Jump to content

Nissmo

Nariai
  • Pranešimai

    130
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    1

Reputation Activity

  1. Patinka
    Nissmo reacted to BR in Zirniai   
    Visada sėjam žirnius apie gegužės 5d.,taip kad nepergyvenk,neturi jie biologinio laikrodžio,kaip kad tarkim v.kviečiai.Užpernai apie 4t kulėm,pernai 2t,na bet labai sausa buvo.Šimet pas mus,šiaurės rytuose kol kas taip šlapia, kad kažin ar sėja visų kultūrų tik gegužę prasidės,nes nuo rytdienos iki penktadienio vien  lietus ar šlapdriba. 
  2. Patinka
    Nissmo reacted to nierkac in Mėsinė galvininkystė   
    Kada tas senokai?jei tik mokėti pradėjo nuo kovo1 iki birželio galo turi išmokėti ir dar niekas negavo,kaip čia tu gavai?
  3. Patinka
    Nissmo reacted to Glotnutis in Pieno kainos   
    Tai tegul tie supirkėjai ir pasako pirksim pieną iš tų kur gali pasiūlyti kaip pvz nemažiau 1t ir viskas mažiuku nebelieka bet to nedaro nes smulkių sąskaitą gali mokėti didesnė kainą stambiems 
  4. Patinka
    Nissmo reacted to voras in avizu auginimas   
    Naujas sezonas atidarytas
     
    video-db3586d066ccb4776d8a90f8fd72b922-V.mp4
  5. Patinka
    Nissmo reacted to DDobilas in ar reikia kam atkurti pievas   
    Dėl paukščių sluoksnio už NATURA2000 ribų, tai ŽŪM yra pateikusi prašymą Europos komisijai, kad tai išbrauktų iš valdymo reikalavimų ir paliktų tik kaip informacinio pobūdžio, norintiems dalyvauti programoje "paukščių apsauga". 
  6. Patinka
    Nissmo reacted to ludditas in ar reikia kam atkurti pievas   
    Čia dabar diskusija apie VR3, sprendimas neatkurti šitam reikalui negalioja.
  7. Patinka
    Nissmo reacted to niino in ar reikia kam atkurti pievas   
    Duok zmonai ar vaikui deklaruoti 😅
  8. Haha
    Nissmo reacted to ludditas in ar reikia kam atkurti pievas   
    Aš bent kaip suprantu tave turėjo informuoti NMA jog pažeidei valdymo reikalavimą būk malonus,atkurk jei nenori sankcijos. Bet jei nieko negavai, tai kaip ir anksčiau rašiau, jie tą tikrins po šių metų deklaravimo turbūt. Matys kas paukščiuose varpas brandina 😇
     
