Jump to content

John deere 6020 serijos load sensing pajungimas


Recommended Posts

Sveiki,

kažkas tikrai šiame forume turi turėti 6x20 serijos traktorių su load sensing sistema. Nusipirkome mchale fusion ir jam reikia būtent load sensingo, kad hidraulinė sistema nebūtų apkrauta kada nereikia.

Susipirkau hidraulines jungtis, susukau stucerius kaip parodyta paskutiniam paveikslėlyje (išskyrus grįžimą, kurį nuvedžiau tiesiu taikymu į bloką). Užkūrus traktorių darosi tokie dalykai:

reguliavimo šlangute iš preso nepareina joks tepalas, į presą per power beyond plokštelę tepalas bėga nedideliu slėgiu. Teoriškai viskas ok. Praktiškai, bandant pajungti kažkokią operaciją, presas duoda signalą per savo sensing šlangą į traktoriaus bloką , į presą pasiduoda daugiau slėgio, bet padavimo šlanga sujuda nedaug. Preso hidraulinės operacijos neveikia, išskyrus vartų pakėlimą, jie kyla labai lėtai. Spaudimo taip pat nesukelia kameroje, rodyklė vos pakyla nuo dugno. Spėju, kad tiesiog menkas slėgis. Sujudinus kitas hidro poras, padavimo šlangoje slėgis ryškiai didesnis, bet presas vis tiek nieko nedaro.

Perjungus prese vožtuvą ant open - centre ir pajungus tepalą per priverstinį, viskas veikia idealiai, slėgis kyla iki 200 bar. ir t.t.

Power beyond plokštelėje viršuje yra varžtas. Dojaus meistro citata "tas varstelis virsuje didina arba mazina slegi ploksteje. Ji issukant slegis dideja o isukant mazeja. Daug issukti jo negalima.". Tačiau man vis tiek neaišku kodėl presas nedirba padidinus slėgį pajungiant bet kuria hidroporą. Toks jausmas, kad tas padidėjęs slėgis tiesiog praeina ratu per load sensing valdymo šlangutę, bet nepatenka kur reikia. Jeigu atjungiama load sensing slangelė, tada slėgis vartų cilindruose sukyla.

Galvoju, stebuklų nebūna, gal kas nors turite tokią sistemą pasijungę ir teko susidurti. Tą sekciją kartu su trišakės pakabos valdymo vožtuvu sumontavo dojus prieš porą metų, galvoju, gal kažko neįdėjo, bet ta plokštelė pagal brėžinius neturi jokių papildomų detalių, tai ir neaišku kad čia gali būti.

Turiu kolegos Lino siųstą tos serijos didelį manualą, bet butent apie šitą plokštelę ten jokios info. Gal tiesiog senesnė manualo versija, su senesnės versijos detalėmis.

post-136-141521841136_thumb.jpg

post-136-141521841146_thumb.jpg

post-136-141521841158_thumb.jpg

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 1 metų...

tik pridėčiau, kad visgi reikėtų atsižvelgti į darbo intensyvumą. jeigu pastoviai dideliais apkrovimais, tai 250 val logiška, bet mes kadangi nemažai dirbam lengvesnių darbelių, tai kažkaip manualu ir vadovaujamės - keičiam kas 500. tiek 6420 tiek 6920 modeliams.

 

JD tepalai pakankamai nebrangus, kažkaip įpratau tik juos pilti ir galvos neskauda dėl alternatyvų.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...