Jump to content

artanas

Nariai
  • Pranešimai

    2
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    artanas reacted to Duncia in Derliaus nuėmimo dienoraštis   
    Nusikulem ir mes edvina, byrejo netoli 3 t. Tikriausiai su ph toj dirvoj prasti reikalai, nes labai jau pleikemis užaugę. Vienur tankus grazus kitur reti ir nedaauge. Dar miežius vasarinius 5 ha nusikulem, yra dar zalionku, bet drenaza būtina tvarkyti tai pirma ir ėmėm. Iš 5,5 ha tai netoli 2 ha neveikia gerai drenažas tai ir derlius nekoks. Ir seip po mustango, kiečiai, usnys islindo, keletas ramunių. Dar galimas variantas sėkla ūkinė prasto daigumo, tai sejom po 300 kg. Bet visvien praretejo, o kur praretejo ir piktžolės uzkale. Bus pamoka su tokia sėkla neberizikuoti.
  2. Patinka
    artanas reacted to JCB in žiemkenčių buklė   
    Tokiais orais, tos tonos sekmingai gula prie zemes, vakar kvietrugius ziurejausi, tai savaite dar kaip minimum, o taip ankstesniais metais liepos 25-29 jau vaziuodavom.
  3. Patinka
    artanas reacted to ekologas in VOLVO 830   
    as su savo kuliau ir zoletus labai ir svarius ir usnynus is pradziu pats nusigandau ,bet kulia svariai,kai pamate zmones kokie dvarus grudai ,tai ir dabar atsikratyti negaliu bet baigiu atsikratyti pabaigiau javapjute ejo gerai,pasidares buvau tris atsargines dalges tai atsarginiu ir nereikejo
  4. Patinka
    artanas reacted to lauztuvas in Volvo 800 ... 1130   
    Regulioujas, ten berot prie to sankabos viso bugno ar kaip ten ji pavadint. Man teko saviskio reguliout pernai- kazkas buvo uzsistoveja, nejo begio ijunkt net.  Tik daba mintinai nepamenu kas ir kaip. Paieskok, rasi tikrai.
  5. Patinka
    artanas reacted to ekologas in Volvo 800 ... 1130   
    gal kas zinot kiek telpa i volvo 800 bunkeri ,kiek kg,niekur nerandu,dirzas iskrovimo buksavo tai kol ispyliau uzsiknysiau o kai pakeiciau dirza ,tai atrodo labai greit issikrauna 
  6. Patinka
    artanas reacted to lauztuvas in Volvo 800 ... 1130   
    Gal kas keitet cilindru mandzetus (cilidrai kilnojantys kedery)?Kur  ju rasti butu gali?
    Pas mane jau stipriai leidzia.Pernai viena stumuolio mandzeta buvo isverte, ieskojau nauju bet Marijampolej neradau. Tai sukisau atgal ir uzbaigiau sezona.
  7. Patinka
    artanas reacted to ramas 1 in žiemkenčių buklė   
    draugas jau prisitombavo ,ziemet zirniai nuskure ir labai reti ,sekla gera nes pirkom sykiu ,sejom irgi panasiai iki balandzio 25 ,kad butu vienas laukas ,o dabar visi .labai gerai matosi nes mano ir jo laukas greta..
  8. Patinka
    artanas reacted to ekologas in Volvo 800 ... 1130   
    skambinau i  agrateka,neturi ir neturejo jokiu detaliu volvoms ,nebent kas atsitiktinai tiks,tad nereikia,o del transporteriogumu ,tai galima deti ir dirzo ,prisukant varsteliais,jai turi giminiu lenkijoj,ten dar   kai ko yra,bet nedaug,lietuvoje tik auksiniai  lauzynai ir pacio burimas
  9. Patinka
    artanas reacted to manttys in Grūdų kainos?   
    Ne tau taikiau, Martynui. Kaip suprantu jis galvoja kad fūrą lauks lauke kol prikuls priekabą.
    Kaina uoste didesnė daugiausia dėl logistikosi ir sandėliavimo kainos, drėgmė ar šiukšlingumas nelabai ją įtakoja, nes tu susimokėsi už tai. Įdomu, ar įkainiai uoste skirsis nuo elevatorių
  10. Patinka
    artanas reacted to dvidas in Kombaino pasirinkimas   
    nesugalvojau kur kitur parasyt biski ne i tema ,bet gal kas galit rekomenduot vaizdo kameras komainui ieskau dvieju kameru kad vaizda roditu vienam monitoriui is karto viena desiu prie variklio ,kita kederiui uzsikabint
  11. Patinka
    artanas reacted to ekologas in Už kiek perkate žemę?   