  9. Patinka
    Nissmo reacted to AgroP in Kada zadat pradet tresti zieminius kviecius azotinem trasom?   
    🔛 Nuo kovo 7 d. visoje Lietuvoje jau galima tręšti žemę tręšiamaisiais produktais.
    Anksčiau draudimo tręšti žemę tręšiamaisiais produktais laikotarpis buvo numatytas toks pat, kaip ir mėšlu bei srutomis, – nuo lapkričio 15 d. iki kovo 20 d. Įvertinant klimato kaitos faktorių, kovo 6 d. pakeistas žemės ūkio ministro įsakymas, kuriuo patvirtintame Tręšiamųjų produktų naudojimo reikalavimų apraše numatyta, kad tręšiamaisiais produktais laukus draudžiama tręšti nuo gruodžio 1 d. iki kovo 1 d. Įsakymą galite rasti čia: https://bit.ly/48RRtpu
    Taip pat keičiamas Mėšlo ir srutų tvarkymo aplinkosaugos reikalavimų aprašas, kuriame nustatytas draudimo tręšti mėšlu ir (arba) srutomis laikotarpis. Šio aprašo pakeitime nustatomas draudžiamasis laikotarpis tręšti mėšlu ir (ar) srutomis nuo gruodžio 1 d. iki kovo 1 d. Įsakymo pakeitimą jau pasirašė žemės ūkio ministras ir išsiuntė pasirašyti aplinkos ministrui. Atkreipiame dėmesį, kad  šis aprašas tvirtinamas dviejų ministrų  - žemės ūkio ir aplinkos - įsakymu. 
    Kol šis įsakymas nėra pasirašytas aplinkos ministro, gali būti skelbiama ankstesnė tręšimo laikotarpio pradžia, jei remiantis Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos prie Aplinkos ministerijos pateiktais meteorologiniais duomenimis, paskutines 4 paras iš eilės vidutinė oro temperatūra bus ne žemesnė kaip 5℃.
  10. Patinka
    Nissmo got a reaction from Salmas11 in Kada zadat pradet tresti zieminius kviecius azotinem trasom?   
    Vaziuoti vieną kart ilgai ar 4 kartus greitai, nu kad ir 3 kartus, tai tie laikai susilygina tikrai. + 3-4 kartus iki lauko dasimusti reikia. Tokioms žemėms su 6,4t. vidurkiu ir tiek trasu tikrai tik vidutiniskai?
    Na jam dar ir tarabilkos uz ~20k nereikia 😅
  11. Patinka
    Nissmo reacted to ludditas in Ruloniniai presai   
    Transporteris toks pat kaip paprastoje comprimoje tik 25 mm platesnis. Neaišku apie kokį modelį kalbi, nes CF 155 yra su vienu transporterių, CF 250 su dviem, bet jie nesudvejinti.
    Pas mane CF 155 xc, pirkau kai jau buvo susukęs 20 k rulonų. Ir jau buvo pakeistas transporteris! Pirkau iš savo krašto, pas mus akmenų sočiai tai matyt jie ir paskatino greitą susidėvėjimą. Presuojant šiaudus rinktuvo ratukus reikia laikyti pakeltus, kad negaudytų akmenų, taip net instrukcijoje parašyta, tik nlb kas skaito ją.
  12. Patinka
    Nissmo reacted to ludditas in Ruloniniai presai   
    Čia krone kaina paprasto turbūt, jei imsi comprima plus bus apie 95 k. Ten tipo storesnės grandinės, žvaigždės, galima rinktis apvyniojimą plėvele.
      Fusion' 4 tai ten paprasto kaina, ko gero be plėvelės. Kaip sakė daugiau jų netiekia, liko tik fusion 4+ tai ten nuo 99 k prasideda. Nebent kur sandėlyje liko.
    Pats dabar su ne nauju comprima dirbu. Spaudžia taip gerai, bet toks gan įnoringas presas, pastoviai kažkas reikia tvarkyti, ir griozdas nemažas apie 1,4m ilgesnis už  fusion'ą. Na gal, kad padrožtas gerai, nzn.
    Tai ir nulėmė pasirinkimą naujo fusion'o. Jei comprimos kaina būtų kaip anksčiau apie 70 k būčiau dar galvojęs.
     
     
     
