Jump to content

Diktatorius

Nariai
  • Pranešimai

    25
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Diktatorius paskelbtas turinys

  1. Diktatorius

    Hidroponika

    Pasidaryti paciam imanoma. Teoriskai triusiu ismatos tiktu, bet jas perdibti per brangu neefektinga. Na ir bulves manau ne tas augalas kuri apsimoketu auginti hidroponiskai. neatsipirks net per 300 metu.
  2. Sveiki! Noriu pasigirti puikiu derliumi siemet. Nemazai augalu dave du derlius. Is obelu tik viena kol kas subrandino antro derliaus obuolius, silauoges dar brandina, braskes (neremintantines) pilnai prisirpo. Ir svarbiausia tai, kad antro derliaus vaisiu nepuola nei pauksciai, nei vappsvos, nei kiti kenkejai!
  3. Diktatorius

    Šilauogės

    Auga ir vienose pjuvenose, jei jas papildomai maitinsi skystomis trasomis. Mano kaip sodininko megejo (neprofesonalo) pastebejimai apie derejimo laika: Prisisodinome daug ivairiausiu veisliu, su skirtingu derejimo laiku, bet pastebejau kad instrukcijose nurodytas derejimo ir zydejimo laikas nevisuomet atitinka tikrove. Svyravimai dideli. PVZ veisles NorthLand uogos pas mane sode jau pradeda melynuoti, o tos pacios ankstyviausios veisles Earlyblue dar tik zalios. Velyva veisle Aurora, kuri dar tik turetu zydeti pagal aprasyma, jau pilna uogu. Taip pat tu paciu veisliu krumai nuo pasodinimo vietos skirtingai uzdera. Geriausiai uzdera tie kur uzuovejoje ir daugiausiai saules + kur greiciausiai susyla zeme (juodai mulciuota).
  4. Man "Royal Gala". Ne tik gerai laikosi, bet ir niekada nenusibosta. Jei reiketu atsisakyti visu kitu veisliu ir issirinkti tik viena, issirinkciau sia veisle.
  5. Diktatorius

    Šilauogės

    Silauoges puikiai auga ir hidroponic sistemoje, bet norimo efekto negausi, kaip kad su braskemis ar kitais vienmeciais augallais (cia info is hidroponistu). Gal spanguoles efektingiau butu auginti. Tiesiog reikia dar pasidometi pas augintojus.
  6. Diktatorius

    Soja.

    Savo reikmem- tai sojos pienas, taip pat pasaras zuvims o krumelius po derliaus nuemimo i komposta. Yra tokie aparatai mikseriai , kurie sumala seklas, prafiltruoja ir ten pat isverda sojos piena. Be priedu jis slykstukas, o pasaldinus ir imaisius sulciu l. skanus. Tiesa soja butina virti apie 40 min!!! Siemet siek tieg daugiau sodinsiu, nes soja bus pagrindine maisto dalis zuvims. Jeigu klimatas tam tinkamas, tai soja auginti labai lengva. Lietuvoje vasara per trumpa manau, Bet gal ta nauja veisle ir prinokins seklas Lt salygomis.
  7. Diktatorius

    Soja.

    Siek tiek info apie soja, nes savo reikmems minimaliai auginames. Manau ta veisle Anuska ne daug skiriasi nuo Elenos, tai tikimybe kad uzaugins mazas seklytes ir maistui ar aliejui spausti neefektyvu, . O del zaliosios mases turbut efektyviau geltonieji lubinai (jie kiek zinau Lietuvoje auga). Didesnis procentas baltymu seklose, daugiau zaliosios mases, daugiau azoto sukaupia, pigesne auginimo savikaina ir t.t.
  8. Kazkas is jusu berods neigiamai atsiliepe apie sojos pasarus zuvims. As vakar bendravau su vienu stambiausiu europoje sojos prekeiviu ir jis man aiskino kokie kiekiai kokiu pasaru keliauja zuvu augintojams. PVZ Norvegu ir kitu europieciu auginamos lasisos minta daugiausia sojos pagrindu pagamintus pasarus, o Amerikos kontinente baltuju lubinu seklu pagrindu pagamintu pasaru. Taip kad nematau problemos sojos ar lubinu pasaruose.
  9. Sveiki! Ar naudojate Lietuvoje medeliams toki ziemini skysti, kuris rudeni, ar ziemos pradzioje tepamas ar purskiamas ant kamienu, saku ir pumpuru? Tas skystis sunaikina daugelio parazitu, tokiu kaip voratinklines erkutes kiausinius ir atbaido tuos pacius vabzdzius. Ir dar yra tokie tepalai kurie uztepami ziedu ant kamienu pavasari tam kad sulaikyti nuo zemes lipancius kamienu aukstyn kenkejus.
  10. Diktatorius

