Jump to content

Kardaninio veleno išgreitinimas


Recommended Posts

Sveiki, 

Gal kas turi minčių, kaip įmanoma, išgreitinti T40 darbinį veleną, iki 1000 aps/min arba pakeist kardano sukimosi kryptį? Diržai netinka, reikia kad greitinimas vyktų per dantračius, noriu sukti šakų smulkintuvą. Gal yra galimybė pasidaryti iš kokio nors traktoriaus darbinio veleno ar pan.  

Tai pat parduodu greitinantį reduktorių, nusipirkau galvodamas kad tik tam reikalui, bei deja jis yra dviejų dantračių todėl man netinka sukimo kryptis...

http://www.skelbiu.lt/skelbimai/galingas-cilindrinis-reduktorius-27329213.html#

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Ką tik, wydas63 said:

Tekste , vietoj "ir" parašyta "arba"...

oo, dėkui :) kažkaip praleidau. Temos autoriui: atmetant diržinę pavarą, be reduktoriaus neišsiversi, Koks šakų smulkintuvas? Ant jo gal galima prikonstruot kokį reduktorių, kad ir 1:1, keičiantį kryptį ar greitinantį 3 dantračių. T-40 galinio darbinio apsukos tik 500 ir nieko jam nepadarysi.

Wydas63 apie t-40 gal daugiau pakomentuotų,

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

10 valandas ago , jawax said:

 T-40 galinio darbinio apsukos tik 500 ir nieko jam nepadarysi.

Wydas63 apie t-40 gal daugiau pakomentuotų,

Greičiausiai  , kad nieko ....  ... buvo tą tema pamąstymų , bet panašu ,  kad nelab ten ką sumąstysi - kryptį pakeist nu neisivaizduoju :( ,  o paprastai sukelt sūkių neleidžia pačio tarpinio konstrukcija . Bent jau girdęjęs nesu , kad tai kas padarę  turi .

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Kryptį jis pačiam traktoriui nori pakeist , kad galėtų panaudot savo turimą , aukštinantį reduktorių , arba pačiam traktoriui sukelt tukstantines - be reduktoriaus . Jam reikia standartinių 'tukstantiniu' :) . Kažin ir su grandine kaip gautus , ar įlgai laikytų ant to šakų smulkintuvo ? ten tikriausiai iš paskutinių jėgu jau katiniuks jį suktų ?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Smulkintuvas savadarbis. 4 peiliu, smulkinimo diskas 80 cm diametro. Grandine tam reikalui netinka, nes jei ji truktu dirbant tai butu kaip koks kardas... smukintuva bandziau sukti ant 500 aps/min, viska smulkina, bet mazai vejo gaunas nuo smulkinimo disko kad ispustu viska pro kamina i priekaba. O tai cia traktoriui sveika taip apsukas sukelt? Ir dar klausimelis kaip is tikro turi buti su t40 kardanu, 500 aps turi sukti ant pilno gazo ar dalinio? 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Lygtais ,  prie 1600 variklio duoda 540 aps/min. kardano (ant taxo galima pažiūrėt), ir yra toks dalykas , tokios apsukos variklio parinktos ne atsitiktinai  , nes tuose sūkiuose variklis turi daug sukimo momento atsargos (gavęs apkrovą , sūkių nemažina) , o sukant pvz.2500 variklį , prie didesnio apkrovimo labiau kis apsukos , nes bus mažesnis sukimo momentas . Dideli sūkiai nėra kažkoks gėris varikliui kurs projektuotas 1600 apsukoms , bet jei vibracijos didelės nėra galima trumpam ir pasukt .   th121.jpg

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Prieš kokia 15 metų dėdavom silosą su t-40 +kir 1,5 tai ta pati bėda būdavo su metimu per straublį.. vienintelei padorūs vaistai gera kuro norma, tvarkinga sistema ir apsukų varžtas išsuktas iki galo . . . Tada rankinis gazas iki dugno ir pirmyn:) tik spėk priekabas keist:))  ir pjovė ir laikė tas kačiukas. Aišku turi būt pakankamai tvarkingas. Po šiai dienai važiuoja, tik dabar jau nebent į daržą ar šeip pajudinamas:)) kiek tų apsukų ten būdavo nežine, bet plentu belarusa be vargo padėdavo:))

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 4 savaičių...

Dirzai buvo deti. Du dirzai B profilio. Dirzai kaista, paduodant saka krenta smulkintuvo apsukos. Buvo minties det lenkiskos rotacines skyvus, arba juos sudubliuot. Tai butu arba 4 dirzu arba 8 su A profiliu. Tik nezinau ka rinktis? Gal yra kas turi minciu? 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Pas mane 5 dirzai turbut panasus ir bus kaip lenkiskos sienapjoves skyvai kad yra, su keturiais dirzais tai tik is bedos gali smulkinti, neaisku dar kokio storio sakas kisti nori, plonas eis tikrai. Ir tai dar suku ant tukstantiniu apsuku su belarusu, ant mazo gazo, galima ir ant 500 bet tada jau pilnu gazu turetu eiti. Tiesa pas mane 3 peiliai.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 10 mėnesių...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...