Jump to content

salmas_11

Nariai
  • Pranešimai

    73
  • Prisijungė

Reputation Activity

  1. Haha
    salmas_11 got a reaction from Andriusfeat in Išmokos 2014-2020   
    Siemet rudeni daug plotu atsisakiau , paskui pagalvojau kad gi augalu kaita tuose plotuose isipareigojau. Pavasari paziuresim kaip bus😂
  2. Patinka
    salmas_11 reacted to dariius 30 in Išmokos 2014-2020   
    ne tik isdurti , bet ir ysipareigojimu prisieme su programu islaikymu. Reikia kokios tvirtos teisines pagalbos manau, ykurtume uz ukininku rinklevas  stiprius atstovus kurie kovotu uz mus tada gal trukteltu juos uz visas nesamones per europos institucijas nes dabar daro ka nori.
  3. Patinka
    salmas_11 reacted to Witalikas in žiemkenčių buklė   
    Fiksuok dabar, gausi daugiau nei 180€
  4. Patinka
    salmas_11 reacted to Dar vienas miestietis... in Išmokos 2014-2020   
    Kol bobos ir pyderastai valdžioje - nesitikėkite kad bus geriau
  5. Haha
    salmas_11 reacted to Dar vienas miestietis... in ar reikia kam atkurti pievas   
    Gal aš  jau varau  atgal į miestą...
  6. Patinka
    salmas_11 reacted to manttys in ar reikia kam atkurti pievas   
    Realiai, žemė yra žemė. Ok, tavo žemė yra brangesnė, gal kažkiek našesnė nei kito žemė, bt ji netampa dėl tuo pranašesnė imant kaip turtą. Asmens turtas negali savaime nuvertėti dėl politinių sprendimų. Pvz pienininkai, kurie laikė karves, išeina į pensiją. Jų pievos daugiametės. Tai ta žemė dėl politikų turi tapti realiai bevertė. Nes gyvulių niekas nebenori laikyti, o išarti negali.
    Visa tai yra didelis bullshit.
    Panašu, kad kažkam visgi reikėtų tą vėliavą imti į rankas ir pradėti domėtis teisininkų paslaugomis  beipradeti procesą pries NMA. O kol vyks teismai, įpareigoti sustabdyti sankcijų taikymą.
  7. Patinka
    salmas_11 got a reaction from Remse in ar reikia kam atkurti pievas   
    Labai labai taikliai parasei, ypac paskutine dali. Vien per siuos metus, jau kai buvo labai stipriai kalbama apie pievu atkurima, dgp vienas po kitos are ir vargo nemate. Is manes net atime raudonuojanciu plotu kainas keldami, ir aciu dievui. Dabar mat, didziausia problema. Kaip sakant, nereikejo akis isdegus art, ypac kada jau buvo aisku jog jas atset reikes.  Bet as vis tiek uz tai, kad visiem padalintu po kazkoki procenta, nes tikrai yra tu visokiu pakampiu.
  8. Patinka
    salmas_11 reacted to kazkass in ar reikia kam atkurti pievas   
    Apie kokį čia žalinimą kliedite ? jeigu ir buvo tokių situacijų pas ūkininkus, tai valdoje tos pievos žalinimui sudaro kelis proc. (5 Proc) ir niekas iš to problemos nedaro, nesišaukia pagalbos. Pagrindine problema, tai kai tiems ūkiams, kuriems gresia atkurt 30 ir į viršų proc. visos valdos. Nei vienas  ūkis, net  nepajus, jeigu valdoje turės procentą ar kelis pievų ( ar labai smarkiai kirto per kišenę, šiuo metu esantis reikalavimas turėti negamybinius plotus?). Bendroji ES žemės ūkio strategija, kurios tikslai ir priemonės skirtos tvarumui, jaunų ūkių skatinimui, gamtos apsaugai - o veiksmai priešingi:
    1. Jaunų ūkių žlugdymas, kurie arė dažniausiai sofos ūkininkų pievas, taip plėsdami savo ūkius.
    2. Gyvulininkams kurie pardavę gyvulius, o tos pievos tapo nereikalingos. Kuo dabar skiriasi ūkininkas pardavęs gyvulius 2019 m., nuo to kuris pardavę 2020 m. ir suarė pievas? vienam gali tekti atstatyti x plius y proc. ha, o kitam 0 proc, nes spėjo dar 2019 m. suart.
    3. Kodėl dabar visa vidurio Lietuva, Suvalkija turi būti iš vien pasėliai iki paskutinio metro pamiškės ar pagriovio, o Žemaitija ir Rytų Lietuva skirta paukščių ir stirnų ganymui?
    P.S pačio asmeniškai smarkiai neliečia, tačiau aš už tai, kad visi turime pasidalinti šios problemos sprendimą.
  9. Patinka
    salmas_11 got a reaction from nierkac in ar reikia kam atkurti pievas   
    Labai labai taikliai parasei, ypac paskutine dali. Vien per siuos metus, jau kai buvo labai stipriai kalbama apie pievu atkurima, dgp vienas po kitos are ir vargo nemate. Is manes net atime raudonuojanciu plotu kainas keldami, ir aciu dievui. Dabar mat, didziausia problema. Kaip sakant, nereikejo akis isdegus art, ypac kada jau buvo aisku jog jas atset reikes.  Bet as vis tiek uz tai, kad visiem padalintu po kazkoki procenta, nes tikrai yra tu visokiu pakampiu.
  10. Patinka
    salmas_11 reacted to manttys in Išmokos 2014-2020   