    Šilauogės

    O PAS MUS DEJA PAUKSCIAI VISKA PUOLA. Visi vaiskrumiai, iskaitant silauoges po tinklu. Tie krumai, kuriuos neuzdengiau, taip ir liko tik su kotukais nuo uogu, po pauksciu atakos .
  11. Pritariu Remigijaus pasirinkimui. Investicijos turi atsipirkti, zinios sukauptos skaitant knygas, renkant info i-nete, veltui nedalinamos. Surinkti zinias taip pat darbas, kuris turi atsipirkti. As pats ka tik sukramciau kelias naujas knygas apie zuvu auginima ir daug info apie visa tai nesunkiai prisirinkau. Jeigu kam labai jau reikia informacijos, tai lengvai susirasite patys, skyre siek tiek laiko tam. Na ir nebutina viska kopijuoti is lenku. Pasaulis didelis ir lenkai tikrai nera pirmaujantys nei pramoneje, nei zemes ukyje. Pasidairykite placiau!
  12. Diktatorius

    Šilauogės

    Nepaklausiau del veisles, bet manau , kad "Aurora", nes jie dar prekiauja Auroru krumais. Man is 30 seklyciu isdygo tik 2. Tiesiog norejau paeksperimentuoti ir nusipirkau. O savo sodui geriausiai nezaisti ir is karto pirkti 3-4 metu krumelius.
  13. Diktatorius

    Šilauogės

    Pas mus yra dar silauogiu seklu pardavime. Bet daigumas 5% geriausiu atveju.
  14. Dar dadesiu, jog mes kaip ir dauguma, sodininkaujame ne tik del ekologisko vaisiaus, bet ir pats procesas yra didelis malonumas. Tik va daug galvos skausmo del kenkeju mano gyv. vietoje. Butu gerai man susirasti toki zinova kaip Biologa vietoje, sodininkaujanti musu klimate. Jau pradejau skaityti knygas apie "augalu apsauga nuo kenkeju be chemijos".
  15. Mes sodininkaujame ne del ekonominiu paskatu, bet kaip kad rasai norime valgyti svaresni produkta. Kaip sakyk formaldehidas per kiek laiko suskyla. As lengvindamas savo moli be meslo maisau ji su pjuvenomis. Dalis pjuvenu maisu buna is buvusiu klijuotos medienos atlieku. Kliju sudetyje yra formaldehido. Ar tai didele tragedija ir butina ju neimti, kaip kad dabar darau? Ar galiu nekreipti i tai demesio ir juos "prijungti"?
  16. Negaliu del kvapo pasakyti isanksto, kol neapsilankiau salotu abrikd, bet tie kur ten dirba, sake kad visai nieko. Anglijoje darzovininkai tam kad nugaleti ispanu ir kt konkurancija, augina l. produktyviai granulese
  17. Sveiki zuvininkai! Dabar turiu laiko, atostogu proga ir suradau gana daug info apie zuvu auginima. Taip pat daugybe yrangos pardavime. Pas mane planuose pastatyti 3 kub dideli akvariuma-baseiniuka, parinkti biofiltrus su bakterikomis. Is po biofiltru sunitratintas vanduo keliaus ant augalu, auginamu granulese ir isciulptas grys zuvytems. Bandysiu Tilapia zuvis ir catfish.
  18. Labas Remigijau, ar galetumete mane pakonsultuiti kaip isirenkti minimalia (savo reikmem) recirkuliacine zuvu auginimo sistema? (Jei tai ne komercine paslaptis). Nesu nei fermeris, nei zuvininkas, tad informacijos daug neturiu apie tai. Zuvi megstame daugiau raudonesnes mesos spalvos, o ne ta dumblo gabala su pelekais (karpi) Bet visa info butu naudinga, pvz kokiu principu veikia filtrai, kaip salinamas amoniakas, nitritai is vandens ir t.t. Kadangi pats esate sio reikalo zinovas, gal tiesiog zinote sios irangos gamintojus europoje (man geriausiai Anglijoje). O gal tai savadarbiai irenginiai? Is anksto dekoju!
  19. Diktatorius

