Jump to content

MT18

Nariai
  • Pranešimai

    33
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Kaunas

Paskutiniai lankytojai

554 profilio peržiūros

MT18 pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

9

Reputacija

  1. Dvigubas "V" arba "U" ir turėtų padėti.
  2. MT18

    grudu valomosios

    Kaimyninis ūkis turi amkodoro, diena ir naktis su BSX lyginant. Tiek pagaminimo kokybė, tiek darbo. Daug tyliau dirba, mažiau dreba. Už tokius pinigus turbūt geriau šiai akimirkai rinkoje nėra.
  3. 3 metrų prikabinamų "SLOBODA" Lietuvoje kol kas nesidarbuoja, keletas pakabinamų. 4 metrų prikabinamų nemažai dirba Lietuvoje, tad, jeigu reikalinga konsultacija ar norite pabendrauti su ūkininkais, kurie dirba - tel. 869802474 ir pakonsultuosiu. Šiai akimirkai daugiausiai išdirbęs skutikas yra Anyksčių rajone, apie 3000 ha.
  4. MT18

    Tankinimo Volai

    150 ūkių Lietuvoje, kuriuose dirba šie volai ir niekas nebuvo kišęs nagų prie jų veržimo (išskyrus atvejus, kuomet keitė žiedą), o kalbėti nežinant, nežinau, neskanu. Jeigu kalbam apie esmę, tai esmė ta, kad yra volai, kurių žiedai kiekvienas sukasi sau ir yra volai, kurių žiedai susiveržia ir sukasi, kaip vienas velenas. Jeigu kiekvienas žiedas sukasi sau, kažkada sudils ašis, žiedų skylės išsiplaks ir reikės pirkti naujas ašis, žiedus, ir tai yra akivaizdu. Kiekvieno gamintojo tie žiedai skirtingai ir prasisuka, praėjusią savaitę mačiau he-vos volus, kuriems buvo 8 metai, bet ūkininkas prižiūri juos, tai žiedai prasisuka išties sunkiai, tokiu atveju jie mažiau ir graužia ašį ir akivaizdu, kad tarnavimo laikas yra ilgesnis, todėl aš visiškai nesu nustebęs, kad rimtų gamintojų volai laiko ilgai, tačiau yra pavyzdžių, kur jis labai lengvai sukasi naujas, o vėliau išgirsti istorijas, kad dirbo trejus metus ir jau keitė ašį (volai nebrandiniai). Žinoma, tai gali įvykti ir po 15-20 metų, kuomet tie volai bus pilnumoje atsipirkę, tačiau girdėti, jog suveržimo sistemą yra tam, jog volai nepasileistų per kelias dienas - tikrai nemalonu, ypač žinant ūkius, kuriuose volai išdirbę ne šimtus, o tūkstančius hektarų. Jaučiasi toks pojūtis, kad labiau sakoma dėl to, kad volai yra Ukrainietiški, o Ukraina daugeliui vis dar yra - kirvio tėvynė, kurioje nieko negali gimti naujo ir gero. Proveržis yra ir ten, o Lietuvoje matote jo vaisius. Gamintojų ten tūkstančiai, tačiau Lietuvoje atsiduria vienetai. Kiekvieno ūkininko pasirinkimas ką rinktis. Nori he-va, dal-bo - jis dirbs su juo ir bus patenkintas, nori už mažesnę pinigų sumą - įsigys ukrainietiškus ir bus patenkintas, tačiau kiek yra ūkininkų, tiek ir bus nuomonių, tad peikti ir smerkti nežinant - nemanau, kad vertėtų.
  5. MT18

    Tankinimo Volai

    O jūs kai keičiat traktoriaus ratą, tik sudedat varžtus ir užveržiat paprastu raktu? Ar ir su ilgesniu vamzdžiu užveržiat? Jei veržiat tai kam? Juk ratas sukdamasis irgi veržiasi Velenas būna suveržiamas ir užkontruojamas, jog negalėtų atsilaisvinti. Jeigu nebūtų kairinio/dešinio sriegio, tuomet pastoviai būtų bandoma atveržti ir viską sulaikytų ši suveržimo sistema, tačiau, kuomet yra kairinis/dešininis sriegis sumažinama jėga atsilaisvinimui, nes važiuojant į priekį vyksta veržlių užveržimas, o kadangi jos yra užkontrintos - jos daugiau neužsiveržia ir tikrai neatsilaisvins. Galbūt netinkamai kažkur išreiškiau mintis, ne tą žodį parinkau, bet esmę tikrai turėjote suprasti. Jeigu kyla daugiau klausimų, tuomet maloniai kviečiu susisiekti tel. +370 698 02474 arba asmenine žinute, nes gaunasi šiek tiek temos teršimas.
  6. MT18

    Tankinimo Volai

    Nuo atsilaisvinimo, kad jeigu kas nors nutiktų, būtų papildoma apsauga, kad tikrai neatsilaisvins.
  7. MT18

