Jump to content

renatele

Nariai
  • Pranešimai

    338
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    renatele got a reaction from Kowboy in kverneland tarup sienapjoves   
    Šienapjovės tikrai geros ir patikimos. Šiemet šienaujant akmenų kliudė labai daug tai visiskai nieko neatsitiko.Peiliukus pagalandi ir pirmyn. Jų net keist neprireikė. Pas mus šienapjovė prikabinama.   
  2. Patinka
    renatele reacted to drapox in Fendt traktoriai   
    Iš kai kurių komentarų atrodo, jei jau dirbi ne prie augalų o prie gyvulių, tai būtinai turi vaikščiot mėšlinas ir dirbt tik su MTZ. Nu nematau logikos nors tu ką. Ne tiek ir seniai aš su vienintėliu 714 dirbau visus darbus 340 ha ūkyje. Dabar galingesnis 516 jau pasirodo nebetinkamas net su pakrovėju. Nu nebejuokinkit. Žinau yra kas su vienintėliu 211 dirba visus darbus 120 ha. Pripūchli, lietuviškai išpindėjom.
  3. Patinka
    renatele reacted to arciu555 in Pieno kainos   
    Verslas todel investuoja,kad pinigus efektyviau panaudoja,nei dauguma ukininku. Pvz bendrauju su ukininkais masinu prisipirke daznas po 4 vnt. Kitas prasiskaiciavo su nauju traktorium ekstazes apimtas,kad parama gavo pasieme per silpna 50 AG kur ji panaudoti ir tokiu atveju yra daug. Aplink mus apie 40 karviu apsidirba su minimalia technika. senas presas,ekonomiskas traktorius paprastas vartytuvas,greblys ir viskas, Ferma stovi ir neverkia. Jus klausiat kaip lenkai apsidirba juk buvot nuvaziave raset,kad sena technika. Daznai be kabinos,ekonomiskas traktorius paprastas presas ir dirba ta pati darba ka jus su naujais Mc halais. Brangi technika-didelis nuvertejimas plius kartais brangus islaikymas ir vel nieko neiseina. .Suprantu didelius ukius :dideli kiekiai reikia patikkimos technikos,bet mazesniems.Sakiau ir sakysiu vietoj naujos technikos geriau pasistatyti garaza sildoma,susipirkti irankius ,kad galetum tvarkyti patogiai nors nauda bus. Airiuose dirbau pas lb turtinga,protinga zmogu,kiekvienam darbui budavo traktorius ir sventa. John Deeras budavo 180 AG tik grudus,runkelius vezti,pluga tempti,pusmeti stovedavo be darbo. Kai LT pamatai panasu traktoriu tempianti paprasta presa ..... todel,kad tingiu atkabinti koki grebli,paemiau galingesni tai kur tau iseis biznis. Mums reikia derintis prie kainu,o ne kainos derinsis prie musu islaidu. Savikaina svarbiausia.
  4. Patinka
    renatele reacted to JCB in Už kiek perkate žemę?   
    Man tai kažkaip nei šilta nei šalta, jei kiti prisipirko brangių žemių, nevadinu nei durnais, nei protingais. Kiekvienas ūkis yra skirtingas ir pats priima sprendimus. O ar bus tvanas, parodys laikas.
    Apie pasaulio pabaigą ar dar kokias kataklizmas spauda mirga marga, na aišku tik ne valstiečių laikraštis. Tikimybė ta pati, ar nukristi meteorui ar ateiti rusui. Tik kažkodėl jaučiu kad karvė bunkerio neturi, reiškia tam nesiruošia, tik pliauškia ir tiek, ir stebisi kad šaršalyną užsuka.
    Ir reikia nepamiršti, kad žemės ūkio produkcijos, berods iki 2050metų, poreikis išaugs 50proc. Tai iš kur tos produkcijos atsiras, nei aš, nei Zilvis, nei koks voras, nepradės iš ha kult po 30tonų.
  5. Patinka
    renatele reacted to Biesas in Už kiek perkate žemę?   
    Aš kaip Pacanas, galiu pasakyt, kad reikia sugebėti atskirti razinkas nuo vynuogių.
