Jump to content

Mikus

Nariai
  • Pranešimai

    328
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    Mikus reacted to woldas in Plūgai OVERUM   
    na jeigu visi korpusai vienodai stovi tvarkingai, tai turi ir vienodai versti, nebent verstuve maziau versta paskutine kitokia kokia. siemet nupirkau ir overuma gumine apsauga paprasta, tai kol nusisveite rudys ir prastai ejo, kuo greiciau tuo geriau vercia, tik kad belaruskis nepatempia greit
  2. Patinka
    Mikus reacted to performance in dirvožemio tyrimai   
    Skaityk išradejo apibudintas irankis, dar su zemiu isstumimu. Gaminkites i sveikata

  3. Patinka
    Mikus reacted to Išradėjas in Dirvos idirbimo budai ir seja   
    Uzares uzkonservuosi siaudus,nebus puvimo nebus is ju naudos.Seklus skutimas paskui kombaina,sudygus piktzolem ari arba skuti  ir seji.As taip stenguos padaryt.
  4. Patinka
    Mikus reacted to drapox in Dirvos idirbimo budai ir seja   
    Tik šiemet tai ir pasiteisino. Nu gal dar kokius metus per tuos kokia 15 metų kai auginu vasarinius rapsus.
    Jei taip galvojant tai ir beicas pasiteisina tik kartą per kokius 10 metų, fungicidai irgi ne kas met reikalingi. Bet jei bus reikalingi jau nebepanaudosi ir patirsi tokių nuostolių kad keiksi save ilgai.
    Rapsų sėją reiktų arba išskirstyti per kelis terminus, kad sumažint riziką, arba sėti gegužės pradžioj. Sėja balandžio mėn., ypač iki 20d. ganėtinai rizikingas reikalas. Dažnai dėl šaltos žemės ilgai ir netolygiai dygsta ir didžiulė rizika užsirauti ant šalnų.
    Sėjant į durpynus patarčiau sėti ne anksčiau gegužės 10d., geriausia apie 15d. Čia tik iš skaudžios patirties siūlau taip daryti, bet kiekvienas lietuvis linkes viską išbandyt savo kailiu, taip kad sėkmės.
  5. Patinka
    Mikus got a reaction from romiks55 in Tinklas avims ir impulsų generatorius jiems   
    Nu ką , pasitvirtino mano išsakyta nuomonė pirmuose postuose. Po nakties tinkle radau 6 mėnesių avelę uždususią. Nežinau po nakties gal šernas jas pabaidė, nes kitame gale radau du kuoliukus išverstus, o priešingam aptvaro gale avelę. Radau internete foto mano akimis patikimo aptvaro variantą. Jis panašus kaip Donatas naudojo sietą,tik kad jo neištampytų avys. Priešais dar iš vidinės pusės eina el. piemuo. Foto vėliau įdėsiu.
    Tad lieku prie savo nuomonė, tinklas tik suaugusioms ramioms avims ir tik laikinam aptvarui. Jaunimui ir avinams tai netinka.
  6. Patinka
    Mikus got a reaction from algis12 in japoniski traktoriukai   
    O kaip dėl avarinio ir numerio apšvietimo tai irgi nereikalinga, nes iš japonų jie pareina be visa to. Ir kaip paskui su tech. apžiūra ?
  7. Patinka
    Mikus got a reaction from Mazgė in Ėriukų penėjimas avių šėrimas   
    Maišyk, nemaišes avims šiaudus, jos šienainį puikiausiai susirankioja ir bliauna
  8. Patinka
    Mikus got a reaction from Rasiuke in Avių liga   
    peilis geriausia vaistas.Kam vargti su visokiais rachitais,paskui vistiek nustips arba teks pjauti.Patikrinta praktikos,tik sveiki ir stiprūs individai nusipelno gyventi geriau
  9. Patinka
    Mikus got a reaction from Mazgė in Avių liga   
    Nu pas mane ir dabar prie -15 jos guli lauke priešais saulutę ir gamina vitaminą D , reikia nepatingėti ir padaryti maciono aikšteles.
  10. Patinka
    Mikus got a reaction from Augunstas in Avių liga   
    Nu pas mane ir dabar prie -15 jos guli lauke priešais saulutę ir gamina vitaminą D , reikia nepatingėti ir padaryti maciono aikšteles.