    Šilauogės

    Skirtumo didelio nera turbut, del smelyno. Visais atvejais smelyje neaugs, o teks issikasti transejas ir pripilti rugsciu durpiu. Pas mus nebrangiai parduodamas rugstus kompostas ir pas mane puikiai jame auga. Kaip jau Biologas rase- Spartan ir Toro veisles gerai derincios ir dideles uogos, puikiai tiks plantacijai . Pabandysiu ideti mano zinomu veisliu sarasa: Pavadinimas Derlingumas uogu dydis skonis Duke medium-high large sweet Poppins medium-high small - medium sweet Patriot medium-high large medium-sweet Spartan medium large rich, aromatic Bluecrop hight medium-large medium sweet Toro hight large medium sweet Bluegold hight medium sweet Brigitta medium-high medium-large medium sweet Herbert medium large rich, aromatic Sunshine blue hight medium medium sweet Chandler hight very large medium sweet Darrow hight very large aromatic Legacy hight medium-large sweet Ozark Blue hight medium-large sweet Blue Jay rapidly medium mild Blue Ray very hardy large Flavour Dixi hight medium sweet Gold traube Jersey medium very sweet Liberty Large robust juicy Northland medium fresh sweet Aurora Large fresh tangy Draper Large crisp sweet Earlyblue medium-large sweet&juicy Elliott Large Zesty Hardyblue medium aromatic-very sweet Reka medium-large Excellent Rich Flavor Rubel small Subtle Sweet Northsky hight shippewa nui Berkley
  20. Diktatorius

    Šilauogės

    Daugumoje straipsniu rasome kad reikia silauoges sodinti vidutiniskai 2-3 m tarp krumu, bet realiai maciau fermoje susodintos kas metra. O tarpueiliai po 2-3 m.
  21. Diktatorius

    Avietes

    Aciu uz issamius atsakymus! Esu sodininkas megejas pusiau pradedantis, tad visa info apie vaisius ir uogas duodanti soda idomi. Juolab kad cia 99% gyventoju turi tik dekoratyvinius viszaliu augalu sodelius ir mazai su kuo galima pasitarti. Kiek randu laiko skaitau knygas ir internete gaudau info. Bet maziausia info randu apie vaismedzius. Kad nesuvelciau sio forumo tvarkos apie kiekvienus augalus stengsiuosi kalbeti tik tam skirtoje temoje. O dabar apie avietyna busima. Dabar keleta veisliu laikinai turiu pasodines i vazonus ir kita pavasari jau sodinsiu i paruosta zeme. Apziurejau pora vietiniu avieciu augintoju fermu, tad dviracio nekurdamas darau panasiai. Apie 6 aru velenos plota, antri metai is eiles kas menesi, rotovatoriumi (lietuviskai kultivatorius) permalu nieko ten nesodindamas, tik issirinkdamas islendancius akmenis. Akmenukai toliau keliauja braskiu plevelei prispausti. Po dvieju metu varpymo piktzoliu jau kaip ir nebera. Kadangi mano sklype molis, tad zeme dabar lengvinsiu maisydamas su kietmedzio pjuvenomis. Pjuvenu, kaip ir meslo gaunu nemokamai neribotais kiekiais. Vasari, kai primaisysiu pjuvenu ir arkliameslo, tuomet sukasiu i aukstas lysves, tarpueiliuose palikdamas vos ne griovius. Sklypas su nuolydziu tad tarpueiliu grioviais vandens perteklius tekes i zemiausioje vietoje vandens surinkimo duobe. Is ten vanduo bus pompuojamas atgal i austai esancia vandens baseiniuka. Kai kurie vietiniai lysves apkala lentu sienelemis apie 0.5 m. gal ir as ta darysiu veliau, kai atliks pinigu . Man dabar svarbiau apie avietyno teritorija ikasti 1m gyliu plastiko lakstus, tam kad avietynas nesiplestu nekontroliuojamai. Turbut vasario- kovo pradzioje i paruosta zeme sodinsiu sodinukus. Is karto po pasodinimo stulpelius su istemptomis vielomis, ar virvemis stiebams laikytis ir laistymo slangelias su lasintuvais prie kiekvieno sodinuko. Pabandysiu dar pasidometi daugiau mineralinemis trasomis, kaip kad Biologas rase. Avieciu veisliu yra pasirinkimas taip pat. Nuo vieno krumiuko paskutines uogas nusiskyneme pries 2 savaites, bet jau nebeskanias .
  22. Diktatorius