    Ir šiaip ši tema daugiau žalinga visų ūkininkų atžvilgiu nei atnešanti naudos. Ir svarbiausia yra visiškai niekieno reikalas kodėl aš perku žemę o Karvė neperka. Tai du skirtingi ūkiai. Ir tai kiekvieno asmeninis reikalas. taip pat kiekvienas skirtingai supranta investicijas, pridėtinę bei likutinę vertę, kapitalo grąža. Net jei UA užvers pasaulį kviečiais ir žlugs ES, kaip manote kas labiau praras vertę eurai gauti už parduotą ūkį ar gautas santaupas ar žemė? Kaip gerai kažkuris rašė, kad viskas vystosi ciklais. Turi žemę - turi kapitalą. O pinigai savo vertę išlaiko tik vieną dieną. Bet šiuo atveju yra teisūs visi.
    p.s. kas liečia UA. Ten jau daugiau nei penkiolika metų dirba prancūzai, olandai, vokiečiai, amerikiečiai, australai, lietuviai ir kas tik netingi. ir kol kas per tiek metų nepradėjo tekėti Europos gatvėmis kviečių upės.
    Mums reikia daugiau analitinio mąstymo ir santūrumo, nuoseklumo.
  6. Patinka
    renatele reacted to Algis... in Visureigis prie ukio   
    Chebrite is jusu diskusiju gali sprest , kad jum ne visureigio prie ukio su mechanine deze bet bagio ar hamerio karisko reiketu ...
  7. Patinka
    renatele reacted to jevgenijus in Už kiek perkate žemę?   
    Tai jei susitartume ir brangiai nepirktume, galėtume pirkt pigiau, be paskolų, bet vos pradėjus pirkt kainos pradėtų kilt ....trukt už vadžiu vėl iš pradžių
    hmm...ūkininkas stato naujas fermas, kai kiti griauna, plečia bandą kai visumoj vyksta bandų išpardavimas ....nu jo, reikia dar pasvarstyt kas čia dvasios ubagas. 
  8. Patinka
    renatele reacted to Valakinis in Kas vyksta Lietuvoje?   
    Gana to populizmo apie tas pensijas. Pasižiūrėkite kokias lengvatas gauna senjorai, kokias kompensacijas, juk girdisi per žinias, kiek jie atiduoda pinigų telefoniniams sukčiams, mūsų senjorai sugeba sutaupyti ir keliasdešimt tūkstančių eurų, o vis reikia verkti dėl mažų pensijų ir kitų skriaudų. Čia vienas dalykas.
    Antra - kas mūsų valstybėje prioritetas, ar ta mirštančioji dalis, kuri yra gerai išlaikoma valstybės, ar ateitis - vaikai, jaunimas, jaunos šeimos bei visi likę dirbantieji?
    Visada buvo pensininkai, tad nereikia tikėtis didesnių pensijų, jos tik mažės.
    Ir trečias dalykas, Jei kaltinate konservatorius dėl griežto taupymo, tai elgiatės kaip paaugliai, kuriems tėvai nutarė nebeduoti dienpinigių, nes šeimoje prastai su finansais. Tada visas pasaulis patyrė ekonominę krizę, įskaitant ir Lietuvą, bet regis, dauguma mano, jog čia buvo tik valdžioje krizė ir reikėjo leisti ir dar kartą leisti. Be to griežto taupymo šiandien Lietuva būtų prasiskolinusi kaip Graikija, o gal ir bankrutavusi. Tai buvo  ekonominė krizė, todėl visi turėjome taupyti, visi turėjome aukotis vardan šalies, kad ji nebankrutuotų. Tokia tvarka buvo, yra ir bus, nes tokia yra valstybės esmė.
  9. Patinka
    renatele got a reaction from Kowboy in Pieno kainos   
    Sakai šiena nupjaut ,javus nukult O kiek smulkiu ukiu iš laukų akmenis išsirinke? Ar pievas išsilygine?. Faktiškai niekas. Dažniausiai tie smulkieji savo laukus mato iš toliau arba dar kai siena tvarko. Bet ir tai tik paviršutiniškai    O apie ju sutvarkyma net minčiu neturi 
  10. Patinka
    renatele reacted to ricardaas in Pieno kainos   
    Forumo nariui Karve-poilsis nuo forumo 3 savaitėms.
  11. Patinka
    renatele reacted to audrute in Gal atsiras   
    Ir po darbų
  12. Patinka
    renatele reacted to Pienmėgys in Pieno kainos   
    Amžina svajonė, kad patiems nieko nedarant, ateis iš kažkur idijotas, perkantis brangiai, parduodantis pigiai ir viskas susitvarkys savaime...  Alternatyvos situacijai, kada apsijungę pieno gamintojai gali diktuoti kainą perdirbėjams iš tikro nėra, ir nebus..
