Jump to content

Zenius

Nariai
  • Pranešimai

    57
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Zenius paskelbtas turinys

  1. Zenius

    irankiai

    Man irgi 1 vnt.
  2. Zenius

    Filmukai

    http://rutube.ru/tracks/5217012.html
  3. Zenius

    Filmukai

    http://www.youtube.com/watch?v=zMHugZNHcfc
  4. Zenius

    Zymeto Kuro Kaina

    Vakar atvežė Velseka arktinio 2 kub. po 2,97 Lt. Dėl kokybės: Su vasariniu nerizikuoju važiuot prie -6. Su pereinamu filtrai užsikiša prie -15.Su arktiniu žemiau -26 neteko dirbt,bet to pilnai pakanka.
  5. Zenius

    Zymeto Kuro Kaina

    Veža iš Subačiaus bazes,tai sake,kad yra.Nei karto neapgavo.Neturiu pagrindo netikėt.
  6. Zenius

    Zymeto Kuro Kaina

    Manau klausimas turetu buti toks: Kokį žymetą dyzeliną ir po kiek....?Vasarinį,pereinamą ar arktinį? Užsisakiau iš "Velsekos" arktinio po 3,07. Brangu,bet ką padaryt...Užtat važineju ramus ir prie -25...
  7. Zenius

    Skiltis chemijai

    Galera puikiai tinka purkšti garstyčias.Išbandyta 2 metus,nestresavo.
  8. Zenius

    žiemkenčių buklė

    Patrešiau ir aš šian vieną 25 ha. lauką.Dirva tokia nei šlapia nei normali,Mtz su dubliais griovių nepjovė.Salietros gavo po 80 kg.Bus kai startinė,nes visą savaitę pranašauja su lietumis,šlabdriba ir šalnom.Ž.Kviečiai Zenta,peržiemoję neblogai.
  9. Pirmas apverčiamas plūgas mano ūkyje buvo 3k Fiskars arba dabartinis overumas(tos pačios darbinės dalys,tokie pat korpusai ir t. t.)Apsauga aišku hidraulinė,o dabar turiu 4k kvernelandą lingine apsauga. Pastebėjimai tokie:Overumas sunkesnis,hidraulinė apsauga reikalaus daugiau priežiūros(yra tekę pildyt slėgio liniją tepalais,nes atsilaisvino šlangos sujungimas).Overumo darbinės dalys brangesnės. Lingių priežiūra paprastesnė,rudenį atleidai ir kai vėl reiks art-suveržei.Nuo akmenų tikrai nesubirės,nes kad ir kiek būtu pas mus akmenų,jų tikrai bus mažiau nei Norvegijoj ar Švedijoj. Kažkada ariant teko užkabint laistymo sistemos hidrantą(antžeminės dalies nesimatė,tik žemėj buvo likęs betoninis žiedas su vamzdžiais) tai net išsikabino iš tų keturių obuolių,kur korpusas laikosi.Šoninius smūgius puikiai amortizuoja korpuso kotas.
  10. Norėčiau sudalyvaut,ale žmona neleidžia
  11. Turiu Hardi 1200 su hidro išlankstimu ir 6 membranų siurbliu.Purkštuvas geras,paprastas,tik nusipirkus teko membranas siurblyje pasikeist,nepigios jos,o šiaip tai viskas čiki piki.
  12. Gal kas nors turit OEHLER puspriekabę-http://www.oehlermaschinen.de/ Kokie atsiliepimai-pliusai,minusai ir t.t.Dėkoju už atsakymus.
  13. Zenius

