Jump to content

Aurelijus Klm

Nariai
  • Pranešimai

    84
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    Aurelijus Klm got a reaction from Gunia in Trašų kainos   
    salėtra į kitu metus:
    SC USA 382+pvm, AC LT 420+pvm, AK LT/BELGAI 385+PVM
    Agrochema vadyba kalba, kad kaina po naujų drastiškai kris 
     
  2. Patinka
    Aurelijus Klm got a reaction from rapolux in Trašų kainos   
    salėtra į kitu metus:
    SC USA 382+pvm, AC LT 420+pvm, AK LT/BELGAI 385+PVM
    Agrochema vadyba kalba, kad kaina po naujų drastiškai kris 
     
  3. Patinka
    Aurelijus Klm got a reaction from Ukius_bulvinskis in Trašų kainos   
    salėtra į kitu metus:
    SC USA 382+pvm, AC LT 420+pvm, AK LT/BELGAI 385+PVM
    Agrochema vadyba kalba, kad kaina po naujų drastiškai kris 
     
  4. Patinka
    Aurelijus Klm got a reaction from MV ūkis in zalioji trasa.   
    vakar pasėjau aviža+vikis+peliuška+žirnis+grikis stebuklų nebus bet geriau negu ražėna tusčia, pavasarį sėsis v.kvičiai 
  5. Patinka
    Aurelijus Klm got a reaction from Sarunce1 in zalioji trasa.   
    vakar pasėjau aviža+vikis+peliuška+žirnis+grikis stebuklų nebus bet geriau negu ražėna tusčia, pavasarį sėsis v.kvičiai 
  6. Patinka
    Aurelijus Klm reacted to agronoms in Sėklos - Perku / Parduodu   
    Patarimas,jeigu dar kur rašysi panašų skelbimą.Išmesk iš jo žodį SĖKLAI,nes nemanau kad pats tą gali daryti.(pardavinėti sėklinę medžiagą).Tą gali daryti tik palaimintieji,kurių didžioji dauguma pardavinėja totalų šūdą.
  7. Patinka
    Aurelijus Klm reacted to Inžinierius in SEJAMOSIOS ?   
    Ant priekio pridėjau Kverneland DL sėjalką ir pilu trašas.
    received_614487787102275.mp4
  8. Patinka
    Aurelijus Klm reacted to viktorass in PLŪGAI   
    Pasižiūrek MARGUČIU puslapyje Akpil  plūgų modelius,  ten yra ivairių kombinaciju ir su 120x120x8 ir su 160x160 ir 10mm storio rėmais ir kainos surašytos, kaina ten jau su pvm nurodyta.
  9. Patinka
    Aurelijus Klm reacted to daivarass- in Įranga mėsiniams galvijams   
    taigi pasigirsiu ka veikeme laisvalaikiu   buvo daug galvota su gyrdymu iki tol buvo paprastos vonios ir i jas reikdavo prileidineti vendens. taigi nusprendziau pasigamint sildoma girdykla. paimta paprastas 20l kanistras ideta plude ir isvedziuota sildomas kabelis. savadarbe serykla pagaminta namu salygom.
    anksciau buvo taip http://zemesukis.com/topic/7069-m%C4%97sini%C5%B3-galvij%C5%B3-tvartai/page-4