  13. Patinka
    renatele reacted to jevgenijus in Užsienio kalbų mokėjimas   
    Karta esu mates, pokalbi tarp lietuvio ir vokiecio. Apie judvieju tatuiruotes. ...iki trecio litro, sunku buvo net su verteju, po trecio litro, atsivere cachros ir vertejo nebereikejo. Vienas gimtaja vokieciu (turbut jokios kitos nemoka), o kitas kadangi ivaldes viena uzsienio kalba, tai ja ir kalbejo...rusiskai. Tada mums, stebintiems tuodu, prireike vertejo. 
    Tai pavyzdys kai kalba nebuvo barjeras, deje dazniausiai neina susikalbet kalbant ta pacia kalba.
  14. Patinka
    renatele reacted to arciu555 in Pasaulio įvykiai   
    Tenai (Rusijoj) to nebus,nes 2000 m,visos televizijos,laiksrasciai buvo privatizuoti Kremliaus.Ju savininkai Guzinskis ir Bereziovskis isgrusti lauk.Ir kai mes keikiam ES,kad tas blogai,anas blogai tai nuvaziuokit i Rusija.Ir kai zinai,kad tai lb turtinga salis savo iskasenom,gintaru ir t,t kaip gali nesistebeti kada pagrindiniam kely i Maskva yra tokiu duobiu kur vaziuoji 40 km/h. Mastanciam zmogui tenai isvis nuprotejimas. Jeigu cia pas mus blogai kodel ukrainieciai tuntais bega ir nesiskundzia,nes cia nesaudo,nezudo...Sutikau daug rusu Vokietijoje kurie per 5 metus tenai dirbdami ikure firmas ir db susiriesdami keikia Vokietija,bet kazkodel nevaziuoja i Rusija?kodel? kai man yra blogai visada lyginu kas buvo pries 20 metu. Kada siautejo banditai ,kada nebuvo legalaus biznio galejo bet kada apgauti,negalejaiisvaziuoti uzsidirbti legaliai,uzsieny tu negaledavai i viesbuti uzsukti,nes buvo per brangu.Dabar yra n galimybiu,tik mes patys esam aptinge ir paprate reikalauti.O gal kaltas lietuvisko biznio supratimas(verslo planas) jei per metus nepasistatai namo,per antrus neuzbaigi tai neapsimoka imti tokio biznio.
  15. Patinka
    renatele reacted to arciu555 in Pieno kainos   
    Apsimokes ukininkauti,jei atsispirsi pagundai imti paskolas ir pasipuikuojant pries kaimyna pirkti nauja technika.Jei dirbsi su senesne(pigesni islaikyma kainuojancia technika) viskas apsimokes.Pvz Lenkams apsimoka dirbti todel,kad tenai viskas sustyguota ukiskai mastant.Jei velka nedidele priekaba,tai mazas,senas,pigus,ekonomiskas traktorius.Visi sako,kad Lietuva biedna salis,bet Siauliu aplinkeli apvaziuojant as matau tokia nauja ir galinga technika,kokios as nematau vaziuojant per Lenkija,Vokietija,Olandija,Belgija,Anglija.Pvz Anglijoje smulkesni ukininkai laikosi ant senesnes technikos.Lietuvoje tie kurie turi senesne technika kazkaip nesiskundzia.Asmeniskai pazystu is 50-60 Karviu nama statosi.Nieko nenorejau pamokinti,bet norejau pasakyti,kad labiausiai ir brangiausiai siais laikais kainuoja PRESTIZAS.Kaip smulkus verslininkas negali vazineti su nauju brangiu dzipu,taip smulkesnis ukininkas su nauju traktorium,nes atejo laikas viska skaiciuoti.vaziuoti smagu,bet kai paskaiciuoji....
  16. Patinka
    renatele reacted to JCB in Pieno kainos   
    Zemes jis prisipirkes uz pigiai, neskiesk ereziju su keliais hektarais. Matai visi islaidavo, pirko sviesta ant batono, o jis berzu pumpurus valge, nes taupe.
  17. Patinka
    renatele reacted to arunis in koki traktoriu rinktis???   