  11. Patinka
    Mikus got a reaction from RRimas in Avių liga   
    Nu pas mane ir dabar prie -15 jos guli lauke priešais saulutę ir gamina vitaminą D , reikia nepatingėti ir padaryti maciono aikšteles.
  12. Patinka
    Mikus reacted to Vyteniss in ES parama 2014-2020 m. Investicijos į materialųjį turtą   
    Jauniesiems ūkininkams (fiziniai asmenys, kurie paramos paraiškos pateikimo dieną jaunesni nei 40 metų amžiaus ir turi reikiamų profesinių įgūdžių bei kompetencijos), investuojantiems penkerių metų laikotarpiu po įsikūrimo, finansuojama iki 70 proc. visų tinkamų finansuoti projekto išlaidų. Jaunasis ūkininkas laikomas investuojančiu penkerių metų laikotarpiu po įsikūrimo, kai ne vėliau kaip prieš 5 metus iki paramos paraiškos pateikimo pirmą kartą, kaip ūkio ir valdos valdytojas, pateikė paraišką tiesioginėms išmokoms gauti ir iki paramos paraiškos pateikimo  nepertraukiamai vykdė deklaravimą.
    Tai  jei mano ūkis registruotas 2008 metais, bet pirmą kartą deklaravau 2013 metais, tai pretenduoju į 70% intensyvumą?
  13. Patinka
    Mikus reacted to kestoxs in ES parama 2014-2020 m. Investicijos į materialųjį turtą   
    Jaunasis21 skaityt nemoki?Nėra dar naujos paramos taisyklių, neskleiskit dezinformacijos.
  14. Patinka
    Mikus reacted to mode26 in Apsauga nuo vilku...   
    Gera žinia: kaškas praplaus pinigus kelis ukius parems už nepagrįstas išlaidas ir tiek žiniu. Geriausia investicija tai medžioklinis;-)
  15. Patinka
    Mikus got a reaction from Strazdas in Šarole veisle   
    Gimdymo sunkumai priklauso nuo paskutinių mėnesių šėrimo sąlygų, apie tai jau buvo rašyta.
  16. Patinka
    Mikus got a reaction from MindaugasB in PARAMA: Tiesioginės išmokos už mėsines avis   
    ūkininkavimas tai verslas, tik kaime. Jeigu manote, kad versle per pirmus pora metų uždirbami milijonai, turiu Jus nuvilti. Ūkininkavimas tas pats, nori daug ir čia dabar- investuok milžiniškas sumas. Pradėsi po biškiuką, ilgas ir sunkus kelias. Bet vis geriau nei Anglijoje būti antrarūšiu žmogumi, čia mano nuomonė.
  17. Patinka
    Mikus got a reaction from Augunstas in mėsinė avininkystė,ar perspektyvu   
    Įdedu kooperatyvo laiško citatą:
    "Gerbiamieji,
    Kooperatyvas "Avininkas" renka duomenis apie gyvų ėriukų pardavimą.
    Mes norime žinoti, kiek ėriukų galime nupirkti per mėnesį.
    mus domina ėriukai kurių svoris nuo 30 iki 50 kg, amžius iki metų.
    Už tokius galime mokėti 1,75 Eur (6,04 Lt) už gyvo svorio kilogramą. Pristatyti reikėtų į Inturkę.
    Taip pat domintų ir avys, 0,8 Eur (2,76 Lt) už gyvo svorio kilogramą.
    Jei norėtumėte parduoti, informuokite prašau el. paštu avininkas eta avininkas.lt"
     
    Klausimas į areną,kuo jie skiriasi nuo perpardavinėtojų ir dar norint gauti jų siūlomą kainą, privalai tapti nariu   
  18. Patinka
    Mikus reacted to Vilius in Landini traktoriai   
    Pavirsutiniskai bet idomiai isdestyta nuomone... Nuotaika pakele.. Beja Metrastininkas ar ne lauko dienoj zvalguvos buvom susitike tik o gal agrovizijoj
    O gal Vilius pagaliau issirinko traktoriu
  19. Patinka
    Mikus got a reaction from Juodas in mėsinė avininkystė,ar perspektyvu   
    Sąmokslo niekas neieško. Faktas tas, kad sumokat pigiai, parduodat brangiai. Norit Naujos Zelandijos aukštumų  , tai kaip klientas mokės už skerdeną tarkim €20 /kg, o ūkininkas gaus € 7,25 už kg skerdenos, va tada gal ir bus Jūsų linkimi aukšti gamybiniai rodikliai, nes ūkininkas galės investuoti į grynaveislę bandą, nes tame matys pelną. 
