Jump to content

buru

Nariai
  • Pranešimai

    181
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    buru reacted to dzipas in Derliaus nuėmimo dienoraštis   
    Nereikia skleisti ereziju kad kazkas norejo portfelio - paziurek kaip ministerija isdraskyta, geriausi specialistai ispirdolinti arba sedi ir bijo kazka pasakyti - nes tuoj "gauna per galva". Esme kitu saliu kad zemdirbiai rinkosi schemas, o pas mus kabinetiniai egzpertai ir nuleido mums, kur logikos nera visai. Kas liecia ekoschemas - taikiau ir seniau ir tikra bearimine ir sejomaina ir sekla sertifikuota ir tarpiniai - ir pyst dar ir pudymo - kurioj vietoj pudymas saugo gamta? Kliedesiu jura ir finansine prasme - bet ne cia esme. Esme kai tu parodai kad tai yra nevisai su logika - atsistoja egzpertas su portfeliu ir kiaules akimis meluoja kad taip nori es. O kai nera logikos, tada ir finansai nesueina. 
  2. Patinka
    buru reacted to Planetarke in Derliaus nuėmimo dienoraštis   
    Parašyta taisyklėse, kad dirbimas nenaudojant plūgo, neapverčiant dirvos. Tai jei tokia taisyklė, tai plūgo nenaudoji, o skusti gali. Bet, tada prasideda bet… tai gylis, tai spalva dirvozemio, tai liekanų kiekis pradeda figuruoti kažkur ten pasamonėje jų. Padarė visiems prieinamą priemonę, dauguma ir pasinaudojo. Tada blogai, nes trūksta pinigų. Padarys, kad duotų tik no till’ams, bus neišnaudoti pinigai, vėl bus blogai. Planą sukuria 5 metams į priekį, bet kas pusmetį keičiasi viskas. Kiek yra tų dalyvaujančių, išdalini pinigus ir viskas. Kiek bus tiek, iš dangaus jų nenukris. Dabar paziurejus per palydova, ten kur nurinksiu šiaudus ir lengvas dirvozemis, po diskinio bus juoda. Kur nerinkta ir molis, po noraginio bus pilna šiaudų. Už vieną lauką duos, už kitą ne? Bet taisyklese neleidžia plūgo naudoti. Kaip taip suaugusiems, išsilavinusiems ir patirties turintiems žmonėms šauna į galvą tokių dalykų, kad reikia nueiti į kraštutinumus. Svetima gėda. 
  3. Patinka
    buru reacted to dzipas in Derliaus nuėmimo dienoraštis   
    Tamsta toks pats kaip ir Lietuvos zemes ukio priesas giedraitis - tauzyjat nesamones nuo kuriu naudos nulis, o darbo belenkiek. Babkes palydovams belenkokios tam kad stebetu ar tulas kaimietis are ar ne ar paliko likucius ar ne . Tai yra savo valstybes pilieciu nekentimas ar kazkas tokio kai prikuri reikalavimu, prizadi skatiku ir liepi laikyti zalia pudyma ar panasiai, a po to stebiesi - jo.... padidejo zenkliai.....matai kaip cia netiketa..... tai yra utopija mums zemdirbiams ir pasipinigavimas vertelgoms. Viskas buvo gerai kol i valdzia neatejo pelkinis ir giedraitis - nu i da agronomas koncerno. Ir nereikia pasaku sekti del reglamentiniu nuostatu - galima buvo moduliuoti labai daug ir svarbiausiai normalios salys tikrai pasirinko schemas kur zemdirbiams nekenkia (darbas del darbo) ir duoda didesnes kompensacines ismokas, o pas mus atvirksciai - kaip pavyzdys atsistoja pelkinis ir sako pas mus didesnes ismokos uz vaizdo gamtai elementus - visus krumus surinkau - pyst 1,7 ha, o tai ismoka afigirena gausiu  .... Buriat, kad butinai zalia pudyma privalomai turim isivest kaip negamyba ir sakot mazinkim kuro suvartojima... Plet eiline nesamone kai nulis naudos is to zalio pudymo (yra daug geresniu zemes atstatymo sejomaininiu variantu) - o kuro isdeginam tiek pat ar net daugiau - emisiju mazinimas ar  anglies uzrakinimas? O kas liecia ketvirtadienio pasakas pries miega is agenturos - tai ne kuris  rajono zemes ukio specialistas yra zymiai geriau pasiruoses nei koks geografas pagal specialybe skaitantis teises akto teksta.
  4. Patinka
    buru reacted to agronoms in No-till   
    Tikrai daugiau negu pats striptile.Bet tokių kardinalių išvadų daryti nedrįstu.
  5. Patinka
    buru reacted to gediminaske in Žalinimo programa.Kokia jūsų nuomonė apie šį išmislą?   
