Jump to content

Pliurpalas


Augunstas

Recommended Posts

Jo į vidų neilysi ... , aš jį neblogai pažįstu , neblogas vaikis :) , ir jojo Mama labai geros širdies moteris , nemanau kad dėl kokio te savanaudiško atminimo . Paprasčiausiai žmogiškumas , kurio daugelis , negali pasigirti .

Kariuomenej kai tarnavau buvo gera mokykla -sakyciau uz aukstaji issilavinima auksciau -pamaciau kai zmones luzta ir kurie  isduoda .. o kurie pasidalins vardan idejos o ne kad sociau ar is garbes .. ten toks sakyciau kariuomenes kalejimo misinys :)

del uobolio vargano galejai visa menesi gyvent ,,ramiai,,    vat ir vertini laisve kitaip nei kiti .. 

o del verslininko sakyciau reiktu kiekvienam apsilankyt kokiam ,,sirdies skyriuj ar onkologiniam,, kaip eksursija prie tunelio galo .. ten pinigai tik popieriukai baltiem chalatam   :)   isejus is ten ir saule kitokia pasidaro - gamta visus pakeicia ...  

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Iš kur jūs ir traukiat tas juodulių integracijas?Kad taip rašo,tai dabar be le ką rašo.Rašyt lengviau ,nei griovį kast.Kad keletas veltėdžių(joks verslinykas jųjų neperauklės)su tuo mandru žodžiu"integracija"pinigą pasidarys,tai gi čia visados taip buvo,nieko naujo.

Apie Siriją,dėjo Rusijos Lavrovas:"Yra ir Rusijos ir JAV karių".Ir kur tą mūsų patrijotinė visuomenė ,ko tyli?

O apie kariuomenę tai sutinku su Angusu,nepabuvęs kareivėliu nebūsi artojėlis.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Tai va, kad ne visus eina atversti y normalius zmones wydai :) turejau ir as viena veikeja kuris be alaus dienos tempti negalejo, pas mane atejo dirbti tai 2men negere, sako as pirma kart gyvenime tiek laiko blaivus esu, po to isejo ale keleta dienu iseiginiu, tai taip ir negryzo jis, po keliu menesiu susisiekiau, sakau ko isejei, mazai mokejau, darbas sunkus ar kas, sako pas tave gert negaliu del to ir isejau :D

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sunku juos sugundyt ,,sausu,, gyvenimu  jei uzkoduoja tai gryzta liaudis vietine tuoj ,,atkoduoja ,,   ir dar daugiau pradeda gert ....   is dalies juos galima suprast jie visu nurasyti juodam darbui -aria ant desros galo ir linksmavandenio -kitaip sunku su skaudanciais ryt dirbti ... gryzta i ta pacia aplinka ir ja pakeist reikalingos ivesticijos kuriu nera arba jos uzdirbamos po ilgu darbo metu .

Darbdaviam gerai jie skaiciuoja pliusa kuris juos skatina o juodadarbi kas skatinti gali ? 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Tai va, kad ne visus eina atversti y normalius ...........................

Respektas , Tau ir už tai , kad padarei ka galejai . Gal kitas bandymas bus sekmingesnis , ? jei tik nedingo noras geriem darbam :lol: . Aišku , cia daug kas ir nuo galymybiu priklauso , gali tekt ir per ausi užblenst (nepedagogiška - sutinku :) ) ,bet kita kart pasiteisina . Ir nesakau , kad : "davai imam ir perauklejam , visus veltedžius , a kaip ten juos ? " . Bet pats požiuris - "bambalinai , pašalpiniai , ubagai tinginiai ..." , veda i aklaviete . Valancius , Donelaitis ir tas pats Basanavicius ar but pakele Lietuva iki tokios kokia kažkad buvo , jei taip but žvelge i tautieciaus , kaip dabar daugelis musu ?____ Vat Pats , kaip manai - iš kur ju tiek priviso , juk 'darbsti tauta' buvom ? a ner kaltes ir tu kurie dabar "ant žirgo" , kaip galvoji ? :) (Augunstas , paskutiniam savo poste , sakyciau labai teisingai , pastebejo . As irgi pan. nuomones esu . )

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Tai va po jo turėjau dar vieną, prieš kelias savaites taip pat išejo, tas ir be alaus gyventi negalėjo, bet darbštus ir tvarkingas žmogus buvo, dėl to ant jo ir nepykdavau, kad "ežiu myž....." vartodavo :) Kaime ne vienas pavyzdys yra, bet va kas sunkiausia vien mano noro neužtenka, reikia, kad ir patys norėtu pasitaisyti :) Manau labai veiksmingas metodas butu panaikinti pašalpas visokiem bedarbiam, pvz metus laiko darbo nesusirandi ir pašalpa nutraukiama, galbūt pradėtu liaudis daugiau judėti, o ne tik laukti pašalpų dienos.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

.....................  :) Manau labai veiksmingas metodas butu panaikinti pašalpas visokiem bedarbiam, pvz metus laiko darbo nesusirandi ir pašalpa nutraukiama, galbūt pradėtu liaudis daugiau judėti, o ne tik laukti pašalpų dienos.