    Tankinimo Volai

    Apsaugos priemonės.
  8. MT18

    Tankinimo Volai

    1) Masyvi ir stipri veržlė suveržia žiedus (apskaičiuota ir atlaiko tokias jėgas, veržlė yra nestandartinė, todėl komplekte būna specialiai jai pagamintas raktas, jeigu norite išvysti veržlę atskirai - galime parodyti) 2) Jog veržlė neatsiveržtų, taip pat užveržiama masyvi kontraveržlė, kurią matote pažymėta antru numeriu. 3) Kaip apsaugos priemonė, kad neatsilaisvintų ir užfiksuotų kontroveržlę - naudojamas varžtas matomas trečiu numeriu, kuris užtvirtina priveržimą ir nesuteikia galimybės atsilaisvinti. 4) Finalui būna užlenkama fiksuojama poveržlė, kaip trečia apsauga, jog tikrai neatsilaisvintų. Čia tik apsaugos priemonės dėl neatsilaisvinimo, pagrinde žiedai neatsilaisvina, nes dirbant jie pastoviai būna veržiami dėl kairinio/dešinio sriegio, kitaip tariant - važiuojant į priekį užsiveržia. Visas šis suveržimas neleidžia pagrindiniams žiedams prasisukti ant ašies, tačiau nenoriu kartotis, anksčiau jau minėjau. Manau plėtoti diskusijos daugiau nėra prasmės, visi sutinkame, jog volų pagrindiniai žiedai turi suktis kaip vienas velenas, norint turėt ilgaamžį daiktą, o kaip kiekvienas gamintojas į tai žiūri, ir kaip gamina - tai jų įmonės reikalas.
  9. MT18

    Tankinimo Volai

    Nei pešiojimasis, nei ką, tiesiog faktas, jog pagrindiniai žiedai turi būti suveržti dėl ilgaamžiškumo ir nereikia klaidinti kolegų, kad taip neturi būti. Dėl ko ši diskusija prasidėjo, dėl to gali ir baigtis, niekam nebandau nieko įbrukti, tiesiog sakau kaip yra.
  10. MT18

    Tankinimo Volai

    Kiek matau pas vienus su šaibos dedasi ir suveržiama, pas kitus vėl kitaip, pas trečius (kur kliba nauji žiedai) galimai visai nėra, nuo gamintojo priklauso. Yra kairinis/dešininis sriegis, kuris važiuojant pastoviai užveržia. Gamykloje būna tvirtai sudedami žiedai, suspausti, užfiksuoti ir papildomi apsaugoti veržle, kontraveržle bei kontraveržlės fiksatoriumi, jog būtų šimtaprocentinį garantija. Praktiškai atsisukti gali tokiu būdu, jeigu būtų įdėtas atbulai velenas. Paprasta sistema, kuri susideda iš keturių komponentų, tačiau yra patikrinta laiko ir ilgaamžė. Beprasmiškai stengiuosi nediskutuoti ir tikrai seku tiek diskusiją, tiek tai, ką pats rašau. Perskaičius Jūsų pranešimą, susidarė nuomonė, jog Jūsų manymu visi žiedai turi būti laisvi (tiek pagrindiniai, tiek valytuvai), galbūt ne taip supratau mintį. Jeigu turėjote mintyje, kad tik "karbuoti" žiedai, kurie valo volus turi būti laisvi - tuomet pilnai sutinku.
  11. MT18

    Tankinimo Volai

    Tikrai ne dėl vartymosi Dėl to ir turi būti voluose žiedų suveržimo mechanizmas arba kiti bėdos sprendimo būdai. Tai gamintojas turėtų būti nurodęs, kaip juos suveržti, jeigu tokia galimybė yra.
  12. MT18

    Tankinimo Volai

    Pagrindiniai žiedai (nuotraukoje kairėje pusėje) turi suktis kaip viena visuma ir būti suveržti. Dantytieji žiedai (nuotraukoje dešinėje pusėje) turi būti laisvi, jie dirba kaip valytuvai ir priklausomai nuo gamintojo pasirinkto sprendimo būna uždėti ant pagrindinio žiedo išlieto kakliuko arba įvorės, о tai reiškia, jog ašies negadina, tačiau visi žiedai būti laisvi - negali!
  13. MT18

    Tankinimo Volai

    Mūsų atstovaujami Ukrainiečių gamintojo volai "Golta" bei "Olvija" turi žiedų suveržimo sistemą, kurių pagalba žiedus galite suveržti tiesiog lauke. Pamatėte, kad žiedai prasisuka, atsukate kontravimo veržles, suveržiate, užkontruojate, užfiksuojate ir vėl visi pagrindiniai žiedai sukasi, kaip viena visuma, išskyrus kas antras, kuris valo.
  14. MT18

    Tankinimo Volai

    Žiedai privalo būti suveržti, jog negraužtų ašies, neišplaktų žiedų skylės. Kaip valytuvai dirba plonieji žiedai (vienas stambus, sekantis plonas). Visi stambieji turi suktis kaip viena visuma, plonieji - kiekvienas atskirai. Jeigu to nėra, tai ašių laikymas, žiedų skylių išsiplakimas priklauso nuo gamintojo pasirenkamų metalų ir kiek ha voluos. Prastesnis metalas - keisit ašis dažnai, išplaksit skyles žieduose. Rimti metalai (dal-bo, he-va) laikys ilgai, kiek? Priklausomai nuo to, kiek dirbsit. Labai nedidelis pasirinkimas Lietuvoje volų, kurie turėtų sutvarkytą visą šią suveržimo sistemą, tačiau faktas, jog jie neturi suktis kiekvienas sau
  15. MT18

    Tankinimo Volai

    @paulius radvila papasakokit kaip pas jus suveržti žiedai, ar rauna pasėlius
×
×
  • Create New...