    Nenori pravest seminarų ūkio valdymo tematika? Iki pavasario darbų mažai belikę, laiko rastume visi...  Kiek metų esu forume, pavasari ir rudeni pas tave skirtingai vis skamba...  Vis sakai kad pas tave smelynai ir žemės nieko gero, ateina ruduo ir derliai stebuklingi, lenkti beveik visus.... Visi keikiasi vasarinių kultūrų derlium-pas tave pelningiausia kultūra... Susimesim manau visi, pravesk kursus kaip ukininkaut taip stebuklingai realybeje...
  6. Patinka
    buru reacted to manttys in Dirvos idirbimo budai ir seja   
    nustatyti negali, bet suprasti, kad fotkej ne 8 t gali suprasti tikriausiai kiekvienas biski protaujantis. 
    aisku galima visus laikyti kvailiais
  7. Patinka
    buru reacted to Remse in Dirvos idirbimo budai ir seja   
    Sunku patikėti, kad pagal šią foto kūlei 8t/ha kviečių, nebent tu toks ūkininkas, kuris liežuvėliu kulia.
  8. Patinka
    buru reacted to K_Nerijus in Tarpiniai pasėliai tiesioginėje sėjoje (cover crops)   
    Kalbekim faktais ir skaičiais. Pasejau tarpinius tokius ir tokius isleidau jiems tiek ir tiek, pasejau su... po ju sejau augalus tokius ir tokius kuliau tiek ir tiek daugiau nei be tarpiniu. Galutine priedo israiska eur
  9. Patinka
    buru got a reaction from grumas in zieminis rapsas   
    Tikriausiai, rugiagėlė. 
  10. Patinka
    buru reacted to Bulvinykas in zieminis rapsas   
    Su noraginiu varei iki dugno  - labai minimalus dirbimas. Sėjomaina tavo, tai kažkas iš serijos canola-snow-canola. Kurią iš tų kultūrų užauginsi be chemijos ir tręšimo? Ir vyšnia ant torto - claydonas. Jei su juo sėsi posėlį, tai viskas ok, bet jei važiuosi į tą posėlį sėt, tai pranešk, atlėksiu su puodu popcorno cirko pažiūrėt. Apie tai, kad per metus laiko jau matai pokyčius, aš išvis patyliu, atrodytų, kad mes čia visi pirmą dieną po purvą braidom.
     
  11. Haha
    buru reacted to Matazzz in žiemkenčių buklė   
    Lietuvių bruožai, bando "pamandrint" savo žodina, idedami koki anglišką žodį, ir tame dvi klaidos...
  12. Patinka
    buru reacted to Sinoptikas in Klimato kaita, orų permainos-iššūkis augalininkystei   
    Turiu pasakyt, kad su ta katastrofiška klimato kaita daug kas perdeda. Liūtis praėjo rėkia klimato kaita, sausra užėjo vėl rėkia mes visi mirsim. Taip, klimatas keičiasi ir ne, mes nemirsim, mielieji. Ta kaita vyko tūkstančius metų ir vyks kol šita žemelė gyvuos. Žinoma, žmogus lemia tam tikrą dalį ir to nepaneigsi, reikia sumažinti visokį teršimą, nes paskui dusim nuo smogo ir kitų reikalų, bet apkaltinti dėl visko vien tik žmogų tai irgi nei šis nei tas. Vien tik karvės nenubezdės tų mūsų debesų, o sukiužęs trantas neprišauks liūčių. Atmosferoje tiek daug visokių fizikinių procesų, kad žmonės mokosi po 10 ir daugiau metų ir vistiek kartais nesusigaudo kas bus po 3 val., nes visos tavo žinios gali nueit šuniui ant uodegos nematytoj ar labai sudėtingoj situacijoj. Viskas kas vyksta trumpalaikėj perspektyvoj ar tai karštis, ar tai liūtys, ar koks uraganas praeina - visa tai yra ORAI, o KLIMATAS tai yra tai kas vyksta daugelį metų, tai kas yra norma. Jeigu kas nors pastoviai nevyksta 20+ metų (pvz. sausra) tai nėra klimatas ar jo pasikeitimas. Pasikeitimas vis dėlto yra tokių reiškinių dažnėjimas arba kitokios tendencijos. Bet visko visais laikais yra buvę: Jei jau kalbam apie sausras tai pvz. Vilniuj 1901 m. lapkritį tebuvo vos 1 mm. lietaus, o 1926 visoj Lietuvoj užėjo tokios liūtys kad daug kas plaukė. Taip, kad geriau pagalvokim visi ne tik kaip verkt, bet ir kaip prisitaikyt prie visokių atvejų. Su visa pagarba, čia galioja ne vien ūkininkams, bet ir visokioms šešiolikinėms Gretoms iš Švedijos protestuojančioms prieš tai apie ką neturi žalio supratimo.