  10. Patinka
    Aurelijus Klm reacted to remis30 in Dobilo važioklės perdarymas   
    padariau nuotrauka perdarytos dobilo vaziukles
  11. Patinka
    Aurelijus Klm reacted to Biesas in Kokio traktoriaus nepirkti. Arba buvau,apžiūrėjau ir kitiems papasakojau   
    Geriausias ir prieinamiausias būdas sužinoti valandas ir bent dalį techninės istorijos, tai susisiekti su tos šalies konkrečios markės atstovu ir pateikti užklausimą pagal serijos numerį. Atsakymą tikrai gausite.
    Dėl pardavėjų iš kitų šalių. Labiausiai mane imponuoja lenkai. Patinka tai, kad dauguma neslepia defektų. pasako ką keitė, Nors ir mažą bet duoda garantiją. Beje traktorius iš Lenkijos dažnai perka Norvegijos ir Švedijos ūkininkai.
    Taip pat turiu kontaktus su danų Fendto atstovu www.usv.dk  Jie sakė, kad pagrindiniai jų pirkėjai lietuviai ir lenkai. Tad jei kam yra poreikis susiekite ir nusipirksite traktorių be Auridanos komisinių Dėl kalbos nepergyvenkite, pinigai kalba viena kalba.
    dabar smarkiai kritusi Norvegijos krona, labai apsimoka pirkti iš ten. Jų www.finn.no atitikmuo mūsų skelbiu.lt
    Bet kas liečia Vokietiją ir Olandiją. ( ten esu radęs puikios būklė traktorių, su vadinamuoju "inspection list" ) Bet kainos yra 10-17 000 eurų didesnės nei jau esančių Lietuvoje. Ir ilgai traktoriai skelbimuose neužsibūna. Tas faktas mane labai glumina, arba aš nemoku derėtis, arba mūsų vertelgos nuperka su defektu ir didele rida ir vėliau aplopę parduoda pusėtina kaina Lietuvoje. Kitaip paaiškinti to fenomeno negaliu. Todėl viliuosi, kad ši tema padės šiek tiek "administruoti" negarbingus pardavėjus.
  12. Patinka
    Aurelijus Klm reacted to Tomukxx in 2014-2020 parama smulkiesiems ūkiams   
    tai cia tik mamos 8 ha, musu su broliu zemes plotas sudaro apie 80ha, tai priekaba tikrai bus geras pagalbininkas transportuojant grudus, nesisuksi negyvensi.
  13. Patinka
    Aurelijus Klm reacted to renatele in Mūsų laikomų galvijų nuotraukos   
    Šiųmetis jaunimas.






  14. Patinka
    Aurelijus Klm reacted to arunis in New Holland traktoriai   
    kadangi, kiek supratau iš konteksto, mano pasiūlyta kaina buvo didžiausia tai pabandykim padiskutuoti argumentuotai 
    Viskas prasideda nuo skambučio: turiu traktorių NH 8970 pradirbusi gan nemažai ir dar su perkaitintu varikliu kiek galėtų kainuoti remontas?
    Remontą kiekvienas meistras įsivaizduoja savaip. Kiek yra tekę perdarinėti "remontuotų" variklių labiausiai užknisa visur kur reikia ir kur nereikia priteptas pigiausias hermetikas, senos tarpinės, palikti seni suskirdę guminiai žiedai, geriausiu atveju "atkaitintos" varinės šaibutės ir panašus šūdo malimas 
    Kadangi, dievulis nedavė tokios dovanos, kad galėčiau matyti kiaurai, o tuo labiau išgirdęs klausimą telefonu nustatyti kas tam varikliui blogai, iš savo kuklios patirties, visada stengiuosi sakyti max. kainą (geriau karti teisybė, negu saldus melas)
    Juk visada žymiai smagiau sumokėti pigiau negu buvai pasiruošęs 
    Kaip remontą įsivaizduoju aš:
    JOKIŲ senų tarpinių, JOKŲ senų guminių žiedų, JOKŲ senų varinių žiedų. Hermetikas TIK TEN KUR NUMATYTA GAMINTOJO, kuo minimaliau ir tik REINZ
    varžtų klijai LOCTITE
    Palyginimui bandau prisegti detalių sarašiuką, kurių mano manymu GALĖTŲ prireikti (orginalas ir neorginalas) kiek ir ko reikės parodys skrodimas 