    Avietes

    Sveiki Biologas, gal galite paaiskinti arklio meslo privalumus pries karves ar kt. As pats gaunu savo sodui arklio meslo is greta esancio zirgyno. Ar verta dar terliotis su trasomis, kai turi dideli kieki arkliasudzio?
  23. Visko gali buti! Tikrai tokios saltos ziemos, kaip dabar dar cia nemaciau. Kai kurios augalu rusis sutampa su Lietuvoje esamomis, bet dauguma turbut kitokios. Obelu veisles, kurias pernai sodinau: Discovery, Golden delicios, Cox orange pippin, Bramley, James Grieve, Braebum, Worcester Pearmain, Arthur Turner, Lord Lambourne, Jonagold, Vista Bella, Topaz, Rubinola, Rajka, Nuvar Golden Hills, Irish Peach. Sia ziema sodinti dar ketinu: Fiesta, Red Windsor, Scrumptions, Herefordshire russet, Allens everlasting, Kidd's orange red, Early Crimson (Laxton's), Emperor Alexander, Gravenstein, Jupiter, Karmijn de Sonnaville, Superb (Laxton's), Tydeman's Late Orange, William Crump. Stengiuosi rinktis tik ligoms atsparesnias ir gerai derancias veisles. Nerandu cia tokiu vasariniu kaip kad lietuvisku akyviniu ir avietiniu . Kriauses kurias turiu: Beurre Hardy, Doyenne du comice, Conference, Concorde. Daugiau kriausiu neperku, nes bijau kad neuzpultu ligos tokios kaip Lietuvoje. Jei pasiteisins, tuomet padauginsiu keliomis. Slyvu turiu tik Victoria ir President, bet noriu issirinkti apie 15 rusiu. Silauogiu turiu 5 rusis, bet padauginsiu iki 30. Didesne dali is Jav atsisiusiu, nes Anglijoje tik apie 15 rusiu pardavime. Siaip dar gerai auga figa 1r., avokada 1r., Kiwi 1r. apelsinmedziu 3 rusis, citrinmedis, riesutmedziu 1 rusis kol kas, bet reikes daugiau rusiu atsirinkti. Na ir vynuogiu turime 4 rusis, bet taip pat ketiname daugiau atsirinkti.
  24. Sveiki, Praeita ziema pasodinau 16 ivairiu veisiu obelu, siemet dar planuoju papildyti apie 15.(Daugiau netilps i mano soda, nors veisliu pasirinkimas didelis) As randuosi ne Lietuvoje, mano sodas pietineje Anglijoje. Kai bus derlius pasidalinsiu ispudziais apie kiekvienos veisles skonius. O del ziemojimo mano info nebus vertinga, nes pas mus nera ziemu. Tik kenkeju daug. Jei kam bus idomu del kitu augalu veisliu skoniu, taip pat mielai suteiksiu info.
  25. Verta! Esu kelis kartus daugines tujas visais metu laikais. Mano praktika rodo, kad metu laikai itakos tam neturi. Svarbu pastovi dregme. Plevele dengiama tam kad sustabdyti garavima (tai aktualu vasara). Geriau aisku prigyja tos sakeles su sumedejusiais kotais
×
×
  • Create New...