Jump to content

woldas

Nariai
  • Pranešimai

    215
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    woldas got a reaction from Mikus in Plūgai OVERUM   
    na jeigu visi korpusai vienodai stovi tvarkingai, tai turi ir vienodai versti, nebent verstuve maziau versta paskutine kitokia kokia. siemet nupirkau ir overuma gumine apsauga paprasta, tai kol nusisveite rudys ir prastai ejo, kuo greiciau tuo geriau vercia, tik kad belaruskis nepatempia greit
  2. Patinka
    woldas reacted to waldasxl in Konstruojam, remontuojam, gaminam, tobulinam   
    pasigirsiu ir aš savo kūriniu. 3m strėlės ilgis ,pilnai pakėlus į viršų siekia 5,60m,kelia 1000kg. pilnai ištraukta.paimtu gal ir daugiau bet kelia traktoro nosį, nesaugu.
     

  3. Patinka
    woldas reacted to ukdavidas in Sandelys technikai, grudams   
    mano angariukas16x36


  4. Patinka
    woldas reacted to kestoxs in Ruloniniai presai   
    "už dyką gavę" šiais laikais už dyką į snukį tik galima gauti.
  5. Patinka
    woldas reacted to manttys in Šienainio gamybos rulonuose reikalavimai   
    teisybe sakot, prisiminiua kaip tik filmuka savo, kur tevuks veza rulonus, nes pradejo kaisti nejuokais
     

  6. Patinka
    woldas reacted to Zim511 in Šienainio gamybos rulonuose reikalavimai   
    Kluone gali ir papeleti.. šiena visada paliekam kokiai savaitei laukuose, nes prasivedina ir viskas būna ok.
  7. Patinka
    woldas reacted to kestoxs in Ruloniniai presai   
    Welger gėris
  8. Patinka
    woldas reacted to manttys in Pieno kainos   
    Lengva pačiam kalbėti, kai turi techniką, pinigų pievų atnaujinimui. Jeigu žmogus ir taip galą su galu duria, iš ko jam tą lauką išarti, sudirbti, iš kur brangią žolę įsėti. O stagarai, nes oro sąlygos tiesiog neleido žolei priželti. Kur senos pievos, dar niekas ir nešienavo normaliai, nes nebuvo ko.
     
    Aš asmeniškai kai pasivažinėju po laukus ruliuodamas, tai krizės nesimato. Pilni laukai naujų Mchale'u, džondyrų, naujų grėblių. Nu gal čia Šilalės rajonas toks turtingas, bet technikos tai yra tikrai daugiau, nei jos reikia. Kai nusiperki presą už 70 stukiu ir dirbi savaite per metus darbą, kuris išties nėra labai brangus, tai investicijos naudą apčiuopti sunkoka.
     