    jei kas patartu kaip imesciau exelini arba wordini faila Iš manęs buhalteris nekoks, gal kažką paskaičiavau ne į temą, bet kažkaip nesueina man galai nei i 3000, nei tuo labiau i 2000 eur 
  15. Patinka
    Aurelijus Klm reacted to Minde_007 in Pieno kainos   
    ir as ir driucha padarytumem bet musu niekas neprileis pvz i televizija kokia laida apie piena sumalciau i sudus bet kuri seimuna ir bet kuri perdirbeja  bet kadangi esu tiesmukiskas ir agresyvus kalboje manes niekas neleistu kai pvz rinkimai i savivalda sakau mane ikelkit sako  partija tau negalima tu taip dauk pasiekiai  uzdirbai kam tau ten o as sakau tai isrinkit mane tai gal ir savivaldybes situacija pageres tie sako tu per dauk saziningas ir per dauk kalbi negali ten but  tai va tokia situacija ir yra lietuvoje saziningo biznio nera saziningos valdzios nera yra visur korupcija rysiai ir taip toliau jei ka butkevicius su bertasium pastoviai medzioklej kartu buna kaip manot neaptaria tu reikalu kad musu neuzstotu ir galetu toliau savivaliaut dabar raginat mazinti savikaina pieno gamybos o kodel negali perdirbejai ir prekybininkai mazint savikainos  pvz logistikoje eitu be proto dauk sutaupyt bet to nedaro nes nera reikalo nes mes tylime  jau dauk kartu kartojau tuos kelis stebuklingus zodzius bet kai kurie uzsispyre kaip oziai vis kartoje ka iulai ka siulai dar syk pakartosiu valstybe ir gali ir privalo reguliuoti santykius tarp ukininku perdirbeju ir prekybininku ir vartotoju dabar yra taip mes esam melziamos karves o bent zinot kodel? o todel kad me nesamdom lobistu nesamdom advokatu ir nenesam lagamineliu pas butkeviciaus ir pabandykit papriestaraut tai liksit durniaus vietoje  nes tokia realybe mes ukininkai nieko nedarom ir artimiausiu metu nedarysim nieko del savo gerbuvio o gal vertetu kiekvienam po simta euru susimest karta metuose kad pasamdyt tinkamus zmones kad jie uz mus pastovetu? sioje situacijoje ir niekas nesikeis  streikas padetu truputi bet tik tada jei eitumem urmu visi kaip vienas nei viena valdzia nenori simtatukstantinio streiko musu panasiai tiek yra  bet surinktumem geriausiu atveju 10tukstanciu nes tokie kaip abc ir kiti neitu o stebetu va uz mus darba padarys gal dar kuri kita nubaus patrins rankomis nes ne jis nukentejo o kitas tai va konkretus pasiulymas 1 streikas 2 savo organizacijos pilnas finansavimas ir pasamdymas lobisto ir advokato bet gero o ne kokio siaip sau situacija kardinaliai pasikeistu bet vel sakys absteraktu neaisku as nesu didelis rasytojas kad parasyciau rezoliucija bet svarbu yra gaires tas kuris mato jis pamatys tas kuris nemato nematys baikim vyrai suda malt ir viena karta ismokim pastovet uz Mes o ne uz AS ir baiksis bedos ar netiesa sakau?
  16. Patinka
    Aurelijus Klm got a reaction from TautvydasG in Žemės nuoma, kaina, mokesčiai   
    Sveiki, reikia protingu pamąstymu dabar tokia situacija perku sodyba su žeme, savininkai senyvi gyvena mieste ir sako, kad žemės nėra iš nuomavę o tik davę naudotis neatlygintinai, bet tas kas ja naudojasi yra jaunasis ūkininkas ir abejoju, kad jis nėra padaręs nuomos sutarties registru centre. Jis norėtu pirkt tik žemę, bet jos niekas neparduoda be namo, raštiškai jis neatsisako žemės. Ar yra kokia galimybė kaip nors man sužinoti ar nėra žemė išnuomota. Jis dar iš tikro nesiskaito su savininkais, jiems nemoka nuomos nors yra sutarę po 200 litų už ha.. Jei būtų nuomos sutartis būtų galima ja nutraukti kadangi nuomotojas nesilaiko įsipareigojimų, o jei panaudos sutartis ar nebus man po to problemų nupirkus namą ir žemės su įsiteisinimų.
  17. Patinka
    Aurelijus Klm reacted to viktorass in Kombaino pasirinkimas   
    Kažkaip idomiai skaičiuojat, taigi nusiperki kombaina sumoki pvz 50 tukstančiu, kuli su juo keleta metu ir po to parduodi daleiskim už kokius 35 tūkstančius,( netgi buna atveju, kad nagingas žmogus pigiau pirkes brangiau pardavė gerai aptvarkes) tai šitoi vietoj nematau jokio nuostolio nes jeigu butum samdes tuos metus tai butum už nuoma dar daugiau išmokėjes pinigu ir nukultu paskutiniam, drėgnus irt.t.
  18. Patinka
    Aurelijus Klm reacted to lomas in zetor ar case?   
    Tai kad dar tik komercinius pristaciau.pagalvojau kaip pradedanciam,padargu neturiu,ka as veiksiu su geru,brangiu traktoriu.uzteks ir belaruso,tuo labiau jau pirstus esu atmuses i 952 .tai bent koki gedima kita ir pats pasitvarkysiu po garantinio.ir padargu dar iseina visa galybe.turesiu su kuo dirbti,o po to jau ukiui galbut isikurus,turint pajamu didesniu ir apie komforta pagalvosiu:)) traktoriu pakeisiu,padargai dideli tiks ir prie vakariecio jai jau bus taip blogai )
  19. Patinka
    Aurelijus Klm reacted to saramedlov in Deutz Fahr traktoriai   
    O dabar iš eilės:
     
