Jump to content

Žaneta Magvita

Nariai
  • Pranešimai

    29
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    Žaneta Magvita got a reaction from gzhegozh in 2014-2020 parama smulkiesiems ūkiams   
    Tikrai, kad nepagaunat. Skaičiuoklė reikalinga tam, kad ūkininkas, norėdamas pats įsivertinti kiek jis nori/gali/planuoja pasididinti savo ūkį, kokiomis kultūromis/gyvuliais ir pan. galėtų ramiai sau sėdėdamas prie kompiuterio ir gerdamas rytinę kava padėlioti skirtingus variantus, aišku, jeigu aklai pasitikit ką verslo plane iš jėgos suplanuos konsultantas, rašantis Jums verslo planą - skaičiuoklės tikrai nereik, o aš esu linkus ne parašyti žmonėms maksimalius planus, bele tik jie gautų paramą, bet ir duoti žinojimą, ką ir kaip jis už tai įsipareigoja ir kad tą įsipareigojimą realiai suvoktų ir tame dalyvautų, ypač smulkių ūkių atveju, kai kiekvienas plėtros ha yra svarbus - pasėlių, sėjomainos ir kitais klausimais.
  2. Patinka
    Žaneta Magvita got a reaction from udugas in 2014-2020 parama smulkiesiems ūkiams   
    paramos dydis iki 15 000, jei prašot mažiau, o mažiau prašyti taip pat galima, tai kompensuos 100 proc to ką prašot, paramos intensyvumas nesusijęs su paramos dydžiu, nebent projekto sąmata didesnė nei 15 000 eur.  Taip pat svarbu, kad PVM yra ne komensuojamas, o taip pat svarbu, kad pirma turit išleisti visus 100 proc + PVM, o tik tada grąžins likusius 20 proc. Realiai reik4t7 planuoti, kad turit turėti 41 proc nuosavų lėšų, kad galėtumėt įgyvendinti projektą.
  3. Patinka
    Žaneta Magvita reacted to Valakinis in 2014-2020 parama smulkiesiems ūkiams   
    Na, pradiniu skaičiavimu surenku 70 balų.
  4. Patinka
    Žaneta Magvita reacted to Plūgiokas in ES parama 2014-2020 m. Investicijos į materialųjį turtą   
    Į kurią pusę pasvirę balai?
  5. Patinka
    Žaneta Magvita reacted to Dzūkija in ES parama 2014-2020 m. Investicijos į materialųjį turtą   
    Baik voveres juokint. Ką gali pasidaryt kiti iš tavo verslo plano ar paraiškos jei ten visi skaičiavimai remiasi tavo ūkio faktiniais duomenimis. O Lietuvoj nerasi dviejų absoliučiai vienodų ūkių.
  6. Patinka
    Žaneta Magvita got a reaction from Ezeru krastas in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    SGV skaičiuoklę ir preliminarų gyvulių skaičių, pagal prioriteto balus galima rasti čia: http://www.magvita.lt/jaunieji-ukininkai/
  7. Patinka
    Žaneta Magvita reacted to Vanagas in 2014-2020 parama smulkiesiems ūkiams   
    yra JŪ sąjunga, kurioje sėdi stambių vaikai . 
    o dėl užtarimo , tai visur visada taip yra ir tikriausiai bus, nes didelis vienetas efektyviau gali naudot ir teisininkus ir konsultantus negu mažas vienetas. Tam ir yra  skirti kooperatyvai, o ne sąjungos. sąjungos kad paplepėsi maža naudos, bet jei susikooperuosi, efektyviai dirbsi ir kitas dalykas, sujungus 5-10 smulkių, jau gali turėt  1 stabų vienetą ir tuo vienetu reikšti savo nuomonę. prisistatęs ūkininkėliu turint 10 karvių tarkim, niekas nesiskaitys, bet jau prisistatyk kooperatyvo vadovu valdančiu kelis šimtus ha ir pora šimtų galvijų, jau ir apie tave per laikraštį brūkštels..
  8. Patinka
    Žaneta Magvita reacted to Vanagas in 2014-2020 parama smulkiesiems ūkiams   
    Nenusisnekėkit, ir nekvailinkit žmonių... 
  9. Patinka
    Žaneta Magvita reacted to stirnas in 2014-2020 parama smulkiesiems ūkiams   
    siam dalykui gal labiau tiktu priemone smulkiu ukininku bendradarbiavimas, kur keletas ukininku daro bendrus pirkimus, intensyvumas 100 %
  10. Patinka
    Žaneta Magvita reacted to Vanagas in 2014-2020 parama smulkiesiems ūkiams   