    ryt varysiu i zemes ukio skyriu issiregistruot is ukiniku ,nes nieko negavau ir negaunu,o jai deklaruosiu ,zymeto dizelino ir taip gausi ,nors ir brangesnio
  12. Patinka
    artanas reacted to chefas in Miežių auginimas   
    Mieziams propino, duota nemazai  azoto, nors ir gana mazi (gal apie 40 cm),nupurskiau 0,4 ltr/ha optimusu ir jei ne prasnausiu , pries pat akuotu pasirodyma ,zadu purksti cerone.
  13. Patinka
    artanas reacted to paulius radvila in Koki purkstuva pirkti?   
    Nes prikabinamas 65 pilnas savaeigis 200 000. Savaeigio seno pliusas rapsui prikabinamo kokybe ir kaina kvieciui, kasui laistyt ir pan. Ant dideliu geru lauku. Savaeigiai mano greitai nepavaziuoja del kratymo. O maziem ar stulpuotiem laukam labai gerai seni savaeigiai ir paskutiniems purskimams rapsui ir kvieciui tik savaeigiai. Pavasari kai tik viena diena per savaite buna gero oro ir reikia daug purksti nera skirtumo prikabinamas ar savaeigis
  14. Patinka
    artanas reacted to Mantas2342 in Skiltis chemijai   
    kai krūmijimuisi naudoji , vis tiek jis veikia ir kaip trumpinimas , nes taip pat stabdo pagrindinį stiebą ir neleidžia pirmam bambliui taip greit ištįst.
  15. Patinka
    artanas reacted to ssenelis in Baltoji garstyčia   
    2015 buvo sėta į v. kviečius , įsėlio į miežius atsisakėme . nes tikrai būna sunki pjūtis. Sėjant į žieminius geriausia ant pašalusios žemės, dobilai ankstyvos sėjos nebijo .
  16. Patinka
    artanas reacted to manttys in Pavasario darbai   
    Per valandą apie ha suari, traktoriaus nuoma valandai 15 eur,  operatorius 5 eur, plūgas 5 eur,  kuras dar koks 10 eur, tai savikaina gaunas apie 35 eur.
  17. Patinka
    artanas reacted to Eleikoo in Miežių auginimas   
    as taip pat pasidalinsiu 3 metu suvestine, bet as viska atiduodu pries seja
    2014m vidurkis 5,8, 16tuko 330, karbamid 100 +a sulf 100, 2015m vidurkis 6t. 4-16-34 300, karbamid 100 +a sulf 100 ir krumijantis salietros 130. 2016m vidurkis 6,3, 16tukas 550kg(50 proc sudare durpynai)
  18. Patinka
    artanas reacted to RomasZ in Pudymai   
    Dar norėčiau paklausti dėl pūdymų užsėjimo  iki kiekvienų metų lapkričio 1 dienos,nes kyla neaiškumų - 2016 metų kovo mėnesio žemės ūkio ministerijos atsakymuose dėl pasėlių deklaravimo punkte1.43 parašyta ,kad galima pūdymą  deklaruoti kelis metus iš eilės toje pačioje vietoje. Tai užsėti būtina,ar dar galima ir kitus metus deklaruoti ,kaip pūdymą ?
  19. Patinka
    artanas reacted to kastuvas in Pudymai   
    savininkas pavasari deklaravo pudyma+ zalinimui. Ten jis ji pora kartu pratrauke lekstem. dabar man atidave savo zemes. ar dabar as galiu ji purksti ir seti vasarines kulturas? kad galiu tai zinau, bet ar nebus kokiu sankciju savininkui?
  20. Patinka
    artanas reacted to buster540 in Miežių auginimas   
    Pas mus kaime čia visi stresavo labai kai sėti pradėjau pirmas
  21. Patinka
    artanas reacted to kestasxxxl in MTZ stabdziu reguliavimas   
    JO, sukti reikia šalia esantį varžtą, tik nepersistenk, kad visai neužtemptum. Reikia pasukti ir žiūrėti kiek yra stabdžių pedalo laisvumo, po to tiek pat pritempti kitą pusę. Literatūroje rašoma, kad pilna stabdžių pedalo eiga turi būti 80-100 mm.
  22. Patinka
    artanas reacted to Augunstas in Vairo kolonele   
    Tai va tas klibejimas -klibejimui nelygus. jei 2cm  tai jis neatidaro o atidaro ir vel uzdaro del ko galejo buti sunkus vairas ..  siaip ten reiktu ta gala 29-30 nr nusiardyt paziuret gal jau isvis i sonus kleba -keisti kitu ..
  23. Patinka
    artanas reacted to MTZ UK in Kaip tręšti žieminius kviečius   
    Pasiskaityk atidžiau,čia bendro svorio rašyta buvo o ne veiklia medžiaga.Salietros gautų palei veklią medžiagą pirmam kažkur apie 93 v/m o antram apie 78 v/m.
×
×
  • Create New...