    Zetor Forrtera HD 150 - 225 Lt +PVM (praktiskai pilna, su pakaba, be darbinio priekyje. Ta, kuri stovejo parodoje)
    NH 6 165 - 210 + PVM ( pilnas, su oru ir amortizacija, parodinis, kuris stovejo su drugeliu);
    JD 6150 M - 295 + PVM (negaliu pasakyti del dezes, bet oras ir kt. papai buvo);
    DF 6140 - 235 + PVM (parodinis, 6 kausu, pilnas, ne profi line"as, su pakaba priekyje);
    Valtra 173 T - 260 + PVM (atrodo buvo puse velnio komplektas, kadangi nedomino - tai tik isosre apziurejau. nieko gero);
    DF 6160/6180 TTV 305 +PVM ( jau smagus);\
    Fend 516 Vario 415 + PVM (praktiskai pilni, parodoje nebuvo, bet vadybos zodziais tariant).
    MF net neziurejau. Silpna sirdis mano.
  20. Patinka
    Aurelijus Klm reacted to daivarass- in Mėsinių galvijų tvartai   
    na ka ir as pasigirsiu savo menkais pasiekimais dar iki uzbaigimo nemazai truksta.








  21. Patinka
    Aurelijus Klm reacted to stirnas in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    KKU >>>>  jei jau deklaravai zeme ir esi jaunasis ukininkas, tai tau priklauso 70 % intensyvumas, tai yra pakankamai gerai, siuo atveju ir pats technikos ar irangos pirkejas (paramos gavejas) racionaliai sieks isnaudoti paramos lesas ir technikos pardavejai uzsides mazesnius antkainius bei vadybininkai vaikscios mazesniais pagurkliais.. sitas intensyvumas misriam ukiui, gyvulininkystei ir kitom sakoms, isskyrus augalininkyste. Jei butu mano valia, augalininkystei reiktu palikti tik 30 % paramos intensyvuma, nes augalininkystes saka kuria maziausiai darbo vietu zemes ukyje, ko pasekoje jaunimas emigruoja, kaimas mirsta, ir augalininkysteje lengviausia isitvirtinti, tad paramos intensyvuma reikia dar mazinti, ir tikiuos kad ministerija susiprotes bei sumazins tuos procentus. Nes visi atvirai mato kas nutiko kaimui bei jaunimui kai kaimuose pradejo plestis stambus zemvaldziai, turintys virs 300 ha, reikia plesti specializuotus ukius, kurie kuria darbo vietas seimai bei kaimo gyventojams, o ne remti grudininkus, kurie produkcija ne perdirba o isveza i uzsieni, taip nekurdami pridetines vertes..
     
    Plugiokas >>> Del minimalaus zemes nuosavybes kiekio, labai klaidingi pasiulymai, tikiuosiu neatsizvelgs i tokius nesamoningus siulymus. Pritariu, kad butu taikomas 10 balu uz 5 ha nuosavybe pirmumas. Taciau nelogiska skirti papildomus balus uz daugiau turimu ha, juk skatinami prioritetu tvarka mirsrus, gyvuliu, uogu ir kiti specializuoti ukiai, kuriems hektaru skaicius dideles reiksmes neturi, nes is mazo zemes kiekio galima sukurti didele pridetine verte. Tarkim pasodink 1 ha avieciu ir is to hektaro galesi parduoti  netoli 20 tonu avieciu. O cia augalininkystes sakos atstovai kaip matau siekia vel parama pasidaryti kad galetu is teveliu reikiamu hektaru kieki sau uzsirasyti ir pasiimti maksimuma. Paimkit kad ir Danija, kur daugybe specializuotu ukiui, ten zemes ukis aukstame lygyje ir sukuria didele pridetine verte salies biudzetui, nes ten valstybe remia specializuotus ukius ir paramos intensyvumas jiems didesnis, nes investicijos reikalingos didesnes ju ikurimui.
     
    Tad pilnai sutinku su ministerija, kad paramos butu siejama su standartine produkcija, o ne su turimu zemes kiekiu. Tikiuos kad taip ir bus.
     
