Jump to content

Diktatorius

Nariai
  • Pranešimai

    25
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Southampton, Uk

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

Diktatorius pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. Diktatorius

    Hidroponika

    Pasidaryti paciam imanoma. Teoriskai triusiu ismatos tiktu, bet jas perdibti per brangu neefektinga. Na ir bulves manau ne tas augalas kuri apsimoketu auginti hidroponiskai. neatsipirks net per 300 metu.
  2. Sveiki! Noriu pasigirti puikiu derliumi siemet. Nemazai augalu dave du derlius. Is obelu tik viena kol kas subrandino antro derliaus obuolius, silauoges dar brandina, braskes (neremintantines) pilnai prisirpo. Ir svarbiausia tai, kad antro derliaus vaisiu nepuola nei pauksciai, nei vappsvos, nei kiti kenkejai!
  3. Diktatorius

    Šilauogės

    Auga ir vienose pjuvenose, jei jas papildomai maitinsi skystomis trasomis. Mano kaip sodininko megejo (neprofesonalo) pastebejimai apie derejimo laika: Prisisodinome daug ivairiausiu veisliu, su skirtingu derejimo laiku, bet pastebejau kad instrukcijose nurodytas derejimo ir zydejimo laikas nevisuomet atitinka tikrove. Svyravimai dideli. PVZ veisles NorthLand uogos pas mane sode jau pradeda melynuoti, o tos pacios ankstyviausios veisles Earlyblue dar tik zalios. Velyva veisle Aurora, kuri dar tik turetu zydeti pagal aprasyma, jau pilna uogu. Taip pat tu paciu veisliu krumai nuo pasodinimo vietos skirtingai uzdera. Geriausiai uzdera tie kur uzuovejoje ir daugiausiai saules + kur greiciausiai susyla zeme (juodai mulciuota).
  4. Man "Royal Gala". Ne tik gerai laikosi, bet ir niekada nenusibosta. Jei reiketu atsisakyti visu kitu veisliu ir issirinkti tik viena, issirinkciau sia veisle.
  5. Diktatorius

    Šilauogės

    Silauoges puikiai auga ir hidroponic sistemoje, bet norimo efekto negausi, kaip kad su braskemis ar kitais vienmeciais augallais (cia info is hidroponistu). Gal spanguoles efektingiau butu auginti. Tiesiog reikia dar pasidometi pas augintojus.
  6. Diktatorius

    Soja.

    Savo reikmem- tai sojos pienas, taip pat pasaras zuvims o krumelius po derliaus nuemimo i komposta. Yra tokie aparatai mikseriai , kurie sumala seklas, prafiltruoja ir ten pat isverda sojos piena. Be priedu jis slykstukas, o pasaldinus ir imaisius sulciu l. skanus. Tiesa soja butina virti apie 40 min!!! Siemet siek tieg daugiau sodinsiu, nes soja bus pagrindine maisto dalis zuvims. Jeigu klimatas tam tinkamas, tai soja auginti labai lengva. Lietuvoje vasara per trumpa manau, Bet gal ta nauja veisle ir prinokins seklas Lt salygomis.
  7. Diktatorius

    Soja.

    Siek tiek info apie soja, nes savo reikmems minimaliai auginames. Manau ta veisle Anuska ne daug skiriasi nuo Elenos, tai tikimybe kad uzaugins mazas seklytes ir maistui ar aliejui spausti neefektyvu, . O del zaliosios mases turbut efektyviau geltonieji lubinai (jie kiek zinau Lietuvoje auga). Didesnis procentas baltymu seklose, daugiau zaliosios mases, daugiau azoto sukaupia, pigesne auginimo savikaina ir t.t.
  8. Kazkas is jusu berods neigiamai atsiliepe apie sojos pasarus zuvims. As vakar bendravau su vienu stambiausiu europoje sojos prekeiviu ir jis man aiskino kokie kiekiai kokiu pasaru keliauja zuvu augintojams. PVZ Norvegu ir kitu europieciu auginamos lasisos minta daugiausia sojos pagrindu pagamintus pasarus, o Amerikos kontinente baltuju lubinu seklu pagrindu pagamintu pasaru. Taip kad nematau problemos sojos ar lubinu pasaruose.
  9. Sveiki! Ar naudojate Lietuvoje medeliams toki ziemini skysti, kuris rudeni, ar ziemos pradzioje tepamas ar purskiamas ant kamienu, saku ir pumpuru? Tas skystis sunaikina daugelio parazitu, tokiu kaip voratinklines erkutes kiausinius ir atbaido tuos pacius vabzdzius. Ir dar yra tokie tepalai kurie uztepami ziedu ant kamienu pavasari tam kad sulaikyti nuo zemes lipancius kamienu aukstyn kenkejus.
  10. Diktatorius

    Šilauogės

    O PAS MUS DEJA PAUKSCIAI VISKA PUOLA. Visi vaiskrumiai, iskaitant silauoges po tinklu. Tie krumai, kuriuos neuzdengiau, taip ir liko tik su kotukais nuo uogu, po pauksciu atakos .
  11. Pritariu Remigijaus pasirinkimui. Investicijos turi atsipirkti, zinios sukauptos skaitant knygas, renkant info i-nete, veltui nedalinamos. Surinkti zinias taip pat darbas, kuris turi atsipirkti. As pats ka tik sukramciau kelias naujas knygas apie zuvu auginima ir daug info apie visa tai nesunkiai prisirinkau. Jeigu kam labai jau reikia informacijos, tai lengvai susirasite patys, skyre siek tiek laiko tam. Na ir nebutina viska kopijuoti is lenku. Pasaulis didelis ir lenkai tikrai nera pirmaujantys nei pramoneje, nei zemes ukyje. Pasidairykite placiau!
  12. Diktatorius

    Šilauogės

    Nepaklausiau del veisles, bet manau , kad "Aurora", nes jie dar prekiauja Auroru krumais. Man is 30 seklyciu isdygo tik 2. Tiesiog norejau paeksperimentuoti ir nusipirkau. O savo sodui geriausiai nezaisti ir is karto pirkti 3-4 metu krumelius.
  13. Diktatorius

    Šilauogės

    Pas mus yra dar silauogiu seklu pardavime. Bet daigumas 5% geriausiu atveju.
  14. Dar dadesiu, jog mes kaip ir dauguma, sodininkaujame ne tik del ekologisko vaisiaus, bet ir pats procesas yra didelis malonumas. Tik va daug galvos skausmo del kenkeju mano gyv. vietoje. Butu gerai man susirasti toki zinova kaip Biologa vietoje, sodininkaujanti musu klimate. Jau pradejau skaityti knygas apie "augalu apsauga nuo kenkeju be chemijos".
  15. Mes sodininkaujame ne del ekonominiu paskatu, bet kaip kad rasai norime valgyti svaresni produkta. Kaip sakyk formaldehidas per kiek laiko suskyla. As lengvindamas savo moli be meslo maisau ji su pjuvenomis. Dalis pjuvenu maisu buna is buvusiu klijuotos medienos atlieku. Kliju sudetyje yra formaldehido. Ar tai didele tragedija ir butina ju neimti, kaip kad dabar darau? Ar galiu nekreipti i tai demesio ir juos "prijungti"?
×
×
  • Create New...