    Sutikčiau jei kooperatyvas būtų padaręs paprasčiau, perkam iš narių ėriukus už fiksuotą tarkim € 6 už skerdenos kg su sąlyga kad jie nebus žemesnės nei tam tikra kategorija ( pagal Lietuvos realijas) ir parduoda už  € 7,25 klientui. Nes šis projektas gi yra socialinis, ne komercinis ?
    O pasiūlius aukščiausios rūšies ėrieną, klientai moka dar daugiau ūkininkas gauna taip pat daugiau, va čia tada ir būtų paskata plėstis ir siekti aukštumų. 
    O dabar mano kuklia nuomone tai laukia  AtA
  20. Patinka
    Mikus got a reaction from Augunstas in mėsinė avininkystė,ar perspektyvu   
    už prasčiausius ar geriausius įdėjus skelbimą po 4,90 išeis su vėjeliu, ir be jokio stojimo į kooperatyvą ir be pajų už kuriuos gale metų nieko negausi, nes kooperatyvas dirba į minusą 
  21. Patinka
    Mikus reacted to Vanagas in mėsinė avininkystė,ar perspektyvu   
    Truputėli pataisysiu, tie visi mokesčiai, kuriuos moka , tai yra pelno mokestis , kuris yra 20%. Jis taip pat išskirtomas pagal išlygas priklausomai nuo uždirbto pelno dydžio, ir šiuo atveju gali būti netgi mažesnis. Antrasis mokestis tai yra turto mokestis, jei kooperatyvas tokio turi, tačiau šis mokestis neturėtų sudaryti reikšmingos dalies kooperatyvo veikloje. Ir štai visi mokesčiai baigiasi, kuriuos minite. Taigi gaunasi , kad kooperatyvas kuo daugiau uždirba, tuo daugiau ir susimoka, argi nebūtų logiška kooperatyvui nusistatyti tarkime 10-20% pelno maržą , kas tikrai būtų pakankama ne tik veiklos sąnaudom dengti bet ir net išmokėti dividendus jei tai numatyta įstatuose? 
    Jūsų minimas PVM, tai žinokite, kad PVM moka galutinis vartotojas, tai yra klientai perkantys skerdeną iš kooperatyvo, kadangi kooperatyvas yra PVM mokėtojas , jis PVM'ą susidengia iš pirkimų pardavimų ir nemoka nė cento, tik parodo savo buhalterijoje vaikštantį PVM'a kaip ir kiekviena įmonė. 
    Na dar tipiška sakyti, kad kooperatyvas galėtų mokėti darbuotojų soc. draudimo mokestį, bet reiktų pripažinti , kad šį mokestį uždirba pats darbuotojas,tik tiesiog pagal įstatymus perleidžia jį mokėti kooperatyvui į valstybės biudžetą. Nes juk be darbuotojo nėra ir soc draudimo mokesčio . 
    Štai ir baigiasi visi mokesčiai, tai nereiktų teigti , kad kalti mokesčiai šiuo atveju.
    Žinoma veiklos pradžioje visi nori apsisaugoti nuo praradimų, todėl ima pelną kokį tik galima didesnį ir bando apsidraust nuo galimų praradimų ir kompensuoti investicijas, bet reikia tikėtis, kad veiklai įsitvirtinus supirkimo kainos pradės artėti prie pardavimų kainų. Šiaip ar taip sveikintina įsikūrus kooperatyvą .