    žirnių volavimas

    Teoriškai arklys,praktiškai neatsikelia-taip galima tą teoriją pakomentuot.Ji skamba grąžiai,bet lauke jokios naudos...
  14. ydomu pasidare 13nariu ir kiekvieniems po dvi balas sutvarke? ar dar sutvarkys? geriausia asociacija kad butu vienas ukis,tada dar matosi ta nauda. ir zeme manau turi buti nuosava dauguma,nes kaip nuomuojamai zemei sutvarkysi melioracija tai ir nuomos kainos dazniausiai pakyla... o jei noresi nupirkti tai visai auksas tampa Taip,narių 13,bet ką daryt,jei žmogus girdėjo,kad kuriama asociacija,nepriimt,neleist jam dalyvaut,nelogiška.Kam kiek balų sutvarkė irgi ne mano reikalas,žinau, kad man sutvarkė apie 16 ha. nuosavos,labiausiai užmirkusios.O nuomojamos šlapios beveik ir neturiu.Kiti nariai tvarkė kas nuosavą,kas nuomojamą,jei nuosavos neturi ir tą nuomojamą planuoja pirkt. O dėl to,kad geriausia jog vienas ūkis būtu asociacija,tai čia iš serijos-kas būtu,jeigu būtu.Parama skiriama asociacijai,ne pavieniam ūkininkam-sukursi savo šeimos ar giminių asociaciją,pirmyn,tau tik geriau.
  15. 2010 m teko apturėt ir tokią patirtį,bet esu tik eilinis narys,lb. nesidomėjau makulatūros tvarkimu,pridavinėjimu ir t.t. Trumpai taip.Surinkom 13 norinčių(mano galva-aiškiai per daug,nes visada atsiranda persigalvojančių vos ne vidury projekto)Įkūrėm asociaciją,išsirinkom vadą(diskutavom daug,kol atsirado savanoris),buhalterę,priėmėm įstatus,įregistravom registrų centre,toliau taip-rajono savivaldybės ž.ū.skyriaus melioracijos specai paruošė projektą,suderino ten kažką,viską nunešėm į agentūrą,paskui skelbė konkursą atlikt darbams.Eiliškumas galėjo būt ir kitoks,nes nesidomėjau.Finansavimas būvo toks: 90% ES lėšos,5% rajono savivaldybės,5% savi pinigai. Maksimali projekto suma buvo virš 1 limono,tai visą ir panaudojom ir neužteko,kadangi,bent jau aš taip manau,darbų kaina aiškiai užlaušta. O šiaip tai-pirmyn,kurkit asociacijas,nes kad ir 10% savų pinigų-nėra daug,manau verta.
  16. Jungtis per čia https://www.epaslaugos.lt/egovportal/ap ... 5133506640
  17. Asmeniškai man jungiantis prie NMA portalo per banką irgi rodo,kad jokių paraiškų nėra,bet jungiantis per e-valdžios vartus viskas ok. O gal jau kas nors ęsat per seniūniją susikūręs 2011m . paraišką,juk jau galima,tik pačiam dar neleidžia,kol ministras nepasirašys įsakymo dėl deklaravimo.Dabar laiko yra,kurie laukai aiškūs,galima užpiešt.
  18. Zenius

    žirnių volavimas

    Dėl žirnių volavimo-esu kategoriškai prieš-naudos jokios o ęsant mažai kritulių,galimas derliaus nuostolis.Žodžiu taip-teko voluot pusę pasėlio vieną kart 10-15 cm,antrą kart 20cm. sugulė tiek voluoti tiek nevoluoti.Kitamet volavau pusę pasėlio 15 cm.aukščio tik vieną kart,bet tais metais buvo mažai lietaus,sustresavo juodai.Tiesa-kuliau stačius,tiek voluotus,tiek ne,bet derlius buvo žymiai geresnis nevoluotuose.Pamirškit tą volavimą,nevertas dėmesio ir laiko dalykas.
  19. Zenius

    žirnių volavimas

    Pradžioj ūkininkavimo tai naudodavau stompą,gezagardą,sitriną,paskui pradėjau naudot mcpa super.Pernai mistralį,tik jis nenaikina kibiojo lipiko,tai prieš kūlimą glifosato truputį,tada ramiau-viskas ruda,sausa.Po kūlimo skutikas...
  20. Zenius

    ZETOR 125

    Turiu kvernelandą 4 k. su kamparaižiais,užgriebis 40 cm.Ariu 8-9 km/val.greičiu.Dažniausiai be kaušo,nes priekio nekelia.Tik kai užkišu paskutinį korpusą,tai bando stot piestu.Modelis lygtai LX-160.
  21. Zenius

    Trašų kainos

    Del paskolu gavimo bandyk kreiptis pas forumieti žmogus is miesto, jis tos srities specas. Gavau tą kreditą,tik 2 mėnesius svarstė kažką ten.Šiaip tai Ačiū už gerą patarimą
  22. Zenius

    Trašų kainos

    Aš nordą turėjau omeny irgi supaprastinta paraiška.
×
×
  • Create New...