    Beje, mažiukų pasitraukimą sėkmingai išnaudoja stabėjantys didieji, tai nežinau kokia čia nauda iš to pasitraukimo. 100 žmonių gaunantys po 100 eurų yra tikrai geriau, nei 1 žmogus gaunantis 10000, o likę 99 darantys nežinia ką ir gyvenantys iš nežinia ko.
  9. Patinka
    woldas reacted to JCB in Mėsinė galvininkystė   
    Dauguma pienininkų laiko mišrūnes ir melžia?  apsidairau, nematau nei vieno tokio, nebent tai ūkis 1-5 galvos.
  10. Patinka
    woldas reacted to buster540 in Pavasario darbai   
    Mano seja ligoninej akuserijos skyriuj, sianakt sunus gime tai sesiu su didziausia palaima siemet
  11. Patinka
    woldas reacted to Koledzas in GEDIMAI   
    dalys 918euru, remontas ~800euru
  12. Patinka
    woldas reacted to jezusLT in Pieno kainos   
    Eilinis perekupinis "kooperatyvas" nieko naujo, tiesiog bent kur pas mus yra tokių, tai jiem nevisada paeina išvežt tiem patiem lenkam, tai ir kursuoja tai rokiškiui, tai medeikiam, tai marijampolei, lenkam. Kainų mažėjimo esmė vistiek netame. Netikiu kad tie kooperatyvėliai muštų kainas jei jiem nemažintų supirkėjai, uždaras ratas, kol nepaims kas perdirbėjų už kiau*ų. Tol nieko čia gero, ar bent pakenčiamo, nebus.
  13. Patinka
    woldas reacted to Juodas in Pieno kainos   
    O kam naikinti jei 60proc pieno superka po 0,12-0,11e/l, o likusi 40proc pieno 0.22-0.15e/l ? Cia siaip klausimas kilo Be to abejoju ar naikinsis turintys 10-5karves, nes kai paziuriu kaime tai tokie dazniausiai dirba  papildomai, turi dauguma savo technika(belarusa sena, sienapjove, grebli) Turi savo zemes apie 10ha ar daugiau ir gauna ismokas uz ja  Naikinsis tie kurie sau gali leisti pereiti y augalininkyste, o va tokie smulkus niekada karviu neparduos, nebent sveikata nebeleistu uki sukinetis
  14. Patinka
    woldas reacted to Zim511 in Pieno kainos   
    Tai taip, padarykim bent tiek, negi gaila kibiro salerkos, ir gero pusdienio laiko, ūkis neprapuls per diena be šeimininkų
  15. Patinka
    woldas reacted to karaliunas in Pieno kainos   
    ne nu konkreti "bananu respublika" cia,tai ka gavot toliau tada vest tas karves prie seimo paleist nafik ir spakaina bent per zinias parodys kad cia mum rimta sikna jau nes kiek suprantu tai matyt seime ten veltedziai tie net nezino gal ar kaip cia yra,girdet tik kad pabegeliais va domisi nauja saka matyt cia toj vietoj karviu galesim laikyt negrus..
  16. Patinka
    woldas got a reaction from belarus8822 in Apie Belarus 1025.5 AC   
    dauguma daro klaida lygindami ne to pacio lygio traktorius, sena mtz 59 kw lyginat su vakarieciu su amortizacijom, o paimkit ta nauja dabar mtz koki ir silpniausia vakarieti , tai isbandytas paties reikalas, mano mtz 820 2004 metu balkiniu tiltu daug minkstesnis negu holandas td5 105 be amortizaciju, tik patogumas tame kad reversas yra, ir rankenikiu valdymas po ranka, o kratus tai ne tas zodis, ir visada galvojau kad tai stebuklas tokiu dirbt, bet deja ne viskas auksas kas auksu ziba
  17. Patinka
    woldas reacted to Biesas in Apie Belarus 1025.5 AC   
    žinai Viliau, Donce 333 ir kiti žvėriškai agresyvūs šiam klausimui, suplėšykim maikutes iki skutų. Bet pirmiau noriu šiek tiek apie tarpusavio kultūrą. man nelabai jauku buvo skatyti pastaruosius kelis komentarus apie "mąstymą neteisingu galu", "apie napakeičiamą kolhozniką". Manau, kad būtų labai gražu, jei šių minčių autoriai - vyrai, atsiprašytų už pareikštas mintis. nei vienas mes neturime teisės mokinti bei primetinėti savo nuomonės kitiems žmonės, net jei tai yra šeimos nariai. Jei turite didelį norą kalbėti apie kito amens pasirinkimą ir jį viešai menkinti, prisiminkite save ir kitus kolegas dirbant ir uždirbant sūrų nuo prakaito eurą. Gerbkime vieni kitus, padėkime patarimais, palaikykime vieni kitus, mes čia nesame priešai.
    O kabėdami apie MTZ, ir jį menkindami pamirštame esmę. Brutualiai išsireikšiu - mūsų visų darbo esmė yra įkalti vinį į lentą. Ir dažnai mes per daug skiriame dėmesio pačiam plaktukui, ( MTZ ar vakariečiui šiuo atveju ) ginčijamės ar protingiau kalti su Chabaravsko plieno gamyklos įnagiu ar su Bachio firmos plaktuku, kuris turi amprtizuojančią rankeną bei magnetinį laikiklį viniui. Bet kalti reikia tiek su pirmu tiek su antru. Esmė proceso gražiai ir nesulankstytai įkaltas vinis. Tad jei jau kalbame kalbėkime visumos aspektu: kokia lenta, koks vinis, koks plaktukas? O kalbant ūkininko kalba, aš manau, kad protingesnis ir mažiau klahoznikas yra tas, kuris ataskaitinių finansinių metų gale sąskaitoje, ar turto balanse turi daugiau kapitalo. Ir jei jan tas kapitalo pokytis atsirado dėl žemesnių veiklos sąnaudų, tai gal jis nelabai jau visiškas kalhoznikas? Gal jis tikras ūkininkas? Jei jisai sugeba paskirstyti technikos poreikį suderinęs su optimaliomis veiklos sąnaudomis t.y. MTZ dirba darbus pagal save o Vakarietis pagal save, tai jis jau ir gabus verslininkas. Ir jei protingai perfrazuosim lietuvių posakį naujai - Pagal John Deerą ir padargai. Galime gauti ūkyje ir gerų rezultatų.
