tą skonį jaučiu ir dabar. Norėčiau rasti tą veislę. Gal yra žinančių apie senases prieškarines veisles.
Donatas Paskelbta Kovo 26, 2008 Temos autorius Pranešti Paskelbta Kovo 26, 2008 na tokios veisles nezinau, bet turiu jei jau apie senienas pradejome kalbeti irgi labai sena veisle, kazkada seneliu kaime sodinta, veliau kai iskrauste i miesta tevas i soda pasiskiepyjo tos veisles, o dabar as is sodo pries 8 metus atgal i kaima priskiepyjau. Tokie zieminiai stovi puikiausiai iki balandzio-geguzes menesiu. Nera dideli. Rudeni buna zali bet ziauriai kieti. O vat kai ateina toks metas kaip dabar tai minkti ir skanus.
kotiss Paskelbta Kovo 27, 2008 Pranešti Paskelbta Kovo 27, 2008 man tai anansiniai o jai is parduotuves tai lenkiski
vaisus Paskelbta Kovo 29, 2008 Pranešti Paskelbta Kovo 29, 2008 sveik, gal zinote tokia veisle kaip "balerinos" kur ju galima butu isigyti?
cervus7 Paskelbta Kovo 30, 2008 Pranešti Paskelbta Kovo 30, 2008 sveik, gal zinote tokia veisle kaip "balerinos" kur ju galima butu isigyti? Manau, mugeje "Ką pasėsi... 2008" http://www.lzuu.lt/mtp/index.php?id=2498 gali rasti. 'Balerina', veislės obelis priskiriama koloninėms obelims. Jos nedidelės, be šoninių šakų (neleidžiama jų formuoti genint). Jos daugiau dekoratyvinės, obuolių palyginus su aukštesnėmis obelimis - mažokai. priežiūros irgi daugiau. Dabar galima rasti ir daugiau koloninių obelų veislių.
algirdas Paskelbta Rugpjūčio 8, 2008 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 8, 2008 man tai aukse ir citrinukai
nierkac Paskelbta Balandžio 20, 2009 Pranešti Paskelbta Balandžio 20, 2009 man asmeniskai tai ir lb skani aukse yra
Blickrygas Paskelbta Balandžio 10, 2011 Pranešti Paskelbta Balandžio 10, 2011 Man skaniausi obuoliai auga ant mano seneliu pasodintos obelies, veisles tikrai negliu pasakyt, bet sake, kad kadaise pirko lenkijoj, daug mokejo, o dabar duoda vaisiu. Obuoliai raudoni, itin sultingi , bet kietoki.Tokie man skaniausi. Ir labai saldus.
aiva Paskelbta Balandžio 10, 2011 Pranešti Paskelbta Balandžio 10, 2011 Žiuriu,kad ne man vienai seilė nuvarva prisiminus vaikysrės obuolių skonį.Močiutės sode augo žieminės veislės didelė obelis ir tuos obuolius vadinom ''černaguzais''.Odelė tamsiai tamsiai vyšninė o baltame minkštime eidavo tokios tamsiai raudonos''gyslelės'',tai aš maža manydavau kad ten obuolio kraujagyslės...skonis ypač pastovėjusių budavo pasakiškas toks saldžiarūgštis.Pas sodininkus klausinėjau,bet niekas nežino.Manau,kad tai obeliai galėjo būti apie penkiasdešimt metų kai galutinai išdžiūvo.Gal kas turite tokia obelį?
Kestutiss Paskelbta Gegužės 30, 2011 Pranešti Paskelbta Gegužės 30, 2011 Man skaniausia 'Geneva Early'. Tik labai jau lepi ši veislė - ypač rauplėms...
Diktatorius Paskelbta Gegužės 30, 2011 Pranešti Paskelbta Gegužės 30, 2011 Man "Royal Gala". Ne tik gerai laikosi, bet ir niekada nenusibosta. Jei reiketu atsisakyti visu kitu veisliu ir issirinkti tik viena, issirinkciau sia veisle.
krepsininkas Paskelbta Spalio 18, 2011 Pranešti Paskelbta Spalio 18, 2011 Aiva jei tikrai Černoguzai buvo skanūs, tada įtrauksiu reiks įskiepiti arba pasodinti. Netoliesia auga sena obelis. Beje Černogzai yra įtraukti į Lietuvos augalų genų banką, kilmė nežinoma. Plačiau senų veislių knygoje: Asta Blažytė. Senosios lietuviškos vaismedžių veislės dzdz 1
Irka Paskelbta Sausio 7, 2015 Pranešti Paskelbta Sausio 7, 2015 Iš vasarinių tai konfetnoje.Kai gerai sunoksta tai susicukruoja ir būna peršviečiami.Iš žieminių negalėčiau išskirt kai pasistovi visi skanūs kiekvienas savaip skonį atskleidžia
Recommended Posts
Sukurkite paskyrą arba prisijunkite
Rašyti gali tik prisijungę nariai
Sukurti paskyrą
Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!
RegistruotisPrisijungti
Jau turi paskyrą? Prisijunk!
Prisijungti