Vuo , koks greitas - panaikint  :icon-rolleyes:  , kad taip mikliai pasiulytum - padidint :icon-mrgreen:  :icon-mrgreen:. Reale , biski sudetingiau : kaime moteriai darba rast sansai nedideli ,bet jei ir suras ir dirbs max. ka gali tiketis apie 250 eur. , nu ir vyras be kvalifikacijos pvz. miske dirbant max. 300 eur. . Ir cia viska rasau kaip yra is tikro , be pagrazinimu , taigis viso 400-550 i men , jei gali dirbt abu , jei ne 250-300 . Dabar buk geras ir paskaiciuok , arba bent pabandyk i ju padety ieit : maistas , mokesciai , apsirengt , o jei dar vaikai ???!!!! Turbut per karta prekybcentry , daugiau isleidi nei tokia seima per men. uzdirba ?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Uztatai , bet velnias nemate tu girtuokliu .. ka su jais . Bet man tai siutas ima del kita ko : yra ir tokiu , kur gauna ta , atsiprasau "sušikta pasalpelę" , ir dirba vos gala su galu sudurdami , stengias , namus ziuri . Tai ne , atsiranda kokia "savivaldybes ziurke" - paskaiciuoja , tipo jau kaip ir per daug , tai ir nurezia ta pasalpa kuri ne ka didesne uz atlyginima . Nu i ka tam zmogenui daryt , aisku - kad mes darba , trinsis po namus , a durnas dirbt jei nedirbdamas ta pati turesi . Kitaip sakant , zlugdo juos , pati sistem. . 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Vo ką mokėtų tiem katrie dirba. Pusę minimumo užmestu. Už vaikus vėlgi mokėtų tiem katrie dirba. Viskas labai paprasta pinigus galimą protingiau paskirstyti tik turbūt kaškas yra suinteresuotas daryti kitaip…

Taigis , į neveistu ubagų . Ir tie pinigai , juk "suktųsi" labiau legalioj rinkoje , t.y. ir Tau daugiau nukristų :lol: , protingai mąstai .
Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

"Vo ką mokėtų tiem katrie dirba"-čia apie kuriuos?Jei tik apie biudžetininkus ir ūkininkus.Tai skirtinga.Biudžetininkas ar dirba, ar tik durnių volioja negali įtakoti savo algos.Jei samdinys pas ūkininką,tai yra tikimybė,kad už gerą darbą dadės(ne visi).

Kad geria,tai bent aš nelabai smerkiu,būna ,kad tai vietoj gydymo,o tik vėliau atsiranda įprotis.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

<"Vo ką mokėtų tiem katrie dirba"-čia apie kuriuos?>  čia apie tuos kurie šalia ukininku :) , sutik , kad reikalingi i tokie . Dabar , kaime situacija kaip po bombos sprogimo , jei neskaityt ukininkaujančiu , ka turim ? ; ogi pensynykus ir vat taja nepagarbiai vadinama "kaimo intelegentija" , o pamastyk kas bus toliau : pensynykai - a+a , o iš paskos jiem nusigers išnyks ir vadinamieji inteligentai . Mano butu tokia vizija kad šalia ukininko , kaime gyventu ir tokie kaip žemes ukio , miško darbinikai , mechanizatoriai .... . Ir siektina , kad  padorus žmones su padoriu gyvenimu , kuriuos galetum kaip normalius darbinikus pasisamdyt , nebijodamas kad prisigers ar apvogs . Dabartine sistema , kloja tokius pagrindus , kad greit bijosi i gatve vaikus išleist pažaist ,  jau nekalbu apie samdyma darbui . Tiksliau , patys sau toki "patala" klojat , a nebaisu ateities ??? :lol:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Karta auga ant zydruju ekranu rodomu veiksmo filmuku  -neliko  ceburaskos ir na palauk -10ete musa 6mete nu kaip veiksmo filme .pries koki 30m atvaziuodavo gimine is pl. sako -pas jus tokie grazus filmukai o pas mus tik saudo ir gaudo  ...  

zinios per tv ir tai  prasideda kas ka pasvilino ar apgavo ...