    Manau, kad tu fantazuoji. Sitam pelkiu ministrui liko metai galiojimo ir pyzdins toli. Sita lentele su 100 proc sankcija tik jo slapias sapnas
    pievas masiskai atstatines tik paklusnios aveles, kurio visko bijo. Kas daro bizni ras sprendima to nedaryti
  11. Patinka
    salmas_11 reacted to Turbo in Deklaravimas   
    Patarčiau dabar nuotraukas tų laukų pasidaryt kur beariminė, su koordinatėmis, data, svarbu, kad matytųsi ražienų likučiai, na o toliau galima gražiuoju su NMA kalbėt raštais arba ginčų komisija, kuri labai greit sprendžia reikalus. Svarbu susirinkt dabar įrodymus. 
  12. Patinka
    salmas_11 reacted to gerasukis in žiemkenčių buklė   
    Problema ta, kad ta valdžia padeda tokio pat dydžio kapšą pinigų o prie jo prieiti kas kart prigalvoja naujų kliūčių ir galiausiai kaip tas narkomanas sėdi ant išmokų "adatos", nebelieka laiko ūkininkauti, o tik dairytis ar koks tikrintojas neprisikabins prie kokios visiškos nereikšmingos smulkmenos ar spėsi laiku pasėti/sudirbti/nukulti pagal ofisinio planktono iš oro sudarytus terminus ar taisykles visai nesitariant su tais, kas tas taisykles turės įgyvendinti.
  13. Patinka
    salmas_11 reacted to Edvisp in žiemkenčių buklė   
    kaltinti valdžia,kad vėlai reikia pasėti po posėlio jį savo galva pasirinkus sakyčiau mažų mažiausiai įdomiai skamba aišku ankstesniais metais dažnai sutrumpindavo iki 6 savaičių. Visada galima susiskaičiuoti kada planuotina sėja po 8 savaičių, o jei matai, kad nespesi, atsisakyti. Pats po rapso pasėjau tai gavosi iki 09-20. Kai išsidėsto sėjomaina gavosi kaip tik, nusipurškėm, suskutom ir pasėjom. Paskutinis laukas gavosi 10-02. Kai su tokiom idialiom rugsėjo sąlygom dirbti žemę, viskas gavosi idealu. Pvz, ž. miežius pasėjau rugsėjo pirmom dienom tai jau paklotė nebloga nors sėjos norma maža. Jau kelinti metai iš eilės rugsėjis tampa vasaros tęsinys, todėl tie sėjos terminai teoriniai nelabai turi prasmės. 
  14. Haha
    salmas_11 reacted to Gunia in žiemkenčių buklė   
    Metai eina..Vilius nesikeičia..vienok tai yra gerai 🤪
  15. Patinka
    salmas_11 reacted to vrimvydas in zieminis rapsas   
    Ziurint kokiu oru purskei . O seip mes sejame be npk tai pagal technologija reik imesti 30 azoto . Tai ant dzegnu lapu apsiniaukus uzmetus KAS  jokio blogio nepasimate .
  16. Patinka
    salmas_11 reacted to grazbek in zieminis rapsas   
    Galiu sutikti kad focusas tikrai yra fokusas pilna ta žodžio prasme. Bet niekaip nesuprantu kaimynu reakcijos į jodarbą vyrai ne jūsų gi laukus knisą ar šachmatu lentas daro….
  17. Haha
    salmas_11 reacted to manttys in zieminiai mieziai   
    nukulsim, bus daugiau derliaus kakziek nukaliau ju, jau nebus kai pernai
  18. Patinka
    salmas_11 reacted to AgroP in Dirvos idirbimo budai ir seja   
    Jei rapsą auginat, tai mest velniop reikėtu garstyčias iš tarpinių...netinka
  19. Patinka
    salmas_11 reacted to drapox in Klimato kaita, orų permainos-iššūkis augalininkystei   
    Į tokius laukus reikia sėti ,,nieką''. Kitaip sakant geriau tokių nedirbti, o jei jau labai neramu ir nėra kuo užsiimti, tai galima su traktorium pasivažinėt vietoj keturačio, galima ir sėjalką prisikabint pripiltą ,,nieko''. Garantuoju, kad nuostolio bus gerokai mažiau nei ten kažką pasėjus. Į tą pačią temą, pasakysiu kada ūkininkai buvom protingiausi. Ogi prieš kokius 20 metų kai pusė žemių dirvonavo, o dirbom tik geriausias. Jei kai kas skaičiuojat pelną bendrą, ar pagal kultūras, patarsiu pradėti skaičiuoti kiekvienam laukui atskirai. Vat tada ir suprasit ką norėjau pasakyti. Ne į temą, bet į postą. 
  20. Patinka
    salmas_11 reacted to LS1 in zieminis rapsas   
    kairej trumpinta desinej nesupurksta vieta

  21. Patinka
    salmas_11 reacted to Witalikas in zieminis rapsas   
    Kai kopustai  nice
  22. Patinka
    salmas_11 got a reaction from Witalikas in zieminis rapsas   
    Maniškiai sėti 08-16 su sumo dts, taip pat pt303 užvakar atrodė taip


  23. Patinka
    salmas_11 reacted to LS1 in zieminiai mieziai   
    paskutine foto lb normaliai atrodo, nespesi suziuret kaip i 8-10 ugliu issikrumys, va pirma tai viskas nuo ziemos priklausys
  24. Patinka
    salmas_11 reacted to dzipas in zieminiai mieziai   
    O tai ko dabar pergyvent? Taupyk nervus ir iki pavasario atsipalaiduok. Pavasary spresi ka palikt ka perset. 
  25. Patinka
    salmas_11 got a reaction from RALI-RI in žiemkenčių buklė   
    O ka tas butu dave? Cia sekla kisos
×
×
  • Create New...