  13. Patinka
    Nissmo reacted to ludditas in Ruloniniai presai   
    Iš būgnų konkurentas būtų pottingeris, bet jo kaina bent praeitais metais buvo apie 105 k. Dabar sako nuleido. Kas dar nepatiko svoris, 8 t!
  14. Patinka
    Nissmo reacted to Robertas08 in Trašų kainos   
    Aš dar laukiu,manau didesnė tikimybė nukrist nei pabrangt.
  15. Patinka
    Nissmo reacted to Ukius_bulvinskis in Trašų kainos   
    100kg ir yra 100kg kaso, iš kur tie daugikliai? 100kg KAS bus 32kg azoto v.m., ne 41.
  16. Patinka
    Nissmo reacted to manttys in Grūdų kainos?   
    Negaliu nepritarti, bet, mano nuomone, esamu metu pagrindas - pragyvenimo lygis. Jeigu Mes dirbam su jd ir fendais, tai rusai su kirovais ir belorusais. Jei mes už salietra mokam 350, tai jie po 100 ar kiek. Jei musu ukiai simtais ha, tai ten tukstanciais. Tukstantiniai gal nedirba su kirovais, bet ju darbo nasumas gaunas visai kitoks. Isties mes nelabai pajautem, bet tapome labai brangia salimi.
    Ruskyne darbo jėgos kaina - 300 euru per men, pas mus - 2000 ir daugiau
    Technikos kainos dėl karo nezmoniskai kilo. Kol grudai seke is paskos, viskas ok, bet dabar esame situacijoje, kai grudai arteja prie prieskario, o technika + 30 proc, aptarnavima + 30, detalės + 30. Rusai taip pat labai stipriai isnaudoja technika: 2019 duomenim vienas traktorius aptarnauja 250 ha.
    Viska sudejus gaunasi didziuliai skirtumai, o grudai laive kainuoja is esmes tiek pat.
  17. Patinka
    Nissmo reacted to manttys in Grūdų kainos?   
    Kurie konkrečiai? Nes aš nei vieno nežinau "užkišto"
  18. Patinka
    Nissmo reacted to Turbo in ar reikia kam atkurti pievas   
    Taip, ŽŪM nesigilina kaip atsirado dgp. Prisimenu laukus kur 10 metų nieks nieko nedeklaravo, tada sunaikinau visus kelmus, krūmus, tada pirmus metus kažkodėl leido deklaruoti tik DGP, ir jokių GPŽ. Po to 4 metai buvo sėti javai ir parėjo reikalavimas  atsėti pievas. O kur dar ta kova  su ale sofos ūkininkais, kurie metė viską ir nedeklaravo DGP. Aišku visi apsidžiaugė, tipo atsirado laisvų žemių, betgi nemažai ūkininkų pradėjo veiklą nuo DGP ir tapo rimtais ūkininkais ir į tai valdžia turėjo atsižvelgt. O kur dar taisyklių kaitaliojimas, kur DGP turėjai turėt max 3%, paskui 10%, dabar sugalvojo 30 %. Tad panašu žūm patys nesuvokia DGP atsiradimo ir jos sunykimo istorijos, o teks atsakyt paskutiniems suarusiems, nors kalta pati valdžia dėl ankstesnių savo sprendimų. Faktas, kad dauguma apeis tas sankcijas, o valdžia nieko nedarys ir  lauks naujų rinkimų. Gyvenimas tęsiasi... 
  19. Patinka
    Nissmo reacted to JCB in ar reikia kam atkurti pievas   
    Paimkim ir kitą variantą. Ne pas visus auksinė žemė ir nebūna kad iš ha 700 kaip nurodyta skaičiavimuose. Yra laukų kur geriausiu atveju uždirbi išmoką. Tai ir paskaičiuokim, tarkim 400ha ūkis -21e=-8400e. Atkurti tarkim reik 40ha dgp, uždeklaruoji dgj ir turi 40x170=+6800e.
    Tai kad nuo ir taip jau likusios mažos išmokos dar nubraukti, daug.
    Faktas vienas, griovių turim visi, visokių palaukių, pelkių irgi turi dauguma. Šienaut vis tiek reiks, tai išdalint ant visų po trupinį ir problema išspręsta. Arėm visi tas pievas, tik kažkodėl durniausi liko, kurie tai darė 2020-2022m.... viskas užsivedė nuo 2015, referencinis 2018, bet va atstatykit tik tie "išrinktieji"...
    Ne nuo čia problema sprendžiama. Pirma tegul atstato tą skaičių dgp, kurias priverstinai jom pavertė, tada ten liks 30-50k ha sumažėjimas ir visai kitokio mąsto problema liks.
  20. Patinka
    Nissmo reacted to manttys in Trašų kainos   
    tai ne apie tai esmė. Viskas susideda, o reikia pradėt nuo savęs. Juolab turime LT gamyklą, kur dirba LT žmonės ir jie laisvu laikų nesidžiaugia kitų žmonių naikinimu. 
     
    Kiekvienam pagal savo moralines normas  
  21. Patinka
    Nissmo reacted to manttys in Trašų kainos   
    aš gal geriau prasivažiuosiu trečią ratą, nei driskių ekonomiką remsiu
  22. Haha
    Nissmo got a reaction from Remse in Noraginis skutikas.   
    Jei influencerį žiūri, tada jo.
  23. Haha
    Nissmo got a reaction from Daliusd in Noraginis skutikas.   
    Jei influencerį žiūri, tada jo.
  24. Patinka
    Nissmo reacted to dzipas in Trašų kainos   
    butent lietuviska - specialiai sukelta kaina - geras derlius, pvm arteja kai kam, nu ir t.t. - partneriai vadinasi  
  25. Patinka
    Nissmo got a reaction from Babrauskas in Trašų kainos   
    Facebooke vienas reklamuojasi, kad parduoda/ veža trasas (salietra, įvairiausi npk) tai salietra tipo 290e+pvm. Nežinau kiek rimtas pardavėjas.
×
×
  • Create New...