Jump to content

koki melžimo robotą pasirinkti?


Vytautasl

Recommended Posts

Prieš 1 valandų, irmas pranešimas:

Žinau kas turi panašiai 140 melžiamų karviu.

Dirba du robotai.Kaip ir visa technika ji genda.Ferma prižiuri du žmonės.

Vienas budi viena savaite kita kita.

Patikėk,signalų dėl gedimų naktį gauna i telefona .Turi keltis ir važiuoti žiurėti.Turi nusimanyti apie tai.Žinoma su laiku viska perkandi išmoksti.Tačiau jeigu vienam tai reiks prižiurėti,bus sunku.

Lenda viskas... Ir niekada niekas nesakydavo, kad negenda. Iš savo patirties tai du tokie didesni per 3 metus buvo, tai apie 5-6 valandas užtruko su kelione pasiimti dalių. 
Kas dėl signalu ir skambučiu, pagrindines priblemos, melžiklių skilutės ( kurias teoriškai kas diena turėtum valyt) praktiškai valom kas 3-5 dienas, tai jai pamiršai išvalyti stringa, antroje vietoje slangos nusimovimas, bet  tai dėl karves spardymosi, taip buna jei užgautas koks ketvirtis ištinęs skauda, tai esme aiški, problema kuria turėtum pats spręsti. Daugiau na jei karve neišeina iš roboto, ilga laiką, na kitaip sakant jei nepavyksta karves su elektra išvaryt, tai orą pūsdamas į užpakalį vargu ar greičiau  išvarysi. Bet šiaip  kas dėl pranešimų  tai buna ir pora savaičių negauni, nėra taip, kad neduoda miegot, naktį važeves esu kelis kartus gal, tai bent pas mus nėra taip baisu, esu girdejas iš ūkininko, kad atjungė pranešimus ir paliko  žmogų budėjimui, bet mūsų atveju tokiu dalyku niekada nebuvo, nėra ir nebuvo jokio budinčios žmogaus, darbas fermoje vyksta standartiškai 5 valandas per para.

Esu ir matęs vienos fermos atidaryme stovinčia moterį ir atliekančia ta budejimo funkcija, teko ir pakalbint tai ką ji ten daro, paradoksas,  kad tos būtent firmos vadybininkai prieš tai juokėsi, kad kitos firmos fermoje kurioje stovi 9 ar 10 robotų yra budintis, tai mano mintis tokia ir buvo na prie 9-10 robotų palikčiau ir aš žmogų, bet prie 2 jau nekažka...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

prieš valandą, kestoxs pranešimas:

Lėkštutė su regentu irgi papildomas įrankis...

Nu papasakok apie ta nuojauta, nes išsisėmė diskusija apie ta pati jau.

Aš gal savo nuojautas prie savęs pasiliksiu.

Labiau verta pašnekėt apie tai, ką pardavėjai siūlo: ar tai atitinka pirkėjo lūkesčius ir keliamus tikslus, ar akcentuoja tas roboto savybes, kurios brošiūroj ant popieriaus atrodo gražiai ir išskirtinai?

Nusiperka ūkininkas robotus, pasistato ir tik dirbdamas supranta, kad liko neišspręsta daug klausimų. Tuomet ir prasideda visokie budėjimai per naktį.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Nu kam vynioji į vata, sakyk funkcija apie kuria galvoji, o aš pakomentuosiu, prižadu sakyti tiesa, ir komentuoti galiu ne tik iš savo patirtie bet ir iš kolegų, nes artimai ir intensyviai bendrauju, dar bent su 6 robotų savininkais... Ir siaip butų malonu kad bent jau užuomina kurioje firmoje darbuojiesi, nes dabar toks įtarimas kad toje prie kurios dažniausia ir budi...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

prieš valandą, TadasJ pranešimas:

Aš dirbu GEA. Ar patvirtinau įtarimus? :icon-cool:

Funkcijų, kurias jie siūlo, nėra daug - Crystalab (Afilab) ir pan.

 

Neatspėjau kuria įmone atstovauji...

Bet puikiai atspėjau kokia funkcija parašysi...

Tai mano patirtis nemaža, analizavau smarkiai nuo pat pradžių. Dabartiniu vertinimu tai jei lyginti nauda su pieno laidumu, tai principe nesulyginami dalykai, tavajam robote tas dvi funkcijas sukeisčiau.