    šeip tai reikėtų ne į spalvą žiurėti, o i artimiausią servisą (tai jau praktikuoja ne vieni užsienio kaimynai ir tolimesnės šalys), nes nesvarbu, kokios spalvos varžtas, vistiek ant galvutės iškalta 8,8; 10,9; arba 12.9. ir o,bet, tačiau  kaip sakė ruselis iš "Armagedono":
    Koks skirtumas, rusiškas , angliškas ar amerikonas, vistiek viskas pagaminta Kinijoj     
  18. Patinka
    renatele reacted to Biesas in Fendt traktoriai   
    pavasario gaivai spaudžiant širdį, aš parašysiu ne apie šį milžiną bet apie naujus ar beveik naujus Fendulius. Na žodžiu apie naujos generacijos tvarinius. Ką jau padarysi, kad būnu tam tikrais gyvenimo atvejais komunikabilus žmogutis. Ir nutiko taip, kad į nugarą alsuoja dar vieno ristūno pirkimas, tenka komunikuoti su labai plačiu ratu asmenų. Tas ratas prasideda nuo LT bėga pro DE, BE, DK, NO ir baigiasi ten kur prasidėjo. To rato atstovai Fendulių pardavėjai, serviso atstovai ir turėtojai. Tad sugrūpavau kelių mėnesių analitinio darbo duomenis. Labai įdomius faktus gavau. Kadangi jūs jau nekantraujate, juos ir pateikiu viešumon.
    na suitikite, kad ratas respondentų labai platus ir dėsningumo faktorius kaip ir atkrenta. taip pat dalyvavo kelios skirtingų interesų atstovų grupės. taip, kad viskas nešališka.
    Išvados tokios:
    - Fendtas patogiausias traktorius operatoriaus darbo vietos atžvilgiu;
    - Ergonomiškas, inovatyvus, pramąstytas traktorius;
    - Draugiška atstovo aplinka ir palaikymas;
    - Ištvermingi varikliai;
    - Labai sudėtingai remontuojamas garažo sąlygomis ( turėta omenyje mazgų prieinamumas ir problemų diagnozavimas )
    - Aukštos atsarginių dalių kainos ir serviso paslaugos;
    - Modeliuose nuo 2001m. tipiniai el, grandinių gedimai;
    - Vario nepatvarumas ( visos šalys paminėjo, kad dėžių remontas vidutiniškai atliekamas traktoriui turinčiam 7 000 mh )
    - Rizikingas ir abejotinai atsiperkantis traktoriaus nuo 2001 m. pirkimas antrinėje rinkoje ( minimos Vario ir elektros problemos )
    parašiau daugiau mažiau susitemintas ir sutampančias išvadas.
    Kas liko už kadro!
    Skeptiškiausiai Fendtą įvertino DE atstovai. ( kadangi šioje šalyje turiu daug kontaktų, bet tai labai nustebino ) Tie patys vokiečiai paminėjo kaip puikiausiai užsirekomendavusius modelius turinčius mechaninę pavarų dėžę t.y. GTA/310/312/510/515/611/615/816/818 kaip labai problematiškus išskyrė 313/4xx/7xx/9xx
    išliko vieno vokiečio ūkininko pasakymas, kad jo ''04 - 716 vario tms ant pietų stalo pasidės senutis 615.
    nemažai prognozavo, kad Fendtas traktorių rinkoje užleidžia lyderio pozicijas.
    Norvegai paminėjo problemas su Vario, pabrėždami, kad jos patogios bet nepakančios darbams kalnuotame reljiefe.
    Danai ir Belgai patarė atsikratyti traktoriaus po garantinio laikotarpio pabaigos. ( akcentuota, kad gaunamas tokiu atveju maksimalus ekonominis efektas ) Ypač belgai siūlė saugotis vario antrinėje rinkoje. Kaip vienas pardavėjas sakė: Fendtai daug laiko lenkė kitus brandus, aplenkė kai kuriuos dešimtmečiu, bet lenktyniaudami pamiršo, kad žemė apvali. Ir deja, Fendtas su savo nauja kokybe artėja prie ten nuo kur pradėjo lenktynes. Ir naują palankumą vartotojams vargu ar iškovos.
