Jump to content

Dzūkija200

Nariai
  • Pranešimai

    6
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    Dzūkija200 reacted to Valakinis in Avių realizacija   
    Tai ir krikščionis poterius kalbėti gali, o pagonis aukoti dievams. Yra augalininkystė, jeigu ant dūšios taip sunku.
  2. Patinka
    Dzūkija200 reacted to Valakinis in Avių realizacija   
    Na, pradedant ūkininkauti ir pasirenkant gyvulininkystę, tai kartu svarbu suvokti kas tai per darbas, juk gyvulys pats, gražiai paprašius, nepasipjaus, o norint šioje srityje uždirbti teks susitepti rankas.
  3. Patinka
    Dzūkija200 reacted to gerasukis in Avių realizacija   
  4. Patinka
    Dzūkija200 reacted to Mantas33 in aviu supirkimas maistui   
    Po eura kas pardavineja tai nezinau kas ten per biznis gautusi ir panasiai.bet aisku diletantu pilna kurie nevertina nei savo darbo nei nesupranta kas apsimoka kas ne.... 
  5. Patinka
    Dzūkija200 reacted to puma in Už kiek perkate žemę?   
    čia Jevgenijus save šunsnukiu pavadino,gal išsilavinimo žmogui trūksta,ar kuktūros tėvai nepamokė,o gal paprasčiausiai žmogui dėmesio trūksta Kad ir daug turi žemės ,bet nereikia kitų žeminti.Tai jaučiasi daugelyje tamstos komentarų
  6. Patinka
    Dzūkija200 reacted to dvidas in Už kiek perkate žemę?   
    Is principo ir as sutikciau po 500e uz nuoma moket bet turetu leist augint aguonas arba kanapes tikras
  7. Patinka
    Dzūkija200 reacted to TioTiTi in Tinklas avims ir impulsų generatorius jiems   
    Gera vakara, su šventėm visus...
    trumpa ataskaita: plotas 2.35 ha 19 romanovu (vien bernai),  kuoluiukus dariau is armaturos 12mm ilgis 1.5 m  ir dejau laikiklius 3vnt . sniuras:  viena laida per visa perimetra  SS 3x0.20 Cu 3x0.25/ 1000m 0.11 Ω 130kg(rokiškis) 44 eur x1.5, antra lytagroje pirkau 5 omu 400 m. ( 10 euru x4), ir dariau sujungimus nuo to kur varinis  i ta kur penkiu omu kas 200 metru, trecias kapronas. Pirkau dar plastikiniu kuolu turguje po 0.65 eur 140vnt . Armaturos kuolu kiekis 120 vnt ( kaina  su laikikliais gavosi ir pamaliavojima piku gruntu 1.15 eur. Ganytojas  82 eurai . prailgintuvas 40 m iki piemens 34 euerai (naudojamas ir kitiems ukio reikaliukams taspasts maitinimo taskas). izeminimas 1.5 m strypai x3, ir zaibosargis mazdaug 20 euru. Piemo bet kurioje vietoje, kala taip jei prisiliesi plika ranka, kad tenka atsisesti. Piemens nenurinkau. Planuose sniura pakeisti i viela. siai diena aviukai jau parduoti. Skerdenos vidurkis 14-16 kg, pardavimo kaina buvo 7 eur . isdalinta  ir suvakuumuota. Pamirsau paminet kad pirkau : vidurkis 31 eur viena galva. Isvada : iranga atsipirko, klientu ratas jau yra ir šeima valgo ......pavasari pirksiu 50 vnt. nes salia gavau dar 2.5 ha zemes. Pamirsau paminet kad del mano ne ukiskumo ir nezinojimo( per daug jiems laisves daviau plotuose) rugsejo pabaigoje nebuvo jiems ka esti, bet kaimynai pasiule savo ganyklas dar su zole tai problema buvo isspresta.