Kultas geri grazus ratai ir merga salia is tv veiksmo filmo heroje -kaip apgaut arba pagrobt milijona ir parukyt kasicioka ...

Dirbt padoriai  kulturos parodomojoje programoje nera -ir tai nesvarbu ar miestas ar kaimas . 

Kaimo sviesulius -menulius uzvalde -zadnost-  tai  labai nutolsta nuo ju kiti kurie nesupranta kaip paimt is es skirtu lesu -taip ir atsiranda pavydai ir priespriesa ir toliau tolina sluoksnius viena nuo kito ,net gimines issiskiria .

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Bet kiek is tokiu buna per savaite blaivus? :) Va kuri beda, pasalpos 50proc pragyvenimui kitka pragerimui, kai pagalvoji kaip taip galima gyventi.

Pasalpos -gerai- is kart ,,pagyvina,, kaime gyvenima :)   tik pagavai girta ir nubraukei pasalpa .. kai kurie visokio maisto prisirenka is visokiu labdaros fondu ir net pyksta kodel nera kondensuoto pieno ar mesos koncervu   :icon-mrgreen:  tokiu kaip kruopu miltu net neperka nes visko prisirenka -pasalpa lieka pragerimui . 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Lai jie geria kiek nori, bet svarbiausia ji prispaust dirbti, tam kad žmogus galėtų dirbti uždirbti ir dar iš savo atlyginimo valstybė pasiimtu dali kiek reikia. Ir kad dar valdininkai lai vogia jie tuos pinigus lai gyvena gerai, bet ne viską nešti kas tik neprivirinta, turi palikti ir pačiai valstybei dalį išgyventi. O dabar mes dirbame ir ką matome tas pašalpinis degradas gyvena iš mūsų uždirbtu pinigų. Valdininkas vėl gale kadencijos išsistato vilas sau ir savo šeimos nariams (nors jam užtektų ir vienos vilos Lietuvoje, o ne visur kur šiltą po kelias vilas) vat jei taip gyventų gal bent kiek geriau gyventume.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Pasalpos -gerai- is kart ,,pagyvina,, kaime gyvenima :)   tik pagavai girta ir nubraukei pasalpa .. 

Didžioji dalis ūkininkų - PAŠALPINIAI(tik pašalpa kitaip vadina) , be pašalpos neiperka nei kūro, nei traktoriaus, nei isikurt nesugeba ir t.t. , i pasrėbt dažnas "ne kvailys" :lol: , šituos irgi žadi gaudyt i pašalpas 'nubraukinėt' ?? ,kaip šitų atžvilgių "kiška plona" ? , ar tie neužkliun ??  :icon-mrgreen:  :icon-mrgreen:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Didžioji dalis ūkininkų - PAŠALPINIAI(tik pašalpa kitaip vadina) , be pašalpos neiperka nei kūro, nei traktoriaus, nei isikurt nesugeba ir t.t. , i pasrėbt dažnas "ne kvailys" :lol: , šituos irgi žadi gaudyt i pašalpas 'nubraukinėt' ?? ,kaip šitų atžvilgių "kiška plona" ? , ar tie neužkliun ??  :icon-mrgreen:  :icon-mrgreen:

As cia kazkada buvau issakes minti -po to vienas ,,uzpuole,, mane isverte skura i kita puse- pajuoke kad nei vienos darbo vietos nesu sukures ir t.t  :icon-mrgreen:       :icon-mrgreen:  :icon-mrgreen:  uzteko leptelti  kompromata viena is daugelio ir nutilo.

Kaime galvoju ne tik pas ukininka galima dirbti o ir kitokiu verslu uzsiimineti  -cia apie viduriniaji sluoksni  :icon-wink:  kiti pasalpiniai net nenori eiti dirbti -kam dirbti jei pasalpa moka 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Jei atvirai prie kolchozo kiek zmoniu buvo idarbinta ???  ciut ne visi o dabar uztenka vieno dvieju =kai kurie vaikydamiesi pelno uzkrauna darbuotojui 3-4 speialybes kad nereiktu samdyti kitu zmoniu - uz ta pati atlyginima ..suprantu kad pelno reikia bet kai vienas uz tris dirba idarbintas 0.2 etato   :icon-mrgreen:  :icon-mrgreen:  :icon-mrgreen:  cia  galeciau daug ko pavardinti bet paskui gali ne tik pipiru zeme grest bet i sirija istrems :) kelia perkas su ekskavatorium :)))

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...