    O pratesiant Mikus idėją tarkim kooperatyvas parduoda skedeną už 7,25euro, kas yra 6eurai, skiriam 20% pelno maržą skerdimo ir išlaikymo kaštams padengti, ir gaunam realią supirkimo kainą 5eurus, bet et, tokių kainų manau dar teks palaukt. Šiuo metu mažų mažiausia kaina turėtų būti bent 4eurai(arba 2eurai gyvo svorio), nuo kurių liktų dar ir beprotiški 40% pelnui, o kaip jau efektyviai vyks kooperatyvo veikla viduje, čia jau dalininkų turėtų būti rūpestis. 
  22. Patinka
    Mikus got a reaction from RRimas in mėsinė avininkystė,ar perspektyvu   
    Sąmokslo niekas neieško. Faktas tas, kad sumokat pigiai, parduodat brangiai. Norit Naujos Zelandijos aukštumų  , tai kaip klientas mokės už skerdeną tarkim €20 /kg, o ūkininkas gaus € 7,25 už kg skerdenos, va tada gal ir bus Jūsų linkimi aukšti gamybiniai rodikliai, nes ūkininkas galės investuoti į grynaveislę bandą, nes tame matys pelną. 
    Sutikčiau jei kooperatyvas būtų padaręs paprasčiau, perkam iš narių ėriukus už fiksuotą tarkim € 6 už skerdenos kg su sąlyga kad jie nebus žemesnės nei tam tikra kategorija ( pagal Lietuvos realijas) ir parduoda už  € 7,25 klientui. Nes šis projektas gi yra socialinis, ne komercinis ?
    O pasiūlius aukščiausios rūšies ėrieną, klientai moka dar daugiau ūkininkas gauna taip pat daugiau, va čia tada ir būtų paskata plėstis ir siekti aukštumų. 
    O dabar mano kuklia nuomone tai laukia  AtA
  23. Patinka
    Mikus got a reaction from Augunstas in mėsinė avininkystė,ar perspektyvu   
    Sąmokslo niekas neieško. Faktas tas, kad sumokat pigiai, parduodat brangiai. Norit Naujos Zelandijos aukštumų  , tai kaip klientas mokės už skerdeną tarkim €20 /kg, o ūkininkas gaus € 7,25 už kg skerdenos, va tada gal ir bus Jūsų linkimi aukšti gamybiniai rodikliai, nes ūkininkas galės investuoti į grynaveislę bandą, nes tame matys pelną. 
    Sutikčiau jei kooperatyvas būtų padaręs paprasčiau, perkam iš narių ėriukus už fiksuotą tarkim € 6 už skerdenos kg su sąlyga kad jie nebus žemesnės nei tam tikra kategorija ( pagal Lietuvos realijas) ir parduoda už  € 7,25 klientui. Nes šis projektas gi yra socialinis, ne komercinis ?
    O pasiūlius aukščiausios rūšies ėrieną, klientai moka dar daugiau ūkininkas gauna taip pat daugiau, va čia tada ir būtų paskata plėstis ir siekti aukštumų. 
    O dabar mano kuklia nuomone tai laukia  AtA
  24. Patinka
    Mikus got a reaction from Mantas33 in INVENTORIUS: Kirpimo mašinėlė, ašmenys   
    Nežinau ar čia Lietuviškas bruožas išradinėti dviratį,viską pirkti bile pigiau, ar tai visa iš biednumo. Normalūs heiniger ašmenys apatiniai nukerpa 20 avių, viršutiniai 10 . Galima ir daugiau, bet tada reikia labiau suveržti ašmenius, nuo ko greičiausia kinietiška mašinėlė nudustų, nes ir gera kaista taip, kad reikia padaryti pertrauką po kokių 20 avių. Pats kirpau avis beje ir romanovo, kurios būdamos šiurkščiavilnės, labiau šipina ašmenius nei tarkim suffolkai. Tad gal vertėtų vadovautis amerikietiška logika, neesam tiek turtingi, kad pirktume pigų šū..... Bet čia aišku kiekvienam savo ..
  25. Patinka
    Mikus got a reaction from RRimas in mėsinė avininkystė,ar perspektyvu   
    Kaip pasakytų Ostapas Benderis " paskolka opium dlia naroda "
     
    P.S  Gal galit tada viešai, kaip įgaliotas kooperatyvo asmuo, pasakyti po kiek yra parduodama ėriena kooperatyvo klientams €/kg  ?
×
×
  • Create New...