  8. Patinka
    Dzūkija200 reacted to Doncius in japoniski traktoriukai   
    ne taip lengvai ten bauduoja,nes irasyta didziausia mase tai yra kaip automobiliui bendroji mase,tai yra su vairuotoju,kroviniu ir tt.o faktines mases,tai yra pacio traktoriuko mases dokumentuose irasyta nera,taigi vien dokumentus paziureje bausti negali,o del E kategorijos vel yra niuansas toks,kad priekaboje vezamas traktoriukas jau yra ne transporto priemone,o vezamas krovinys,taigi skaiciuojasi priekabos ir tempiancio transporto bendra mase,ir jei dokumentuose ji nevirsija 3500 kg,tai uztenka b kategorijos,aisku principingas policininkas dar gali nusivaryt ant svarstykliu,bet tada baus ne uz kategorijos neturejima,o uz priekabos virssvori,o ten dar visokiu niuansu yra...
  9. Patinka
    Dzūkija200 reacted to Miguelis in INVENTORIUS: Ėdžios   
    Nuotraukos senos. Dabar jau metaliniai cinkuoti atitvarai visur. O konkrečiai dabar, sukrauta mediena galvijų tvarto statybai. turėtų per mėnesį susinaudoti, tada jau ir avys turės kur nuo blogo oro slėptis. Dabar glaudžiasi po krūmais ir medžiais.




  10. Patinka
    Dzūkija200 reacted to tommee in 2014-2020 parama smulkiesiems ūkiams   
    Galiu pasidalyti ankstesnes patirtimi. Buvau rašęs prieš kokį pusmetį gal, atlikau elementarų paprastą palyginimą dėl pradedančių Jaunų ūkininkų galimybės dalyvauti investicjose į materialų turtą (kuriame jaunieji negali gauti balų dėl per mažos patirties), dėl smulkių ūkių sunkios naštos ir pan. Skaičiavimai parodė, jog jaunieji niekaip balais neaplenks senų, stambių ūkių.
    Atsakymą gavau išministerijos, jog jie siūlė kitokį variantą, bet tam nepritarė ūkininkų sąjungos ir pan. Siunčiau ir ūkininkų sąjungoms, atsakymo jokio...
    Ir nenuostabu, nes Ūkininkų sąjungose sėdi stambūs ūkiai, konkurencijos jie nenori, nori pribaigt visus jaunus ir smulkius..
    Realiai reiktų kurti Jaunų ir smulkių ūkių sąjungą, nes dabartinės sąjungos dirba tik stmabių ūkių naudai.
  11. Patinka
    Dzūkija200 reacted to stirnas in 2014-2020 parama smulkiesiems ūkiams   
    parasysiu ir as nuo saves. Kuo daugiau rasanciu tuo geriau. Nes daugelis galvoja, kad kiti parasys uz mane, o pasirodo visi taip galvoja, ir nei vieno laisko ministerija su pasiulymais negauna, ir nenutuokia kad yra poreikis tam...
  12. Patinka
    Dzūkija200 reacted to tommee in 2014-2020 parama smulkiesiems ūkiams   
    Rašykit laišką ministrei, viceministrams ir kitiems.. išreikškit savo numonę.. tikslas 2014-2020 yra remti smulkius ūkius, o daroma priešingai, parašykit tai, gali ir atsižvelgti.. pernai rašiau, nors ir neteikiau niekir, tiesiog nervina nelygybė... tai gavau ataskymą, jog svarstys padiidnimą smulkiems (ir pernai padidino nuo 2 mln iki 4 mln).
    Šiemet paraiška pateikta ir rašysiu vėl..
    kuo daugiau bus rašančių, tuo tikimybė didesnė, jog kažkas įvyks į gerą pusę
    kontaktai:
    http://zum.lrv.lt/contacts
     
  13. Patinka
    Dzūkija200 reacted to Vanagas in 2014-2020 parama smulkiesiems ūkiams   
    na dėkui už informaciją, bet įtariu, kad skirtingi NMA skyriai skirtingai komentuoja. nebent visos 2015  taisyklės sugriežtėjo nuo 2007-2014 paramos, ttai 2016 taisyklės išvis patapo griežčiausio lygio. bet tada tokiu atveju nesąmonė yra. nes leiskim tiekėjas sutinka su sąlyga, kad jūs atsiskaitot po 1 kalendorinius metus. tokiu atveju nereikia nei cento papildomų lėšų, kadangi visi pinigai būna jau grįžę. 
    stambesni ūkiai sako, kad smulkaus paramos neverta imt , o jei tikram smulkiam ūkiui kišenėj reik turėti 6k eurų, tai čia nežmoniška, ir beprotybė. tokiu atveju tik piniguočiai labiau piniguojas.