Tai jei nuo pradžių, pirmus metus stebėjau ir  lyginau to pačio melžimo, mėgini tiek cristalab tiek pieno tyrimuose, net turiu sąrašą su palyginimu ką rado vienas, ką kitas.Tai tuo metu iš pardavėjo buvo lygiai toks pats atsakymas kaip ir tavo, visi naudoja visiem tinka, tik tu kažkodėl kimbi. Tarp tu mėginių, skirtumai būdavo gan įvairus, tikslumo tikrai trūksta, jei nori matyti    vienos karves kiekį vieno melžimo, nieko nebus. Esu radęs ir gamintojo tyrimus, ten iš principo buvo taspats. Aišku ir mėginių paėmimas į pieno tyrimus, man siektiek kėlė ir kelia klausimą dėl to tikslumo. Kas būdavo keista, kad baltymu ir riebalų santykis vistiek gaudavosi labai panašus , tai šitoje vietoje šaudyti į ketoze ar atsetoze yra žymiai tiksliau ir lengviau negu uždegimus pagal pieno laidumą. 
Kitas dalykas tendencija, ar kyla baltymai ir riebalai, ar krenta, numato puikiai. Net ir bendro pieno, kuris buna šaldytuve, žinai ar šita vežimą bus mažiau ar daugiau negu praeita, man asmeniškai  tai pasitarnauja. 
Ir galiausiai bendras pienas, tu tiesiog žinai koks pienas iš tavęs išvažiavo...

Galiu ptvirtinti, kad kolega, dar daugiau su juo dirba,  ir mato rezultatus...
 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Būtent, mato REZULTATUS. Vadinasi, kasdien gaunama krūva skaičių, kurie atspindi jau pagamintos produkcijos kokybę. Pamelžto pieno jau nepakeisi, todėl iš šitų duomenų daromi pokyčiai (pvz., raciono pakeitimai) jau įtakos tik būsimą produkciją. Pažangūs miesčionys vadina tai reaktyviu veikimu, kai šalinamos pasekmės. Visos rezultato stebėjimo ir matavimo priemonės - "laboratorijos" ir įvairūs sensoriai yra būtent tokie. Aišku, lankstinuke atrodo gražiai, vadybininkas turi apie ką papasakot, tuo pačiu nukreipiama kalba nuo esmės. O esmė, pavyzdžiui, gali būti atsakymas į klausimą: kaip išvengti laisvųjų riebiųjų rūgščių, kai pieno žarnos tokio ilgumo? O olandai jau pradeda taikyti jas kaip kokybinį pieno parametrą.

Nenoriu peikti Afimilk produkcijos, jie tikrai moka kurti ir gaminti savo produktus.

Dabar apie "mano" robotą: šalia pagal pieno temperatūrą koreguoto el. laidumo, pieno srauto, kiekio iš kiekvieno ketvirčio, jis turi papildomai perkamą opciją - patentuotą SLS matavimą iš kiekvieno ketvirčio viso melžimo metu, kurio tikslumas geriausias rinkoje ir tam nereikia jokių reagentų. Sukurtas specialiai rodiklius stebėti mėgstantiems klientams, nors aš gerau rekomenduoju už tuos pinigus pirkti selekcinius vartus.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Kai išgirstu žodį patentuota, visada pagalvoju apie tokia legendine sejamaja, kur turėjo savo “patentuota” lenta...

Siaip gryžtant prie esmės, ką ir pradžioje sakiau, jei įmones pardavinėtų, tiesiog melžėjas, kurios puikiai darytų savo pagrindinį darbą, melžtu karves, tai ir kaina butų patrauklesnė, ir galėtum atleisti ją ankščiau laiko, jei dar prižiūrinčio asmens jai reikia. Bet dabar gaunasi taip kad aprengiam visokiais patentuotais dalykais, ir tada akcentuojam kokia ji daktarė ir būrėja viename, o ne melžėja...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

prieš 37 minutes , kestoxs pranešimas:

Kai išgirstu žodį patentuota, visada pagalvoju apie tokia legendine sejamaja, kur turėjo savo “patentuota” lenta...

Siaip gryžtant prie esmės, ką ir pradžioje sakiau, jei įmones pardavinėtų, tiesiog melžėjas, kurios puikiai darytų savo pagrindinį darbą, melžtu karves, tai ir kaina butų patrauklesnė, ir galėtum atleisti ją ankščiau laiko, jei dar prižiūrinčio asmens jai reikia. Bet dabar gaunasi taip kad aprengiam visokiais patentuotais dalykais, ir tada akcentuojam kokia ji daktarė ir būrėja viename, o ne melžėja...