    Toliau, palikti pirmenybinius balus uz jaunesni pareiskeja. Kaip kitaip sulaikysite jaunima, kuris turi planuoti gyvenima kaime  o ne vaziuoti i uzsieny, kad uzsidirbtu pinigu 25 ha zemes, kuriuos siulo ukininku sajunga kaip prioritetinius taip isaukstinant augalininkyste (nes tarkim darzoviu, sodo, ar uogu srityje toks kiekis jau butu vieni didziausiu lietuvoje, tarkim pasikartosiu, kad ir tu avieciu).
  22. Patinka
    Aurelijus Klm reacted to KKU in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Kakoij dar 70% intensyvumas? Pirmiausia įsigilink kokie reikalavimai gauti tokį intensyvumą, o poto pamatysi kokie šansai lieka pernai deklaravusiam JŪ tai gauti, o kad surinkti reikiamų atrankos balų (50 balų) ar neteks tą intensyvumą mažintis Beto kaip manai kas (ar koks bankas) suteiks tik pernai įsikūrusiam jaunam ūkininkėliui 100 tūkst. eur paskolą (vien tik imant supaprastinta modernizacija)? Mes visi esam Tokie teoriniai pretendentai į modernizacija, bet paramos įsisavinimo realybe tai kitokia... O tu dar verkšleni dėl tų 5 ha JŪ prioriteto, bet čia tik prioritetas kad 15 balų gautum, o ne prievolė, o ka daryti tam, kuris nuosavos turi tik 1 ha, o nuomoja 20 ha, o dėl deklaracijos pretenduoti gali tik į modernizacija? kokie jo šansai toliau ūkininkauti, o neperleisti žemės kokiam agrovillui...
     
    2014 m. birželio mėnesį buvo skelbiama (ypač įmonėse kurios rengia verslo projektus), kad rugsėjo 1 d. rinks paraiškas JŪ paramai naujam laikotarpiui, o akcentavo kad ją gaus aktyvūs, sukuriantis produkciją ir ne anksčiau kaip prieš 2 metus įsikūrę jauni ūkininkai (puolėm registruoti ūkius, deklaruoti zemę), bac rugpjūčio 28 d. atšaukė paraiškų rinkimą, o ūkių įsikūrimo tai neatšauksi.... Gruodžio 4 d. KPD direktorė ir NMA vedėja tiesiogiai Seime filmuotoj konferencijoj pasakė, kad pretenduoti į JŪ paramą galės pirmą arba antrą kartą deklaruojantys ūkininkai, Bac po dešimties dienų į EK nusiunčia programos projektą kuriame jau nurodoma, kad turi būti iš vis nedeklaravęs...( vieną kalba, kitka siunčia...) Tai sakyk čia ŠITAS procesas kai mes save apsigavom...? jei taip, vadinasi belieka verkšlenti....
  23. Patinka
    Aurelijus Klm reacted to ramunas.s in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Oj paziurejus ta sarasa tai matos daug pazystamu pavardziu kur yra sovos ukininkai ir tik litus ju teveliai pasiims,arba tie kur jau ju teveliai valdo po ne viena simta ha bet jiem dar negana:-) galiu garantuot kad is to saraso tik puse kuriem tie gauti pinigai pades lengviau gyvent kokiam naujam traktoriuje, o ne sedet pas teti ant peciaus ir grobti toliau zemes kad visiskai anuos kurtik ta nauja traktoriu turi sunaikint apsurdas cia konkretus...
  24. Patinka
    Aurelijus Klm reacted to MBLORINSER in Išmokos 2014-2020   
    Išmokų mokėjimas bus tęsiamas jau netrukus – šiandien, sausio 13 d., NMA atliko pirmuosius 2015 m. lėšų  užsakymus, jas gavus, parama nedelsiant bus pervesta šalies ūkininkams.
    https://www.nma.lt/index.php/naujienos/tiesiogines-ismokos-pasiekia-greiciau/5750
  25. Patinka
    Aurelijus Klm reacted to MBLORINSER in GEDIMAI   
    Visu pirma pasitikrink visas degalu tiekimo slangas. Pasiziurek kad nebutu slapios tai viena is sito simptomo priezastis slangeliu nesandarumas ir oras patenka i sistema. pas mane ir taip buvo pasikeitus slangas viskas susitvarke. dar keisdamas slangas visvien atsidarysi dangtely kabinoje nepatingek atsisukti 3-4 philips varztus ir issitraukti kuro padavimo, gryztamo ir pludes viskas viename ir issivalyk sietuka jis nusimauna nuo vamzdelio.
    Pas mane atrode taip. simtomai sito buvo sumazejus trauka ir pakaitinimo zvakiu mirgsejimas.
     

×
×
  • Create New...