  14. Patinka
    Dzūkija200 reacted to Gita in 2014-2020 parama smulkiesiems ūkiams   
    NEAPSIMOKA, nes. vistiek penkis metus teks dirbti...
  15. Patinka
    Dzūkija200 reacted to Lambyland in 2014-2020 parama smulkiesiems ūkiams   
    Visgi manau,kad jei nesugebi užsipildyti elementarios lentelės-paraiškos,ir,ar,pasinaudoti visiems prieinamoms vic.lt sistemomoje sukūrtų  skaičiuoklių,tada neverta dalyvauti jokiose programose,nes vis vien kažkur užlūši ir gausi paramą gražinti,suprantu,kad reikia aukštąjį pabaigt,norint paskaičiuoti finansinius srautus,rašant projektą 400.000,bet čia...Jei kas neaišku pakeli ragelį,surenki 852526999,ir sakai labadiena...
  16. Patinka
    Dzūkija200 reacted to Vanagas in 2014-2020 parama smulkiesiems ūkiams   
    negalvojai apie nissan navara nusiprikt, nes patogu irgi po laukus važinėt , aptvarus vežiot ir šiaip ūkyje pikapas naudingas daiktas. 
    atrenkant projektui tinkamus finansuot daiktus 90 procentų , kad nepraleistų tavo tokio pirkinio, bet verta mėgint, jei pats pasirašysi projektą, jei ne tai tikriausiai nuskursi 1000eurų, už kuriuos devėtą keturatį nuspirktum ir lakstyt galėtum. šiaip nesuprantu , kam reikalingas keturatis, jei turi traktorių. o jei neturi traktoriaus, negaliu patikėt, kad smulkiam ūkiui reikalingiausias daiktas yra keturratis
    Nors žmonės modernizavime girdėjau, kad perka keturačius, užsienyje gyvulininkystės fermose vietoj traktoriaus naudoja.
  17. Patinka
    Dzūkija200 reacted to Vanagas in 2014-2020 parama smulkiesiems ūkiams   
    ne, šita parama tik atostogas į Kanarų salas dengia
  18. Patinka
    Dzūkija200 reacted to Dzūkija in 2014-2020 parama smulkiesiems ūkiams   
    Myliu optimistus     
  19. Patinka
    Dzūkija200 reacted to Miguelis in INVENTORIUS: Ėdžios   
    Logikos nelabai matau. Ar neturėtų būti atvirkščiai...? Kuo daugiau gyvulių, tuo mažiau rankų darbo.. O statant tvarte rulius, ar šiaip važinėjant su technika, avis reikia lauk į diendaržį išvaryti, arba viename tvarto gale užtverti tvorom, kad po ratais ir kojom nesipainiotų dirbant. Jau 3 metai tvarte statau rulius ir dar niekas nenukentėjo, nes avys laikosi darbų saugos. šalmų nenešioja, bet stebi viską iš saugaus atstumo.
  20. Patinka
    Dzūkija200 reacted to Biesas in Aviu kirpimas ir kirpimo kaina.   
    na nežinau kaip pačiam su plačiuoju pasauliu. Bet turiu gyvą pavyzdį. Norvegijoje jau antrą kartą atvažiuoja du vaikinukai iš Škotijos kirpti avių. Susidaro grafiką ir apvažiuoja visus per porą savaičių. Kirpimo tempas - 353 avys per 5,5 valandos. Kaina  300 NOK tai panašiai su daro 12 Lt. Veiklos geografija - UK. Australija, Naujoji Zelandija ir Norvegija. Klientus jie susirenka kirpimo čempionatuose. Parašiau tam, kad jums būtų lengviau plačiąjame pasaulyje.
  21. Patinka
    Dzūkija200 reacted to Biesas in Pasaulio įvykiai   
    Sveiki,
    na kad kariniai konfliktai kyla dėl siekiamos naudos, tai aišku kiekvienam.