Ką aš ir rašiau pradžioj, svarbiausia - tvarto technologija. Jokia melžimo technika neduos naudos, jei tvartas suplanuotas netinkamai. Problema ta, kad tvartą suprojektuot yra reikalų, ypač kalbant apie seno rekonstrukciją.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Prieš 12 valandų, TadasJ pranešimas:

Būtent, mato REZULTATUS. Vadinasi, kasdien gaunama krūva skaičių, kurie atspindi jau pagamintos produkcijos kokybę. Pamelžto pieno jau nepakeisi, todėl iš šitų duomenų daromi pokyčiai (pvz., raciono pakeitimai) jau įtakos tik būsimą produkciją. Pažangūs miesčionys vadina tai reaktyviu veikimu, kai šalinamos pasekmės. Visos rezultato stebėjimo ir matavimo priemonės - "laboratorijos" ir įvairūs sensoriai yra būtent tokie. Aišku, lankstinuke atrodo gražiai, vadybininkas turi apie ką papasakot, tuo pačiu nukreipiama kalba nuo esmės. O esmė, pavyzdžiui, gali būti atsakymas į klausimą: kaip išvengti laisvųjų riebiųjų rūgščių, kai pieno žarnos tokio ilgumo? O olandai jau pradeda taikyti jas kaip kokybinį pieno parametrą.

Nenoriu peikti Afimilk produkcijos, jie tikrai moka kurti ir gaminti savo produktus.

Dabar apie "mano" robotą: šalia pagal pieno temperatūrą koreguoto el. laidumo, pieno srauto, kiekio iš kiekvieno ketvirčio, jis turi papildomai perkamą opciją - patentuotą SLS matavimą iš kiekvieno ketvirčio viso melžimo metu, kurio tikslumas geriausias rinkoje ir tam nereikia jokių reagentų. Sukurtas specialiai rodiklius stebėti mėgstantiems klientams, nors aš gerau rekomenduoju už tuos pinigus pirkti selekcinius vartus.

Gal galima detaliau apie "laisvąsias riebiąsias rūgštis" piene? Šiaip tai sviesto ir acto LRR turėtų būti perdirbamos (yra perdirbamos) pieno liaukoje į pieno riebalus...  Visas jų kiekis, kraujotaka atėjęs iki tešmens (neperdirbtas į energiją kepenyse)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Prieš 9 valandas, Pienmėgys pranešimas:

Gal galima detaliau apie "laisvąsias riebiąsias rūgštis" piene? Šiaip tai sviesto ir acto LRR turėtų būti perdirbamos (yra perdirbamos) pieno liaukoje į pieno riebalus...  Visas jų kiekis, kraujotaka atėjęs iki tešmens (neperdirbtas į energiją kepenyse)

Šiuo atveju kalba eina apie pieno mechaninį stresą labai ilgose pieno žarnose melžimo metu, paprastai sakant - pieno suplakimą. Melžimo  procese skirtingų fazių metų pienas juda pirmyn-atgal, o dėl ilgų žarnų jis nesubėga į pieno kolbą, todėl yra mechaniškai suplakamas.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Labai atsiprašau, senas, durnas.... T.y. tamsta minėtu " laisvųjų riebiųjų rūgščių" apibudinimu  norėjote pasakyti apie pieno riebalų virtimą sviesto sočiosiomis rūgštimis einant pieno linijomis?? Na, taip, tokie dalykai galimi, ir galimi net eilinėje pieno talpoje stipriau pamakalavus.. Pasitaiko, kad bandos pieno riebalų rodiklis beprasmiškai drykčioja aukštym- žemyn atrodo, visiškai be priežasties.

Ir kokiu būdu ir kaip "olandai taiko tokį pieno parametrą"? Čia iš jūsų posto citata...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

prieš valandą, Pienmėgys pranešimas:

Labai atsiprašau, senas, durnas.... T.y. tamsta minėtu " laisvųjų riebiųjų rūgščių" apibudinimu  norėjote pasakyti apie pieno riebalų virtimą sviesto sočiosiomis rūgštimis einant pieno linijomis?? Na, taip, tokie dalykai galimi, ir galimi net eilinėje pieno talpoje stipriau pamakalavus.. Pasitaiko, kad bandos pieno riebalų rodiklis beprasmiškai drykčioja aukštym- žemyn atrodo, visiškai be priežasties.

Ir kokiu būdu ir kaip "olandai taiko tokį pieno parametrą"? Čia iš jūsų posto citata...

Nenoriu nieko pripainiot, tai pakopijuoju išverstą iš olandų į anglų straipsnio tekstą:

Acidity of fat in milk is a problem for a number of companies in North Holland

A persistent problem, also for the milkers with an old-fashioned milk line on the barn:

A number of dairy farmers in North Holland who use a milking robot have problems with the acidity of the fat in the milk. This regularly turns out to be too high to meet the quality requirements of Cono Kaasmakers. As a result, the companies miss out on a surcharge and in some cases they are even reduced on the payment for milk supplied.