  13. Patinka
    buru got a reaction from Matazzz in Klimato kaita, orų permainos-iššūkis augalininkystei   
    Ne 8mm, o 2mm
  14. Patinka
    buru got a reaction from Raimis45 in Klimato kaita, orų permainos-iššūkis augalininkystei   
    Ne 8mm, o 2mm
  15. Patinka
    buru got a reaction from salamfeko in žiemkenčių buklė   
    Jei ta bala atsirado jau ant įšalusios žemės, kaip dabar ir yra, ir dar jos gylis koks pusmetris, tai prie nulio, manau, nei ta temperatūra jos dugne sieks +4, nei įšalą toks vanduo tirpdys. O šiaip, kaip turės būt, taip ir bus, nieko nepakeisim, geriau jau ramiai švenčių laukt
  16. Patinka
    buru reacted to zverukas in PLŪGAI   
    10 km/h tai cia jau ne arimas. pagal padaryta darba galima pavadint prabangiu verstuviniu skutimu
  17. Patinka
    buru reacted to rapsas in Ar bandete kas nors nutraukti su supirkeju sudaryta sutarti?   
    Aš visą šitą situaciją su sutartimis tai vertinu tik kaip pačių ūkininkų kaltę, nes čia yra verslas ir tu pats priiminėji absoliučiai visus sprendimus. Juokingai skamba čia Uk. sajungos laiskai su raginimu nepirkti kažko iš tų kurie grasina baudomis ir pan. Tau kažkas būtų skoloje ir tu grasintum ir į teismus eitum. Dėl sutarčių nevykdymo lygiai taip pat gali nemoket už žemės nuoma, už kurą , atlyginimų ir pan. ir garsiai šaukt , kad aš neprikūliau....  Bet ar kam bus įdomu?
  18. Patinka
    buru got a reaction from Ukius_bulvinskis in Klimato kaita, orų permainos-iššūkis augalininkystei   
    Įdomu, kur tiksliau, nes apie Pažėrus, kas irgi telpa į tą tarpą tarp Kauno ir Marijampolės, tai tik 6mm teko.
  19. Haha
    buru reacted to linas78s in Klimato kaita, orų permainos-iššūkis augalininkystei   
    Sinoptikai vakarykščios dienos orus sunkiai nuspėja o jūs norite kad į priekį pataikytų:)
  20. Patinka
    buru reacted to u.k aurimas in Trašų kainos   
    Kodel turiu pirtk lietuviska brangesne salietra, vien del to , kad islaikyt lietuvi. Ar lietuvis pirks is manes grudus brangiau nei egiptas ?? nuo to reik pradet sneket, o ne palaikyt savus bet kokia kaina, kas tave palaiko ?? BIRZA tave palaiko, ji kainas nustato o ne lubiene ar atsiprasant BYb..... iene, sumazink lietuviskos salietros kainas ir nereiks vezt rusiskos paprasya kaip 2x2. Pernai rudeni angliska salietra 210 lietuviskas 220, kaip gali but brangiau jonavoj pagaminta salietra, nei atplugdyta is anglijos, ne valatkos ar jakilaicio reik klaust ir ne karbauskis kaltas kad sava gamykla nori zarstytis milijonais. 
  21. Patinka
    buru got a reaction from Mixas in Miežių auginimas   
    Turėtų būti rūgšti dirva, jei asiūkliai želia. 
  22. Patinka
    buru got a reaction from mtzistas in Purkštuvo sijų apšvietimas   
    Aš iš čia parsisiunčiau mėlynus: https://www.aliexpress.com/item/9-80V-blue-48v-24v-3inch-64v-20w-Light-Vehicle-Safety-Lamp-LED-Forklift-light-fork/32717895843.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.34a94c4d3bXKxV
    Dar neprimontuoti, tik pasijungiau pažiūrėti, kaip šviečia, tai iki sijų galų turėtų užtekti. Purkštuvas irgi 20m.
  23. Patinka
    buru got a reaction from buster540 in Miežių auginimas   
    Dirvinis asiūklis. Nelabai, turbūt, išvis jį kas ima. 
  24. Haha
    buru reacted to unia in žiemkenčių buklė   
    Nu tu karve de
    Nu tu karve nepyk bet tikrai debilas,kam kiekvieną rytą kelies .valgai.dirbi.vistiek numirsi.juk žinai kad taip bus.
  25. Patinka
    buru reacted to gerasukis in Derliaus nuėmimo dienoraštis   
    O po jų ateis ir tavo eilė... Ir kur gi visi bežemiai pasidės, kai samdomus darbuotojus pakeičia kompai ar automatizuotos linijos ar net bobcat'ai? O moderniems augalinkystės ūkiams užtenka vos saujelės darbuotojų apdirbi tūkstančiais ha. Iš kieno kišenės išmaitinsim tą bedarbių armiją? Žmogus turintis bent kelis ha ar kelias karves savaime yra gėris ir dažnu atveju pašalpos neprašo, o priešingai moka mokesčius. Nes darbar žiūrima kaip iš jo nup..st tą paskutinį žemės gabaliuką ir geriausiai, kad jis pats tiesiog išnyktų.  Vietos po saule turi visiem užtekti.
×
×
  • Create New...