    Kadangi tuojau bus "metinės" kaip tema forume gvildenama. Laikas pažvelgti atgal ir paanalizuoti kiek mūsų įžvalgos buvo - yra teisingos.
    Viską peržvelgęs galiu teigti, kad esame neprastesni nei geopolitikos bei politinių įžvalgų analitikai. Kaip dabar madinga sakyti - su tuo ir sveikinu bei linkiu sėkmės.
    Kažkuris klausė manęs, kaip ten Ukrainoje žmonės kvėpuoja ?
    Tad žinios yra labai šviežios. Mano akimis Kremlius pasiekė savo tikslą. Šalis yra suskaldyta moralškai. Nei vakarinės nei rytinės UKR dalies žmonės netiki niekuo. Nei Maidanu nei Antimaidanu. Bene kiekvienoje giminėje yra žuvęs ar kitaip nukentėjęs nuo karinių įvykių. Ekonomika sugriauta ir praskolinta ES. Prezidentas (su nematoma bambagysle iš rusijos ) ir Vyriausybė - neveiksni. Kariuomenė ( bent jau mano akimis ) demoralizuota ( na čia tipiška žinant ukrainiečių charakterį ) daug kas iš karinių struktūrų siekia asmeninių interesų. Tad paprastam žmogui kieka tikėti tik savimi. O tai labai blogai. Ukrainiečiai dabar tarp dangaus ir žemės. netiki nei slavais nei europiečiais. Per daug ilgas karas. Ir tikėtina, kad tai samoningai sukonstruota iš pačios UKR pusės.
    O vat dėl Putino norų ir tikslų. man kažkodėl neatrodo, kaip yra skelbiama, kad jis elgiasi desperatiškai ir neprognozuojamai. Nemanau, kad taip yra. Jis labai gerai žino ko nori ir gerai jaučia ES pulsą. Tik vat kaip teigiama, kad jis nori visos UKR manau tai yra netiesa. Kam jam UKR savo šalies sudėtyje, kai ji ir taip visada buvo ir bus Rusijos įtakos zonoje, kitaip tariant satelitinė šalis bei ekonomika. Ne čia yra esmė. Per UKR jis siekia Europai parodyti pačią Europą. Su jos veidais ir šešėliais. Juk pasinaudoti NATO šalimi jis negalėjo.Tik ką jis tuo nori pasakyti, dar nesiimu spėti. Bet kuriuo atveju UKR yra tik startinis etapas. Ir tikslas gal net ir ne visai karinio pobūdžio. Sakyčiau naujo pasaulinio pramoninio ekonominio žemėlapio perbraižymas. Apie tai kitą kartą ir plačiau.
    Ir dar viena mintis, kuri manęs neapleidžia labai senai. Bet gal tegu tai lieka užuominoje. Peranlizuokit dviejų metų senumo politinius įvykius kuriuose dalyvavo Lietuva. Tų įvykių lokalizacija apima RUS-LT-ES-UKR. Man kažkodėl atrodo, kad tai yra "balto plauko" istorija. Arba kaip prancūzai sako "Cherchez la femme" {šerše la fam}.........
  22. Patinka
    Dzūkija200 reacted to Biesas in Del ukininkavimo   
    Jaunas žmogau. ( temos autoriau ) aš leisiu sau, vietoje Jevgenijaus, pateikti argumentą kodėl jūsų tema - niekinė.
    Kad lengviau ir aiškiau būtų, siūlau dabar pat savęs, ar kažko arčiausiai esančio, paklausti: Kodėl gimei, kodėl valgai maistą ir geri vandenį, kodėl myli ir kodėl aukojiesi dėl to kas tau brangiausia ir kiek tau visą tai kainuoja?
    Kai tai padarysi kartu gausi ir atsakymą, kodėl niekas tau nieko šiuo klausimu nepataria.
    p.s. ir dar viena smulkmena - ne tuo tembru diskusiją vykdote. Čia kitokie žmonės, juos jausti reikia. O kai turėsite savyje galių pajusti žemdirbio dvasią, daugiau tokių temų nekursite
×
×
  • Create New...