The acidity of the fat in the milk affects the quality and taste of cheese. The acidity of the fat in milk is expressed in mmol per 100 grams of fat. The average in the Netherlands is 0.6 mmol per 100 grams of fat. Cono Kaasmakers pays a supplement of 0.2 cents per kilo of milk to companies with an acidity below that average. For companies that supply milk with fat with an acidity of 0.8 mmol per 100 grams or higher, 0.5 cents are reduced in milk price per kilo.

The higher acidity of milk is a well-known phenomenon in dairy farms with an automatic milking system. Because cows are milked more than twice a day, the fat globules in the milk have less time to develop. In addition to the milking system, the ration also plays a role. Cows that are fed almost exclusively on grass generally have to deal with a higher acidity of the fat in the milk. Furthermore, the treatment of the milk plays a role, such as pumping, blowing empty of pipes and cooling.

source: Veldpost, 27/07/13

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

prieš 4 minutes , kestoxs pranešimas:

Straipsnis senas, apie problema, be nuorodos į problemos sprendima...

Tai problema dar senesnė. Ji anksčiau pasitaikydavo pieno linijose, dabar ir robotuose - pažiūrėjus pieno kelią nuo melžiklio iki kolbos, matosi, koks jis ilgas ir kiek pieną reikia pakelti.

O straipsnyje paryškinau, kokią finansinę įtaką tai turi.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

prieš 5 minutes , kestoxs pranešimas:

O koks sprendimas, kolbą ant rankos pastatė? Ar šaldytuvą prie roboto ? 

Trumpos pieno žarnos, švelnus ir tolygus transportas iki kolbos ir joje (kolba kitoje roboto pusėje ties tešmeniu), pieno kėlimas į viršų tik transporto linijoje po nuolatiniu slėgiu.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Na, pieno rūgštingumo problema egzistuoja, ir egzistuoja ne tik robotais melžiančiuose ūkiuose. Būtent pieno, kol kas dar Lietuvoje neskiriam bendro pieno rūgštingumo nuo riebalų rūgštingumo. Pas mus gi PT rodo pieno pH, o ne atskirų komponentų. O ir supirkėjai dažniausiai kabinasi prie rūgštingumo Ternerio laipsniais, ne pH. Ir susidūriau su tuo ir du kart melžiančiuose ūkiuose ir tris kart.. 

 Taigi gal melžimo tankis nelabai prie ko. Kažkaip iki šiol neteko susidurti su literatūra, kurioje šis dalykas sietųsi su šlangų ilgiu... Laktozės kiekis piene, karvučių amžius, na, galiausiai "tazikų plovimas" kaip sakė vienas labai gerai žinomas Lietuvoje mano kolega......, bet ne šlangų ilgis. Į racioną mėgsta publika linkčioti, bet žinant karvės virškinimo trakto ir pieno gamybos mechanizmą, nelabai rasi vietą kur ta rūgštis susidaryti galėtų..

O va stipresnis pieno pamakalavimas, sviesto mikro gabalėliams susidant, tikrai gali iššaukti išrūgų mikro dalį piene..  Jei kas atsimenat namudinį sviesto mušimo procesą.. 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Aš, Jau minėjau, kad techninis aptarnavimas, kaip minimum kainuos nuo 3000 eur metams, vienam robotui. Šiaip įmones daugiau mažiau žino kiek pas viena ar kita sukasi suma, ir kiek suprantu truputi vengia atskleisti ta informacija,  bet nereiskia kad visur tik 3000 ir tekainuoja. Perkant viena ar kita reiktų įvertinti ir kaina ir aptarnavimo sutartis. 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Prieš 1 valandų, kulka pranešimas:

kas galit atsakyti kiek per metus žmogui kainuoja roboto išlaikymas? ar teisingai kad neužtenka vien tik nupirkti, bet dar reikia ir toliau mokėti tikrai įspūdingas sumas už roboto priežiūrą? kas galit pasidalinti savo patirtimi?

Cia turbut galvoje "Auksinis" paketas, kur moki nuo primelzto pieno litro, o servisas apsiima visa technine prieziura ....

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

prieš 20 minutes , kulka pranešimas:

taip manau tai ir buvo. kalbėjau su ūkininkai turinčiais du robotu ir nustebino tai kad per mėneį gaunasi gerokai virš 1k.

Pas juos į tai įeina berods viskas, ir pilnas garantijos pratęsimas, panasiai jei gaunasi apie 6 000 už robotą, tai kitur gali mokėti 4 000  o gal ir net beveik tiek pat, be garantijos, tai čia toks tam tikras pasverimas ko kam reikia.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 3 savaičių...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...