    visa diskusija išsirutulioja į tą pusę, kad visa Lietuva plauna ES lėšas, ir niekam dėl to neskauda galvos, nes jau valstybiniu mastu priimta galvot, kad reikia įsisavint lėšas, ir nieko čia blogo duot tam tikrus atkatus. Nes jus vistiek gauni lėšas už dyką(nors ne). Prasideda problemos sumokėjus už projektą  1000-2000eurų, ir kai negauni paramos, tada supranti , kad paslauga neatitinka jos kainos( skaičiuojant iš savo kišenės , ne ES lėšų). o šiaip nieko prieš neturiu prieš konsultantus, teisingai pasakyta, kad kol perka paslaugą už atitinkamą kainą, tol paslauga ne perbrangi. 
  11. Patinka
    Žaneta Magvita reacted to Gita in 2014-2020 parama smulkiesiems ūkiams   
    O as patenkinta savo firma, niuansus ir patarimus kitiems galiu tik is patirties dalinti. Darydama kita prijekta irgi imciau firma, aisku uz tinkama mokesti, nes visu vingrybiu ir istatymu " tarp eiluciu" negali zinoti. Zinoma, firma uz tave nedaro komerciniu, neveza dokumentu, bet viska suderina su nma, bent jau mano atveju. O klaidu taisymo pasitaike, bet taip vadinamu korekturos, tai kad turint usb nesunku vietoj pataisyti. Del kainos nesigincysiu, bet del patogumo- taip. Plius nereik pamirst, kad kaina ryskiai kelia ir pvm...
  12. Patinka
    Žaneta Magvita got a reaction from Dzūkija in 2014-2020 parama smulkiesiems ūkiams   
    Aš irgi nelabai suprantu kam auto taisyt servise, taigi beveik kiekvienas vyresnis nei 30 moka beveik viską pasikeist pats, nu ok, visą dieną keis kokią detalę, po kokios savaitės, patakoreguos ką nors - vėl pusdienis, žiūrėk ir sutaupys. Galėti tai gali (dažnu atveju), ūkininkai tikrai yra labai išprususi tautos dalis, bet tuo metu kol mėginsit sužinoti tai, ką konsultantai jau senai žino, gaišit savo brangų pavasarinį laiką, poto gaišit brangų vasarinį laiką atsakinėdami į NMA paklausimus ir t.t. Vietoj to galite padaryti darbus kuriuos Jūs išmanot geriausiai ir už juos gauti pajamas. O išleisti 1 000 Eur smulkiojo paraiškai, sunkiai įmanoma, nesu girdėjusi tokių kainų ir nesiūlau niekam tiek mokėti, paslauga turi būti adekvati užmokesčiui.
  13. Patinka
    Žaneta Magvita reacted to manttys in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    O tai pienininkai jau lavonai? Sakyčiau drąstiškos išvados. Kad jiems nelengva, tai faktas, bet kad lavonai... nesutikčiau praeis kažkiek laiko ir vėl viskas atsistos į savo vėžes. nesunyks tie vidutiniai pieno ūkiai, viskas jiems bus gerai. žinau aibę žmonių kurie dabar perka technika iš savų arba modernizuojasi ir galiu lažintis, kad jie puikiai isgyvens. Gamybos atsisakys tik tie, kurie turi darbus ir karvės jiems antraeilis pajamų šaltinis. O remimas yra puiku, manau prie 70 proc intrensyvumo kaip mūsų krašte, modernizaijai pinigų gali surinkti pardaves savo senus kledarus. Tik ne visi perlipa per save psichologiškai, bijo ale įsipareigojimų nemažinti ūkio ir pan, nors realai dirbs tiek pat ir dar daugiau n metų, nes tiesiog toks jų gyvenimo būdas.
  14. Patinka
    Žaneta Magvita reacted to Vanagas in 2014-2020 parama smulkiesiems ūkiams   
    ne, šita parama tik atostogas į Kanarų salas dengia
  15. Patinka
    Žaneta Magvita reacted to Vanagas in 2014-2020 parama smulkiesiems ūkiams   
    5metus darant ką nori su 12000 , po 5 metų pamatai, kad 12000 neturi, nes stebuklingas planas nepavyko ir 12000 sudegė, neįvykdai projekto, NMA duoda sankcijas gražint visas lėšas ir antstoliam atiduodat visą savo turtą, su tokiu mąstymu toli nenuriedėsit. Jum čia ne koks kreditas kad gavai ir naudojies kam nori. Vietoj to kad planus chuliganus kurt, geriau normaliai jei dirbat žemės ūkį, tai susipirkt techniką kuo greičiau, kad pakelt SP ir užsidirbt per tuos 5 metus naudą kažkokią, negu krapštyt nosį 5 metus darant ką nori ir sedėt po visais įsipareigojimais NMA. Jei jau taip nėra lėšų, tai pasiimsit paramą po poros metų, kai pasitaupysit. 
    Rita, taip tau reikės 3000eurų savo pinigų, be tiek nėra jokių šanšų įvykdyti projektą. 
×
×
  • Create New...