    Vienas danų serviso atstovas pasakė, su nauju Fendtu kiekvieną dieną dirbdamas galvosi ne apie darbą o apie mane. Nes tai yra "elektroninė bomba"
    Kad ir kaip aš norėčiau, bet norai lieka norais o racionalumas ir faktai racionalumu ir faktais. Žinoma, labai tikėtina, kad iš daug maž 40 asmenų aš sutikau kaip tik tokius - Fendto skeptikus.
    p.s. negaliu neatsiliepti apie lietuvius. (čia aš bendravau tik su ūkininkais) dominavo posakiai " Yra Fendtai ir yra kiti traktoriai" "Jei nori dirbt ir uždirbt, pirk Fendtą" "Kai nusipirkau Fendtą nesupratau nesupratau, kodėl š to nepadariau prieš n metų " "Da jo_t tvo_u mat" " Sukišus tiek pinigų lieka tik apmyžt ir uždegt " ............. .
    kažkodėl ne kas gaunasi kai išjungiu jausmus ir įjungiu protą
  19. Patinka
    renatele reacted to Jaunasis in Valtra T234 Versu ar John Deere 6155R Direct kas geriau?   
    nu cia bus tas atvejis kad turiu va tiek ir tiek pinigu ir nesvarbu tik duokit kas uz tiek iseina o ne ko reikia
  20. Patinka
    renatele reacted to Pienmėgys in Kokius gyvulius labiausiai apsimoka auginti?   
    Ir dar pageidautina šeriant tik oru..
  21. Patinka
    renatele reacted to kestoxs in Pieno kainos   
    Politikelis klausia kaimo bobutės:
    -Na, tai kaip sekasi?
    -Anksčiau kai dar senelis buvo gyvas, laikėm dvi karves, dabar, tik viena.
    -Tai ką, sveikatos trūksta, viena nebeapeinat?
    -Ne, apeiti dar galėčiau, bet pensija tik viena beliko.
  22. Patinka
    renatele reacted to ramunas.s in ES parama 2014-2020 m. Investicijos į materialųjį turtą   
    Man toks vaizdas susidaro paskaicius kad dauguma jus ukininkaujate tik del paramu...kad tik viska kas imanoma o dazniausiai neimanoma bet turit dedziu siltai sedinciu kur prasuka kaip reikia viska, susigrobti...vaje vaje,kas jum bus kai pasibaigs paramos 2020:-)laukiu tos dienos labai:-)
  23. Patinka
    renatele got a reaction from magnums in Mūsų laikomų galvijų nuotraukos   
    Ir aš savo keletą įkeliu.







  24. Patinka
    renatele reacted to Aukštaitė in Pieno kainos   
    tuomet reikia pakovoti už tai,kad gautume tiek, kad išgyventume   vat įsivaizduokite situaciją : po 3 procentus pradeda valdžia ar darbdaviai mažinti valdininkų, policininkų, mokytojų atlyginimus. Manau pakiltų visa šalis ir išeitų i  gatves, o mums, pienininkams, mūsų atlyginimus jau kuris  laikas mažina ir ne po 3 procentus, o mes ką....o mes  nieko   Šiandien per  žinias skalambija, kad graikai  jau išėjo i gatves,nes mažiausias pensijas mažina... kas juokingiausia musiškiai pensininkai gavę tokias pensijas numirtų iš netikėtumo
  25. Patinka
    renatele reacted to Zilvis55 in ES parama 2014-2020 m. Investicijos į materialųjį turtą   
    Pirma: I ukininku sajungas priima be problemu neatsizvelgiant I ukio dydi. Bent pas mus rajone.
    Antra: Kooperatyva gali ir pats sukurt.
    Trecia: pats rasai kad 85, 200 ar 2000 ha jokio skirtumo - taip kad visi lygus ir nera kam ko pavydet.
    Ketvirta: Jauniems intensyvumas padidintas 20%. Beje smukiems ir jauniems ukiam yra kitos programos. Ar jose numatytos taisykles tinkamos tai cia jau kita diskusija.
     
    Pabaigai: Tavo vadinami "buozes" nepradejo ukio nuo 200 ar 1000ha. Dazno is ju starte apie paramas is ES net svajoniu nebuvo. Jie nuo taves skiriasi tik tuo kad nedejavo, o reikiamu momentu rizikavo, nebijojo prisiimti atsakomybes, daznas ir didziuliu paskolu. Mate ir silto ir salto. Tikejo kad zemes ukis bus reikalingas, nors daugelis teige visiskai priesingai. Ar jie del to kalti kad sugebejo sukurti konkurencingus ukius???
     
    Taip kad tokiu zmoniu vadinimas "buozemis" tik parodo tavo pacio akla pavyda.
×
×
  • Create New...