    p.s. Asmeniškai Viliau tau pačiam klausimas, gali viešai ir neatsakyti. Tavo naujam JD uždirbo pradinį įnašą Fendt'as ar ES parama? Ir jei paramos kaip po tokios nebūtų, ar labai jau tas JD būtų reikalingas toks kokį perki dabar? Bent jau bankai ačiū tau pasakė? čia platesniam pamąstymui, tu juk mėgsti mąstyti. Beje man pačiam yra daug maloniau lenkti nugarą su MTZ ir sau nei su "Modernu" bankui.
  18. Patinka
    woldas got a reaction from agriman in New Holland traktoriai   
    na salia kaimynas pirko rudeniop, tai labai kratus, su belarusu nera ka lygint, mtz kaip mersas pagal ji. siaip patogus gal visai, mazas toks manevringas, galingas pagal savo svori. naujam iskart isveze uz savaites net nedirbus garantinis galinis ratas klibejo, paskui darbinis neveike iskart naujam, skysciai kaikur bego tvarke garantinis. ir cia viskas nedirbus dar tik pasivazinejus 1 moto valanda
  19. Patinka
    woldas reacted to arciu555 in Ruloniniai presai   
    Apie lenku presus ne is vieno esu girdejes,kad menkokai padaryti,skardos,remai menki.Jei nori kokia zvaigzde ar ka kita nuimti reikia daryti preciziskai,irankiu prisipirkus,jei kugiu uzvarysi viskas linksta ir is to isvada,kad kazkokios perkrovos gali neatlaikyti.Ir dar reiketu ziureti i likutine verte manau perkant naudota Welgeri,Class,MF ar DF, norint parduoti gauni panasiai ka mokejai ziurint aisku kiek islaikei) ir greitai parduodi,o lenkiska gali ,,apsizenyti,.
  20. Patinka
    woldas reacted to arciu555 in Ka pasirinkti, - MTZ-82 ar T-150 + MTZ-50???   
    Jei jau pakrypo tema apie kas  geriau MTZ ar vakarietis,tai lygindami traktorius detaliu kainas lyginkit panasaus galingumo,komforto(mechanine pavaru deze)  ir traktoriu klase,Pvz MTZ ir internacionala,zetora apie 80-100 Ag ir 1980m,-1990 m,ir lyginkit detales ir kiek detales laiko idetos,o dabar MTZ   ir kokiu 1999m,New Hollanda ar John Deera apynauji ir daug galingesni su ciut ne automatais.Arba atidrozta importini ir sutvarkyta MTZ ir kas greiciau sugrius? Cia parasiau,siaip pamastymui.
  21. Patinka
    woldas got a reaction from mangud in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    ferma pasistatai ir ka joje veiki, jei karviu ir turesi, tai kuom jom pasaro pasidarysi jei traktoriaus neturesi, cia nesamone visom sritim yra, uz ta parama kazka viena nusiperki, jei traktoriu tai prie jo kabint nebus ka, jei koki presa, tai vilkt su kuo nebus. nuo nulio kaip sake gales jaunimas tapt ukininkais neimanoma niekaip
  22. Patinka
    woldas reacted to abcgh in Pieno kainos   
    minde ar tu tikrai debilas ar tik juo apsimeti,prie ko ta maxima,ka plesikai prekybininkai uzsideda tai jau čia kita tema,aš turiu omenyje visam pasulyje rinkose kritusias kainas....bendrai su debilu nebematau prasmes gincytis,nes matau koks tu mokslus baiges ekonomistas,esi paprasciausias kaimo lochas.
  23. Patinka
    woldas reacted to abcgh in Pieno kainos   
    MINDE sakai lenkams 2013 pieno reikejo,o dabar nereikia tai pats prieini prie to,kad turim pieno pertekliu,puikiai prisimenu laikus kai pieno budavo trukumas ir perdirbejai vazinedavosi per ukininkus siekdami juos persiviliodami pas save siulydami aukštesne kaina negu konkurentai,kiek pas mane kartu buvo atvaziave,kodel dabar to nebera,nesuprantu ar tu toks glušas nors dediesi achujenu zinovu,kad nesupranti,kad pasaulis yra pieno pertekliuje,pasiskaityk pieno rinka pasaulyje ir suprasi,o dabar vapalioji kazkokias nesamones kaip pirmokas,neatrodo,kad butum baiges aukštaji moksla.
  24. Patinka
    woldas reacted to abcgh in Pieno kainos   
    minde su adblue,kas jums paprieštarauja ta koneveikiat,vadinat pienininku agentu,kas dejuoja tam pritariat,aš asmeniškai dideles bedos nematau,tai ka turiu daryt dejuot kartu su jumis,tada busiu geras.
  25. Patinka
    woldas reacted to Juodas in Pieno kainos   
    Gal kvailai mastau, bet manau nereiketu y pieno savikaina skaiciuoti investavimo y technika, savikaina turetu sudaryti, pasarai,seklinimai, islaidos vet.gydytojui, darbininku algos.
×
×
  • Create New...